Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯
3348. Muci49 (válaszként erre: 3347. - Évajuli)
2016. ápr. 28. 14:00
kíváncsi vagyok mi volt éjszaka Pici-éknél. Ha már kisgyerekek érintettek az nagyon kemény, bár ők legalább még nem értik, nincs a tudatukban miről van szó..
3347. Évajuli (válaszként erre: 3345. - Muci49)
2016. ápr. 28. 13:55
Én 6-30 nap között olvastam a peték kikelését, időjárástól függően, nyáron előbb kikelnek.
3346. Évajuli (válaszként erre: 3344. - Muci49)
2016. ápr. 28. 13:53
Én nem láttam egyet sem, rovarírtó sem, mi csak kifejlett példányt láttunk.
3345. Muci49
2016. ápr. 28. 10:37
Most is olvasgatok, de erről a pete kikelésről is minden oldalon más adatokat közölnek, ahogy arról is, meddig képesek éhezni.. Szerintem fogalma nincs senkinek a tényekről, ha lenne, akkor nem minden oldal mást írna.. Van aki azt írja 18 hónapig is hibernálják magukat, van aki, hogy 4 hónap alatt biztos elpusztulnak, hát nem mindegy.. petekikelés van aki 6-12 nap időjárás függő, van aki 21 nap, van aki 1 hónap.. Most azt olvastam, hogy akinek már szemüvege van a kikelt friss példányt észre sem veszi, ha pl a tapétán szalad..(nekem 4-es a szemüvegem) és ugye éjszaka nem szemüvegben alszik az ember...
3344. Muci49 (válaszként erre: 3343. - Évajuli)
2016. ápr. 28. 09:01
Talán olyan tekintetben jó ha fúj, hogy a kicsik bekajolják és nem tudnak szívni, mert ha 5x szív, akkor már petét tud rakni.. Amúgy ez a pete könnyen felismerhető? mert azt írják max 1mm hát hogy lehet megkülönböztetni bármi mástól? Ti már láttatok?Mikor írták itt a fórumon, hogy a gőzölőtől csak úgy repkedtek...
3343. Évajuli (válaszként erre: 3338. - Pici 45)
2016. ápr. 28. 07:07

Mivel már csak 2 nap és jön a szakember, ne fújj semmivel, nem biztos, hogy jó.

Valószínű, hogy a márciusban lerakott petékből most keltek ki a kicsik, petékre nem hat az írtószer, talán a második írtás nálatok is hatékonyabb lesz, és a harmadik, a garanciális végképp megoldja.

3342. Muci49 (válaszként erre: 3341. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 20:58

Figyelj, szerintem várd meg, hogy irtson, és hivatalosan... ha nem hatásos, jöjjön harmadszorra is..

Budapesten legalább sok cég van, akik állítólag jók, az egyik az A...tox. Ott 10000 körül irtanak.. De egyeztesd vele, ha a 3. után is van, akkor a következő is ingyen kell legyen.. Ez borzasztó, abszolute átérzem a helyzetedet. Lehet a ködképzés kellene nálad is.. Van annak valami extra költsége? Mit fizettél ezért? Nem igazán értem, ha nem hivatalosba jönne 2xra, akkor hogy tud irtani 3, alkalommal? Gondolkodom még.. Ahogy tovább gondolom, lehet nem hivatalosba kellene kérned HISZ megvan a telefonszáma, te egy céget kértél fel, aminek ő alkalmazottja.. szóval érdeke, hogy ne bukjon le, mert fel tudod hívni a főnökét.. Mellesleg meg mond meg neki úgy rendezi a dolgot ahogy akarja, de tüntesse el ezeket a szemeteket. Nyugodtan mond meg, hogy az étel pénzből kell elvenned ezt, a gyerekeidtől, mert nem vagytok gazdagok.Szégyen emberek vannak

3341. Pici 45
2016. ápr. 27. 19:44
Az a baj,hogy én màr nem bízom ebben a rovarírtó emberben.Màr a lànyomon és a màsik unokàn is ott vannak a csípések.Szóval mindenkin.Mit szólnak az oviban ha meglàtjàk?Màrciusban voltak az első csípések és rà kb 1 hónapra hívtuk a rovarírtó,addig mi fújtuk két naponta a különböző vegyszereket és azt kell mondjam nagyobb sikerrel,mert ennyi csípésünk nem volt.Az írtó emberke a màsik helyen magàn úton volt,nem hívatalosan és ott a nagy fertőzöttséget megtudta szüntetni.Nàlunk hivatalosan volt és a kis fertőzöttség rosszabb lett.Nekünk is pezegette,hogy nem hivatalosan csinàlnà meg most nekünk és akkor is ingyenes lenne a harmadik írtàs,de kérdem én harmadikra biztos elérhető lenne?Nem tudom mi tévő legyek ha inkàbb hivatalosan kérném akkor lehet még sem jönne szombaton és megint ilyen munkàt csinàljak.Ha beleegyezés,hogy nem hivatalosan akkor lehet,hogy jobb munkàt végezne,de így nem biztos,hogy tényleg megcsinàlnàm ingyen a harmadik írtàst.Lehet,hogy így sporólgatja le az emberekről,hogy zsebre tudjon dolgozni.(könyörgöm itt kicsi gyerekek vannak ne rajtunk akarja)Nem tudom ne legyen igazam és sikeres legyen a màsodik írtàs.Sajnos nem tudok màsik írtó utàn nézni,mert nagyon kevés a jövedelmünk és ez is kemény anyagi àldozat a két írtàst kifizetni.Nagyon szakember pàrti voltam,bíztam bennük,de màr nem tudom.Itt sírok tehetetlenségemben.Lekezeltem a gyerekek àgyàt,semmit nem talàltam,de aludni nem merek ma sem az biztos
3340. Muci49 (válaszként erre: 3338. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 18:32
Ez azért marha jó, amit írtál, hogy kiküldenek a lakásból az irtás idejére.. A férjem az nem is lenne hajlandó otthagyni a hifi cuccait... hogy lássa nem fujigáják össze.. a TV-t nem is kellett letakarni meg ilyenek? Azért milyen gáz már, hogy a fehérneműk meg minden között turkálnak, mert hát keresik a rejtekhelyet... azért azt nem értem, akkor ezek szerint a csapda nem műküdőképes, hogy nem ment nálad bele semmi... a gyerekágyban keress nyomokat, mosd ki 60 fokon a cuccokat a pizsit mindent. Vigyél be egy lavórt abban vidd ki a cuccokat, vagy nejlon zsákban.. Nagyon sajnállak, ha engem csíp is szörnyű, de ha a picimet csípné meg is őrülnék..Remélem a férjed már komolyan fogja venni...
3339. Muci49
2016. ápr. 27. 17:54
Hu az nem jó hír.. sztem fújj biokillt, az jobb, mintha semmit nem tennél... nézd át az ágyukat.. forgasd fel a matracot.. Milyen ágyuk van? kiságy? vagy gyerekágy? Farésekben mindenhol nézd meg...írj mit találtál, nagyon sajnálom..
3338. Pici 45
2016. ápr. 27. 17:28
Most vettem észre,hogy az egyik pici gyereken is van màr csípés a tarkójàn valamint a karjàn egy:(.Nagyon elkeseredett vagyok.Szeríntettek fujjak Biokillt vagy ne amíg nem jön a szombati írtàs?Ma vagyunk 13 naposak és amennyi reményt làttam,hogy szakember fog segíteni..Most màr nagyon bizonytalan vagyok és tehetetlen.
3337. Muci49 (válaszként erre: 3336. - Évajuli)
2016. ápr. 27. 14:38
szerintem is, világosság, plusz teafa olaj.. Gyerekek szobája elé is tegyél sztem teafa olajos papír zsepit vagy vattakorongot, hogy ne akarjanak oda átmenni.. amúgy azt mondják a levendulát is utálja, az kicsit kellemesebb..
3336. Évajuli (válaszként erre: 3331. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 14:28
Akkor szombatig aludj erős fényben, talán nem jönnek elő pár napig a világosság miatt.
3335. Muci49 (válaszként erre: 3334. - Évajuli)
2016. ápr. 27. 14:27
Azt még nem sikerült megértenem, hogy akin nincs csípés, azt nem is csípi, vagy ha csípi is, nem allergiás rá.. A szúnyog csípés mindenkinek viszket, ez hogy lehet, van akinek igen, van akinek nem.. Szerintem válogatnak a kis rohadékok..Férjemen meg gyereken is van egy csomó piros folt, de azt mondják már rohadt régiek, és ez nem csípés, nem is viszket nekik... Ők sem akarnának bogarak közt lenni, így biztos így is van... Már félek elmenni bárhová is, tegnap feljött egy szomszédom, már a fene majd kilelt, nem ő hozta e legutóbb is..
3334. Évajuli (válaszként erre: 3328. - Muci49)
2016. ápr. 27. 14:18
Nálunk mindkét hálószobában csíptek, pedig nem sok volt, mert hamar írtót hívtunk.
3333. Pici 45 (válaszként erre: 3328. - Muci49)
2016. ápr. 27. 14:16
Nekünk a papíron amit adott 15 nap vàrakozàsi idő szerepel minimum.Azt mondta 2-4 hét között kell ismételni
3332. Pici 45 (válaszként erre: 3330. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 14:12
tisztàt veszek:).Bocs új a telefonom és nem mindig azt sikerűl írni amit akarok
3331. Pici 45 (válaszként erre: 3327. - Évajuli)
2016. ápr. 27. 14:11
Beszéltem az írtó emberkével ma akart kijönni,de a pàrom miatt nem jó,mint említettem Àllandó éjszakàs és ő napközben alszik.Így a szombatban maradtunk még,de màr nagyon vàrom
3330. Pici 45 (válaszként erre: 3328. - Muci49)
2016. ápr. 27. 14:09
Sajnos nàlunk is egybe nyillik a két szoba.Én is leveszem a pizsit és tésztàt veszek mielőtt àtmegyek a picikhez.Sajnos a pàrom közel sem figyel erre.
3329. Pici 45 (válaszként erre: 3325. - Muci49)
2016. ápr. 27. 14:06
A mi szobànk is elég zsúfolt.Két szekrény is van az àgy közvetlen közelében,rengeteg könyv stb.Nàlunk nincs szőnyeg csak parketa a màsik szobàban padlószőnyeg van.Az írtó ember kb 20 perc alatt végzett be sem mehettünk amikor írtott.Aztàn elmentünk otthonról 2-3 óràra,mikor visszajöttünk nem làttam,hogy vizes lett volna a parketta az egy kicsit talàn.Ahogy hazaértünk szellőztettünk helyére tettük az àgyakat,ülőgarnitúràt.Aznap éjjel még éreztem a szagot màsnap màr semmit.5 literes palackban hozta az írtószert és kb 3 litert hasznàlt el belőle.Nekem furcsa volt a gyors munka,pàrom szerínt alapos volt(a felborított àgyakról ítélve). Sajnos azóta sem volt nyugton a mindennapos csípések mindig megvannak.Igaz,elvileg az írtó azt mondta,hogy 10 nap múlva kezd lebomlanni az írtószer és tegnap kintről betévedt valami és az kipurcant tőle.Tehàt bizakodó,hogy a kifejlett egyedek kipurcantak és most az új kikelt vàmpirok csipkednek.Bízom a màsodik írtàsban és màr vàrom,hogy meglegyen,mert így nem lehet normàlisan élni
3328. Muci49 (válaszként erre: 3327. - Évajuli)
2016. ápr. 27. 14:03
Én még eleinte csíptem a teafa illatát, de már rühellem.. Ha valaki bírja, sztem aroma lámpában égetve is jó lehet, bár azzal lehet átküldi a kicsik szobájába..Férjem erre is mondta ezek intelligens állatok, csak a mi szobánkban vannak.. és nem mennek át a másikba..Mi akik elolvastunk mindent róluk, tudjuk, hogy így van, de nekünk mondjuk egybenyílik a két szoba, figyelek arra, hogy pizsiben ágyból kikelve nem mászkálok át a másik szobába...Legtöbben azt mondták az első és második irtás között 10 nap kell, de pici azt írta irtszert nem is látott, lehet nem locsolt eleget..
3327. Évajuli (válaszként erre: 3322. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 13:51

Valószínű kikeltek a kicsik és azoknak naponta enni kell, mielőbb jó lenne a második írtás. Elvileg a méregmezőnek még hatni kellene rájuk, kb 3 hétig hatásos. Amikor nálunk az első írtás után újra csípés volt, akkor én azonnal hívtam az írtót, aki szerencsére másnap reggel már jött.

Teafa olajat én nem kentem testemre, írtózom a szagától és féltem, hogy árt a bőrömnek, zsebkendőre cseppentettem és azt kiraktam a szobába, de úgy is nagyon büdös volt. Amúgy sem hittem benne, hogy riasztaná őket.

Azt javaslaom, hogy a második írtásig aludj lámpafény mellett, állítólag fényre nem jönnek elő, nálunk ez bevált.

3326. Muci49 (válaszként erre: 3322. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 12:47

Én a teafa olajat csak a lepedőre cseppentem több helyre.. sarkokra főleg, vagy a szélekre..

Tettem ki a lakásba vattakorongra több helyre, illetve a szekrényekbe is cseppentettem vattára és betettem, meg a bezsákolt rucik közé is.. Én magamra nem merem kenni, majd mindenre allergiás vagyok..

3325. Muci49 (válaszként erre: 3324. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 12:44

azt mondják füstölés olyan helyen kell, ahol nagyon sok a lambéria, nagyon zsúfolt a lakás. Megértelek, az én családom sem megértő, de gondolhatod mi még nem is láttunk egy darabot sem, csak a kiütések nálam..

Férjedet nyilván nem fogják nap közben csipkedni.. A padlót összespriccelte? Mert ha azon közlekedik meg kell pusztuljon..Az ismerősödnél a házban, ha van másutt is sajnos simán visszamehet, de ha jól emlékszem, Te családi házban laksz, ott sokkal könnyebb elejét venni..Ha megy valaki, hagyja kinn a csomagot stb...Ha én elmegyek pl tesómékhoz ottalvásra a kocsiból egyenként fogom bevinni a cuccomat, még véletlen sem viszem be a táskát..még ridikült sem, bár ez marha nehéz így...Nagy gáz, hogy nincs itt egy normális irtó cég, már kihívtam volna őket egy konzultációra legalább, bár családom azt mondja, úgyis azt mondják van..., mert ez az érdekük.. Én az ágyat nem tudtam felfordítani, mert ülőgarnitúra, és nekem sem partnerem a párom, igaz, őket egyszer rá tudtam venni a gyerekkel, hogy elhúzzunk mindent.. Azóta egyedül kinlódom, és sztem az első csípések biztosan azok voltak, azóta meg talán konszolidáltuk az állandó fujogatással.. Egy évig szaporodtak, hát akkor tényleg nagyon sok lehet irtás nélkül..Azt olvastam ez a protect semmit nem ér szinte, csak ha mattba ráfújod mikor ott sétálgat.. De annyit tesz, hogy nem tud szaporodni, ami már azért valami...Így amíg nem nyerek bizonyosságot és vásárolom, bár rohadtul undorodom a szagától, meg a teafaolajnak is..

3324. Pici 45
2016. ápr. 27. 10:20
Az említett ismerősnél füstölés is volt.Szerintettek kérjek én is füstölés?
3323. Pici 45 (válaszként erre: 3322. - Pici 45)
2016. ápr. 27. 09:18
elnézést a hibàkért,telefonról írok és nem làtom rendesen a betüket
3322. Pici 45
2016. ápr. 27. 09:16
Sziasztok!Hàt én teljesen kétségbe vagyok esve!Azóta az írtàs óta is folyamatosak a csípések rajtam.(holnap lesz két hete,hogy megvolt az első írtàs).Kb 3 napja az àgyamban talàltam egy frissen kikelt példànyt még olyat ami nem evett,de egyébként nem làtni legalàbb is én talàlkozok velük,de a csípések jelzik a létüket.A pàrom sajnos nincs megértéssel velem.Àllandó éjszakàn így ő napközben alszik őt vagy nem csípik vagy volt rà példa,hogy bàr még csípték,de hallgatot róla.Kijöttem most éjszakàra aludni a màsik szobàba ami elviekben nem fertőzött aludni,mert màr kivagyok merűlve az alvatlansâgtól,erre jól összeveszet velem,hogy én nem szeretem stb...kérdeztem tőle,hogy nem mindegy neki hol alszom ha ő éjjel dolgozik,de egyszerűen azt veszi ki ebből nem akarok vele egy szobàban lenni.Így kénytelen leszek ma màr ott aludni,de abból alvàs biztos nem lesz.Csinàltam csapdàt is,de nem fogott egy példànyt sem.Szombaton lesz a màsodik írtàs,de nekem az egy örökké valósàg kivàrni.A fóliàs-ragasztós módszert szívem szerínt megcsinàlnàm,de a pàrom úgy sem engedné még.A teafaolajos védelmet,hogy csinàljàtok mennyit kell tenni a túsfürdőbe,testàpolóba?Emberekkel foglalkozom a munkàm soràn nem szeretném ha mindenki làtnà a csípéseket.Sajnos az írtàs nàlunk eddig hatàstalannak bizonyúlt,míg ugyanez az írtóval egy màsik lakàsban ahol több,mint egy éves fertőzöttséget írtott az egyik szobàban megszűnt teljesen a màsik szobàjukban jelentősen csökkent a vérszívok szàma,addig nàlunk nincs vàltozàs:( .Mit csinàljak?Nagyon elkeseredett vagyok,nàlunk az egyik szobàban két pici gyerek van és nem szeretném hogy összecsipkedjék őket
3321. Muci49 (válaszként erre: 3320. - Évajuli)
2016. ápr. 25. 18:16
amikor sűrűn jöttek rám, cseréltem a gyerekkel, de neki nem keletkezett csípés.. meg amúgy azt mondják a szőrös lábra nem megy, mert nem tud akadálytalanul haladni, lehet ez a megoldás :) Két egymásba nyíló szoba van, és egy kinyithatós kanapé, illetve egy francia ágy, azon alszik a nagyfiú.
3320. Évajuli (válaszként erre: 3319. - Muci49)
2016. ápr. 25. 15:51

Alattatok, felettetek nincs lakó?

Ha nagyon elszaporodnak, akkor szerintem átmennek majd a máik szobákba is, feltéha ha valóbanaz van nálatok is és nem valamire allergiás vagy, bár mondtad, hogy bőrgyógyász rovarcsípést mondott.

Nem tudsz ágyat cserélni pár napra valakivel otthon?

3319. Muci49 (válaszként erre: 3318. - Évajuli)
2016. ápr. 25. 14:21
Ma a férjem mondta én sem gondolom komolyan, próbáltam hangosan gondolkozni, hogy mivel csak rajtam van csípés valszeg a lépcsőház felől érkezik az áldás, ha érkezik, mert ugye látni még nem láttam semmit, csak a csípések voltak. Mondta a férjem persze ezek olyanok, akik nem mennek szerte... Mi már tudjuk, hogy ha valahol jól érzik magukat nem mennek.., lehet ha egy hétig nem lennék itthon bekóstolná őket is.. Ma 2 kapcsoló, 1 konnektor az ágy mellett kiszerelve, semmi sincsen benne faltörmeléken kívül.., még hátravan egy konnektor, és az is poloska mentes.. Az ágy viszont átnézhetetlen...ha abban van az cumi.., márpedig abban van, ha van, mert a csapdában nem volt, egy hétig minden nap tettem ki.., de azt mondják, az ágyról azért nem mászik le...Ebben az ágyban meg még egy egér vagy patkány is vígan el tudna bújni, olyan zippes tasakok meg rejtekhelyek vannak(na ilyet se vennék soha többet) A háttámlája kinyitáskor a földre nyíilik, se ragacsozni nem tudok lábaknál sem semmi..Az ágybetétet átgőzöltem, meg sztem odavágok nekik megint pénteken a gőzgéppel..Sajnos a szomszédban kilátásban sincs új lakó, így nem tudom meg, ha ott sok van...
❮❮ ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook