Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
3018. Évajuli (válaszként erre: 3017. - Poloskás46)
2014. nov. 7. 15:04
Az a baj, hogy nem csak az ágyadban lehetnek, megbújnak ezek olyan helyeken is, ahol nem tudsz gőzölni, nálunk pl, ágyban soha nem voltak. Az első írtás előtt az egyik szekrény hátoldalán találtam egyet, ami majdnem teljesen a falhoz volt tolva.
2014. nov. 7. 14:58
Igaz, az ágyamnak is. Kissé vesztett a formájából, de ha kinyírtam őket, nem bánom.
3016. poloskás46 (válaszként erre: 3011. - Szélcsillag)
2014. nov. 7. 14:58
Azért abban bízom, ha már korábban álltam neki takkerni, azért a 130 fokos gőzzel csak odab..tam a szemeteknek.
3015. poloskás46 (válaszként erre: 3013. - Évajuli)
2014. nov. 7. 14:53
Nem alszanak téli álmot, ezek szerint megszabadultál tőlük. :))
3014. poloskás46 (válaszként erre: 3011. - Szélcsillag)
2014. nov. 7. 14:52
Semmit sem kaptunk.Annyit mondtak, legalább 2 hetet várjak a takarítással. Az megvolt.
3013. Évajuli (válaszként erre: 3006. - Szélcsillag)
2014. nov. 7. 14:10
Tegnap én is azon gondolkodtam, hogy talán téli álmot alszanak, és majd tavasszal jönnek újra. Remélem nem így van.
3012. Évajuli (válaszként erre: 3010. - Poloskás46)
2014. nov. 7. 14:09
Én csak a második írtás előtti napon mostam le mindent, padló, ajtók, ablakok. Addgi hagytam hatni a szert. Nekünk azt mondták, hogy porszívózni szabad, de felmosni nem, persze jobb a porszívózást is kerülni.
3011. szélcsillag (válaszként erre: 3010. - Poloskás46)
2014. nov. 7. 13:56
hát az bizony nem túl jó..... nektek nem adtak olyan tájékoztató szöveget, ami egyben igazolta is, hogy mikor voltak az irtások? mi kaptunk ilyet, amiben benne volt minden tudnivaló, hogy mit, mikor, hogyan lehet és kell, plusz erre írták és pecsételték rá minden egyes alkalommal az irtások dátumát; és ezen volt az is, hogy meddig nem szabad takkerolni, meg hogy az ismétlő irtás/ok előtt nem hogy lehet, de egyenesen muszáj felporszívózni és femosni.... én nem is értem, hogy mások miért nem teszik meg ugyanezt..?
3010. poloskás46 (válaszként erre: 3008. - Szélcsillag)
2014. nov. 7. 13:05
:O :O porszívóztam is kb. 1 hete!!!
2014. nov. 7. 12:38
még egy dolog: nálunk a visszafertőződés mint olyan, nem releváns, mert a szomszédoknál nem voltak, és azóta sincsenek dögök, és a házban se sehol - hozzánk (és ezt az új tagjaink miatt írom csak, mert tudom, sokszor leírtam már, nem vagyok szenilis;) szal hozzánk behurcolással került be, egy "kedves" ismerős által, akit beengedtünk a lakásunkba, és ezzel hálálta meg... (ők - mint kiderült - régóta laktak társbérletben a dögökkel otthon, csak nem tudták mi az, állításuk szerint... hát igen, hajmeresztő, de ezek szerint van ilyen, jó ha vigyázunk...)
3008. szélcsillag (válaszként erre: 3004. - Évajuli)
2014. nov. 7. 12:32
igenigen, ez a korrekt időintervallum, nekünk is azt mondták, hogy az ismétlőirtások előtt takaraítsunk csak, de akkor kötelezően, mert a friss, tiszta felületen jobban megtapad a mikrokapszulás szer, és az utolsó irtást követően elvileg 4-6 hétig kéne hogy hasson - hatott is, legalábbis a katicákra, muslincákra, pókokra, és a fürdőben fellelhető lepkeszúnyogokra (azok a kicsi repülő izék, amik újra és újra előjönnek, hiába csapkodja le őket az ember), nah most ezek mind ott heveregtek a padlón még hetekkel később is, és nem azért mert nem szedegettük fel őket, hanem mert ahány bejött, az mind kifeküdt - bezzeg a poloskák! na csak azok nem! ... szóval, 5-6 hétig még nem ajánlott a felmosás, se a porszívózás - tudom, pokoli nehéz megállni, meg totál diszkomfort érzete van tőle az embernek, de muszáj kibírni..... (sóhaj)
3007. szélcsillag (válaszként erre: 2998. - Horakulum)
2014. nov. 7. 12:17

kedves Horákulum, olvasva, amit írtál, ledöbbentem, mert az ágyneműt - mármint a huzatokat - és mindent, ami mosható, nem szokták lefújni, éppen azok miatt, amit te is megemlítettél, hogy 1./ úgyis kimosod, anélkül nem fekhetsz be a vegyszeres huzatok közé; és 2./ a vegyszer csak akkor hatékony, ha nem mossa le/ki az ember, ergo ha úgyis kimosom, minek egyáltalán bevegyszerezni? amikor ott a 60°-os mosás, a vasalás, stb.....

a másik dolog, neked nem mondták, hogy minimum 10 napig, de inkább két hétig sehonnan ne mod le, ne mosd fel, ne mosd ki a mérget..? mert ha így van, nagy mulasztást követtek el az irtóitok, mert így szinte borítéklhatóan nem lesz hatékony az irtás.... mi sehonnan nem mostuk le, se ki, inkább nem nyúltiunk - vagy csak gumikesztyűben - a lefújt cuccokhoz, nehéz volt (pláne az idei rendkívül párás nyármelegben), és valójában csak akkor csináltunk amolyan igazi nagytakkerolást, miután már a harmadik, garanciális irtás kéthetes hatóideje is lejárt, ennek ellenére (alacsony fertőzöttségnél!) még azután is csíptek, majd elő is merészkedtek a dögök! persze mindig csak egy-egy példány, és és az irtások után mélyebbre bújhattak a panelrésekben, mert mi sem bukkantunk elhullott dögökre, se nyomokra ezután, mégis csíptek! és mindenki azt mondta, csak behaluzom, meg pszichésen produkálom a csípnyomokat, azzal hogy vakaródzom, mígnem elő nem mászott egy a hófehér, frissenvasalt lepedőm alól!

persze elcsíptem, és konzerváltam az örökkévalóságnak, ésazóta is megvan ;) na onnan kezdtek hinni nekem, szal ha az meber nem látja őket, meg a nyomaikat sem, az nagyon megtévesztő lehet, mert attól még vígan elvannak - jellemzően irtást követően JÓ MÉLYRE elbújva!!!

szal nem értem az irtóitokat... nagyon felelőtlenül álltak hozzátok, nekem az a benyomásom, a mieink azt is lemagyarázták, hogy miért nem fújnak le soha mosható dolgokat - ti. hogy egyrészt tönkreteszi a vegyszer a kényesebb holmikat, pl. a finom ruhaneműket, másrészt felesleges vegyszerterhelés, amikor úgyis ki kell mosni... úgyhogy nem értem, miért csinálták ezt veletek., azt viszont nagyon is megértem, hogy nem akarod ezt még egyszer...

én is ezt mondtam - minden egyes irtást követően.... ennek ellenére még kétszer át kellett élnünk, és csak amikor azt mondták, javasolt még egy negyedik is, na akkor sokalltam be, és mondtam azt, hogy NEM, NEM és NEM!!

és akkor keztünk el kutatni alternatív megoldások után, és így jött be a képbe a fóliázás - ami tényleg hatékonynak bizonyult, most már több hónapnyi poloskamentes időszak után merem ezt így leírni csak, eddig már csak babonából sem. ;)

2014. nov. 7. 12:03

szevatok, újra itt - de persze csak referálni jöttem - jelentem, nálunk azóta is minden a legnagyobb rendben,a dögöknek nyoma sincs, teljesen tiszta a lakás, védelem mindenütt lebontva már jó ideje - és itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megerősítsem amit FEKETEPANNA is írt, miszerint a FÓLIÁS-RAGASZTÓS módszer tökéletesen hatékonynak bizonyult, igaz, ezt megelőzte 3 azaz HÁROM darab vegyszeres irtás - amik után még mindig voltak csípések, és élő polót is fogtunk, nem egyet! DE AZÓTA NEM!

szóval, melegen ajánlom mindenki figyelmébe, hogy amikor a vegyszer már nem segít, ott az egyszerűségében nagyszerű festőfólia + egérragasztó gél! ez tuti hatékony, megfog mindent, de még a muslincákat is! ;)

csak azért nézek fel újra és újra időmnként, hogy tudjam, mi van a régi sorstársakkal, és hogy vannak-e újak, hogy lássam, gyengült-e már a poloska-invázió, avagy erősödött... ahogy elnézem, a nyár elmúltával mintha kevésbé lennének aktívak.... igen, tudom, a meleget szeretik, de hát itt vannak a jól szigetelt, huzatmentes, kis fűtött lakások, az sajnos szintén kedvező terep nekik....

na szóval, üdvözlet minden régi sorstársnak, és az újaknak is természetesen - velük őszintén együttérzek, tudom, mennyire keserves tortúra ez... de fel a fejjel, egyszer vége lesz - kivéve, ha a makacs szomszédság fertőz vissza újra és újra - nah, azoknak meg hatalmas fejbevágás, minimum, ami kijár! grrr! ;)

3005. poloskás46 (válaszként erre: 3004. - Évajuli)
2014. nov. 7. 11:55

Basszus, pedig én két hét után gőzöltem, mint a vadbarom. Most akarok szőnyeget is tisztítani. Ha jól számolom, 3-4 hete voltak irtani. Az egyik szobát, ami mentesnek lett nyilvánítva ki is festettük.

De nálunk nagyon érezni a vegyszerszagot még most is. Mondjuk, a gőzölés biztos jól kihozza. Mosok egyfolytában, de még mindig van egy rakás. Pedig sok holmit nélkülözhetőnek nyilvánítottam és bezsákoltam. Sajnos én is nagyon sokat dolgozom, heti 6 napot, akkor is legalább 5-ig. Mit lehet már utána csinálni? Mindig van aktuális mosnivaló is, meg néha azért főzni sem árt... Nagyon kilátástalannak találom a helyzetet. Talán karácsonyra rendben leszünk. És akkor a visszafertőződés lehetősége még mindig adott. Lehet, mire a végére érnék, már kezdhetem is elölről. De akkor tuti nagy patáliát csapok, mert ez nem csak idegileg-fizikailag kimerítő, de rohadt drága mulatság is.

3004. Évajuli
2014. nov. 7. 07:22

Én csak 2-3 napig éreztem az erős vegyszerszagot.

Vizes fel- és lemosásokat ne csinálj pár hétig, mert 5-6 hétig még hat a szer, nálunk az ablakpárkányon még 5 hét után is döglöttek a betévedő katicák, legyek.

3003. horakulum (válaszként erre: 3002. - Szamócalekvár82)
2014. nov. 6. 17:47

Hát, az biztos, hogy vannak olyan "sorsok", hogy az ember csak néz...De sok van olyan, mint talán ez a nő is, hogy egészen egyszerűen önsorsrontó. Ennyi.

MOndjátok, mikor fog elmúlni ez a rohadt vegyszer szag? AKinél permetezés volt...mit tapasztaltatok? Holnap lesz egy hete. A gyerekem szobáját most fogom takarítani, a vízzel érintkezve felerősödik. Ahol lehet, hagyom a cuccot és még sehol sem tartok a függönyökkel - val ezek csak jövő héten kerülnek sorra, a héten már nem tudom, mert mint mindig, hétvégén is hazautazunk- na meg az ablakokat is újra kellene törölni. De nem ez a lényeg.

MIKOR MÚLIK EL VÉGLEG EZ A VEGYSZERSZAG?????

3002. szamócalekvár82 (válaszként erre: 3001. - Horakulum)
2014. nov. 6. 14:37

Jelenleg sajnos tényleg gáz a helyzet.....de egyébként alapból egy nagyon klassz társasházban lakunk!

A takarítás folyamatos (második emelettől lefelé triplán alapos), évi közgyűlések tájékoztatások rendszeresek és jól dokumentáltak, lakók (ettől az egytől eltelkintve) viszonylag normálisak, szóval ezért is érint ennyire sz@rul, hogy ez az alkoholista, depressziós nő beengedte/bejelentette a hajléktalan pasiját, az meg hozta a többit......DE Ő KÉREM ÉRTELMISÉGI, csak jelenleg (mióta ismerem..)nem úgy mennek a dolgok......igaz, több nyelven beszél folyékonyan, amit saját fülemmel is hallottam már, de a diplomáival kitörölheti azt a bizonyost, mert pontosan annyit ér vele! Az életben nem lesz már (talán soha nem is volt) belőle normális ember......kiskorú gyereke is van, akit mióta ide költözött (kb.5-6 éve) még 1x sem láttam, mert nem ő neveli, a nagyobb pedig elmenekült mikor idevette a hapsit. Az ilyen milyen anya, ember????

Többször fel lett neki ajánlva, de segítséget nem fogad el. Innentől kezdve tojok rá hová kerül, csak innen jó messzire, hogy a többi család nyugodtan élhessen!

De ahogy olvasom nektek is kijutott:(

3001. horakulum (válaszként erre: 3000. - Szamócalekvár82)
2014. nov. 6. 13:48

Szamócalekvár...hát ez nem semmi, amit Te megélsz...

Mindig mondom a férjemnek, hogy ne siessen annyira elköltözni innen, ahol most vagyunk, mert vannak ennél sokkal rosszabb helyek is, és ki tudja, mit fognánk ki.

Amúgy a fő ok, amiért menne (mennénk?), hogy anno, mikor a gyerekünk elkezdett totyogni, majd szaladni, akkor többször feldörömbölt, majd megfenyegetett bennünket. Hosszú történet. A lényeg, hogy pár lépés után, amit a gyerekem tett, vagy leejtett egy játékot, máris zengett alattunk a padló. Mert ŐŐŐŐŐŐŐ nappal aludni akart, éjjel járt/jár az egyik celebhez, ismert tv-és személyiség, titkárkodni...Mondjátok már meg, mit lehet éjjel egy férfinek intézni???? Egy másik férfival. Délután fél 5-kor elmegy, reggel 8-kor hazaér, és napközben ő csendre vágyik és pihenne. Én meg éltem volna az életemet a kisgyerekemmel...Elrontotta a legszebb éveinket a saját lakásunkban, olyan idióta agresszív volt. Ő is, meg az agyament élete párja is. Gyerekük nincs persze, pedig alig egy tizessel idősebbek , mint mi, egy mopszuk van. Azzal is olyan idegbeteg volt sokszor, amikor még otthon voltam gyesen, sokszor hallottam, hogy átkozódik szitkozódik a kutya miatt...No comment.

Szóval még istenes, ahol lakunk, mert éjjel csend van - mióta elköltözött anyuka a két gyermekkel a mellettünk lévő falszomszédságból egy rossz házasságból - és leszámítva a poloskákat, na meg a hajléktalanokat a környéken, nem rossz...

Szóval, ahogyan Einstein is mondaná, minden relatív...

2014. nov. 6. 12:14

Sziasztok!

Hála nálunk is nyugi van, és remélem ez már így is marad:)

Első közös írtás után találtunk 1db-ot (gyerek lepedőjén még az ágyneműtartóban), de még nem csípett meg senkit, azóta semmi. Ennek kicsit több mint egy hónapja.

2. írtás is megvolt fent, de nálunk csak a veszélyes helyeken (ajtó/ablak és picit az ágy környéke).

Annyira nem nyugodtam meg, főként, hogy hétvégén csengetett a mellettünk lévő szomszéd, hogy ő is talált.

Tegnap voltak náluk írtani, és sajnos volt még:(

Mikor lesz ennek vége?

Nem tudom írtam-e, de múltkor az erkélyünkön találtam egy nagy csomó ismerős színű hajat......rá pár napra összefutottam alkeszékkal, és a nagy hidegban tök kopasz a feje:( Tuti tetves, és mikor levágták szemetesnek néztek minket!

Csak annyit mondok, visszakapták.....mint azt a marék fogpiszkálót is, amit a virágládákból szedegettem ki. Zacskós kézzel teleportáltunk mindent. Ja, és még nyáron kaptunk egy iszonyat mocskos kb. 30x30cm-es viaszosvászon darabot is ajcsiba:( Komolyan mondom, szemetesnek nézik az erkélyünket, és a csikkekről már ne is beszéljünk.

Másik: egy reggel megint lógtak az ágyneműk a korláton, vérnyomásom rögtön ezerre emelkedett. Felhívtam a gondnokot, és ezúttal vele mentünk fel szólni, hogy vegye be, és most azonnal látni akarom! Hogy őnála nincsenek bogarak.......mondtam nem érdekel, és legközelebb lent a földön fogja megtalálni. Alacsony vagyok, de szinte ki sem kell nyújtózkodnom sokszor úgy belóg hozzánk amit kirak! Most feljöttem, és láss csodát már nem voltak ott. Múltkor férjemmel 2x szóltunk, de füle botját sem mozdította.....tele van mindenfélével, ajtó ablak tárva nyitva, össze-vissza tereget, rázogat stb.. Kb. ennyire érdekli a dolog, de nem hagyom magam, annyiszor szólok ahányszor kell!

2014. nov. 6. 11:30

Sziasztok,

nálunk hetek óta csend van, a fólia és a ragasztó megtette hatását egyelőre úgy néz ki:)

3 db-ot fogtunk, szerintem azokat amiket hazahoztunk horvátországból és azóta nem támadtak be még a kanapén sem.

Majd havi rendszerességgel lejövök és elmondom hogy hogy állunk, mert én max fél év múlva merem kijelenteni h. mentesek vagyunk, és írtók/vegyszer nélkül remléjük:)))

2998. horakulum
2014. nov. 5. 20:34

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hozzászólást.

Pénteken megvolt az írtás, a panelházhoz amúgy is kijáró irtócég végezte. Vegyszeres permetezés volt. Lefújtak mindent a szobákban. Sajnos az ágyat is, a kárpitot is úgy értem, meg az ágyneműket huzatostól mindent!!!!! Falak, redőny,ablakok, lámpa plafonon, karnis, függönyök, minden bűzlött. El is utaztunk hétvégére, hétfőn jöttünk vissza este. Nem is volt vészes, alig lehetett érezni a szagát. NA, de amikor nekiálltam letörölni azokat a részeket, amikhez érünk és amiket használunk. Teljesen felerősítette ezt a mocsok szert...Ahogy nedvesség éri, mintha akkor fújták volna le. Holnap már csütörtök és még mindig érzem mindenütt, bár nem is értem semminek a végére, munka után esténként. Hála Istennek, a gyerekünk vidéken, így nem kell éreznie, szagolnia, de ezt én még egyszer nem vállalom... :( Az ágynemű huzatokat dupla adag mosó- és öblítőszerrel összesen 3-szor mostam ki 95 fokon és 6-szor öbkítettem át. Ugyanolyan szaga volt a ráfújt permettől akkor is, amikor kinyitottam a gép dobját. ÉN nem tudom, hogy máshol ezt hogy csinálják, de ebben nem megyek bele még egyszer.

Az eredmény? Nem találtunk egyetlen elhulott egyedet sem, egyetlen fészket sem, egyetlen petét, vagy kakinyomot, bármit, levedlett bőrt, SEMMIT! Tehát irtás után sem, ahogyan előtte sem. Amit megfogtunk élő példányokat közvetlen előtte napokban, az 6 db volt...

Nem értem az egészet. Az, hogy nincsen már poloska majd hosszabb várakozási idő után válik biztossá, mert két éjszaka után még nem lehet kijelenteni semmit. Az ágynemű huzatok mára megszáradtak, most állok még neki vasalni őket. A zsákba szétválogattam magát az ágyneműket és pokrócokat, és viszem pénteken mosodába, mert ezt a nagymosást itthon nem tudom megoldani, nonszensz. Nem tudok szabit kivenni, hogy egész nap mossak, és nincs is hol megszáradjanak, mert nem 3 személyre van ágyneműnk, hanem 5-6-ra. Kimosatom ipari géppel, meg is szárítja gép. És nem itthon lesz vegyszer sza a mosástól sem.

Szóval, nem tudom, hogy mire számíthatok, reménykedünk, hogy nem volt nálunk fertőzöttség.

Van ahol gázosítottak, az 5. emeleten, nekünk azt mondták, ne kezdjünk azzal, mert az csak addig tart, amíg el nem illan a gáz, a vegyszer hetekig hat még, ha belemásznak a dögök. Az ágyunk bűzlik, több réteg tiszta huzat van rajta,hogy tudjunk aludni benne. Nem ugyanaz az érzés, mint előtte...A takarítógép ugyan átmosná a kárpitot, a gond csak az, hogy ugyanúgy aktválná ezt a rohadt vegyszer szagot, amit alapban is érezni. Ha porszívózni kezdünk, az is azonnal a hűtől, meg a nagy porlasztástól, szétteríti a szagát. Botrány!

Most várom a visszajelzését a bio poloskairtó cégnek. Na, ne gondoljátok, hogy mindennek bedőlök, igen körbejártam már a témát, de mivel felajánlották, hogy felhívnak, így már kivárom, és van néhány keresztkérdésem, amiket már emailben megírtam nekik, ha érdemi és meggyőző választ adnak, akkor lehet egyszer kapnak még egy esélyt, amennyiben szükség lesz rá.

Szóval a mosógép megy, a vasalás gyűlik, a poloskák egyelőre csendben döglődnek, vagy várnak, én meg reménykedek.

Köszi még egyszer! Jelentkezek még.

2997. Petyó86 (válaszként erre: 2992. - Horakulum)
2014. okt. 31. 16:11

Szerintem is pszichés lehet ez már, többször emlegettük itt már, hogy ha egyszer megcsíp egy ilyen kis rohadék, (elnézést kérek a csúnya megfogalmazásért) utána első viszketésnél tuti ráfogja az ember, pedig lehet hogy a közelbe se járt polos. :) Én sem szeretek ilyen mindenféle mérgeket fújni a lakásban, de ha utánaolvasol, a biokill gyerek- és állatbarát. Illatmentes, nem hagy foltot, és külföldi oldalakon is utánaolvasva, pici babások is nyugodt szívvel alkalmazzák, azt mondják hogy ártalmatlan. Nálunk a kis tacsink simán körbenyalt mindent utána, és semmi baja, pedig egyébként elég kényes a gyomra. Én inkább ezt használom, mint a többi büdi kemotoxra hajazó irtószert, de nyilván mindenki azt fújkál, ami neki szimpatikus. Gőzgépet sajna még nem tudtam szerezni, pedig lehet nem ártana. :)

A csípésekre én antivakarin (igen, elég vicces a neve) nevű gélt használok, de a fenistil és a társai ugyanolyan jók lehetnek. Tesóm allergiás a pókcsípésre, de nagyon durván, neki a patikában kevertek ki egy mentolos krémet, na az is nagyon tuti, de lehet hogy vényköteles, sajnos a nevét nem tudom. :(

2996. moonlight13 (válaszként erre: 2991. - Horakulum)
2014. okt. 31. 05:12
Azt azért rosszul tetted, hogy nem kötözted be a zsákok száját! Amiket átviszel ruhákat mosd ki, és ha lehet,vasald át és utána zsákold, a zsákokat pedig szorosan kösd be! Tényleg nehogy átvigyél valamit a szüleidhez!
2995. andibandi7 (válaszként erre: 2987. - Petyó86)
2014. okt. 30. 21:11
Remélem nem mennek át hozzátok.Mi lett a hajléktalan bácsival?
2994. andibandi7 (válaszként erre: 2985. - Horakulum)
2014. okt. 30. 21:09
Már bocsánat de tök hülyék ezek a rovarirtók.Attól mert nincs nyoma még lehet poloska,csak annyi a különbség hogy ilyenkor max.1-2 lehet még.Ezért nincs nyoma.Nálam is számtalanszor volt hogy nyomot nem találtunk,de a harmadik eset után tudtam már a csípésekből hogy ez poloska.Én panelban lakom és ezt tűrtem négy éven át tavasztól-őszig.Az idén elköltözött a "gazdi" és már nem volt.Én a ház rovarirtójával csináltattam,az idén meg kéthetente fújtam be mindent Protecttel megelőzés céljából.Nálam az ágy környékén forgattak fel mindent a szekrényekből viszont nem kellett kipakolni.
2993. Évajuli
2014. okt. 30. 15:32

Lehetnek a szegélylécekben is, tapéta alatt, függönykarnisban, stb. Én legelőszőr a szekrény hátoldalán vettem észre 1 példányt.

Nekem is van olyan csípésem, aminek a helye még 5 hónap után is látszódik, maradt egy kis piros folt.

Gőzőlj gyakran, az az egyedüli vegyszermentes lehetőség.

Ezekre a csípésekre nemigen hatnak a szokásos szerek, Fenistillel óránként kenegettem, de alig múlt a viszketés, a nagy piros foltra és a fájdalomra jót tesz a hidegvizes borogatás, de szerintem neked bőrgyógyásszal kellene feliratni rá valamit ha ennyire allergiás vagy rá.

2992. horakulum (válaszként erre: 2989. - Petyó86)
2014. okt. 30. 14:05

Szia Petyó!

Na jah, csak engem szeretnek, de Istennek hála, mert a gyerekemet ne bántsák!

Nekem több éves csípések és látszódnak, heg marad utánuk, én is annyira allergiás vagyok rá, mint Te. Val. ha az arocom csípnének meg - Isten ments! - felismerhetetlen lennék. Ami ma hajnalban is megart - természetesen nem éreztem - na az reggel kezdett viszketni, 8ra már 50 Ft-os nagyságú gyulladt folt volt, most már annak a 3-szorosa. És olyan, hogy addig gyullad, terjeszkedik, amíg csak bír. És ahogy terjed a piros folt, majd megőrülök, úgy viszket. Neked mi vált be csípésre?

Most már ezt a pénteki saját intézésű irtást nem mondom le, mert nem várok heteket, mire ezek lépnek, de jó lenne, ha a következőt már nem nekünk kellene állni, vagy a többit majd...

Én is minden csípést fotóztam. :) A dögök most váltak előszőr láthatóvá...

Halljátok, létezik az, hogy az ember pszichésen érzékenyebb lesz és már mindenre azt hiszi magán, hogy mászkál rajta, és csípi? Mert fantom csípéseket, mászkálásokat érzünk magunkon a férjemmel...De az nem létezik, hogy a ruhámban is legyenek, mert mindig máshová teszem, kirázom reggel is, mikor felveszem.

Biztos, hogy valahol az ágyam környékén vannak, az ágyon nem láttak semmit...agyrém.

Hát, nem szeretnék állandóan ilyen rohadt idegmérgeket, mint a biokill fújkodni a lakásban, meg az ágyra/körül. Az ajtó, nyílászáró, konnektor OK, az ágyra valami mentesebb cucc kellene. Vagy akkor rendszeresen átgőzöljük, vagy ilyesmi...

Tudom, át kellene olvasnom az egész fórumot, de egyelőre nem jutottam oda...

2991. horakulum (válaszként erre: 2990. - Évajuli)
2014. okt. 30. 13:59

Az igaz, tényleg ott nem maradnak meg, mert nincs kaja...

Hát, az lesz, ÁNTSZ, ha két irtás után is visszatérnek, nem állok meg a legfelsőbb biróságig sem. :)

Nem, szüleimen egyelőre semmi, meg emeletes a ház, és a felső emeleten vannak a ruhák. Zsákban, de nem kötöztem be őket, csak nagyjából összecsombékoltam.

Ha hosszú távon nem tesznek semmit ház szinten és visszatérnek a dögök, akkor tényleg elmegyek az ÁNTSZ-ig.

2990. Évajuli (válaszként erre: 2988. - Horakulum)
2014. okt. 29. 15:19

Ahol nem laknak, ott nincs, onnan már átmentek máshová, ahol meg nem hajlandók írtani, azt jelenteie kellene a gondnoknak/közös képviselőnek az ANTSZ felé, mert te hiába írtatod ki nálatok, máshonnan újra átmehet. Ezt ki kell harcolnod.

Gyerekruhákkal sajnos átvihettétek, szüleiden nincsenek csípések?

2989. Petyó86 (válaszként erre: 2985. - Horakulum)
2014. okt. 29. 15:08
Ne keseredjetek el, fel kell venni velük szemben a kesztyűt, és simán ki tudjátok paterolni őket. Na jó, lehet hogy időbe telik, de nem lehetetlen. Nálunk sem volt semmi jele, csak a csípések. Csak rajtam. Egy hónap múltán még mindig látszódnak halványan a csípéseim, a férjemet tuti ki is kerülte az ágyban, nem igazság, hogy többnyire a nőkre utaznak. :-D Ha visszaolvastál, mi is panel, nyolcadik emelet, dzsuvás lépcsőház, hajléktalanok jönnek-mennek mint a távirat, szóval nem túl rózsás a helyzet. Eleinte foglalkoztatott a kérdés, hogy honnan került be hozzánk, de már komolyan, nem is érdekel. Nálunk egy irtás volt, azóta nincs csípésem. Viszont a lépcsőházban rendre találunk a földön és a falon is futkorászó példányokat, ami elég gázos. Nemsokára jönnek megint irtani a lépibe a folyosókon, meg egy-két lakásba, mert hogy mindenkit lassan utólérnek ezek a dögök. Nekünk hálisten egy forintba nem került az irtás, bár ha nálatok élből elutasította a közös képviselő a lehetőségét az irtásnak, az úgy már problémásabb. Lehet hogy önző dolog, de harcolj ki legalább a saját lakásotokban egy irtást. Ha van egy kis szerencsétek, és megteszitek az óvintézkedéseket, akkor lehetséges hogy elpucolnak. Én pár naponta fújom biokill nevű szerrel a bejárati ajtónkat kívülről, érdemes a konnektorokat is fújni, a csövek mentén, és ugye az ágy, ahol csípkednek. Az ágy környékét, matracot, keretet, ágyneműt, mindent átmosni, befújni. Ha visszaolvasol, vannak itt jó módszerek, melyekkel megúszhatod a csípéseket.(fóliázás, stb.) Még valami eszembe jutott. Mondd el a közös képviselőnek, hogy allergiás vagy a csípésekre, ezért sürgető lenne az irtás. Én le is fotóztam minden csípésemet, elhullott polost, mindent az égvilágon. A két hete történt hangya/csótányirtás mit takart magában?
❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook