Tüzifa (beszélgetés)
Én a Pilisi erdőgazdaságtól vettem még annak idején kedvezményezetten méteres tűzifát. Kétszer hozták ki, mind a kétszer rendben voltak. Ha jól emlékszem gyertyán, meg tölgy volt, elég szárazak voltak, a mennyiséggel sem volt gond. Fuvart nem adnak, de tanácsot tudnak adni. Meg tudnak tanácsot, munkást mondani, ha nem magad fűrészeled és hasítod.
A domonyvölgyi tüzép is korrekt, ők hasított 33 cm-es kalodás fát adtak, még a legnagyobb hiány idején is. Mondjuk megkérték az árát, de akkor mindenki drágán adta.
A legszárazabb fát Turáról vettem a Joma-faker kft-től, de a következő szállítás már nem volt annyira száraz, mondjuk korrekten megmondják, hogy milyen az akkori faanyag. Árban jók, kalodásan szállítanak, változó, hogy éppen milyen fájuk van.
Én csak kemény fával próbálkoztam még, nem tudom milyen a fűtés puhafával.
Amúgy szerintem a tüzépek viszonylag korrektek, de lehet ezt csak a naivitásom mondatja velem...
Segítséget szeretnék kérni tőletek tűzifavásárlással kapcsolatban. 😊
Budapest vagy Budapest környékén keresek megbízható helyet, ahonnan jó minőségű tűzifát lehet venni korrekt áron. Elsősorban erdei köbméterben és lehetőleg méteres szálakban gondolkodom, de felvágott fa is szóba jöhet, ha az ár, a mennyiség és a minőség korrekt. Fontos lenne a házhoz szállítás is.
Ha van személyes tapasztalatotok, nagyon megköszönném, ha megírnátok:
kitől vásároltatok,
milyen fafajtát vettetek,
mennyi volt az ára szállítással együtt,
tényleg annyit kaptatok-e, amennyit rendeltetek,
és elégedettek voltatok-e a minőségével.
Sokféle ajánlatot látok, ezért elsősorban olyan bevált helyeket keresek, ahonnan ti már vásároltatok, és jó szívvel ajánlanátok másnak is.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és a tapasztalatokat! 😊
További ajánlott fórumok:
- Honnan lehet olcsón tűzifát rendelni?
- Milyen a tökéletes tűzifa? Szerintetek melyik a legjobb?
- Létezik olyan, hogy a fenyőfa magában nem jó tüzifa?
- Farontók a tűzifában. Van valakinek tapasztalata? Fontos lenne.
- Amit a tűzifáról tudni érdemes
- Az uniós élelmiszer segélycsomagokat lakásonként vagy személyenként adják? Kiknek jár az uniós tűzifából?