4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban (beszélgetős fórum)
Milyen megoldás után??
Amit eddig leírtál:
Gyerkőc 4 éves, fél napot jár oviba, mert nem tudjátok fizetni az egész napot, noha ő igényelé, és te egyébként se akarod.
Akkor mi itt a kérdés? Ő menne, de se pénz, se valódi hajlandóság a részedről. Nincs miről beszélni.
Ha a szocializációs problémán töröd a fejed, akkor A) gondold át a hozzáállásodat az egész napos ovihoz (és esetleg próbáljátok meg kiköhögni az árát), B) ebéd és alvás után menjetek játszótérre minden nap (bár a korabeli gyerekek még oviban lesznek, és utána ritkán viszik őket a szülők játszótérre), ahol majd kisebbekkel és jóval nagyobbakkal tud szocializálódni.
Játszóház, foglalkoztató, gyerekpark mind pénzbe kerül, az meg ugye az ovira sincs.
Megoldás: nyiss te egy játszóházat!:)
Mert szerinted ennek van is haszna?
Szerencsétlen gyerek még magyarul sem tud rendesen.
Egyébként meg majd rájössz, ha iskolába fog járni a gyerek. Akkor megnézném, hogy hogyan gondolkodsz az egészről!
Egy jó tanács! Hagyd élni és játszani azt a gyereket, mert lassan eljön az az idő, amikor a tanulás már nem kívánságműsor lesz!
Nekem az a meglátásom,hogy pont az ilyen szülők rontják el a gyereket a túlzott féltéssel.
A gyerekenek is sokkal jobb a kortársaival lenni,mint otthon szenvedni a szülővel,mert azt ne mondja senki nekem,hogy egy szülő ugyanúgy tud játszani a gyerekével,mint egy kis barát az oviban...
Az én gyerekem is 2 éves múlt,mikor kezdte a bölcsit,harmadik alkalommal már egész nap ott aludt,és a mai napig minden nap délután fél 5 és 5 között hozom el az oviból,most 5 éves.
Semmi probléma nem volt még vele,hetente jár a csoportba pszichológus a gyerekekhez,de még senkinek nem lett baja attól,hogy oviba járt.
Egy kicsit más megközelítés:
Sokan vannak akik megtehetnék, hogy otthon maradnak a gyerekkel, mégis lepasszolják őket, rájuk is megy a köpködés...
Kryssz szeret otthon lenni a gyerekkel, már ez is baj...
Nem hallottál még kétnyelvű gyerekről? HA kiköltöznél külföldre, mert úgy hozza a sors, te is traktálnád.
Szerintem igenis okos gondolkodás, nem véletlenül csináljuk így. Természetesen nem az megterhelő, ha délután alszik egyet az oviban, de látom, nem tudod értelmezi a mondataimat, így hagyjuk is.
Olvastam én is sokat Vekerditől, előadásán is volt szerencsém részt venni. DE! úgy látom, te kiragadtál valamit, ami neked tetszik. Mindenhol azt hangsúlyozza, hogy figyelni kell a gyerekedet, és azt tenni, amit ő igényel - nem azt, amit te! Sok anyuka keveri ezt a kettőt.
Én azt gondolom, hogy nem csak egy gyereknek, MINDEN embernek szüksége lenne rá, hogy minél többet legyen a szeretteivel, a családjával, biztonságos környezetben. Felnőttként én is vágyom rá, de mi sem tudjuk megtenni, sokszor hétvégén se.
A gyerek nem attól fogja biztonságban érezni magát, hogy együtt ültök az asztalnál, az csak egy picike szelete...
És persze, egyénfüggő, hogy ki mennyit profitál a közösségbe járáson kicsiként. De az is, hogy mennyit NEM, ha nem teheti meg, pedig igényelné.
Én jelenleg itthon vagyok, mert sajnos megszűnt a munkahelyem.
A fiam 2.5 évesen került szeptember végén oviba, november eleje óta egész nap ott van.
Megtehetném, hogy itthon legyen velem, de szeret az oviban lenni, ott a barátaival lehet, stb. Örülök, hogy szeret ott lenni.
Tegnap délben sírt, mert ott akart maradni a kis barátnőjével, de elhoztam, mert jött látogatóba valaki.
Azt meg szabad kérdezni, hogy mennyi a magánovi félnapra és egész napra? Nem a pénztárcádban akarok turkálni, szimplán érdekelnek a mai árak...
Az megterhelő a gyereknek, ha délután alszik egyet az oviban, de az nem, hogy 4 évesen az angollal traktáljátok????
Okos gondolkodás!!!
Pl. Vekerdi Tamás sem, több könyvében is hangsúlyozza, hogy még kisiskolás korban is arra lenne szüksége a gyereknek, hogy az ebédet is a családja körében fogyassza el a gyerek, s a nap hátra lévő részét a biztonságot adó család körében töltse.
Az, hogy 2-3 éveseket közösségbe adnak, nem feltétlenül jelenti, hogy a gyerek számára ez az egészséges, s lelkileg, érzelmileg ebből profitál majd.
Mert különösen a kezdeti időszakban nagyon sok gyermek szeretne hazamenni ebéd után.
Szerintem nem lesz baja attól ha egész nap közösségben van, pláne hogy jól érzi magát.
De még az is előfordulhat, hogy pár hét után a kislányod is inkább hazamenne. Szóval én első körben valami próba idő félét javasolnék. Persze nem tudom, hogy az ovi például partner-e ebben.
HOgy érted, hogy egy uzsonna ennyire megterhelő? Miért vagy ennyire ellenséges? Ha otthagyom ebéd után az plussz több óra szolgáltatást jelent, nemcsak egy uzsonnát, és ebből adódóan több ezer forintot! VAgy nálatok olyan az ovi, hogy ebéd után uzsit kap és megy haza a gyerek?
A pszichológus pedig jó barátunk, ezért kerestem meg, gyakran beszélünk amúgy is.
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?
- 2 éves kislányom nem akar aludni délutánonként
- Nemrég jöttünk a gyerekfertőzőről haza, azóta nem akar aludni a kislányom?!
- A kislányom nem hajlandó enni az oviban.Járt már így valaki, mit tegyek?
- 22 hónapos kislányom nem akar délután aludni! Van hasonló tapasztalatotok?