Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯
3318. Évajuli (válaszként erre: 3316. - Pici 45)
2016. ápr. 25. 08:03
Azt hiszem ezek az érzések már soha nem múlnak el, 2 év eltelt és még most is, amint viszketni kezd valamim, vagy kijön rajtam egy pici viszkető folt, már rámjön a rettegés, hogy mi csípett meg.
3317. Muci49 (válaszként erre: 3316. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 23:37
Minden velem is ugyanígy.. a tegnapi kezemen lévő már elhalványult nem is viszketett, máskor egy ilyet észre sem vettem, most meg, mint egy paranoiás olyan vagyok..és nálunk a két fiút nem kóstolja, mondjuk a gyerek szobájába nem is szeretném küldeni, azzal nekem nem lesz jobb, de azért könnyű fikázni, még ők nem azzal a tudattal fekszenek le éjjel fog e drasszzálni rajtuk valami és szívni a vérüket, horror...és első nap mikor meggugliztam az arcomba tolta a poloskát, amiről még életemben nem hallottam, de akinek mondtam hallott, ami arra utal, már hallott róla, vagy volt kapcsolatban a témával...
3316. Pici 45 (válaszként erre: 3314. - Évajuli)
2016. ápr. 24. 18:11
Igen,màr mindenben csípést vélek felfedezi.Éjszakàkért nem egyszer azt érzem mintha màszna rajtam valami aztàn fel a villanyt le a pizsit és persze semmi.Nem tudom ezek az érzések megfognak e szűnni valaha,de remélem igen.Az embert pszichésen is nagyon megviseli,engem legalàbb is biztosan.No meg a kialvatlansàg...
3315. Pici 45 (válaszként erre: 3307. - Muci49)
2016. ápr. 24. 14:36
Viszont ha màrciús vége óta nem voltak csípéseim,szeríntem nem poloska volt.Lehet kérni olyan szolgàltatàst akik megnézik,hogy tényleg van e.Az biztos feltűnés mentés.(màrmint a felderítés)
3314. Évajuli (válaszként erre: 3306. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 14:31
Ez mindenkinek az agyára megy, mi is kikészültünk teljesen amikor volt nálunk.
3313. Pici 45
2016. ápr. 24. 14:30
27 fokban nem pàrosodnak.Bocs a hibàkért telefonról írok
3312. Pici 45 (válaszként erre: 3311. - Muci49)
2016. ápr. 24. 14:29
Nagyon sokat olvastam ezekről a kis vérszívókról ha jól emlékszem 27 fokban nem pàromnak,36 fokban àll le a fejlődésük és kb 46-47 fokban pusztulnak el a peték is,ezért kell a 60 fokos mosàs,mert 40 fokban nem pusztúlnak el.Olyan céget hívtam akiknél nem kell elpakolni,elzsàkolni mindent úgy kell hagyni ahogy van,hogy aztàn előjöjjenek rànk csalikra àthaladva a méregmezőn.Tovàbbra is azt tanàcsolom hívj szakembert hidd el nem tudsz hàzi módszerekkel megszabadúlni tőlük.Említetted,hogy elakarod adni a lakàst nem tudom mennyire örülnék neki ha olyan lakàst vennék meg ami esetleg poloskàs.Szomszédokkal ne törődj,én is pletykàs néni szomszédsàgàban lakom,de nem érdekel.Bàrki jàrhat így!Amíg kisérletezel hàzi módszerekkel sajnos csak szaporodik és szaporodik.Se anyagilag sem sehogy nem jàrsz jobban.Véleményem szerínt hívj szakembert nekünk kb a két írtàs 30 ezer ft a harmadik garanciàlis és hidd el anyagilag igen megterhelő szàmunkra,de a nyugodt éjszakàkért megéri.Egyébként most beszéltem az írtóval aki nàlunk jàrt,úgy nézz ki jövőjét szombaton ismétli meg az írtàst.Bízom benne,hogy sikerűl megszabadúlni tőlük
3311. Muci49 (válaszként erre: 3310. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 12:56
hát az nagy szerencse, mármint a családi ház, mi sajnos tégla házban, de nem a klasszikus panelban, és talán annyi szerencsém van, hogy át lett minden vezetékezve a lakásban, így a régi lukak be lettek tömve.. viszont vannak álburkolataink az előszobában, ha esetleg afelől jöttek az nem túl nagy szerencse.., de már kintről a cső mellett kinyomtuk, még a konnektort meg kell nézetnem a férjemmel, de ő abban a stádiumban van még, hogy hisztizek... és nincs itt semmi.. szekrényekbe amit nem mostam ki is zacsiban, úgy viszem majd be a kádba, ott átpakolom a mosógépbe..De nem igazán értem ezt a 60 fokot, 40 fokon vízben hogy marad bármi is életbe, és ami életbe marad megbújuk a ruciban, azt hogy tudom vasalóval kinyrni? amit nem lehet 60 fokon most, arra 3as fokon a vasaló talpa is ráragad.., szóval van sok-sok kérdés..
3310. Pici 45 (válaszként erre: 3308. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 12:38
csipéseid akart lenni bocs
3309. Pici 45 (válaszként erre: 3308. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 12:30
de az igazsàg nem érdekel mit gondol a szomszéd néni(épp kint volt amikor jött az írtós)véleményem szerínt sokkal nagyobb hiba lenne ha nem szakember segítségét kérném.Szerencsére csalàdi hàzban lakunk így remélem végleg sikerűl megszabadúlni
3308. Pici 45 (válaszként erre: 3307. - Muci49)
2016. ápr. 24. 12:25
azóta nincsenek is csípéseim?Lehet,hogy akkor nem is az..Elvileg akiket én kihívtam azok inkognitóban jönnek.Bàr jelöletlen autóval,ruhàban,de a maszk és az írtós palack elég àrulkodó.
3307. Muci49 (válaszként erre: 3304. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 11:55
Na én meg azt hittem, hogy nem mászik alá... frankó... Nekem is március 20-án kezdődött.. de nekem már egyáltalán nem viszketnek, nem olyan jellegű, mint az elején, még mindig reménykedem, hogy nem az, de hát nem vagyok nyugodt és hát nem vagyok hajlandó azóta az ágyneműtartóba tenni az ágyneműt, az ágytakarót kimostam elcsomagoltam, minden porosodik, hetente minimum 1x ágyhúzás, h még a derékaljat is kimosom, már hulla fáradt vagyok, de itt nincs egy normális irtó, akivel tudnék egyezkedni, másrészt meg ha a szembe szomszédból jött, ott azóta sem laknak, így elég nehéz ha tényleg ők, fellépni ellenük..Ha meg szólok a házban, akkor elterjesztik rólam, mi pedig szeretnénk eladni a lakást..
3306. Pici 45 (válaszként erre: 3301. - Évajuli)
2016. ápr. 24. 11:51
Köszönöm a vàlaszt.Kicsit megnyugodtam,bàr mi màr tíz naposak vagyunk és tegnap is volt egy csípéseim.Még kell jegyeznem màr minden pattanàst,Kiss kiütést mustràlgatva nézem nem e csípés,lassan igaza lesz a pàromnak,hogy agyamra megy ez a jelenség
3305. Pici 45
2016. ápr. 24. 11:47
Csapdàt még nem csinàltam,bàr vettem erre a célra szàritott élesztőt ma megcsinàlom.Az írtótól kaptam két csapdàt azokban nincs semmi
3304. Pici 45
2016. ápr. 24. 11:45
Sziasztok!Igen,bemàszott a ruha alà.Legkedveltebb helyük a hàtam és a hasam annak ellenére,hogy amióta szembesültem a vàmpirok jelenlétével hosszú pizsiben alszom.Eleinte protecktel,bio killal és valahol olvastam,hogy egy növényvédőszer is hatàsos lehet azt is kipróbàltuk a probléma nem szűnt meg csak arra voltak jók a hàzi praktikàk,hogy jelentősebben nem szaporodtak el.Legalàbb 15 ezret elköltötünk hàzivpraktikàkra eredménytelenűl,ezért egyezett aztàn a pàrom bele,hogy szakembert hívjunk.Màrcius közepén vettem észre az első csípés nyomokat.Az antivakarin krém nagyon bevàlt nàlam a csípéseket.Teafaolajat is kipróbàltuk,de annak ellenére volt egy-egy csípés persze lehet,hogy nem jól hasznàltam,mert igazàn nem tudom hogy kell felkenni,én testàpolóba tettem a lànyommal a hàtam is belenéztem ennek ellenére volt csípés.Remélem a màsodik írtàs teljes eredményt hoz.
3303. Muci49 (válaszként erre: 3300. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 09:56
Másik kérdés, a hátadon bemászott a ruhád alá? Mert ugye azt mondják nem mászik ruha alá, de nekem is volt a hátamon vagy 6-7 az első héten, azóta ne, de beszereztem pizsiket, előtte ujjatlan hálóingekben aludtam, most szűk karkivágású leggings jellegűben, amit utálok rühellek, mert kényelmetlen.. Szembe nálunk azóta sem laknak, a jó arcok, akik azt sem tudom hányan laktak itt hagyhattak valamit itt, de tőlük csak lépcsőház vagy egy csövön keresztól jöhetett. Tudnál feltölteni képet a csípésről?
3302. Muci49 (válaszként erre: 3300. - Pici 45)
2016. ápr. 24. 09:51
szia, a Te sztorid akár az enyém is lehetne, azzal a különbséggel, hogy én még nem hívtam irtókat, mert még mindig bizonytalankodom.. Ha Pest környéke lennék, már kihívtam volna, mert találtam erre szimpi céget, baráti áron, de a mi régiónkba nem igazán, itt 16 és 33 ezer között jönnek garancia nélkül és még nem is inkognitóban..Amiket itt a fórumon olvastam abból arra következtetek, hogy a második irtásig lehetnek csípések, mivel a peték kikelnek... Én gőzöltem már kétszer és kezeltem is a protect nevű készítménnyel 3 dobozzal elhasználtam, de egyet sem láttam.. Igyekszem a gőzzel a résekbe benyúlni plusz porszívó, de nekem is a napokban jött elő megint kiütés, de már egyáltalán nem viszketnek, elképzelető, hogy a kikelt példányok.. Nem próbáltál csapdát csinálni? Kutyatál fejjel lefelé, kikenve a belseje olajjal, hogy csússzon, 2 literes üdítős flaskába 2,5dk friss élesztő, 2dl cukor, 1,3l víz, jól összerázni, és a kutyatál közepére állítani, ez olyan, mint az emberi lélegzet.. Mikor lefekszel és lekapcs a lámpát, akkor kell kitenni az ágyad mellé. Nekem nem volt benne semmi, ami azt mondják nem jelenti h nincs poloska, azt is jelenti h csak az ágyban leledzik..(vagy nem működik a csapda, de azt mondják működik) Tescoban vettem a tálat kb 300Ft körül műanyag)Érdemes lenne ezt sos kipróbálnod) Márciusban mikor kezdődött? Milyen irtószert használtál? Nálam csak a csípés jelentkezett, tettem fel az adatlapomra, de ezek már nem viszketnek, csak az első az a legnagyobb, akkor egy hét alatt kb 20 jött rám, és még mindig ott a helye egyiknek másiknak..
3301. Évajuli
2016. ápr. 23. 14:36

Ha jól emlékszem írtás után kb 7. nap engem már nem csipkedtek, de végleg csak a második írtás után tűntek el az én szobámban, harmadik írtás is volt, akkor a teljes lakásban megszűnt az "áldás".

A méreg kb 2-3 hétig hat, ha azon átsétálnak amikor este mennek "lakmározni", akkor utána úgyis megdöglenek, lényeg, hogy ne takaríts, ne moss le semmit, mert nekünk még 3 hét után is döglöttek az ablakpárkányon a legyek, szúnyogok, katicák.

3300. Pici 45
2016. ápr. 23. 08:30
Sziasztok!Làtom nem túl aktív az oldal mostàban.Végig olvastam mindent màr azelőtt még mikor én is szembesűltem a próblémàval sajnos.Az egyik csalàdtagom aki nem Pesten él ő volt fertőzött nem kicsit és most én is,mi is.Màrciusban kezdődött minden a làgyékomnàl tele voltam akkor még azt hittem kiütésekkel,allergiàra gondoltam.Aztàn pàr napra rà a hàtamon jelentek még a nagyon viszkető csípések.Rögtön éreztem,tudtam belül mi lehet mivel az említett csalàdtagom miatt sokat olvastam róla,de még nem tudtam mekkorra hogy néz ki ez a vàmpír aki megtudja rendesen keseríteni az ember életét.Sajnos a pàrom bolondnak,paranoiàsnak nézet és azt mondogatta mindig,hogy csak fantom csípéseim vannak és a fejemmel van baj,napokig vitàztam vele míg sajàt bőrén nem tapasztalta a csípéseket.Ekkor beleegyezett,hogy legalàbb mi vegyünk hàzi írtószereket,bàr én elejétől kezdve szakember segítségének jobban örűltem volna,de ő hallani sem akart róla.Befújtunk mindent az àgy körűl szerencsére csak a mi szobànkba volt,de azért a màsik szobàt is lekezeltük.Ekkor szembesűltem az első bogàrral ahogy épp menekűlt,majd egyszer még egyet làttam mikor éjjel mustràlgatva néztem az àgy környékét.Sajnos azóta én sem aludtam rendesen,kimerűlt,fàradt vagyok és nem tudom,hogy sikerűl e megszabadúlni tőlük.A lényeg a hàzi próbàlgotàsok ellenére folyamatosan voltak csípéseim és nem mindig reggelre jöttek ki legtöbbszőr délutànra,estére.Majd sok vita àràn,de sikerűlt a pàromat meggyőzni,hogy szakembert hívjunk.Múlt hét csütörtökön ki is jött végzett húsz perc alatt,ami nekem kicsit fúrcsa volt,de a pàrom szerínt alapos munkàt végzett mivel az összes âgyat felforgatta,képeket leszedte,de én sehol nem làttam,hogy vegyszeres lett volna bàrmi is.Igaz büdös volt,de csak az nap.Most kilenc naposak vagyunk én még mindig csípéseket ébredek igaz kb napi két napi szinten egy-kettő van,de az írtàs előtt is ennyi volt.Szóval kissé elkeseredett vagyok és nem làtom a végét.Alig vàrom és bízom benne,hogy a következő írtàsnàl végleg megszabaduljunk a kis vàmpíroktól,mert több hete màr kialvatlan vagyok miattuk.Szeretném kérni a tapasztalatokat,hogy normàlis e ez,hogy írtàs utàn ennyi idő múlva is vannak csípések.Köszönöm előre is a segítséget
3299. Muci49 (válaszként erre: 3298. - Évajuli)
2016. ápr. 14. 18:50

na most nem nyugtattál meg :( Itt a lakóhelyemen nincsenek ilyen irtók sajnos... 15-32 ezer között vállalnak irtást, nem inkognitóban..

Ha lenne ilyen, már rég kihívtam volna..., megkerestem egy csomó céget, de senki nem vállal...

A család nem is hisz nekem sajnos..., bár abban benne voltak, hogy felforgattunk mindent az ágy melletti éjjeliszekrényt, kiszedtük a fiókokat, átgőzöltük, gyerek szobájában is megnéztük a matracot, az ágyrácsot, kigőzöltük azt is, sehol semmi...a falra szerelt szekrény mellett is beküldtük a gőzt, gondolni sem merek rá mit csinált ott, de addig nem merem leszedni a penészölés miatt, még ez nem derül ki..Akkor ezek szerint nálatok több lakásban volt...

3298. Évajuli (válaszként erre: 3296. - Muci49)
2016. ápr. 14. 15:17

Hívj írtót, ők felkutatják, hogy van-e rovar, lehet felmérést is kérni.

Kicsik lehet kisebbet csípnek, amúgy a reakció is lehet eltérő.

Egyik szomszédom pl csak viszketett és nem volt semmilyen kiütése, bőrgyógyász kezelte bőrviszketegséggel.

3297. Muci49 (válaszként erre: 3282. - NSzilvi0727)
2016. ápr. 14. 12:04

Szia, mivel állat a családban és a környezetemben sincs, ezt sajnos szerintem kizárhatom, bár jobb lenne, ha a két rossz közül lehet választani..

Meg azt már csak észrevettem volna..Na por az van sajnos, iszonyat egy hét alatt mi össze tud jönni, és a vicc az, mióta gőzölök, és minimum hetente húzok ágyneműt, most még több port látok..Erősen gondolkodom egy Hyla porszívón, mindig is akartam, de ez most rásegít, mert na azzal lehet pormentesíteni, na de hát 400 ezer körül van.. Van egy használt most eladó, fel kellene hívnom az eladót, de valahogy félek, hogy ráfázok vele...

3296. Muci49 (válaszként erre: 3295. - Évajuli)
2016. ápr. 14. 10:41
Igen, ezért félek én is, hogy az lesz nálunk is. Pocsék éjszakám volt, arra keltem, hogy a vádlim iszonyat viszket, de csípés szerű nincs rajta, inkább kiütés, nem olyan jellegű, mint amit elején tapasztaltam, olyan gyakorlatilag azóta sincs, de én inkább attól parázok, nem esetleg a kicsinyek nem csípnek olyan odavágósan, és ez a különbség.. Jó lenne megbizonyosodni, van vagy nincs, mert kezdek ebbe belehülyülni, megnyugtat, hogy hasonlóan voltak itt a fórumban sokan.., lassan nagyítóval kelek, fekszem..és sajnos a pszichés reakciók is közrejátszhatnak, mert amúgy a bőröm baromira érzékeny volt mindig is..
3295. Évajuli (válaszként erre: 3293. - Muci49)
2016. ápr. 14. 07:16

Eleinte apró, pici piros pöttyök voltak, később lettek nagyobbak, szúnyogcsípésszerűek, lehet akkor sokallt be a szervezetünk.

Csodálkozom én is, hogy így lecsappant a fórum, lehet azért mert tél volt, sokan azt írták, hogy mindig tavasszal jön elő és őszig tart az invázió.

3294. Muci49
2016. ápr. 13. 15:36
Amúgy csodálkozom, hogy így lecsappant a forumozók száma azt olvastam nagy a baj Újpest, Újpalota úgy hemzseg, hogy már az orvosi rendelőkben is kiírják... én rögtön szóltam a szomszédnak, de azt mondta nem láttak, és nincs csípése a srácnak, nem hívnak irtót, gondoltam, együtt kihívjuk ugyanazt, de a srác egyedül lakik, nincs nő a házban... velük vagyok olyan kapcsolatban, hogy nem kürtöli tele a házat.., csak jeleztem, nagyon figyeljenek...
3293. Muci49 (válaszként erre: 3290. - Évajuli)
2016. ápr. 13. 15:13
szúnyogcsípés jellegű volt? nekem van amelyik cca 2-3 mm átnérőjű, van pedig, és tulképp ez viszketett nagyon 7-8mm nagyobbak nem voltak..kifizetném az irtást amúgy, tehát ha pl hallanám a házba a három közül hívnám azonnal az egyiket, de rohadtul nem tudom, tényleg az volt-e.Utálom, hogy ha porszívózok is, félek, mi van, ha abba szívok petét, azt kikel, itt írták sorstérsak, hogy a por alakú protect sz..rt sem ér...én azt szórtam a porszívó tartályába..
3292. Muci49 (válaszként erre: 3291. - Évajuli)
2016. ápr. 13. 15:07
Tőlünk kb másfél hónapja szemből költöztek el elég érdekes emberek..., jó sokan laktak itt, sokszor azt sem tudtam ki kivel van, de nem ajtó szomszédom volt, minket csak egy melegvíz cső köt össze, ami vagy 50 fokos mindig.. viszont mikor költöztek kitették a motyójukat a lépcsőházba, és még én igazgattam mindig a lábtörlőjüket, nem kell másnak tudni jelszóval, ott senki nem lakik, mert a takarítón mindig felállítja...Mellettünk egy srác lakik, neki nincsenek csípései..most nekem sincsenek talán egy hete, már tök összefolynak a napok... konnektort ellenőriztetni fogom apával, a szegőléceket megint átgőzöljük, az a baj, már protectre 10000 költöttem, plusz a dobozok 13000, és mindez azért mert nem találtam itt megfelelő céget, Pesten már rég kihívtam volna az A..toxot..Itt meg akik jönnének, állig flaskákkal felszerelve, és mivel sehonnan nem hallottam még utána azt mondják tőlem terjed, mi meg pont el szeretnénk adni a lakást.., nem kell nekünk a jó cégér..., eddig csak azért maradtunk mert rühellem a csótányt és féltem elmenni, mert sok lakásban van a városban...
3291. Évajuli (válaszként erre: 3287. - Muci49)
2016. ápr. 13. 14:04

Konnektorokat én körberagasztóztam, nem szedtem ki. A csövek mentén kell még leszigetelni, ha társasházban laksz, mert ott is közlekedhetnek, lentről föl, vagy föntől is, én ott hetente jól befújtam Protect írtószerrel.

Nálunk sem volt azelőtt ilyen "áldás", albérlők hurcolták be, szerencsére azóta elköltöztek.

3290. Évajuli (válaszként erre: 3289. - Muci49)
2016. ápr. 13. 13:58

Sajnos 40 fok nem elég, legalább 60 fokon kell kimosni mindent. Amit nem lehetett mosni, azt mi átgőzöltük.

Amúgy nekem sem volt 3 csípés egymás mellett, volt, hogy délelőtt kijött egy a térdemen, estefelé egy a combomon. Napokig nagyon viszket, Fentistil gél sem segített, és nagyon sokáig megmarad a csípés helye, nekem volt ami még 1 hónap után is látszott.

Petéket én egyáltalán nem találtam, azok szerintem elég rejtett helyen vannak. Ott látható sok rovar és pete, ahol már nagyon elszaporodott.

3289. Muci49
2016. ápr. 13. 11:41
No még egy, ha valaki látott petéket, azt írják max 1mm rizsszem szerű, hát ok, nagyítóval megnézem, de azzal egyértelműen beazonosítható? a piros garnitúrán már notóriusan nagyítózom a pici fehéreket, elég sokat találok, na de egy plüss szerű anyagon a szösz is fehér, ezeket egyenként átnézni lehet a pszichiátria maga :), ha már viccelőrni akarok.. Másrészt az bejött, hogy a porszívóba po alapú irtó? mert hepaszűrős, nincs porzsák, nem is lehet bele tenni, de a hepa szűrőt nem tudom teljes biztonsággal kitisztítani, hogy mentes legyen, de mondjuk elég nagy a meleg működés közben odabenn... Nekem már az is magas, hogy a kis rohadékok hogy nem távoznak mosás közben 40 fokon, hisz a vízben locsog, nem távozik vele? Ne haragudjatok a sok kérdésért, de annyira örülök, hogy még néha benéztek.Köszi mindenkinek a segítséget!!!
❮❮ ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook