Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egy fél éves és egy 2 és fél hónapos macska miért nem szoknak össze hamarabb, mint régen a többi, akik voltak? fórum

Egy fél éves és egy 2 és fél hónapos macska miért nem szoknak össze hamarabb, mint régen a többi, akik voltak? (beszélgetés)

17. Amanda123 (válaszként erre: 16. - Alnisa)
ma 16:41
Ma jobb volt a helyzet. Csak akkor lettek ketté szedve, amikor hangot adva bunyóztak. A kicsi ment most a nagyra, az meg menekült. Ma nem ment utána fejbe karmolni. Lehet, hogy a relax paszta segített.
16. Alnisa (válaszként erre: 1. - Amanda123)
ma 16:17

Ha nem engedet össze őket, az életben nem szoknak össze. Igen lesznek balhék, ki kell derülnie ki a főnok és ennyi. Egyébként az meg jó, hogy 2 hétig karanténban volt a kicsi, ezt így is kell, mert ennyi idő alatt kiderül, ha van valami betegsége.

Engedd öket össze, majd lerendezik. Nem szokott ez vérre menni. Csak féltékeny a nagy rátok és a területére.

15. libikóka (válaszként erre: 14. - Amanda123)
ma 07:42
Megértem és sajnálom.Próbálkozni kell és valami csak kialakul.Amikor pl. mindenki jóllakott és nyugalmas pillanatok vannak akkor vidd be .Bár tapasztalat,hogy egy kiscica szinte folyton nyüzsög de biztos van alvós ideje amikor már álmosabb,,és így felügyelet mellett szokhatják egymást.
14. Amanda123 (válaszként erre: 13. - Libikóka)
ma 07:00
2 hete van a kicsi a szobában és sajnálom már egyedül hagyni. Az nem elég, hogy én néha vagy a többiekkel bemegyünk, mert nem velünk él akkor sem együtt.
13. libikóka (válaszként erre: 12. - Amanda123)
ma 06:10

Sok türelmet,,a kicsi biztos nagyon játszana és ezt az állandó kis ugribugrit szokniuk kell.

Persze nem vagyok jártas ilyen helyzetben.

Talán lassan kialakul,,jutalom falatokkal,türelemmel,együtt evéssel és szerencsével:)

12. Amanda123 (válaszként erre: 10. - Libikóka)
ma 06:01
Rácsot tettem fel, de átfér a kicsi feje. Behálóztam alul és utána pár nap múlva meg mászott fel rá. Nagyon ügyes már kezdetektől fogva. A másik sokkal szerencsétlenebb volt ennyi idősen.
11. Amanda123 (válaszként erre: 10. - Libikóka)
ma 05:59
Az már van, leszedtem, most ott tartok, hogy már még közelebbről kellene egymást megismerni. Érdekes, hogy amíg a macskák egymással voltak elfoglalva, a kutyák csendben nézték az eseményeket. Rácson keresztül is csak néha hisztizett be a kutya, mert már szagolná, de nem elég óvatos hozzá. A fél éves macska nem értem miért megy oda karmolászni, pofozni előre álló fülekkel. Még csak nem is húzza hátra, hogy most dühös lenne vagy agresszív. Néha fúj, néha ha a kicsi megy oda és menekül.
10. libikóka (válaszként erre: 9. - Amanda123)
ma 05:50
Valami elválasztó rács a nyitott ajtóba,,ahol sem egyok sem másik nem tud át menni de látják és szagolhatják egymást,,talán jó lenne.
9. Amanda123 (válaszként erre: 8. - Kedvesenfanyar)
ma 05:47
Kutya akkor féltékeny lesz. Úgy lenne jó, ha a macska és a kutya egy helyben lennének és meg tudná szagolni és puszit adni neki. Azt csinálta még a másik kettővel is. Főleg a beteggel volt könnyű, ő nem menekült.
8. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Amanda123)
ma 05:06

A kutyákkal kapcsolatban javasolnám, vedd a kezedbe,öledbe az új cicát.

Hívd oda a kutyusokat, a kezedben lévő cicát szagolgassák, így megismerik, miközben a kutyusnak mondhatod, hogy nem szabad szájba venni.

Hasonlóan jártam volna el a 2 cicával is. Egy próbát talán megérne, hogy a 2 cicát egyszerre vedd ölbe és nyugtasd őket.

Talán a szagok keveredése megoldaná a problémát.

Nem tudom ismered-e,az Ördögi macskák sorozatot. Ott a pasi fantasztikus tanácsokat ad a cicásoknak, nézz bele hátha éppen a Te problémádra is találsz megoldást.

Volt már ilyen rész is, de már nem emkékszem hogyan oldották meg a kérdést.

7. bnedora (válaszként erre: 5. - Amanda123)
ma 00:24
Mint írtam, LEHET. Nem ismerem ezt a fajtát.
tegnap 19:29
A 2 testvére mellé is jött új kicsi és ott nem volt ilyen gond.
5. Amanda123 (válaszként erre: 4. - Bnedora)
tegnap 19:27
Másnak is van több perzsája. Akkor az hogyan?
4. bnedora (válaszként erre: 3. - Amanda123)
tegnap 19:26
Perzsa cicám még nem volt, de lehet, hogy ez a fajta ilyen magánakvaló, nem tűri, hogy van mellette másik is.
3. Amanda123 (válaszként erre: 2. - Bnedora)
tegnap 19:22
A fél éves lány, a kicsi fiú. Eleve a lány a főnök, de miért ilyen durva még mindig? Régen akármikor hoztam haza macskát vagy született, nagyok nem bántották soha. Most meg itt szenvedek.
tegnap 19:06
Nekem több, vagyis 7 cicám van. Kettő nem bírja egymást. Vagyis csak az egyik, amelyik jött, bántja, a régi cicámat. A cicák is a rangsort kialakítják. Az egyik testvérpár is mindig veszekszik, ivartalanított fiúk.
tegnap 18:40

Van egy lassan fél éves lány perzsa. Jött hozzá egy most 2 és fél hónapos kicsi fú. Már 2 hete szerencsétlen külön szobában van, mert az idősebb utálatos vele. Durván karmolja, fúj rá. Azt hittem, hamarabb össze fognak szokni, mert ezelőtt soha nem volt ilyen gond. Kicsi elég bátor és már megy a nagyhoz pofátlanul. Van 2 kis méretű kutya és szerintem előbb össze fog velük szokni, mint a fajtársával. Ma viszont volt karmolás és fújás, kicsi is kergette a nagyot, nem fél tőle. Meddig kell még vajon ott őrködni felettük? 5 hétig volt egyedül az idősebb, mert előtte hoztam egyet, az simán elfogadta, de meghalt betegségben. Ezért hoztam a kicsit.

Kutyákkal az a gond, hogy meg akarják szagolni, de ha a macska mozog, szájjal akarja az egyik odahúzni, ami nem jó és hiába szólok rá. Ha egyszer megszagolná, nem lenne már hiszti érte.

Nem akarom, hogy a kicsi a szobában nőjön fel szinte egyedül. Bemegyek hozzá, de az nem olyan, mintha velünk lenne végig. Egyedül mit tudok tenni? Pont ez miatt nem szeretném húzni az időt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook