Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Diszkrét az autójuk, a ruhájuk, de a kezükben viszik a permetezőt, ebből mindenki látja, hogy a házban valahol rovarírtás van. :-)
Kíváncsi vagyok, hogy közös pénzből lesz-e közös írtás, mert nálunk azt mondták, hogy ezt mindenkinek magának kell fizetni.
Sziasztok!!
Sajnos én is megtaláltalak Titeket! Nálunk is van polos! Bp. Havanna u.!!! Néhány hete a fiam karján találtunk néhány piros pöttyöt. Olyasmi mint a szúnyogcsípés. Soha életemben nem volt semmi közöm ezekhez a vérszívókhoz, így aztán kellett néhány hét, mire rájöttem mivel állunk szemben. Tegnapelőtt a falon találtunk egy kifejlett élő példányt. Beazonosítottuk, aztán éjjel 3-ig bújtam a netet. Már vettem zsákokat, teafaolajat, hívtam szakembert, hétfőn jönnek! Ma beszéltem a gondnokkal, és a körülöttem lakó összes lakásba becsengettem. Döbbenetemre, akivel tudtam beszélni, mindenki megnyílt és kiderült hogy néhány hónapja az összes lakásban felütötte a fejét ez a probléma, csak mindenki diszkréten, szégyenlősen hallgatott. csendben hívtak irtót, és eszükbe sem jutott körbemenni,hogy szóljanak. Amúgy is nagyon meglepődtem azon hogy a legtöbb cég kihangsúlyozza hogy Ők milyen "diszkrétek, az autójuk, a ruhájuk, senki nem fogja megtudni hogy nálunk irtók jártak". Hát szerintem ezt nem kéne szégyelni. Most hogy beszéltem nyíltan a gondnokkal, Ő megpróbálja elintézni, hogy az egész házban legyen egy irtás a közös pénzből. reméljük így talán meg tudunk szabadulni a poloskáktól. Mindenkinek Bogármentes Évet Kívánok. Majd még jelentkezem!
Szia!
Előszőr is rá kellene venni őt, hogy írtasson újra és a ruháit mossa ki 60 fokon, vagy gőzölje át, addig nem érintkeznék vele, amíg ő nem mentes. Hívjatok szakembert, talán a kocsitokat is le kellene kezelni, ezt kérdezzétek meg tőle.
tapqSziasztok!
Először is mindenkinek Boldogabb Új Évet kívánok!
Másodsorban pedig szeretnék tőletek tanácsot kérni, mert párommal teljes rettegésben élünk.
Van egy nagyon jó barátunk, akiről 1 hónapja derült ki hogy nyár óta poloska él a lakásukban.
(Nekünk nem merte mondani, gondolom a "kiközösítés" miatt. És eléggé érdekes volt ahogy kiderült.)
Amikor megtudtuk darabokra szedtem a lakást. Ruha zsákba, ki az erkélyre, majd minden 60 fokon mosva lett. Ágy, kanapé szétszed, elő a Bio Kill. Semmit nem láttam erős fény mellett, se pete, se az ürülék, se vedlés... De még a puffunk, fotelunk alsó kárpitját is kivágtam, csak hogy be tudjak nézni.
És a rémálom másfél hete kezdődött. A páromat megcsípte valami. Teljesen a szúnyog csípésre hasonlít. Először gondoltam biztos pók... És a csípés azután történt, hogy a barátunk karácsonykor átjött hozzánk, mert azt mondta hogy már irtatták...
Karácsony és szilveszter között 3-4 ilyen csípés lett még páromon, de rajtam semmi (annak ellenére hogy engem imádnak a szúnyogok, a darazsak...).
És a tegnapi napon történt a legrosszabb...
A haver párommal beállított a munkahelyemre este.
Beszélgetnek, majd egyszer megszólal neki párom hogy van rajta egy poloska.
Ha nem látom, nem hiszem el! A kabátján ebben a hidegben tényleg ott mászott.
Akkor ezek után már nem tudom elhinni hogy a lakásunkba nem hozott át.
És a legrosszabb hogy nem szól a kollégáinak, a főnökének sem akikkel nap, mint nap órákat utazik egy autón belül.
És attól rettegünk, hogy ha mi kihívjuk az írtót, és a cimborát sem engedjük be a lakásba akkor is vissza fertőződünk, mert egy sportpályára jár vele párom sportolni ahova ugyanúgy beviheti, ahogy hozzánk is áthozta ajándékként.
Ráadásul mi hordjuk őt kocsival ahol...
Szerintetek???
És ha lehetne kérni akkor írjátok le nekem ki a tuti szakember Budapesten, mert bármit megér hogy újra tudjunk élni, bár a félelem örökre bennünk marad.
(Mi mondjuk a Bábolnbioról hallottuk hogy jó, és tapasztalatuk is, de teljesen más esetben.)
Köszönöm a segítségeteket!
Köszönjük!
Hasonló jókat kívánok én is neked és minden kedves sorstársnak.
ágyi poloska irtásban hallottatok már a gázosításról?
nos, az igazi gáz az ilyen:
nos, ki szeretné a lakását, a családja egészségét ilyen "felkészült szakemberek" kezébe adni, akik gázosítást igérnek?
Sziasztok!
Remélem, azért nem látok új bejegyzéseket, mert mindenhol, bogármentes csend, rend, fegyelem van! :D
Sziasztok,
mi a ragasztót felszámoltuk, a fóliát még az ágyon tartjuk, nem nagyon zavar minket.
2 hónapja nincs csípésünk(kopp-kopp) és nem hívtunk írtókat. de szerencsére mi nem a szomszédból kaptuk őket, hanem mi hoztuk haza őket:( szóval így nem volt annyira nehéz dolgunk.
Az inkább a másik poloska, ez ember nélkül nem szeret lenni. Át megy inkább a szomszédba társaságba.
És komoly. Mint Londonban olyan a patkány mint nálunk a varjú Budapesten. Nem volt 100% Bábolnai szövetkezeti patkányírtás. Nálunk még mindig a legkevesebb nagyvárosban, pedig itt a duna, és a sok csatorna.
Keleeti part (USA) és Egyesül Királyságra igaz.
Középnyugat konszolídált városaiban nincs, ahol ey csík sincs eldobva - vagí nem marad ott 3 óráig, ha idegen tette - közel 50 ezer lakosú városokban.
Mi esetünkben bátyáméknál london 4*-os szállodából vitte be kétszer bátyám. Landlord (főldesúr/háztulajdonos) álta költségeket. Ott ez olyan mint nálunk a szunyog.
Bocs, ha valakit zavart az off része!
Bekerültettek az elitbe. ;)
Marriott Manhattan-ben 4 hónap alatt háromszor írtottak, egyik beszámolos át ment Hiltonba - de legaláb a érképet nézte volna meg, az is fertőzött volt és a csere Hilton szoba is, másik szállóban.
Hotel szoba vissza jelzősben jókat lehet röhögni, hogy napi nem is tudom 500-1000 dollárét is lazán kapsz ágyi poloskás ágyat. Amerika "ebben laza", közegéségügyis boríték vastagságot nézz. De miért nem nézik meg legalább??? 6 dollár/óráért még hófehér bőrű indiai is végig járná a szállodát.
a 180 fok nem tűnik valósnak, ez kb. olyan, mintha mindent betennél egy sütőbe.. nem gondolom, hogy nyom nélkül marad a lakásban egy valóban 180fokos kezelés. ez már inkább égetés.
a hevítéssel valóban kísérleteznek az usa-ban, de a legnagyobb kétségem ezzel kapcsolatban ugyanaz, mint az úgynevezett gázosítással" (hidegköd-képzés): tartós hatása nincs. Kicsit olyan, mintha az influenzától nem 1 hét alatt akarnánk megszabadulni, hanem bevennénk az összes gyógyszert egyszerre..
De gondolom, hogy pl. tapétát nem lehet azzal lefújni, meg pl. az ágy egyes réseihez nem biztos, hogy hozzáfér.
Az lenne hatásos, hogy az egész lakást felfűteni 60 fok fölé, de ez még külföldön is csak kísérleti stádiumban van, és úgy olvastam, hogy nagyon drága.
Én megelőzéskont hetente fújkálok, feljövő csöveknél, és ajtókat, ablakokat, szegélyléceket, ágyat körbe, a konnektorokat - amik a szomszéd lakással közös falon vannak - leragasztottam.
Azóta is 60 fokban mosok és még mindig zsákból öltözöm, nem merem berakni a ruháimat a szekrénybe, mert ha megint átjön valahonnan egy, akkor nem szeretném a mosást előlről kezdeni.