Miért hiányzik ha mindenem megvan? (beszélgetés)
Az emberi kapcsolatok változtak meg....
A nagy hajtásban valahogy elmaradt a szerető figyelem és odafordulás. Hogy a másik érdekel!
Senki nem ér rá, vagy már nem jut rá ereje!
Maradt a mindennapi logisztika és annak megszervezése.
Ez nem jó... - de nagyon nehezen átléphető.
Kár!
Szerintem...
Természetes,hogy néha visszarévedünk a múltba.Azt viszont ne hagyd hogy ellopja a mádat.
Légy büszke arra amit elértél:)
A nosztalgia nem mindig arról szól, hogy a múlt jobb volt, hanem arról, hogy egyszeri volt.
A siker és a nosztalgia nem zárják ki egymást. Valaki lehet boldogabb, sikeresebb és kiegyensúlyozottabb felnőttként, mégis hiányozhat neki a gyermekkora vagy a régi ünnepek. Nem azért, mert vissza szeretne menni, hanem mert vannak dolgok, amelyeket már nem lehet újra átélni: a gyermeki nézőpontot, a gondtalanság egy részét, vagy azokat az embereket, akik akkor még mellette voltak.
Tudod a múlt megszépíthet dolgokat, szerencsére az agyunk, nem videóként működik, a szép emlékek előtörnek, a rosszat törölni tudjuk, vagy halványítani, ha rendben van a lelkünk.
Mert te is változol?
Mert látod a rég volt világ anomáliáit?
nagyon szépen megfogalmaztad szerintem a régmúlt nosztalgikus világát, mert én is sokat töröm a fejemet ilyesmin.
nekem ez piros pontot ér.
Lehet hogy nem pontosan értettem, azért bocsánat. Tehát akkor az érzésed is változott, ami természetes.
Pl. a szerelem átalakul szeretetté.
Azt szoktuk mondani, hogy az élet egy folyamatos változás. Semmi nem olyan, mint régen volt.
Pl. Régen kaszával aratták a búzát, ma kombájnok csinálják. Kézzel dagasztották a kenyeret, de jöttek az autómata kenyér sütők. Sorba álltunk tantusszal telefonálni, ma majdnem mindenkinek okos telefonja van.
Postai levélben tetted volna fel ezt a kérdést pár embernek, ma itt olvasunk ezeren, és ezren.
Folytassam?