Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯
2928. Évajuli (válaszként erre: 2920. - Andibandi7)
2014. okt. 9. 15:36
No nálunk nincs ilyen rendes közös képviselő, ő nem intézett semmit, azt mondta hoy a poloska nem terjed panelban, azt én vittem be.
2927. Évajuli (válaszként erre: 2922. - Poloskás46)
2014. okt. 9. 14:12
Szívemből szóltál.
2926. Petyó86 (válaszként erre: 2925. - Andibandi7)
2014. okt. 9. 12:21
Sajnos mindenhol vannak rossz indulatú szomszédok, el is tudom képzelni, hogy valahol pellengérre állítanák az embert, hiába tudod, hogy nem tőled eredt a probléma. Én most azzal vígasztalom magam, hogy minden óvintézkedést megteszek amit meglehet, meglátjuk mi lesz az eredménye. Most úgy is dög beteg vagyok, be van dugulva az orrom, szóval pont jókor, ha büdi az irtószer. Viszont az ötödiken mesélte a szomszéd, hogy náluk gázzal irtottak. Ennyire nem mentem bele, hogy vajon melyik a hatásosabb. :D Nálatok polosmentes már a kégli? :)
2925. andibandi7 (válaszként erre: 2924. - Petyó86)
2014. okt. 9. 11:23
Kérdezősködni én is kérdezősködtem beszéltem is pár szomszéddal sőt azt is megtudtam ki a "gazdi" a házban. Viszont nem árultam el hogy nálam van,ezzel elejét vettem a mutogatásnak és a rosszindulatú pletykáknak.Hidd el hogy nem olyan egyszerű ez az egész.Vannak bunkó lakók akiket nem érdekli amit te mondasz mert szégyelli hogy nála is van esetleg.Mivel te sem és én sem vagyunk hivatalos személy,ezért nem köteles beengedni a lakásába és sajnos joga van letagadni ha ahhoz van kedve.Nálunk például nem volt a lépcsőházban egy darab sem!!!!A lakásokra specializálódtak nálunk a poloskák.Büdös az irtószer amivel irtanak,de viszonylag hamar elpárolog az illata.Nekem pár napig csípte az orromat.Az ágy környékén lehetett érezni több napig.Én például kiraktam egy tájékoztatót a poloskákról a lépcsőházban,de azt is anonim.Úgy néz ki nálatok másképp állnak a lakók a dologhoz.Szerencséd van és örülj neki.
2924. Petyó86 (válaszként erre: 2920. - Andibandi7)
2014. okt. 9. 10:31
Én bizony oknyomozásba kezdtem a házban, és jó pár lakóval beszéltem, míg eljutottunk odáig, hogy az ötödiken pár hete volt irtás, valószínűleg onnét szaladtak szét. Az emeletünkön mindenki tud róla hogy találtunk a folyósokon pár egyedet, valaki külön felhívott és megköszönte. Mindenkinek mindenhez joga van, ezt senki nem vitatja, magánügy ha nem engedi be az irtókat, jó eséllyel úgy is be fognak hozzá menekülni a megmaradt példányok. Egyébként nagyon büdös ez a cucc amivel irtanak? mert hallottam, hogy van többéle is. Halakkal ilyenkor mit érdemes tenni?
2014. okt. 9. 08:22

Visszaolvastalak.

Szerintem, ha tényleg segíteni akarsz, írd le lépésről lépésre a tennivalókat! Köszönöm! :)

2922. poloskás46 (válaszként erre: 2921. - B5ae47b1e6)
2014. okt. 9. 07:59

Nézd, Árpád! :)

Sehol nem állítottam, hogy a csapda a megoldás. Ez is egy lehetőség a RITKÍTÁSRA, de... Nem ismétlem a többit. A pszichés oldaláról nem is beszélve. ;)

...bár, ha feltalálnának egy olyan csapdát, ami még az emberi vérnél, CO2-nél is vonzóbb számukra, akkor tényleg csak be kéne gyűjteni őket, aztán megsemmisíteni. Ami azt illeti, elég fura, hogy a mai világban, ahol ha akarják, még azt is tudják a világ másik felén, hogy milyen a hónaljam, pont erre nem tudtak még hatásos védekezést kitalálni. Talán nem is akarnak. Elképesztő pénzek mennek el hadi kiadásokra, fegyverekre, mindenféle "fontos" kutatásra, kísérletekre, amiknek kb. senki sem tudja az értelmét, vagy legalábbis az emberiség 99,9 %-át nem is érinti. Ennek a problémának a megoldása lepkefing lenne anyagilag, ha nem egyenként kellene szar vegyszerekkel meg mindenféle praktikákkal védekezni.

2921. b5ae47b1e6 (válaszként erre: 2795. - Poloskás46)
2014. okt. 9. 06:10
A végleges poloskamentességet a csapdák nem oldják meg,mert amig egy darab poloska is marad a lakásban,főleg ha kismama akkor előlről lehet kezdeni az irtást,erre amugy vannak monitor csapdák,de azzal is az a baj,hogy vagy bele sétál a rovar vagy nem. :-(
2920. andibandi7 (válaszként erre: 2915. - Évajuli)
2014. okt. 8. 22:54
Én sem kürtöltem szét a házban hogy poloskáim vannak!Szóltam a közösképviselőnek,elvégre az ő dolga hogy összefogja a lakókat.Kérdezősködtem egy-két szomszédnál.Ez egy macska egér harc,ha akarja beengedi az irtót vagy nem.Ugyanúgy ahogy joga van eltitkolni hogy van poloskája vagy nincs!
2919. Évajuli (válaszként erre: 2918. - Feketepanna)
2014. okt. 8. 16:41
Ha minden lakásban kb egyidőben és legalább kétszer írtanak, és sehol sem marad egy darab sem, akkor igen.
2014. okt. 8. 16:32
egyébként ha az egész ház fertőzött meg lehet tőlük szabadulni 1átalán?????nem tudom elhinni hogy az írtók minden egyes helyet be tudnak fújni....szerintem ez egy szélmalomharc kb..vagy szerintetek?
2917. Évajuli (válaszként erre: 2916. - Petyó86)
2014. okt. 8. 16:24
Világosítsátok fel, hogy hozzá is fognak menekülni a kiűző szer hatására, amikor majd a többi lakásban írtanak.
2916. Petyó86 (válaszként erre: 2915. - Évajuli)
2014. okt. 8. 16:03
Hát igen.. de ami kiborít, hogy ő nem engedi be az irtót, mert nála nincs, borzasztó.
2915. Évajuli (válaszként erre: 2914. - Petyó86)
2014. okt. 8. 15:30
Sok ember suttyomban írtat, nem mert szólni a többieknek, arra nem gondol, hogy esetleg visszakapja majd ha máshol is van.
2914. Petyó86
2014. okt. 8. 14:43
Képzeljétek, kiderült, hogy a hatodikon pár hete volt polosirtás. Én már csak röhögök, komolyan. Tutira veszem, hogy a ház fertőzött. És már hallok olyanokat, hogy iksz nem engedi be az irtót, mert nála nincs. Hogy lehetnek ilyen felelőtlenek az emberek? grrr.
2913. Évajuli (válaszként erre: 2907. - Feketepanna)
2014. okt. 8. 14:38
Lehet, hogy halódó példány volt, vagy nagyon éhes, azért jött elő a fényben. Nálam az első írtás után volt egy példány a plafonon, szerintem az is kijött elpusztulni.
2014. okt. 8. 14:08
"Ezek az ágyi poloska ürüléknyomok homokszemnagyságú fekete foltok, amelyek könnyen észrevehetők az ágyon, vagy egy kis kutakodás után réseknél repedéseknél, ahol előszeretettel meghúzódnak az ágyi poloskák." :(
2911. Nopolos!
2014. okt. 8. 11:31
Sziasztok! Én ürülék ügyben kérnék tanácsot. Egyik ágyunk alján a fa két oldalon is pöttyözött, de olyan kb. 9*9 cm területű a kis fadarab, ennek a teljes felületén vannak nagyon apró pöttyöcskék, mint a tűhegy, nem túl sűrűn és egyenletesen elosztva. Ahogy végigsimítottam kis szemcsék jöttek le róla, ezeket megnagyítóztam, apró fekete kövecskéknek tűnnek (kb. fél mm-esek). Ez is poloskaki lehet? :( Remélem nem!!!!!!!!!!!!!!
2910. poloskás46 (válaszként erre: 2909. - Feketepanna)
2014. okt. 8. 09:34
A mi befogott polonk is folyton hanyatt fekszik, bár pár napja nem néztem rá. De amikor megráztuk azért csak nem sikerült mozdulatlannak maradnia. Nem véletlenül olyan sikeresek a túlélésben a mocskok.
2909. feketepanna (válaszként erre: 2908. - Poloskás46)
2014. okt. 8. 09:16

de-de.

befogtuk , és tanulmányoztam lámpával, nagyítóval, és rákerestem neten. de azon nevettem hogy a kis dög kb. tetszhalált nyomott ahogy megfogtam...feldobta magát hogy a lábai az egekben álltak..

1000000% hogy az volt

2908. poloskás46 (válaszként erre: 2907. - Feketepanna)
2014. okt. 8. 08:57
Talán nem is az volt?
2907. feketepanna (válaszként erre: 2906. - Évajuli)
2014. okt. 8. 08:45

Szerintem ő már 1-2 vedlésen átesett példány volt, tehát még nem ivarérett de nem is 6 napja kikelt...

Mindenestre mikor engem megcsíptek horvátban marha erős allergiás reakcióm lett, szóval szinte kizártnak tartom h. most ne legyen látható..barátomon sincs semmi, szomszédból nem jöhetnek mert azóta is felújítás zajlik és még nem lakik benne senki már évek óta, és háziállatunk sincs... nem is értem. meg azt sem h. lehet hogy vígan masírozgatott fényben.

2906. Évajuli (válaszként erre: 2905. - Feketepanna)
2014. okt. 8. 07:47

Ezt olvastam az egyik rovarírtós honlapon:

" az új példányok átlagosan 6 nap alatt világra jönnek. Ezt követően a fiatal poloskák számára azonnal táplálékra van szükségük. Ezt azonban nem az anyjuktól kapják meg, hanem maguknak kell megszerezni az áldozataiktól. Ha nem jutnak vérhez rövid időn belül, 1-2 nap alatt elpusztulnak."

Ezek szerint táplálkoztak nálatok valakiből mostanában, de talán a kisebb példányok csípése nem okoz még olyan erős reakciót a bőrön, mint a nagyobbaké, gondolom én, de ez csak egy tipp.

2014. okt. 7. 22:56

Találtunk ma egy élő ivadékot,éppen felém masírozott a szemétláda , miközben a babzsákon ültem a szobában.már 14 napja nem volt csípésünk de volt benne vér, meddig tudják ezek raktározni??

egyébként fényben ültem és éppp tévét néztem, egyből ment a visítás mikor megláttam, de sikeült tanulmányozni mielőtt megöltük, szóval ő még egy nem kifejlett ,szerintem 2-3. stádiumban lévő volt.tudtam h. ezzel h. éheztetjük őket elő tudjuk őket csalogtani fényben is.....

2904. andibandi7 (válaszként erre: 2902. - Petyó86)
2014. okt. 7. 17:31
A bácsit nem lehet rábeszélni hogy elmenjen egy hajléktalanszállóra?Ott legalább enni is kap,asszem a ruháit is tudja mosni(ebben nem vagyok 100%.ig biztos).Tisztálkodni is tudna.Amíg ott lesz a lépcsőházban addig nagy valószínűséggel poloskátok is lesz. :(
2903. Évajuli (válaszként erre: 2902. - Petyó86)
2014. okt. 7. 16:26
A rajta levő cuccok helyett is kellene valami tiszta ruha rá és valamilyen fertőtlenítő fürdés, nem tudom hová jár fürdeni. Ha azokat a cuccokat bezsákolja, azzal sem mentek sokra, mert ha kivesz belőle valamit, akkor kezdődik előlről minden.
2902. Petyó86
2014. okt. 7. 16:14
Viszont a bácsi jelenléte kérdéses. Ugyanis az összes ruhája kb kuka, sőt a takarói és minden. Este megpróbálok vele beszélni, hogy ha mást nem is, de zsákolja be a cuccait. Mondjuk ettől függetlenül a ruháiból ami rajta van éjszaka simán elvándorolhat bárhová. Erre jelen pillanatban nincs meg oldásom.
2901. Petyó86 (válaszként erre: 2899. - Évajuli)
2014. okt. 7. 16:05
Aha, én is valahogy így gondolom. Csütörtökön jönnek irtani hozzánk, a lépibe, alánk-fölénk mellénk. Nem tudom mennyire lesz elegendő. Bizakodó vagyok, mert az egyik kollégámnak elsírtam a bánatomat, azt mondja nekik is volt nagyon sok évvel ezelőtt, csak a csípések voltak, polos nulla. Egyszer irtottak náluk, akkor sem jött elő egy sem, és el is múlt a kálvária. Annyira szeretném ha valahogy nálunk is így végződne.
2900. Évajuli (válaszként erre: 2897. - Petyó86)
2014. okt. 7. 15:36
Fűtéscsöveken is mehetnek.
2899. Évajuli (válaszként erre: 2896. - Petyó86)
2014. okt. 7. 15:34
Előjöttek az írtószerre, lehet, hogy a bácsi ruhái is tele vannak, és az ajtótokon bemennek.
❮❮ ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook