Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok, már egy ideje nem jártam erre, de gondoltam még egy utolsót helyzetjelentek:)
Tehát nekem bevált a házi módszer(ragasztó, fólia, co2 csapda:) már 4 hónapja polosmentesek vagyunk lekopogom azért:D) és írtó nem volt nálunk.
Mindenkinek kitartást, és olvassátok az amerikai fórumokat, azok segítenek, nem az írtók..:)
Polosmentes éveket és évtizedeket nektek:)!
Jöttek. Nagyon rendesek is voltak, rengetek kérdésem volt,biztos volt közte buta kérdés is,de úgy voltam,h nme érdekel,ha hülyének néznek. Azt nem tudom pontosa,h mit csináltak,mert kiküldtek a lakásból.
Az írtás óta nem tapasztaltunk semmit.Se csípés se bogarak. Mázlink volt,mert hamar rájöttünk, h ágyi poloskáink vannak és amilyen hamar csak tudtunk tettünk ellene, így nem volt belőlük sok.
Hát ez nem a legjobb hír,de hát ez van. Hál'istennek sikerült beszélni egy másik írtó céggel és holnap reggel kijönnek. Szerinted maradjunk a hálóban,h még véletlenül se fertőzzük tovább a lakást?
Köszönöm a segítséget!
Sajnos át tudjátok vinni, ruhaneműben és sok minden másban is elbújhatnak, és ha kiköltöztök, akkor ha éhesek úgyis utánatok mennek a nappaliba és még ott is rakhatnak le petét, ott is elterjedhet. 6 nap elég sok, azalatt is szépen szaporodnak, addig érdemes porszívózni, bár ahová ők elbújnak, oda nemigen tudsz beporszizni, de írtás után úgysem szabad takarítani egy ideig, ezért most takaríts ki mindent, hogy a kifújt szert meg tudjon tapadni. Karnisokba is bújhatnak, függönyökön is lehetnek, szegélylécekben is, azt is mosd le, hogy portalan legyen.
Ha a ruhákat 60 fokban kimosod, kivasalod és légmentesen zárható zsákba teszed, akkor már előrébb leszel. A szennyest is tedd zárható zsákba, nehogy a fürdőszobába is átvidd őket.
Fújás előtt érdemes még az ajtókat és az ablakkereteket is lemosni, mert azokat is lefújják, jobb ha teljesen pormentesek.
Sziasztok!
Sok hozzászólást elolvastam olvastam és most már tudom mivel állok szemben.Kb. 2-2fél hete vannak csípéseink. Nos, én tegnap este fedeztem fel ezeket a kis szörnyeket a hálószobában az ágytámlámban. Azonnal lefújtuk mindennel,amit otthon találtunk ágyneműt húztunk, új pizsit vettünk fel és kiköltöztünk a nappaliba. Ma reggel első dolgom volt,h felhívjam a rovarírtóst,akivel a házunk szerződést kötött (3havonta jönnek csótányt írtani) csak szerdán 6nap múlva tudnak jönni. A hálóban nincs sok bútor, 2 szekrény,amiben kb az összes ruhánk van, egy 1*1-es szőnyeg és egy ágy. Se képkeret,falióra. A kérdésem az lenne, h elég,ha kiköltöztünk a nappaliba és szép sorban kimosom az összes ruhánkat,amik a szekrényben vannak és bezsákolom? Mi áttudjuk vinni egyik szobából a másikba? Érdemes a padlót át- és az ágyat felporszívózni? Előre is köszönöm a válaszokat! További bogár mentes napot kívánok!
Én ugyan új vagyok ebben a poloskadologban,de lehet,hogy be kell nyalja a poloska a mérgeket amiket szétfújkáltak.
Rajtam 2 éjszaka óta nincs csípés,amióta becsináltuk a rést a falon,ami a plafon és az oldalfal között volt.Előtte jól be is fújkáltuk.Lehet,hogy onnan jöttek éjszaka az ágyamba,hogy szíjják a véremet!
Hogy lejöttek,az még hagyján,de vissza hogy mehettek?Mert az ágyam fejtámlája be volt egérragasztózva,az ágyam körberagasztva,és a ragasztók ellenére, poloska a ragasztókban egyetlen darab se,rajtam meg csípések!
Amióta nincs rés,nincs csípés!Ezt most azért lekopogom!
Állítólag a poloska képes levetni magát a plafonról,hogy csíphessen,de az enyém hogy ment vissza?
Az elmúlt éjszakát csípésmentesen töltöttem.
A viszketés is szűnik.
Ha nem lesz újabb csípés,akkor tán nem lesz újabb viszketés sem.
Minden esetre szedek Allegra tablettákat,a szemdagadásomra pedig Alleopti szemcseppet.
Ugyanis mindkét szemem úgy bedagadt tegnap reggelre,de ma reggelre is,hogy nem táskák voltak alatta,hanem egyenesen zsákok!
Orvosnál nem voltam,ez a saját kútfőmből fakadt.
Mit mondjak a doktornak?
Hogy csíp éjjelente a poloska,vagy valami más?
A kiütések már a karomról el is múltak,az arcomon a tegnap éjszakai még ott virít,a teafaolajos kezeim kockakövei kezdenek visszahúzódni!
Ma este is imára kulcsolom kezeimet,aztán lesz ami lesz éjszaka!Tegnap mindent megtettem házilagosan a cél érdekében.
A banánhéj másra is jó!Például levéltetvekre.
Tehát nem kidobni!
Jaj de csúszik ez a banánhéj,
nem dobom ki amit a babám kér!
Viszkethet a kis keze,
ezzel kell kenegesse,
viszketés tovaűzve!
Jaj de csúszik ez a banánhéj,
nem dobom ki amit a babám kér!
Rózsát megtetvetlenít,
nem kell a permetlé itt,
tetvek is tovaűzve!
Nem tehetek róla,éngem minden stresszhelyzet ilyenekre vetemít,hogy strófák szülessenek!DDD
Ezt félig-meddig loptam,a nagy Psota Irén énekelte a legjobban.Dallam megvan?
Bár,lehet,Ti fiatalok vagytok hozzá!
Viszketésre mit használtok?
Nékem Karácsony másnapjának éjszakáján nem volt semmi lehetőségem,hogy kencét szerezzek valahonnét,kínomban eszembe jutott egy doktor barátném tanácsa,amikor megcsípett nyáron egy szúnyog,hogy gyorsan vágjak ketté egy vereshagymát,és annak a levivel kenegessem a csípést.Hatott!
Kb 1/2 órán keresztül kenegettem a csípéseket Karácsonykor is,és vissza tudtam aludni.
Aztán olvastam,hogy a banánhéj is csillapítja a viszketést.És úgy is van!A kezemet banánhéjjal kenegettem tegnap,amikor kockakőszerű hólyagok jöttek ki rajta,és átvészeltem a napot.
Nékem még a fenistil jó,de az antivakarinnak még a jóédesanyját is szidtam,mert ma azzal kentem be a kezemet,és majd meg bolondultam utána,úgy viszketett!
Ma a sok gőzölés,meg vegyszerezés után arra gondoltam,hogy egy krémesebb valami lenne jobb a kezemre,nem egy gél,de hamvába hót ötlet volt.
Gyorsan le is mostam,és jött a banánhéj!
Szóval nékem vereshagyma,banánhéj,és fenistil gél ami hat!A viszketegségre.
Bár a vérszívóimnak az irtására is rá bírnék jönni!
Tagnap hajnal 4-kor kukkoltam,mert fölébredtem a kezeim allergiás viszketegségére,de sehol nem láttam egyetlen darabot sem,csak a csípések jönnek.
De a csípéseket se veszem egyből észre,mert tegnap hajnalban is azt mondtam,hogy nincs csípésem újabb,aztán később kezdtem érezni,hogy de bizony van egy vadi új!Éjszaka megcsíp,és fölkelés után kezd viszketni.Ez is poloskára utal,mert szíváskor érzéstelenítőt fecskendez be,és nem érezzük a csípést,aztán amikor elmúlik a narkotikum hatása,akkor kezd viszketni.
A csípéseim amikor kezdenek viszketni,akkor piros dudorok,aztán elsimulnak a dudorok,a közepe kifehéredik,és körben kokárdaszerűen piros.Olyan mint a Lyme-kóros kokárdaszerű kiütés,de nem nő olyan nagyra,legfeljebb 5 vagy 10 forintos nagyságú.Ma reggel két csípés az arcomon apró hólyagokkal volt tele,mintha pók lenne!
Ez a poloska keresztezve van egy pókkal,vagy már benyalt a mérgekből,és irtó mérgesen, mérgezetten csíphetett meg!Most is vannak hólyagok a csípés közepén.És irtózatosan viszket!
Én is ezt olvastam,ezért gondolok poloskára.
Meg azért az ágy kárpitozott fejtámlájára,mert csak a karomon van,és az arcomon.
Az ágytámla leszerelve az udvaron,ha benne vannak,akkor az elkövetkezendő éjszakákon majd kifagynak,de az a fejtámla volt kétsorosan beegérragasztózva,és nincs rajta egyetlen árva poloska sem a ragasztócsíkokon.
Most végiggőzöltem az ágyat,ágyneműtartót,meg befújkáltam valami killerrel,ami a múltkor hatott 2 hétig,az ágyneműtartót megtöltöttem szódabikarbónával,az ágy 4 sarkában ott az élesztős cucc,volt egy rés a fal és a plafon találkozásánál,azt bevakoltuk,rést előtte befújkáltuk,utána díszcsíkot ragasztottunk rá,tehát duplán van befedve a fali rés,hátha a padlásról látogatott engem valami dög.A szegélyleceket is átgőzöltem,befújkáltam,aztán éjszaka lesz,ami lesz!Este azért elmormolok egy imát!DDD
Ha holnapra is lesz új csípés,akkor jöjjön aminek jönnie kell,és majd én is irtót hívok!DDD
Egy rovarírtó honlapján olvastam:
"Az alvó ember takaróval és ruházattal nem fedett testrészei a kedvenc vérszívóhelyei."
Ezért volt nekem is nyáron csak a kezemen és a lábamon csípés, ruhával fedett részen soha.
Ez nem valószínű, hogy poloska, hisz az nem a takarón kívüli felületeket, hanem a melegben lévoket csípí.
Ez vagy szúnyog, vagy pók, esetleg narancspettyes katica.
Szép poloskamentes napot kívánok Nektek!
Nekem is mostanában kezdődtek poloskás-problémák,vagy valami más!
Elsőször Karácsony másnapján ébredtem csípésekkel a karomon,és az arcomon.
Senki mást nem csíp ez a valami csak engem.
Akkor felforgattam a szobámat,kimostam minden moshatót 60 fokon,végigfújkáltam az egész szobát,ágyat,falszegélyeket,akkor elmúlt.
Két hét elteltével,vasárnap reggel csípésekkel ébredtem az arcomon,még fel is dagadtam tőle,szemem is bedagadt.
Mindent megint kimostam,ami mosható volt,beporoztam,befújkáltam minden létező dolgot,de meg se kottyan a dögnek.
Minden reggel 2-3 csípéssel ébredek.
Olvaslak benneteket hétfőtől,visszaolvastam oldalakat,már mindent kipróbáltam,semmi,viszont se poloskát,se még a nyomát sem találtam.,csak a csípések vannak.
Ma szétszedtük az ágyat,sehol poloska,se a nyoma!
Az ágy támlája kárpitos,azt is leszereltük,és kivittük a lakásból,kint is marad a hidegben.
Azt is leragasztóztam még hétfőn egérragasztóval,abba se ragadt bele egyetlen példány sem!Az ágyam is körbe van ragasztózva,abba se ragadt,csak én ragadok bele időnként.
Az ágyam körbeszórva szódabikarbónával,azt is olvastam valahol,hogy behordják a fészkükbe,és attól kidöglenek.De a csípések csak nem tűnnek.
Megcsináltam azt az élesztős csapdát is,abba se fulladt bele még egy sem,se bele nem gyalogolt a műanyag kihintőporozott dobozba,amit kívülről papírtörülközővel burkoltam be,hogy bele tudjon mászni!
Szóval poloska sehol,se vér,se poloska-xar,a csípések meg csak gyűlnek rajtam!
A teafaolajat is kipróbáltam,bekentem magam vele,arra meg olyan allergiás lettem,hogy a kezem kiütéses lett,mintha kockakővel szórták volna be,és cefetül viszket!
Már mindenhol viszketek,de csípés csak éjjel történik,és csak a kezemen,karomon, könyékig, és az arcomon.
Járt valaki közületek sikerrel a házilagos praktikákkal,vagy tényleg csak az írtók segíthetnek?
De én még poloskát se láttam!
Aki nem akar írtatni, azt meg kell fenyegetni az ÁNTSZ-szel, mert visszafertőzheti mindig a többi lakót.
Mindenesetre próbálj meg mindent leszigetelni, kapcsolókat, lefutó csövek mentén, és ajtókat, ablakokat nem árt renszeresen lefújni, hogy ne fertőződjetek újra a hanyag lakók miatt.
Nem mondta, hogy kell második írtás is, mert a peték 6-30 nap között kelnek ki, amiket leraktak a poloskák? Sajna a petékre nem hat az írtószer, amit kilocsoltak, ezért szokták a garanciális harmadik írtás előtt a másodikat is javasolni.
Kb 10-15 napig hat ez az írtószer és utána még kelhetnek ki peték.
Remélem a házban mindenki irtat és nem mehetnek át hozzátok újabb példányok.