Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯
2988. horakulum (válaszként erre: 2986. - Évajuli)
2014. okt. 29. 15:03

A rovarirtók szerint, ha 3. éve csípnek meg, akkor ott kellene legyenek fészek formában nálunk...de nem találják/ták ugyebár.

Persze, be is hurcolhattam. De minden évben ugyanakkor mindig?

Ház szinten kimondták, nem fog történni semmi. Egyénileg? Mi irtatjuk, de a körülöttünk élők csak akkor, ha 1. van rá pénzük , 2 . van rá igényük, 3. egyáltalán laknak a lakásban. Ez ugyancsak nem járható út sajnos a mi egyedi helyzetünk megoldására.

4 napra a vidéken, családi házban élő szüleimnél voltunk, ahol semmi ilyen nem volt SOHA, és csak merem remélni, mi sem vittünk nekik AJÁNDÉKOT! Az borzasztó lenne... :( Sajnos a gyerek ruháit ott tároljuk, amiket kinőtt. Itt nincs hely számára a panelban. Ki kell éheztetni a ruhás poloskákat tudom, 4 hónap. De addig is hova tegyem...Áh...

Kell egy jó irtócég Bp. Tudtok ajánlani privátban?

Köszi előre is! Azt mondják 10 ezer alatt nem lehet megoldani jól egy irtást, és nem is a pénz érdekel, hanem minél kevésbé legyen mérgező ránk nézve, ill. jó lenne, ha nem kellene kifordítani a pici lakásunkat a 4 sarkából, ill. ezt többször és többször megtenni. Tudjátok, inkább ez utóbbi a legfontosabb...

2987. Petyó86 (válaszként erre: 2980. - Andibandi7)
2014. okt. 29. 14:55
Andibandi igen én. De, most jöjjön a dobpergés.. A szomszédunkban múltkor nem kért irtás valaki, na kiderült, hogy két szobájuk is fertőzött. Jönnek hamarosan hozzájuk is irtani, én meg továbbra is nyitott szemmel járok, fújkálok, ilyenek. Remélem nem hozzánk fognak átszökdösni. :)
2986. Évajuli (válaszként erre: 2985. - Horakulum)
2014. okt. 29. 14:24

Hozhattad haza bárhonnan, főleg ha a 4 napos ünnep alatt elutaztatok valahova, de ha a házban ennyi lakónál van, akkor onnan is jöhetett.

Valamennyi lakásban írtatni kellene ahol van, ha nincs a közös költségből rá keret, akkor mindenkinek egyénileg kell kifizetni.

Nálunk sem volt semmilyen rájuk utaló jel, sem pete, sem kakanyom, az ágyneműtartó és az ágy beseje is teljesen tiszta volt, csak csípések voltak, azután egyszercsak megjelentek éjjel a falakon. Mi a mellettünk lakótól kaphattuk, mert nála nagyon elszaporodtak, 3 írtás volt nála is és nálunk is, rovartírtó céget hívtunk ki. Azt hogy milyen írtószert használnak megnézheted a honlapjukon, attól függően, hogy kit hívsz, mert nem teljesen egyforma szert használnak. Van ahol minden be kell csomagolni és kipakolni és van olyan cég, akinél semmihez nem szabad nyúlni és semmit nem szabad becsomagolni.

2985. horakulum
2014. okt. 29. 12:30

Szia andibandi!

Köszi a tanácsot.

A helyzet az, hogy nálunk pont két hete voltak a rovarírtók - csótány és hanyga - és említettük neki, hogy most, hogy elkezdődött a fűtés, egy héten belül engem megint csíp valami, ami minden évben egyszer előfordult, az év azonos időszakában, tavasszal, de most kivételesen ősszel???

A lényeg ,hogy azonnal szétnéztek ágyi poloska ügyben, és nem találtak semmi nyomot, sem egyedet, sem fészket. Azután még egyszer megcsíptek. Iszonyatosan érzékeny vagyok rá, begyullad, kemény, gennyesedik a közepe, borzadály.

Eltelt egy hét, hogy nem csíptek meg, utána a 4 napos ünnep jött, eltelt összesen 10 nap. Mikor visszaértünk, meg sem várták este, hogy elaludjak, éreztem, hogy csíp valami - utólag rájöttem, hogy az nem maga a csípés volt, hanem ahogy kezdett dagadni a korábbi pár perces csípés. A lényeg, hogy ennyi év után végre láthatóvá váltak, hogy ők csípnek. A tiszta, újra húzott ágyneműnkön rohangált két példány, ekkor bizonyosodtunk meg róla, hogy ágyi poloskával van dolgunk. Sosem láttuk őket.Most már tudjuk, hogy mit kellene írtani.

A rovarítók nem találtak ez előtt az esemény előtt semmilyen rájuk utaló nyomot, vagy kaki vagy fészket. SEMMIT! De aztán láthatóvá váltak ugye pár napra rá, hogy kiéheztek. Honnan jöhetnek?!?!?!?! A szomszédból?

Mert a szomszdokban is vannak...tudjuk. A mi szintünkön - 10 emeletes panel - a 6 lakásból 3-ban csípnek. Egyik szomszéd tudtával a felső emeleten is van. A ház nem tesz semmit, mert hogy a kk. szerint nincs rá egy milla.

Van köztetek olyan, aki panelban él és hasonló helyzetben van? Meg tudott szabadulni tőlük rendszeres irtással? Céggel véegzettte?

Nem tudjátok MILYEN IRTÓSZERT , milyen vegyszert használnak az irtó cégek? Pontosan a vegyület érdekelne. Mert nekem nem elég az az állítás, hogy emberre nem ártalmas...Szeretnék utánanézni a vegyületnek, mert családom van. Magam miatt letojnám, de a gyermekem miatt nem. Bár tudom, sejtem, van az a pont, amikor már ez sem érdekli az embert, csak szabaduljunk meg tőle.

És akinél irtottak, mennyire kellett kipakolni, vagy hogy történik ez?

2984. andibandi7 (válaszként erre: 2983. - Horakulum)
2014. okt. 28. 23:31
Én nem hallottam róla még.Szerintem inkább a vegyszeres irtással próbálkozz.Hogyha ennyire el vannak szaporodva akkor biztos hosszadalmasabb idő mire ki irtod őket.Ráadásul ezek a dögök sokat bírnak és túlélők.
2983. horakulum
2014. okt. 28. 12:17

Sziasztok!

Hallottatok már, vagy van valakinek tapasztalata a bio poloskaírtással kapcsolatban?

Csírájában szeretném kivégezni a problémát, bár a ház írtása nélkül esélytelen...De még ha az is sikerülne...

Csak engem csípnek, és nagyon begyullad, borzasztó allergiás és érzékeny vagyok rá, hatalmas tenyérnyi gyulladt területek, bekeményedik és iszonyatosan viszket és fáj. Most már láthatóvá is váltak, a frissen bevetett ágyneműnkön menekültek volna, azt sem várták meg, hogy elaludjak.

Ez valami borzadály!

Vidéki lány vagyok, de ilyet az életben nem éltem meg. Egy városi lakásban...

Agyrém.... :(

2982. poloskás46 (válaszként erre: 2981. - Fiúsmami)
2014. okt. 24. 14:10
És sokáig tartott?
2981. Fiúsmami
2014. okt. 24. 13:58
Pár hónapja mentesek vagyunk olyan jó :)
2980. andibandi7 (válaszként erre: 2979. - Petyó86)
2014. okt. 23. 22:55
Te írtad korábban hogy abban a házban laksz ahol egy hajléktalan éjszakázik?
2979. Petyó86 (válaszként erre: 2978. - Andibandi7)
2014. okt. 23. 17:52
Hát ha egy is bemerészkedik, kifüstöljük, az tuti. :-D A lakásban három hete nincs, legalábbis csípésünk nincs, ezért reménykedek. Mindent megteszek azért, hogy az ajtón keresztül ne jöjjenek be, csöveken persze bevándorolhatnak, de van egy sejtésem, hogy ami megcsípett, az is az ajtón keresztül jött be. Igen, én is azt gondolom, hogy itt polostelep leledzik, majd javasolok egy egész házra kiterjedő irtást, hogy ha már a lakásokban nem is, de a folyósokon fújjanak le mindent.
2978. andibandi7 (válaszként erre: 2977. - Petyó86)
2014. okt. 23. 15:11
Már annyira elvannak szaporodva,hogy nem csoda ha életteret változtatnak.Engem is csípett már meg fényes nappal,biztosan éhesek.Nem irigyellek.
2977. Petyó86
2014. okt. 23. 12:27
Képzeljétek el. Férjemmel kitaláltuk, hogy hosszú hétvége alatt járólapozunk a bejárati ajtónk és az előtte lévő biztonsági rács között. Egyrészt, mert legalább kiszúrjuk ha valami élőlény akarna beosonni, másrészt, mert rettentő gusztustalan volt a régi linóleum. Egy órával ezelőtt a férjem észrevett egy rohanó bogarat, na ki találja ki hogy mi volt?? Szépen kifejlett dög, na hamar vége lett szegénynek, eltettem emlékbe, ha bárki kétségbe akarná vonni a szavunkat. Holnap hívom a közös képviselőt, hogy a házban megint leltünk polost, két hete volt irtás, de ezek szerint adtunk a szarnak egy pofont, mert semmit sem ért. Na gyorsan körbefújtam az ajtónkat biokillel, remélem nem jön be egy sem. Azon morfondírotam, hogy hogy a francba lehetséges, hogy ezek délelőtt mászkálnak a folyosón, eszem megáll. Minden amit eddig hallottam róluk, nálunk a házban fordítva mükszik.
2014. okt. 23. 10:44
Minden szer hatékony,amiben megfelelő mennyiségű piretrin származék van, úgymint pl: cipermetrin, deltamethrin, tetrametrin. A lényeg, a megfelelő mennyiség, a szürke, fekete dobozos Protect-be is ezek vannak, csak nagyon kevés mennyiségben...ezért is felesleges azokat venni, aki hatékony szeretne lenni az saját maga keverje be az anyagot és permetezzen. Mi is így tettük anno a céges irtások között, és még utána is kétszer a saját magam megnyugtatására. Én a Decis nevű növényvédőt vettem, persze leírás szerint csak kültéren használható, nem lakásban, de Holdfénnyel egyetértve inkább a méreg, mint a polos. Ugyanúgy csináltuk,mint az irtósrác, szóval amíg fel nem száradt(kb. 6 óra) addig nem mentem vissza a lakásba.
2975. poloskás46 (válaszként erre: 2974. - C5bb612245)
2014. okt. 23. 10:00
Én most bizakodó vagyok, remélem megszabadultunk tőlük. De amint egy hangyányi gyanúm is támad, veszek ilyet, köszi a tanácsot!
2974. c5bb612245 (válaszként erre: 2972. - Poloskás46)
2014. okt. 22. 19:45
Igen, és nem is fogom abbahagyni,amíg a házban van egy dög is akár. Elég volt az idegbajból, nemalvásból. Elég költséghatékony a cucc, tehát az anyagi része sem vond, az irtók rengetegbe kerülnek, fizettem eddig épp eleget. Az új ágyról nem is szólva. A szomszéd pasi, aki a Cyperkillt ajánlotta, fertőzött lakásban használta, azt mondja,potyognak tőle szépen a rohadékok. Nála sincs, mióta használja a cuccot, egy dög sem.
2973. c5bb612245 (válaszként erre: 2971. - Évajuli)
2014. okt. 22. 19:33

Szia, büdös, mint a fene, a cipermetrin sajnos büdös.

Minden , ami méreg, káros az egészségre, ne legyenek illúzióid, de megfelelő védőcuccban kell fújni, úgymint gumikesztyű, maszk, védőszemüveg, száradás után elméletileg nem ártalmas melegvérűekre. Én azt gondolom, a polos károsabb az egészségemre, mint bármelyik szer, de ezt már mindenki döntse el saját maga.

Megelőzésre használom, az ágy környékén, kb.havonta egyszer. Januárban voltak irtók, azóta nincs semmi, de az ördög nem alszik.

2972. poloskás46 (válaszként erre: 2970. - C5bb612245)
2014. okt. 21. 14:34
Akkor is csinálod, ha nincsenek jelek? Megelőzésképpen?
2971. Évajuli (válaszként erre: 2970. - C5bb612245)
2014. okt. 21. 14:03

Szia!

Ez a szer büdös? Egészségre nem ártalmas? Nem találtam róla ilyen leírást.Miket szoktál vele befújni?

2014. okt. 21. 12:08

Sziasztok, régen járok már hasonló cipőben, tavaly 3, idén télen 3 irtás után vagyok, most rendben vagyunk. A házunk sajnos problémás, túl sok a lakó, de volt már kollektív, egész házra kiterjedő irtás, most ezért is van nyugalom.

Két dolgot szeretnék megosztani:

1. Cyperkill nevű irtószer, szabadforgalmú, olcsó, a cipermetrin 8 izomerjét tartalmazza, működik, szuper. Ha előbb tudok róla...de ebbe ne menjünk bele. 1/2ml egy liter vízbe, összerázni, fújni, potyognak a dögök szépen. Neten vagy kertészeti, méhészeti boltokban kapható.Nekem szomszéd ajánlotta, áldom a nevét érte, havonta használom, polos nincs!!

2. 3 hete utaztam a 8-as buszon, és bár sosem ülök le, ezegyszer sajnos leültem, mert rosszul éreztem magam, nem kellett volna, rám mászott egy dög, és megcsípte a nyakamat. Szerencsére nem haza mentem, különben hazavittem volna, ahová mentem, ott észrevették a vállamon mászó dögöt, és leverték rólam. Addigra viszont belém csípett a rohadék. SOHA NE ÜLJ LE a járműveken, a rovarirtó mesélte, hogy éjszaka a buszgarázsokban irtják a polost, szerződtek a BKK-val. Itt tartunk.

Ennyit szerettem volna.

2014. okt. 20. 16:49
No mindegy is, mert kifestek, és többet ilyet nem kell nézegetnem! ;)
2968. poloskás46 (válaszként erre: 2966. - Petyó86)
2014. okt. 20. 16:48
Ja, csak az a fura, hogy egyáltalán nem volt sok polos nálunk, ez az ürüléknyom meg szinte annyi volt, mint a "fészekben" (díszpárna gyűrődésében fedeztük fel őket). Viszont a szőnyegszegélyen meg csak egy-két pötty volt, ahol azt gondolnám vígan eldorbézolhatnának. Mi a francot csinálhattak ott a sarokban? Lehet, ott tipródtak, én meg tök sokszor elsétáltam mellettük...???? És egyszer sem vettem észre őket..
2967. poloskás46 (válaszként erre: 2966. - Petyó86)
2014. okt. 20. 16:40
Biztos nagyon kívánatos a szomszédod. Valami ínyencfalat. :D És a polo nem tudta kivárni éjjelig.
2966. Petyó86 (válaszként erre: 2964. - Poloskás46)
2014. okt. 20. 16:05
Szerintem az a titok, hogy nem szabad olvasni. Én az irtás óta rá se merek nézni ilyen oldalakra, csak ezt a fórumot olvasgatom. Marha jó a kérdésed, lehet annyira jól lakott valahol (persze nem nálatok!!!), hogy út közben elpottyintotta magát. :DDD Nincs ésszerű magyarázatom, bár ahogy tudom, és erre sok fórumos is rácáfolt, ezek ott is ott vannak, ami hivatalosan nem életterük. A szomszédom kora délután fedezett fel a pólójában egyet, például. És valószínűleg több volt náluk, de hogy ennyire éhes lett volna, hogy világosban támad, hmm.
2965. Petyó86 (válaszként erre: 2963. - Feketepanna)
2014. okt. 20. 16:01
Szerintem ezek sosem halnak ki. Mikor regisztráltam ide, leírtam, hogy a polos az, amit nem tud a kis testem/lelkem tolerálni, iszonyatosan elborzaszt a látványa is, ronda, büdös, stb. :D Én megmondom őszintén, néhanapján befújok ide-oda biokillel, de ennyi. Szerintem ti is nyugodtabban alszotok ha lent marad a ragacs és a fólia, akkor miért ne? :D
2964. poloskás46 (válaszként erre: 2962. - Petyó86)
2014. okt. 20. 15:27

Én most éppen a bizakodó periódusomban vagyok, azaz voltam, mert ma is olvastam kicsit a témában, és már nem vagyok annyira az. :( De azért még egy kicsit. :)

Tegnap remegő kézzel lefejtettem az ágyról az alsó kárpitot, és szép tiszta az ágy belseje! Még pár napot várok, aztán jól odagőzölök mindenhova. Adok a (remélem már nem is létező) testüknek! A testnek meg kell adni ami jár! :))

Azt viszont a mai napig sem értem, hogy hogyan van olyan helyen ürülék, ami egyáltalán nem alkalmas búvóhelynek. Az egyik sarokban vettem észre. Nagyjából fejmagasságban, és ott soha nem volt semmi, ami mögé elbújhattak volna. Teljesen nyílt terep.

2963. feketepanna (válaszként erre: 2962. - Petyó86)
2014. okt. 20. 14:29

hazafelé hallgattam a rádiót, bemondták hogy egy orrszarvú faj kipusztult éppen.egyből arra gondoltam hogy ezek a dögök nem tudnának csöndben távozni a Föld nevű bolygóról?:D

Találékony és szívós kis rohadékok:DD amugy nem csíptek már meg szerintem 1 hónapja senkit, nem tudom hogy a 2 példány amit elfogtam azzal vége lehet ennek az őrületnek? a ragaszó és a fólia az marad , a csapdát felszámoltam:)

2962. Petyó86 (válaszként erre: 2961. - Poloskás46)
2014. okt. 20. 12:43
:D :D :D :D Én is folyton vakarózok, ne aggódj. Dettó nekem is száraz a bőröm, testápolónak nevezett trutymákot szökőévente kenek magamra, na de több is veszett Mohácsnál... Én múltkor egy elkóborlott hajszált hittem polosnak, hahaa. Folyton töröm a fejem ezeken a polosokon, hogy vajon vannak-e még, vagy visszajönnek-e, vagy elpusztultak, vagy csak betegeskednek az irtószertől és árnyékukból feltámadva előbb-utóbb megjelennek. Jhaaaj nekem.
2961. poloskás46 (válaszként erre: 2960. - Petyó86)
2014. okt. 15. 18:05
Érdekes dolog ez a para. Mi most polosmentes helyen alszunk, mégis folyton találok magamon valami aggasztó/viszkető bigyót, időnként érezni vélem, hogy csíp valami, vagy mászik rajtam, pedig nem. Emlékszem, régen is volt ilyen, csak nem ilyen sűrűn. Ha az embernek száraz a bőre, nem ritka az ilyesmi. Tudom magamról, hogy ősszel-télen szoktam így lenni, mert lusta vagyok testápolózni, nyáron meg nem akarom mutogatni a kiszáradt bőrömet, jobban kenegetem magam, és nem is szoktam vakarózni. Mostanában meg... állandóan érzek "valamit". Még a végén azt hiszik, én is valami designer drog használó vagyok, azok szoktak a hangyafílingtől vetkezni az utca közepén. :))
2960. Petyó86 (válaszként erre: 2958. - Feketepanna)
2014. okt. 15. 12:32
Engem két hete csíptek össze a polosok, és még mindig meglátszik a helye. Nagyon durva, ilyennel még soha életemben nem találkoztam. :) Ne aggódj szerintem, biztos csak egy szúnyi volt. Mi nők hajlamosak vagyunk nagyon ráparázni, én eldöntöttem magamban irtás után, hogy végleg kipurcantak ezek a dögök, és nem vagyok hajlandó ezen parázni minden áldott nap. Hátha bejön. :D
2959. Évajuli (válaszként erre: 2958. - Feketepanna)
2014. okt. 14. 14:19
Lehet, hogy egy szúnyog volt, vagy valami más, most rengeteg rovar kelt életre ebben a melegben és igyekeznek be a lakásba.
❮❮ ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook