Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2015 őszén születendő babák fórum

2015 őszén születendő babák (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
2015. márc. 4. 16:36

Én is csak a 12. hét után mondom el a munkahelyemen, nem tudja bent senki.

Ami nem olyan jó, hogy tanár vagyok, így állandóan rámragasztanak a gyerekek valami bacit...

Pl. most is valami lappang bennem, már fáj a torkom meg olyan betegnek érzem magam :(

502. Iapetus (válaszként erre: 501. - Kitke1982)
2015. márc. 4. 15:44
Várjuk a beszámolót! :))) (Főnök + vizsgálat)
2015. márc. 4. 15:31
Köszönöm szépen a sok jó tanácsot. Pénteken úgyis lesz egy közös megbeszélésünk, szerintem ott felhozom a témát. Igazából a meló fizikálisan nem megterhelő, inkább az irodai stresszel kell majd kezdenem valamit, illetve az ingázás fáradalmait nem tudom, hogy fogom viselni. Hétfőn délben megyek a doki bácsihoz második vizsgálatra. :) már nagyon várom!
2015. márc. 4. 15:07
Andi,sutyi, örülök, hogy minden rendben volt az uh-on!! :)
499. 21d4c4976e (válaszként erre: 498. - Iapetus)
2015. márc. 4. 15:01
Másrészt ha a munkáltató szempontját nézzük, a helyettesítést is át kell gondolni elég hosszú időre. Én is ezért szóltam már a múlt héten a főnökömnek, hogy még semmi sem biztos, de lehet, hogy lesz baba, és gondoljuk át majd a helyettesítésemet, kinek tudnám átadni a munkakörömet.
498. Iapetus
2015. márc. 4. 14:59

Már született olyan alkotmánybírósági határozat, miszerint nem kell közölni a terhesség tényét, hiszen a védelem már akkor is jár, mikor nem tud a várandósságról a kismama. Csak ennek hátterét annyira még nem dolgozták még ki.

Részemről én viszont azt tartom korrekt megoldásnak, ha szólunk, mert egyrészről pl. aki fizikai jellegű munkát végez (pl. Hercegnő31), ott a főnök nem álmodhatja meg, hogy ne adjon ki olyan feladatot, ami esetleg veszélyes. Másrészről jobb beelőzni a "bizonyítsuk, hogy terhes volt-e" témát egy esetleges bírósági eljáráson.

497. 21d4c4976e (válaszként erre: 491. - Kitke1982)
2015. márc. 4. 14:43
Én annyit tanácsolnék, hogy az "elmondás" történjen meg e-mailben is, mert annak marad nyoma, utólag nem mondhatja, hogy nem tudott róla.
496. Mogyi78
2015. márc. 4. 13:50
Én a közvetlen főnökömnek már elmondtam ,mert ő tudott a lombikprogramról is, így az első UH után neki elmondtam, de a többi munkatársamnak még nem.Elvileg meg akarom várni a 12. hetet, de őszintén szólva már elegem van a reggeli szenvedésből, hogy mit vegyek fel amiben nem látszik a pocakom ( ami még nem a bébi miatt nagyobb, hanem valószínűleg csak a gázok miatt, de akkor is nagy). Most úgy vagyok vele, hogy a 10 heti UH után nem várok tovább. Akkor végre abban jövök dolgozni amiben jól esik :D
495. regina092 (válaszként erre: 491. - Kitke1982)
2015. márc. 4. 13:42
Szia, én úgy tudom, ha elmondod a főnöködnek akkor te védett vagy a kirúgástól. De ez azért függ egy-két dologtól.
2015. márc. 4. 13:36
mert veszélyeztetett vagyok így is már a 13 -14 hétnél tartok a védőnő félt
2015. márc. 4. 13:35
én dolgozom még de már nem sokáig max a március
492. Iapetus (válaszként erre: 491. - Kitke1982)
2015. márc. 4. 13:15

Szia! Ha úgy érzed, hogy akár téged is kirúghatnak, akkor akár ma is elmondhatod.

Én pl. babonás voltam/vagyok a 12. hétre, de ahogy írta pl. Ludmilla, (sajnos) nem ezen múlik.

Ha lehet ilyet tervezni, én a 10. hét körül mondanám/mondom el, de ha feltűnnek másnak a rosszulléteim, akkor muszáj lesz korábban.

Egyébként szeretnék addig maradni, amíg bírok.

Most kb 5. hét vagyok.

2015. márc. 4. 13:01

Sziasztok!

Van itt a csoportban olyan kismama aki még dolgozik? Meg szeretném kérdezni, hogy ki, mikor jelentette be a főnökének, hogy babát vár és meddig dolgozott? Úgy gondoltam még várok vele, egyelőre a 10.hétben vagyok, de most hallottam, hogy az egyik munkatársamat lehet kirúgják, így most kicsit megijedtem. Lehet, már szólnom kellene?!

2015. márc. 4. 10:32
Mi tegnap jutottunk el vegul az első uh-ra. Csalódtam Bevallom oszinten, mert mensi szerint 6+3 voltam tegnap de kb 5 hetesre saccolta a terhességet a szonografus. Az eredmény 8mm-es szabályos petezsak es lathato szikholyag. Egy het múlva kell visszamennem megint, ugyhogy jövő het kedden uh. Remelem akkor mar lesz baba is :)
2015. márc. 4. 09:21
na volt a védőnő már el is ment beírta az eredményeimet. mondta jó az eremények már csak a hepatitis hiányzik meg a toxoplazma de a dokim beteg így nem tudtam elhozni tőle.kérdezte a munkahelyemet hogy már más a foglalkozási köröm mondtam neki hogy még pakolok de már nehezeket nem annyira.hát nem örült neki ,de mondtam neki hogy nálunk nincs más pozíció mert kicsi express. mondta ha nem úgy érzem magam ma is fáj a pocakom, menjek el a háziorvoshoz délután és egy pár napra írassam ki magam, mondtam neki ezt a szúró érzést mondta hogy pihennem kell ,meg ha nem bírom akkor a nőgyógyász ír ki. meg a csikizőt azt mondta van olyan érzés.
488. Ludmilla1986 (válaszként erre: 486. - Regina092)
2015. márc. 4. 08:58
Nálunk 1 ezrest, de előre szólni kell, mikor pl. a papírt beadod. Viszont itt előfordul, hogy nem tudnak adni, mert elfogy a havi papír "adag" és új hónapig nem tudnak adni, de máshol lehet nincs ilyen.
2015. márc. 4. 08:52
9-re jön a védőnő már várjuk a kutyusommal. majd megkérdezem tőle hogy mért szúrt és egy pici görcs volt csak , de a csikizés az nem múlik reggel és este előjön. lehet hogy többet kell pihennem , bár már szombaton mennem kéne dolgozni de ha akkor is ilyen furcsa lesz akkor nem megyek
2015. márc. 4. 07:38
Lányok én viszont azt szeretném kérdezni hogy egy sima ultrahangos képért mennyit kell fizetni?
2015. márc. 4. 07:14

Szisztok!

A hányinger ellen nekem a szülésznő azt ajánlotta, hogy nagyon hideg vizet kell kortyolgatni. Nem tudom hogy mennyire hatásos, mert nekem még nincs hányingerem.

A kisbaba érkezését nálunk már a család tudta mikor megvolt az első ultrahang, sőt már előtte is beszéltünk róla. :)

Nekem is fiatal orvosom van max 37-43 között saccolnám, a vizsgálatokra megmondta hogy mennyit kér, a szülésnél meg amennyit gondolunk. Hallottam már róla hogy megvannak vele elégedve, és én is megbízok benne. A mi kórházunkban is az a tapasztalat, hogy az öregekkel már elszáll a ló, nagyon sokat kérnek, és talán fele anyira sem foglalkoznak a kismamákkal mint kellene. Tisztelet a kivételnek! :) Szép napot mindenkinek! :)

2015. márc. 3. 21:31

Sziasztok, jelentem minden rendben, 4-5 hetesnek saccolta a babust, jól gondoltam később fogant, mint félidő :) 7 mm-es volt a petezsák és már látszott a kis embrió, úgyhogy megnyugodtam :) Odabent minden rendben. Szívhanghoz még korán voltunk ,de nem baj mert hatalmas kő esett le a szívemről :))

Örülök Ludmilla hogy nálad is minden rendben! :))

2015. márc. 3. 19:55
Mi a 12. hét után mondjuk majd el a nyilvánosságnak :) Most még csak a barátnőm tudja rajtunk kívül, aki szintén próbűl teherbe esni, ha túl leszünk az első uh-n akkor a szüleim jönnek.
2015. márc. 3. 19:17
lehet de az a csikiző érzés az van mostanság főként délelőttönként
481. Ludmilla1986 (válaszként erre: 475. - F799cac10e)
2015. márc. 3. 18:09

Első terhességnél a dokim azt mondta, hogy 18-20 hetesen fogom először érezni, ez normális és így is volt, kb. 19 hetes voltam, amikor először éreztem. Szerintem ritka aki első terhességnél sokkal hamarabb érzi, max szerintem 1-2 héttel hamarabb.

A második babánál azt mondják jóval hamarabb lehet érezni mert az ember hamarabb felismeri a "jeleket".

2015. márc. 3. 18:03

Hű, olyan sokat írtatok, azt se tudom, melyikre reagáljak :D. Voltam UH-n, minden ok. 5 hetes vagyok, még 11 mm-es a petezsák, 10 nap múlva kell újra UH-ra mennem, akkor már lesz szívhang. Meg is vizsgált, cytológiát is levette.

Orvosválasztás: én eü. dolgozó vagyok, egy folyosón dolgoztunk a nőgyógyászattal, ismerek minden asszisztenst, több szülésznőt (férjem uncsija is az), így akit ők ajánlottak, ahhoz jártam már jóval a kislányom előtt (orvosi segítséggel 2 év után fogant). Az az érdekes, hogy ennyi ott dolgozó nem főorvost, idősebb genetikus orvost ajánlott, hanem egy fiatal dokit, kicsit féltem is tőle, mindössze 35 éves, de a legjobb választás volt. Ő még lelkiismeretes, nem pénzéhes, "szereti a szakmáját". Mindig a rendelkezésemre állt, szüléskor szlovákiából sietett haza, mindent jókor adott, így 4.45-kor kerültem szülőszobára 7.09-kor megvolt a kislányom. Soha nem kért tőlem pénzt, szülésért sem, végül abban egyeztünk meg a férjem kifesti a lakását. Nem azt mondom, hogy egy főorvos minden esetben rossz választás, de nem mindig tud annyival többet, mint egy fiatal orvos, akit egyébként igazán jónak találnak a szakmájában.

Görcsök: egy bizonyos szintig normális, tágul a méh, nyúlnak a szalagok, stb. Én is görcsöltem, mintha meg akarna jönni, ezért Magnerotot ajánlottak, nagy dózisban egy pár hétig 3x2 és kb. 2 nap alatt csökkentek a panaszok. Később csökkenteni kell és szülés előtt, ha keményedések vannak, akkor megemelni.

Védőnő: szerintem minden védőnőhöz csak nőgyógyászati papírral lehet menni, amin megállapítja hogy élő a magzat, van szívhang, hanayadik hét stb. + nálunk ezzel a papírral csak a betöltött 10. héten fogad először a védőnő, akkor tölti ki a terhességi kiskönyvet (addig "feleslegesen" nem akarnak dolgozni).

Émelygés: A lányomnál nekem kb. a 8-9. héten kezdődőtt, egész nap tartott, hányni sosem sikerült, de én nem találtam meg az ellenszerét, csak egyszerűen túl kell élni, majd egyszer csak elmúlik :(.

Rokonság: a kislányomnálmi a legközelebbi rokonoknak, tehát szülők elmondtuk az első UH után, aki sokat jelent nekem pl. keresztanyukámnak is valamivel hamarabb elmondtuk, közeli 1-1 barátnak, barátnőnek is elmondtuk. Mi nem tarottuk be a 12 hetes dolgot, szerintem baj bármikor történhet, nem ezen múlik. Most is tudják már a legközelebbi rokonok, barátok.

2015. márc. 3. 16:37
sziasztok, én ma vagyok 8+3 és kb. 2 hete nagyon gyötör a hányinger. még nem hánytam, de gyakorlatilag egész nap émelygek. kinek milyen tippje van hányinger ellen?
478. Mogyi78
2015. márc. 3. 15:45
Mikor kell elmenni a védőnőhöz először, és mivel kell bejelentkezni? Kellene hogy legyen valami papírom a terhességről? Vagy simán felhívhatom így is?
477. Iapetus
2015. márc. 3. 15:43

Ti mikor mondtátok el a szülők, barátoknak? Soha nem voltam babonás, de most bekattant ez a 12 hetes "szabály". Viszont addig megőrülök, ha nem tudok legalább egy közeli nőnemű lénnyel erről értekezni.

Vica, menj el dokihoz, ha másért nem is az influenza miatt! Azzal biztos, hogy ártasz, ha lábon hordasz ki egy ilyet, és megmarad vm szövődmény.

476. f799cac10e (válaszként erre: 474. - Mogyi78)
2015. márc. 3. 14:08
az elejétől kezdve szedem a magne b6-ot
2015. márc. 3. 14:07
azon gondolkodom lehet hogy a baba kezd mozdulgatni azért érzem ezeket a furcsa érzéseket 13 hetesen furcsa érzés olyan mintha csikiznének belül meg ez a apró kis szurkálódás olvasgattam utána de lehet még nem meg fórumokon is kérdeztem volt akinek volt már így hisz a genetikai szerint 12-13 hetes voltam amikor nála voltam tehát egy kicsit idősebb is lehet mint ahogy a nőgyógyász számolta 13-14 hetes
474. Mogyi78 (válaszként erre: 470. - F799cac10e)
2015. márc. 3. 13:56
Nekem is voltak ilyen görcseim ,de én is azt olvastam hogy ez tök természetes, csak van akinél erősebb, van aki kb meg se érzi. Én elkezdtem szedni Magnerot-ot, és az sokat segített!
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook