Egy fél éves és egy 2 és fél hónapos macska miért nem szoknak össze hamarabb, mint régen a többi, akik voltak? (beszélgetés)
Ha nem engedet össze őket, az életben nem szoknak össze. Igen lesznek balhék, ki kell derülnie ki a főnok és ennyi. Egyébként az meg jó, hogy 2 hétig karanténban volt a kicsi, ezt így is kell, mert ennyi idő alatt kiderül, ha van valami betegsége.
Engedd öket össze, majd lerendezik. Nem szokott ez vérre menni. Csak féltékeny a nagy rátok és a területére.
Sok türelmet,,a kicsi biztos nagyon játszana és ezt az állandó kis ugribugrit szokniuk kell.
Persze nem vagyok jártas ilyen helyzetben.
Talán lassan kialakul,,jutalom falatokkal,türelemmel,együtt evéssel és szerencsével:)
A kutyákkal kapcsolatban javasolnám, vedd a kezedbe,öledbe az új cicát.
Hívd oda a kutyusokat, a kezedben lévő cicát szagolgassák, így megismerik, miközben a kutyusnak mondhatod, hogy nem szabad szájba venni.
Hasonlóan jártam volna el a 2 cicával is. Egy próbát talán megérne, hogy a 2 cicát egyszerre vedd ölbe és nyugtasd őket.
Talán a szagok keveredése megoldaná a problémát.
Nem tudom ismered-e,az Ördögi macskák sorozatot. Ott a pasi fantasztikus tanácsokat ad a cicásoknak, nézz bele hátha éppen a Te problémádra is találsz megoldást.
Volt már ilyen rész is, de már nem emkékszem hogyan oldották meg a kérdést.
Van egy lassan fél éves lány perzsa. Jött hozzá egy most 2 és fél hónapos kicsi fú. Már 2 hete szerencsétlen külön szobában van, mert az idősebb utálatos vele. Durván karmolja, fúj rá. Azt hittem, hamarabb össze fognak szokni, mert ezelőtt soha nem volt ilyen gond. Kicsi elég bátor és már megy a nagyhoz pofátlanul. Van 2 kis méretű kutya és szerintem előbb össze fog velük szokni, mint a fajtársával. Ma viszont volt karmolás és fújás, kicsi is kergette a nagyot, nem fél tőle. Meddig kell még vajon ott őrködni felettük? 5 hétig volt egyedül az idősebb, mert előtte hoztam egyet, az simán elfogadta, de meghalt betegségben. Ezért hoztam a kicsit.
Kutyákkal az a gond, hogy meg akarják szagolni, de ha a macska mozog, szájjal akarja az egyik odahúzni, ami nem jó és hiába szólok rá. Ha egyszer megszagolná, nem lenne már hiszti érte.
Nem akarom, hogy a kicsi a szobában nőjön fel szinte egyedül. Bemegyek hozzá, de az nem olyan, mintha velünk lenne végig. Egyedül mit tudok tenni? Pont ez miatt nem szeretném húzni az időt.
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a környék ezer macskája ne jelölje össze az ajtómat?
- Tényleg igaz az, hogy ha valaki hamarabb talál állást magának, mint a munkaügyi hivatal, akkor kapnia kéne egy nagyobb összeget?
- Hogyan lehet összebarátkoztatni egy felnőtt kutyát és macskát?
- Ha már lefárasztott a tanulás, hogy kapjam össze magam minél hamarabb a folytatás érdekében?
- Napi hány mg E-vitamin es folsav ajánlott, hogy hamarabb összejöjjön a baba?
- Ovulációs tesztel hamarabb összejön a baba?