4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban (beszélgetés)
Most nagyon fognak ram itt haragudni,de ha Szlovakiaban elnek,miert nem beszelnek szlovakul a gyerekek?Annak az orszagnak az a hivatalos nyelve.
Ertem en hogy ok magyaroknak erzik magukat,de megis..
En itt ismerek par magyart akik Szlovakiabol jottek,mind beszel szlovakul (nemelyik magyarul szinte el is felejtett mar).
Egyebkent a gyerekek nagyon rugalmasak,nem hiszem hogy csupan a nyelv miatt bepisilnenek.
Nalunk nem egy olyan gyerek van aki egy szot nem tud angolul,megsem pisilnek be,edesen 'cseveresznek' a tobbi gyerekkel belecsempeszve azt a nehany angol szot,amit rendeltetesszeruen tudnak mar hasznalni..
Felsőbb körökhöz akar tartozni csak nincs hozzá se alapja ( ezek szerint ő nem beszél 3-4 nyelven anyanyelvi szinten) meg pénze se.Fellegvár...
Diplomataszülőknél természetes dolgokat akar utánozni. Nem fog menni szerintem. Az óvónők meg akármilyen háklisak is a közeli óvodájukba a mintakislánnyal nem lesz gondjuk.A munkahely meg a mai világba kincs addig kell rá lecsapni amíg lehet...
Gondolom nem "eltűnt", csak lejárt a gyerek félnapja az oviban...
Attól még egyetértek az előttem szólókkal...
Most,hogy írtátok,megnéztem a kiírt fórumtémáit.Amúgy nem szoktam,de ez alapján tényleg kicsit több infot lehet egy felhasználóról szerezni.
Én most teljesen azon a véleményem vagyok,hogy ő egy tökéletes gyereket szeretne és ő maga is az akar lenni.Mindeközben elfelejt ő maga élni és azt is elfelejti,hogy a gyereke csak gyerek.
Magyarul a külvilág számára drasztikus megfelelni-akarás van benne.Szerintem...És ha igazam van egy kicsit is,akkor ez nem vezet jóra.
Kedves fórumindító!Szerintem ha nagyon sokan azonos vélemények vannak,az nem véletlen.Ettől még jó anya vagy,mert fontos a gyereked és nagyon szereted,de akkor bizonyos korlátok között az ő akarata legyen az első (pl ez az ott alvás nem egy egetrengető dolog).
Ha valaki vette a batorsagot es utana olvasott az inditott forumjainak..Bakker a gyereke 2 honap utan is utalt oviba jarni,bepisilt ejszaka ..Es te meg EZERT fizetsz?Hat az ilyen esetek allami ovodaban nem hiszem hogy tul gyakran fordulnak elo.Ott az ovonenik (altalaban ) tujak kezelni az ilyen 'szepsegversenyre nevezett' egyszem gyerekeket.
Menj el dolgozni,hidd el jot fog tenni..Ha neked nem is,a csaladi kasszanak,es a kislanyodnak mindenkeppen.
Forumindito jol eltunt:D
Visszaolvasva a hozzaszolasokat..En azt hittem NEM Magyarorszagon elnek,azert van a gyerkoc maganoviban..
De igy,hogy Anyuka otthon,gyerek maganoviban delig(?) azert mert ott angolul beszelnek,ennek se fule se farka:(
Nagyon tevedsz kedves forumindito ha ugy gondolod hogy 'ez egy felnap kulfold'..Attol hogy az ovonenik angolul beszelnek,a gyerekek magyarul dumcsiznak egymas kozott:DD
Attol hogy a gyerkocod elszamol 10-ig,es elmond 3 mondokat meg nem tud angolul.
Nem ertem miert nem felelt meg neked az allami ovoda,mert ez az angol tanulas jo nagy huleseg:D
Fogadj fol a gyereked melle angol tanart,vagy jarasd angol nyelvtanfolyamra lehet nem kerulne annyiba mint a maganovi.
Egyebkent 4 evesen mar nem anyukaval szeretne otthon ulni hanem a pajtasaival jatszani..Az enyemek 3 orat vannak oviban,es delutanra szinte mindig van valamelyik kispajtassal program.
Ezt hivjak szocializalodasnak.
Na de 'akcentusa' mindenkinek van..... hajrá ilyen-olyan tájegységek. :)
Nem gondolnám én se, h ez baj. :)
Szerintem az ilyen jellegű fórumok arra valók, h az indítójuk megerősítést kapjon, h ő jól csinálja. Ha ellenkező irányú a válasz, besértődnek.... és jól eltűnnek.... :)
És ez nekem is feltűnt: Jól mehet, ha 1 keresetből akár csak fél nap ovi kitelik....
Na igen :)
További szép napot!:)
Szerintem meg a nem szeretem reakció is normális,már csak azért is,mert egy 4 éves gyereknek oviban van a helye,anyucinak meg munkahelyen..
Családin kívül mást nem kap rá....de lehet megteheti ne csináljon semmit....flancolásból meg nem kellett volna olyan oviba íratni a gyereket,hogy egy kicsi plusz olyan sokba van,hogy nem tudja teljesíteni!Nekem fura ez a hozzá állás,ezek a kifogások...én már nem tudok mit írni erre....majd megoldja valahogy!
Hülye kérdéssel nem kell fórumot indítani.
Szerintem...
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?
- 2 éves kislányom nem akar aludni délutánonként
- Nemrég jöttünk a gyerekfertőzőről haza, azóta nem akar aludni a kislányom?!
- A kislányom nem hajlandó enni az oviban.Járt már így valaki, mit tegyek?
- 22 hónapos kislányom nem akar délután aludni! Van hasonló tapasztalatotok?