2015 őszén születendő babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma reggelre elèrt engem is a rosszullèt, 2x is szaladnom kellett. Egèsz nap hányingerem van.
Orvost èn is az internet alapján választottam, fórumokat olvastam. Jó választás is volt, nála maradtam.
Csak ne lenne szabin jövőhèten :( Mèg plusz egy hetet várhatok, hogy lássam, halljam, tudjam minden okè.
A munka egyèbkènt nekem is lassabban telik, amióta tudom. Meg kedvem sincs hozzá annyira :)
Sziasztok Kismamik!
De jó, hogy egyre többen leszünk! :)
Hát én napok óta nagyon rosszul vagyok..reggeltől émelygek egész nap, sőt még éjjel is. :( Nehéz az ágyban megfordulnom, mert egyből jön a rosszullét. :(
Hányás még nem volt..de ez kegyetlen.. Rossz megmozdulnom is, csakhát muszáj a kislányom mellett. A kakis pelus cseréje mondanom sem kell mennyire kellemes. :) De tudom, hogy ezen túl kell sajna lenni..remélhetőleg pár hét és vége.. :)
Most körülbelül a 6. héten vagyok, 16-ára kaptam időpontot az első ultrahangra. Akkor leszek kb. 8 hetes. :) Az orvosom csak a 12. heti Uh-ra mondta, hogy kérjek időpontot, de én akkor is kértem előbbre is, mert tudni akarom, hogy jól van-e a babám, és látnom is kell! :) Ugye jól tettem? :)
Mogyi! Én ismerősöm ajánlására fogadtam fel az orvosom, már másodjára. A sógornőm is 3 gyerkőcöt szült nála. Pécsett azért gondolom egyszerűbb találni, mint Pesten..nem kis kört futottál akkor! De csak nem lesz már változás, és elvállal a végéig!
Én is mindig hosszított felsőt veszek fel a vizsgálatokra. :) Éppen elég kitárulkozva lenni, nem még az öltözőtől premier plánba elmenni a vizsgáló ágyig. :))
Szia! Mivel én vidéki vagyok,elvileg Veszprémben fogok szülni.Nem volt gond, múlt hét szerdán felhívtam a dokit, péntekre már akart időpontot adni, de az még korai lett volna. Így ma megyek.
Én úgy tudom, hogy nem lehet választani orvost, sőt szülésznőt sem, annál fogok szülni aki éppen ügyeletben van.Nálunk így van.
Sziasztok!
Itt már mindenkinek van dokija akinél szülni fog?
Én most próbálok vadászni egyet, de nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz!
A régi dokim elég öreg és már nem vállal szüléseket, ezért kell újat keresnem.
Találtam is egy dokit (dr.Bálint Balázs), akit ajánlottak, és a Szent Imrében van ahol szülni szeretnék majd. Tegnap meg is próbáltam hozzá bejelentkezni, de közölte az asszisztens, hogy ha még nem jártam a dr Úrnál, akkor telefonon nem lehet bejelentkezni, hanem emailt kell írnom a dr Úrnak....Megírtam az emailt, erre jött a válasz, hogy nagyon elfoglalt, és nála elsőbbséget élveznek akik egyszer már szültek nála, és tulajdonképpen mehetek hozzá, de ő majd csak a 14-15. héten fogja tudni megmondani nekem , hogy el tudja e vállalni a szülést!! És ha ezekkel a feltételekkel is mennék, akkor jelentkezzek be telefonon az asszisztensénél. Na délután újra hívtam az asszisztenst, hogy kérjek időpontot, erre kibökte a nőci, hogy a dr Úrhoz legkorábban áprilisra tud adni időpontot!!! Mondtam hogy az nekem már nem jó, mert addigra már a 12. héten is túl leszek, és én azt az ukászt kaptam hogy legkésőbb a 10. hétig lásson orvos. Na ezek után nagy nehezen mégis talált egy időpontot a 10. hétre.
Szóval elég küzdelmes volt a dolog.
Remélem ezek után nem fog kirakni a 15. héten, mert akkor sokkot kapok!
Nektek is ilyen nehéz volt dokit találni?
Sziasztok! Jó reggelt!
Andrea1985 el tudnád nekem priviben küldeni a doki nevét, elérhetőségét? Köszönöm szépen!
Amúgy én is szoktam agyalni, hogy mit vegyek fel :))) Nem vagy hülye!
Regina írta tegnap a tükrös dolgot, reggel vettem észre, hogy nézegetem a hasam (amin ugye semmi nem látszódhat), meg éjjel szoktam simogatni.
Köszönöm a tippeket :) Megkérdeztem egy ismerőst aki ehhez a dokihoz jár, azt mondta hogy megvárja amíg elkészülök, felfekszek az asztalra és csak utána jön be a helyiségbe. Ami még nagyon szimpatikus, hogy kapok majd egy regisztrációs kódot, ezzel be tudok jelentkezni a holnapjára, és ott mindent rögzít, eredményeket, felteszi az ultrahang képeket, videókat,onnan le tudom tölteni. Nagyon profi :))
Már eléggé ideges vagyok, tegnap este sikerült is kiborulnom.
Vánszorog az idő, a munkahelyen vagyok még, lejöttem az irodába nem is nagyon szólok senkihez.Úgy érzem sosem lesz már 14:45... Jajj lányok...
Ludmilla te mikorra mész? :)
Találtam egy nagyon ideillő vicces sztorit :D
"Délre kaptam időpontot a nőgyógyászhoz, örültem, hogy délelőtt viszonylag stressz-mentesen fel tudok készülni majd az eseményre. Reggel azonban telefonhívást kaptam a rendelőből, hogy jó lenne, ha 9:30-ra ott tudnék lenni. "Persze, ott leszek" mondtam a legnagyobb nyugalommal, és csak utána estem pánikba. A reggeli kapkodás a szokásos menetben folyt, gyerekek reggeliztetése, öltöztetése, uzsonnák csomagolása, fuvarozás az iskolába, óvodába stb.
8:45-re értem haza, nem volt mar idő újabb fürdésre, ezért csak gyorsan felkaptam a mosakodó rongyot a kád mellől, és jól lemostam magam "ott". Autóba vágtam magam és rohantam az orvoshoz. Felfeküdtem az asztalra, a fejemet a fal fele fordítottam, és azt képzeltem, hogy Párizsban sétálgatok...
A doki megszemlélte a terepet, majd így szólt:
- Hú-ha! Látom, ma volt egy kis különleges felkészülés...r /> Nem tudtam, hogy miről beszél, nem reagáltam semmit, tovább sétáltam "Párizsban"
ot;. Hazamentem, a nap további része a szokásos rutin szerint ment, főzés, gyerekek összeszedése, házi feladatok ellenőrzése, stb. Délután fele a lányom ijedt hangon kérdezte:
- Anyu, hol van a mosdórongy a fürdőszobából?
- Kidobtam, vegyél elő másikat. - mondtam neki.
Mire a lányom:
- De nekem az kell, mert benne volt az összes csillámporom és flitterem!"
Sziasztok! Igen első baba lesz, már nagyon várjuk, szerencsére nem kellett sokat várni rá, a 4. próbálkozásra összejött.
Jövőhéten mentem volna orvoshoz, de szabin lesz, így marad az az utáni hét, azaz a 8. hét :( De legalább akkor már látni és hallani is lehet :)
andrea1985, én mindig vmi hosszú felsőbe megyek, így ha le kell vetkőzni, akkor is takar :)
Egyébként nekem sincs hányingerem, csak nagyon ritkán, inkább a hasfeszülés a jellemző.
Sziasztok! Köszönöm a bátorítást. Tudom, hogy ha elhatározom, akkor ahhoz tartom majd magam, csak nehéz.. (most is benn vagyok még a munkahelyen).
A hányingerek téma miatt eléggé parázom (nekem ez fóbiám). Előre is bocsánat, ha kicsit "hisztizem" majd nektek!
Hát igen a kilók :D. Saját példámat tudom mondani. Én a kislányommal kb.a 14. hétig dologztam és ebből egy hetet itthon voltam szabin, mert becsípődtem. Eü. dolgozóként táppénzre küldtek az influenza járvány miatt. Ez kb. 6 hét volt, már megkaptam az engedélyt, hogy mehessek, akkor történ velem egy kis "gond", nagyon megijedtem, rohanatam a dokimhoz, végül kiderült, hogy a babával minden ok és nem nőgyógyászati a probléma, de én úgy megijedtem, a főnökömmel együtt, hogy végül onnantól itthon voltam. Mi még a szüleink házában lakunk, tehát volt segítségem, ha úgy volt, még főznöm se kellett. Én elég hízékony vagyok, soha nem voltam sovány, 66 kg-mal keztem, végül 79 kg-mal mentem szülni, ami nem számít nagy hízásnak. Kórházból hazajöttem 69 kg voltam. Na én ez után híztam meg, míg 15 hónapig szoptattam, nem volt mensim se 13 hónapig, végül 80 kg lettem (azelőtt én se hallottam erről, mindenki azt mondta, hogy a szoptatástól fogyni lehet, de ez így nem igaz, kb. ugyanannyian híznak). Szoptatás abbahagyása után kezdtek a kg lefelé menni, addig semmi. Most 76 kg-val kezdem a terhességet, na ez már nem túl jó, eleve ennyi túlsúllyal kezdeni, de nem gondoltuk, hogy ilyen hamar összejön a kistesó. A kislányommal 2 év után, hormonokkal, tüszőrepesztővel sikerült. Pont ebbe a ciklusba mentem volna hormon és IR vérvételre és kezdtük volna a vizsgálatokat ismét. Ugye elkönyveltem, hogy úgy se jön össze spontán, így összejött :D. Úgy gondoltam addig még fogyok vagy 10 kg. Hát nem így lett.
Bocsi, kicsit hosszú lett, szóval szerintem attól, hogy nem jársz melóba, egyáltalán nem törvényszerű, hogy sokat fogsz hízni. Ha meg pl. sovány vagy, még 20 kg-ért se szólnak, megszülsz és nem leszel sokkal több kiló, mint amivel kezdted.