Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
az a baj, ilyen itt nincs. Budapesten találtam volna többet, beszéltem is velük, de 60-70km-re nem jönnek el, annyi munkájuk van ott. Kezdek bizakodni, hogy valami más lehetett, tegnap épp próbáltam visszagondolni mik történtek abban az időben, és bár nagyon valószínűtlen, de 03.19-én festettem egy új hajfestékkel, a régit pont azért cseréltem le, mert nikkel allergiám van kiderült és az előző festék magas fémsó tartalmú volt, ez meg egy ammóniamentes jobb minőség.. Hármas kiütésem nekem nem volt, ami volt, az elszórtam, pl 2db egymástól 7-8 cm bal karomon, szintúgy a jobbon, a bal combomon volt 3 de nem egymás mellett, jobb lábamon szintén. Bokámon, térdem alatt 1-1. Jobb és bal törzsemen, na talán ott voltak a legközelebb egymáshoz, de ott pedig amúgy éjszaka ruha fedte, addigra már pizsamát húztam.. De ami nagyon viszketett az a combomon lévő, és még ezek az első körösek helyei megvannak. Azóta is volt pár, de azok nem viszkettek és el is múlnak...Teljesen beparáztam a legrosszabb a bizonytalanság, sokan laktak a szemközti lakásban, nem túl jó arcok.. és mikor elköltöztek láttam milyen matracokat vittek le. mellettem egy srác lakik egyedül. Eddig ebben a házban semmilyen rovar nem volt. A ruhákkal meg bajban vagyok, mert ezek egyike sem mosható 60 fokon, konkrétan kár is kimosnom, vihetem egyenest a kukába, és ami nem pamutos, azt vasalni sem lehet, ha igen, csak mérsékelt kettes fokon, az elég??? Amúgy már kimostam és kidobtam, amit nem használtunk egy éve.. Takarókat is kimostam, ha lehetett, ha nem. Amikkel még nem tudok mit csinálni, az a fiam gyapjú öltönyei, na az irtószert sem érhet, mivel a nedvességtől annyi a gyapjúnak, és darabja horrorba került, a munkájához meg kell..
Az Andante garnitúrát átgőzöltem, hét végén szétcsavarozzuk és újra gőzölés, de nem tett neki jót, már látni..Család ki van kattanva, hogy nincs itt semmi, láthatom, férjem azt mondta, a konnektorokat kapcsolókat ha szétkapja, hívhatok villanyszerelőt, annyira passzentosak, felújítás után is szerelő tette össze, pedig amúgy előtte ő cserélte(teljes vezeték csere volt 6 éve) Na de úgyis legalább az ágy mellettit ki fogom vele szedetni..Bocs a hosszú levélért, olyan jó, hogy egyáltalán kompetens eberekkel tudok erről beszélni, akik megértenek, mert itthon csak nekem volt gondom..
Ruhák között is elbujhattak, lehet bezártad őket a zsákokba. Én csk azt zsákoltam amit 60 fokon kimostam és átvasaltam, vagy átgőzöltünk. A többi cucc mind kint maradt, hogy írtáskor előjöjjenek a kiűző szerre és átsétálva a méregmezőn végük legyen.
Olyan rovarírtót hívj, akinél nem kell elpakolni, (nálunk ez volt a sikeres) és két írtás után van egy harmadik, garanciális írtásra is lehetőség.
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Azóta sem jött ki olyan csípés, mint ami március 20-27-ig keserített, de azért nem vagyok nyugodt, mert azok még megvannak és néha viszketnek. Bőrgyógyásznál voltam, ő azt mondta, a kiütés lehetne más is, de a keletkezési körülmény rovar csípés. Ott kizárta amit ki lehetett és maradt a polos. Andante egészségcenteres ülőgarnitúránk van, ez azt jelenti, egy speciális ágyszerkezet amit francia ággyá lehet alakítani, nem csak vendégágy.. Ezt mi porszívózásnál, heti egyszer szoktuk csak becsukni, mivel reggel elmegyünk este hazajövünk élünk..Ezen a háttámla gyakorlatilag lenyílik a földre, nem tudok ragacsolni sem... Márciusig imádtam az ágyat, most már utálok belefeküdni.. A ruhák felét kimostam vasaltam, de a másik részét csak betettem szemetes zsákokba... Falra szerelt szekrény rendszerünk van, amit le kellene az irtáshoz szedni.., meg amúgy is, mert sajnos penészes lett mögötte, így amúgy pont május elején bombáztuk volna szét, és annak fényében kerestünk volna megoldást, mennyire és hol penészes, esetleg egy távtartóval 5cm-re a faltól visszaszerelni, szóval nem egyszerű. Most abban maradtam a férjemmel, hogy várjuk meg, hogy kiderüljön, mert lehet, ha polos az első irtást nem leszerelt szekrénnyel kellene.. Az a helyzet ez egy falnyi szekrény, nem is tudom, hová tudom tenni, ha leszereljük.., ha nem vihetek át semmit a másik szobába..A Bolhát azért merném kizárni, mert állat a közelünkben sincs, sem nekem sem a családban, nálunk nem volt senki, és mi sem sehol.Ha keresnem kell mi érkezett kintről, ah H and M csomag ebben az időszakban, nem tudom, onnan jöhetett-e esetleg a futérkocsival..., és ha igen, akkor hol van, mert gondolom csípne azóta is... Vagy az allergia esetleg elmúlhat, immunissá válhatunk? Ágyat full kigőzöltük, parketta réseket is. Fut egy térelválasztó sin a szobában, ott már megy tönkre a parketta, már nem is merem gőzölni, pedig azok kritikus részek... Ti mit tennétek?
Szia!
Nálunk is volt olyan kiütés ami délután, vagy este jött ki, akkor kezdett viszketni.
Az nem jelent semmit, hogy a család többi tagjának nincs kiütése, mert nem mindenkinél jelentkezik reakció.
Ezek a kis dögök nagyon el tudnak bújni, csak hajnaltájt jönnek elő lakmározni. Lehetnek szegélylécekben, tapéta alatt, szekrények mögött, karnisokban, ablakkeretben. Nálunk pl ágyban, ágy környékén nem voltak, szekrény hátoldalán találtam egyszer egyet.
Sziasztok!
Sajnos azzal nem tudok egyet érteni, hogy nappal nem jön elő és nem csíp:((
Nálunk soha nem volt sok, mindig csak pár db-ot kergettünk, de bizony egyszer simán a kanapén ülve éreztem, hogy viszket a vállam, odakapva máris hólyadosodott, majd gyorsan felpattantam, és ott grasszált a díszpárnán. Máskor meg munkából hazaérve ugyanott végigdőltem, de ezúttal a vádlim esett áldozatul. Már rutinosan nekiálltam keresgélni, és egy alig kifejlett példányt sikerült elcsípnem (a már kiszívott vértől piroslott csupán, egyébként tök átlátszó volt!!!).
Az írtók rendszeresen úgy mentek el, hogy nem találtak semmit (legutóbbi tényleg órákat keresgélt...), és csak az én üvegbe eltett 1-1 db-ka polosaim voltak a bizonyíték, illetve az allergiás csípéseim, hogy vannak. Ja, meg a már említett igen alapos szakember talált mini nyomot az ablakkeretnél (valószínüleg ott mászott le/be).
Mi ugye fentről kaptuk egy extrán fertőzött lakásból, és több írtás, megelőző gőzölős takarítás, zsákolás után most hála jó ideje, per pillanat mentesek vagyunk.
Fent mi a helyzet nem tudom, de lehet elintézek egy nagy közös ellenőrzést.
Sziasztok!
Tudnatok segiteni? Ez vajon agyi poloska csipese lehet? 3 napja minden este megcsip valami, reggel latom, hogy 1-2 ujabb csipes van rajtam. A parom azt mondta pok.. de mikor ezt meseltem a kolleganomnek o azt mondta nem akar elkeseriteni, de szerinte agyi poloska.. a borgyogyasz tenyleg foglalkozik rovarcsipes kivizsgalassal??
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni végső elkeseredettségemben! Úgy 1 hónapja kezdődött, hogy csipések jelentek meg rajtam. Azonban azt hittem allergia. Van egy 4 éves és egy 3 hónapos kislanyom. Mikor a nagyobbik velem aludt reggel arra keltünk hogy csomó csipés van rajta de olyan szinten hogy a szemhélyát is megcsipték és bevolt dagadva a kis szeme. Akkor gondoltam itt valami nem oké. Előtte párszor láttam apró kis bogarakat néha nappal az ágyon amiket olyankor össze nyomtam. Nem gondoltam semmi nagyobb gondra. A kislányomat ért csipések után elhuztam az ágyat. Temérdek fehér pete volt a fekete szöveten és jópár kofejlett bogár is. Azonnal porszivo a bogarakat szétnyomni. Domestossal átkeféltem a petés helyeket a porszivozás után. Ezután feje tetejere állitottam az ágyat mindenhol alapos porszivozás. Van nagy teljeaitményű (szinte ipari) gőzölős vasalom utána azzal átgőzöltem az egész ágyat. Közben utána néztünk a neten és kiderül ágyi poloska. Az nap éjjel bementem a lányokhoz aludni gondoltam csak az ágyamban van csak. Azonban az ágy szivacsos behelyezhető részét bevittem huzat nélkül mert azt kimostam. Sima szivacson aludtam és reggelre újabb csipések. Ezután hivtam rovarirtót. Csütörtökön volt ez, kiis jött azonnal a két kisgyerekre való tekintettel. Megcsinálta az irtást begazositotta a lakást elmentünk két órára utána fél óra szellőztetés de azt mondta az se muszáj mert ránk nem káros. Azt hittem ennyi átmosom a ruhákat plüssöket kész végeztünk a rohadékokkal! Hát nem!! Péntek este lámpa fénynél mászott rajtam egy. Síró görcsöt kaptam. Nem mertem ott aludni. 4 éves lányom nem aludt otthon így az ő agyában aludtam. Nem csiptek meg. Szombaton az irtotol kaptam egy sprés flakonban valami szert bekell kattintani és magától fújja a permetet. Úgy csinaltam mindent ahogy mondta. Tegnap nem találkoztam állattal így helyemen aludtam. Hajnalban felkeltem egyből nyultam a zseblámpáért mert mire kapcsolok villanyt elszaladnak. Egyből vilagitottam az ágyra. Nem is egy rohadék futkosott. Sorba nyomtam szét őket. Rendezett kezem lábam. Egyből mentem a lányok szobájába vilagitottam a szonyeget az ágyat semmit. A szobák közvetlen egymásba nyilnak az lehet hogy az egyikbe van a másikba nincs? Ezután a szobámban égve hagytam a villanyt mondván hogy a fenytől nem jönnek elő. Egyszer csak a másik szobából látom ám hogy mászkál a laminalt padlón az én szobámba és egy eléggé kifejlett példány. Nagyon kétségbe vagyok esve!! Itt a két pici gyerkőc menni se merek sehova mert kihez vigyük ezt a dögöt!! Ráadásul azt sem tudjuk honnan jött családi házban lakunk. Ma megint felhìvom az irtot, mondta ha eszlelek a két irtás után is hétfőn hívjam fel. Amiket ajánlottak eddig mindent kipróbáltunk. Porszivozok nagyon alaposan mindent ahogy az irto javasolta a peték végett. Ha valaki tud valamit ajánlani az kérem írjon mert már azon agyalok felgyújtom a házam annyira kikészítettek!!!
Szia!
En azt javasolnam, hogy elso sorban az agyat amelyben alszol, tisztitsd meg a bogaraktol, es a petektol. Majd a bogarmentes agyat szigeteld el a bogaraktol. Mivel ezek csak maszni tudnak, nem olyan nehez megfekezni oket, az agynak nem szabad erintkezie a fallal, sehol, nehogy hidat kepezzunk nekik, agynemu soha ne logjon le a foldre, es ne ucsorogjunk az agy szelen se mert akkor rajtunk keresztul masznak be.
Az agy szigetelese a padlotol legegyszerubben a kartonlap+egerragasztoval lehetseges.
Az agy megtisztitasa nem egyszeru, de megis kisebb terulet mint az egesz lakas..
Minden agynemut kikell mosni, ha lehet naponta, es minimum 60fokon, esetleg ha szaritos a mosogep, a szaritast jo magas hofokon vegezni.
Az agyat at kell nezni milimeterrol milimeterre,
ha van goztisztito az a legjobb, ha azzal lekezeljuk az egeszet, ha nincs akkor alapos porszivozas, holegfuvo, vagy erosebb hajszaritoval kezelni a matracot, es persze az agyba is csak jol kimosott ruhaban fekudjunk este.
Egyelore ezek jutottak eszembe, remelem segit valamennyit.
Szia!
És teljes sikerrel jártál ?
ird meg légyszíves mi a helyzet nálad, én oda meg vissza vagyok :(
Sajnálom, hogy így jártál..én is olvastam most róla és azt hittem hogy hű..meg van a megoldás ..de ezek mégsem !!
Sikerült közben valami jó megoldást találnod ...örülnék ha megosztanád velem...köszi ..és sok sikert ..mindnyájunknak !! a nyugodt éjszakákhoz és nappalokhoz !!
Sziasztok !
Nálunk tavaly tavasszal kezdődött, mire kiderült hogy mivel állunk szembe eltelt egy kis idő,,,kísérleteztünk többféle közértben vett szerrel de csak pár hétig volt ..tünetmentesség, és július közepén voltak irtani...valami..eltűntek..de most pár napja ..csak úgy semmiből újra vannak és semmi jele nem volt..de vannak egy páran ..!! TANÁCSTALAN vagyok ...hogy most mi a teendő ..kit hívni ??..vagy mit lehet házilag csinálni ?? hisz az embernek nincs erre a LUXUSRA a mellényzsebében 2-30 ezer forint ...segítséget tanácsot kérnék...köszönöm a válaszokat ...ÉS TÉNYLEG FELHÁBORÍTÓ ..hogy igazából nem foglalkozik a városvezetőség ezzel..pedig ezek a vendégek nem válogatnak..bárkinél megjelenhetnek !!
Sziasztok.
Nalunk evente ujbol visszajon a problema, X. keruleti panelrol van szo, nem a havannan, kicsivel jobb helyen :) (a havannarol azt olvastam, hogy mar lakhatatlan a sok poloskatol)
A problema az hogy sokan nem foglalkoznak vele, nem veszik eszre vagy azt se tudjak mirol van szo, es csak szaporitjak oket, igy szetterjednek ujra es ujra.
A neten rengeteg hasznos praktikat lattam hogyan lehet hazilag vedekezni ellenuk, co2-es csapda, agy izolalasa a padlotol es a falaktol+ agylab csapda, alapos porszivozas naponta, +gozoles Protect.
Olvastam, hogy a teafaolajjal bekent testet inkabb bekenhagyjak minthogy jollakjanak, ez mennyire igaz szerintetek?
Mi eddig csak a rovarirtokkal csinaltattuk a melot, de az is csak atmenetileg hat a szomszedoknal elburjanzott poloskak miatt.
Nagyon kemeny melo megszabadulni toluk, es sose vegleges az eredmeny :(
A mediaban sem beszelnek rola tul sokat, pedig megdobbento mennyire el vannak szaporodva foleg Budapesten, en egy brutalis leszamolast szorgalmaznek a varosvezetoseg helyeben, aminek a lenyege az lenne hogy adott lakotelepeken nagyjabol egyidejuleg kezeljek az osszes epuletet a bogarirtok, minden egyes lakast erintve.
Kedves Sorstársaim!
Rászántam magam az írásra,mert úgy éreztem legalább más tanulhat.Itt olvastam a Bugatorról,nagyon fellelkesültem tetszett ,hogy 24 óra és nem csíp.Rendelés ,utalás 13.000 Ft postaköltséggel,nem érdekel csak szabaduljak.Lestem a postát ,4 nap múlva kezembe a csodaszer, gondoltam én.Első éjszaka nem aludtunk,olyan szinten támadtak bennünket,hogy sírtam.:( Vártam 3 napot minden éjjel ugyan ezek a tapasztalatok.Gondoltam előveszem az XL csomagot kicserélem,lehet nem jól fordítottam le a szöveget.Semmi változás már 6 nap eltelt :(..Felvettem E-mailban a kapcsolatot a forgalmazóval.Azonnal válaszolt,megírtam a problémám.Ezt írta : "1 diffúzor: Bugator diffúzor tartani az ágy alatt 25 napig. Vegye ki és helyezze
50.702 2. diffúzor: Bugator XL 3 napig. Vegye ki és helyezze a
50.907 3. diffúzor: Bugator + 20 napig.
Összesen: 48 napos kezelés.
Meg kell hagyni az ablakokat zárva - Ne használjon más rovarölő"
Szóval eltelt 13 nap a helyzet változatlan :( Minden éjjel felébredek ,keresem őket ,összenyomkodom amit találok.Olvastam ,hogy másnak is a csípések feldagadnak és nagyon viszketnek.Véletlen jöttem rá,hogy a Naturland Jégzselé extra nagyon jól csillapítja,összehúzza a csípéseket.Fájt a könyököm volt itthon,bekentem és arra lettem figyelmes ,hogy a csípés nem viszket :).Gondolom a kámfor és a mentol miatt .Kíváncsi vagyok más is rendelt ebből a csodaszerből és mi a tapasztalata.Lehet csak én vagyok ilyen szerencsétlen ezzel ?!Kívánok mindenkinek kitartás,nagyon nem könnyű ...
Ui: Azért bíztam benne mert már csótányok miatt rendeltem külföldről és az tényleg csodaszer volt..Megszabadultam tőlük,pedig a panelban nem könnyű..:)
Nekünk is így volt tavaly, az éjszakai csípések helye sokszor délután és estefelé jött ki, akkor kezdett viszketni és csalánkiütésszerű foltok lettek.
Priviben megírom kik voltak.