Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Mi sem találtunk írtás után példányokat sehol, arra gondolok, hogy visszament a búvóhelyére és ott purcant ki.
Szerintem még ne moss fel, csak porszívózz, nálunk még 4 hét után is hatott a szer, az ablakpárkányon rengeteg apró kis légyféle, katica és lepkeféle volt a hátára fordulva, akik éppen be akartak jönni kintről.
Azt hiszem több hónap után lehet nyugodtan kijelenteni a polosmentességet, onnan tudhatod ha addig nincs csípés egy sem. Nálunk a második írtás után 36 napig nem volt csípés és nem láttunk egy példányt sem, utána valahonnan előkerült egy, de azt sem láttuk csak a csípéseket, ami tuti poloscsípés volt.
Na újra itt. Sima fújós irtás volt, még ma is érezni azt a szagot, szörnyűséges. Ott aludtunk már aznap, az irtó negyedóra kimenőt kért mindösszesen. Hiába keresgélünk, se élő, se halott bogarat nem leltünk. Lehet hogy volt egy aki megcsípett, és meg is purcant egy kis biokilltől? De vajon hová lett? Esküszöm nektek, még csak nyomára sem akadtunk. Körülbelül mikortól lehet kijelenteni, hogy polosmentes a kégli? Hány hónap? Elvileg a hét közepén már felmoshatok, csütörtökön volt az irtás, szerintetek is mehet? A zsákolásra visszatérve, azt mondta a srác, hogy költözés közeli állapotba kell hozni a lakást. Minden bezsákolni, kipakolni, stb. Gondolom akkor a szekrényekbe is befújt volna, mondjuk szerintem az pont nem életterük, mivel nálunk a ruhák vagy rajtunk, vagy a szennyeskosárban, vagy a szárítón lengedeznek. :-) Tényleg vicces, hogy akár a szomszédtól is hazaviheted a kis lakótársat, képzeéjétek, valamelyik nap az utcán egy nőci vállán ült egy ágyi polos, legalább is kiköpött úgy néz ki. Akkora ívben kerültem ki, hogy ihajj. Tuti az agyamra ment már. :))
Igazad lehet, csak hát az a fránya psziho fejem... Majd inkább kifestek egy év múlva is..:)))
Ha a szomszédból kaptad, akkor felesleges gyorsan kivestetned. Jobb, ha vársz legalább 1 évet, mire biztos(abb) leszel...
Társasházban lakunk. Egy emelettel feljebb, de nem a mi sorunkon van (volt?) egy polotanya, az biztos. Ott is volt már egy irtás, teljesen kipakolták a lakást bérlőstől, mindenestől, és hamarosan lesz ott is egy újabb irtás. Ugyanaz az irtó volt ott is, mint nálunk. Azt mondta, az a lakás nagyon fertőzött volt, de szerinte mi valahonnan behurcoltuk. Mert hogy nem vagyunk közvetlen szomszédok, és ha a közvetlen szomszédoknál nincs akkor nem onnan jött át hozzánk. Ezzel mondjuk azért nem értek egyet, mert ha behurcolhatom bárhonnét, úgy értem tömegközlekedésről, moziból, azaz messziről, akkor simán lepottyanthatta a liftben a pologazda, ami aztán mondjuk pont az én ruhámon landolt. Pont azt mondta az irtó, hogy liftben ne dőljek az oldalának, meg lehetőleg ne "dörgölőzzek" senkihez. Ezen nevettünk azért, mert elképzeltük, ahogy dörgölőzök valamelyik szomszédhoz. :)) Na, de szerintem simán átkerülhetett így is.
Meg hát sosem lehet kizárni, hogy tényleg behurcoltuk, csak fura az egybeesés.
...hát az élő csali még nem megy... Én most már addig oda vissza nem megyek, míg ki nem festettem, és alaposan át nem gőzöltem, takarítottam mindent. Lehet, hogy nem jól csinálom, de nem tudom rávenni magam, hogy feltálaljam magam nekik.
A szekrényben már csak mutatóban volt pár ruha, és oda is befújt. Én is így csináltam volna.
1, 5 évig eltengődni? Szerintem élelem nélkül ez elég hihetetlennek tűnik...Te társasházban kaptad a polost? Mert olyat viszont meséltek,hogy fél évre elköltöztek a polosos lakásból és mikor visszamentek ugyanúgy szaladgáltak ott, de mivel ez társasház volt, ki tudja hol volt a polostanya, onnan mindig is szét fognak sétálni az újabb adagok.
Talán azért szedte ki, mert hiába mostad 60 fokon, amíg száradt, addig belemehettek polók. Nálunk sem volt szabad semmit bezsákolni, azt mondta az írtó, hogy majd előjönnek a ruhákból és ha átmennek a méregmezőn, akkor végük, persze ehhez ott kell lenni élő csalinak, hogy előjöjjenek mindenhonnan.
Miért?Nem értem,ha 60fokon mostad és zsákoltad. Miért nem fújta le a zsákot?Nálam nem fújtak ruhára sosem!A szekrényt is kipakoltatta és oda is fújt?
Na, ma voltak megint nálam. Azt is kiszedték, amit frissen mosva zsákoltam.
Eléggé büdös szerintem is, 1-2 napig engem is irritált a szag.
Furák ezek az írtók, az egyiknél zsákolni kell előtte, a másiknál nem szabad zsákolni, jó lenne tudni, hogy melyik a jobb megoldás.
Neked is polosmentes hétvégét és minden további napon is ugyanezt! :-)
Melyik fajta irtás volt? A permetezés, plusz hidegköd, vagy vmi egyéb? Már aznap ott aludtatok?
Én ezt a zsákolást előtte, nem értem. Szerintem pont nem kéne, hanem inkább amit csak lehet le kell fújni. Azt gondolom, ami be van zsákolva, ahhoz legalább fél évig nem lehet nyúlni. Okés, könyvek, ilyesmi. De a ruhákat, ágyneműt, mindent ami mosható, azt is lefújattam. Brutálisan hangzik, de ez van. Utána a legfontosabbak kiszedve, 2x átmosva 60 fokon. Előre elhatároztam, hogy 2 irtást minimum csináltatok. Nem tévedtem nagyot, mert irtás után kb 10 nappal kifejlett élő példányra bukkantam. Nem nagyon rohangászott, lehet, már a halálán volt, de akkor is élt. Mi nem lakjuk most a lakást. De ha ott lettünk volna, lehet, egy kis "kajától" jobban lesz. Szóval holnap jön az újabb dózis.
Szóval, amit bezsákolok, oda nem jut el a méreg. Ott marad a kiéheztetés, de engem azzal riogatott az irtó, hogy képesek 1,5 évig is eltengődni. Meg a bogarak úgy általában (szerintem) nagyon hamar tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A mostaniak már biztosan szívósabbak.
Megvolt az irtás. Gyerekek, ez nagyon büdös... Végre mertem a helyemen a hálóban aludni. Az irtós srác szerint lehet hogy még találkozunk, mert a cuccok a szobákban nem voltak bezsákolva, ezért nem tuti hogy mindenhová eljutott az anyag. Bár egyet se talált ő sem. Na majd kiderül drukkoljatok. Polosmentes napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek. :-) Jaa, és képzeljétek, irtás előtt fürtökbe lógtak a redőnyön meg a házfalon a mezei polosok, na ezek a rémálmaim, irtás után eszükbe se volt belógni a kéglibe. :-))))
Nem kell tőlük félni, nem bántják az embert, nem csípnek, csak véletlenül repülnek be a lakásokba, fogd meg őket egy pzs-vel és dobd ki az ablakon.
Van zöld és barna színű is, most mindenütt sok van, én is szedegettem őket tegnap és kitessékeltem mindent a lakásból.
Azt hiszem nem csíp,de ősszel mindig van.Ha jól tudom repülni is tud.
Hát szétnyomtam a dögöket első ijedtségemben de nagyon undorodtam szagot ugyan nem éreztem de szerintem sokkban voltam..és a mezei is bemegy a lakásba és csp is?a fene a fajtájukat!!
Az mezei poloska!Elég nagy,fajta.Vigyázz nehogy kijöjjön a belső tartalma a seggén mert akkor büdös lesz!
Én zöld sznű polskát találtam a szobában az ágyi poloska?Ajánljatok már valamit ellene!
Úgy tudom hogy a gázos irtásnál ugyanazt az irtószert használják mint a fújásnál.Nálam az idén 4év után először nem volt poloska!!!!!!Én márciustól október-november-ig irtattam 4éven keresztül.Le is kopogom! :)Most védekezek,2-3 hetente körbefújom a kritikus pontokat!
Erre emlékszem már írtad egyszer.Nálunk sem érdekelte mert nem volt benne pénz ami a zsebébe csusszan nem úgy mint például a ház szigetelésénél.Ott kaszált,nem is keveset.
Igen, vagy csak lusta bármit is intézni.
No nálunk nincs ilyen rendes közös képviselő, ő nem intézett semmit, azt mondta hoy a poloska nem terjed panelban, azt én vittem be.
Sajnos mindenhol vannak rossz indulatú szomszédok, el is tudom képzelni, hogy valahol pellengérre állítanák az embert, hiába tudod, hogy nem tőled eredt a probléma. Én most azzal vígasztalom magam, hogy minden óvintézkedést megteszek amit meglehet, meglátjuk mi lesz az eredménye. Most úgy is dög beteg vagyok, be van dugulva az orrom, szóval pont jókor, ha büdi az irtószer. Viszont az ötödiken mesélte a szomszéd, hogy náluk gázzal irtottak. Ennyire nem mentem bele, hogy vajon melyik a hatásosabb. :D Nálatok polosmentes már a kégli? :)
Kérdezősködni én is kérdezősködtem beszéltem is pár szomszéddal sőt azt is megtudtam ki a "gazdi" a házban. Viszont nem árultam el hogy nálam van,ezzel elejét vettem a mutogatásnak és a rosszindulatú pletykáknak.Hidd el hogy nem olyan egyszerű ez az egész.Vannak bunkó lakók akiket nem érdekli amit te mondasz mert szégyelli hogy nála is van esetleg.Mivel te sem és én sem vagyunk hivatalos személy,ezért nem köteles beengedni a lakásába és sajnos joga van letagadni ha ahhoz van kedve.Nálunk például nem volt a lépcsőházban egy darab sem!!!!A lakásokra specializálódtak nálunk a poloskák.Büdös az irtószer amivel irtanak,de viszonylag hamar elpárolog az illata.Nekem pár napig csípte az orromat.Az ágy környékén lehetett érezni több napig.Én például kiraktam egy tájékoztatót a poloskákról a lépcsőházban,de azt is anonim.Úgy néz ki nálatok másképp állnak a lakók a dologhoz.Szerencséd van és örülj neki.
Én bizony oknyomozásba kezdtem a házban, és jó pár lakóval beszéltem, míg eljutottunk odáig, hogy az ötödiken pár hete volt irtás, valószínűleg onnét szaladtak szét. Az emeletünkön mindenki tud róla hogy találtunk a folyósokon pár egyedet, valaki külön felhívott és megköszönte. Mindenkinek mindenhez joga van, ezt senki nem vitatja, magánügy ha nem engedi be az irtókat, jó eséllyel úgy is be fognak hozzá menekülni a megmaradt példányok. Egyébként nagyon büdös ez a cucc amivel irtanak? mert hallottam, hogy van többéle is. Halakkal ilyenkor mit érdemes tenni?
További ajánlott fórumok: