2011 januári babák (beszélgetés)
Az itthoni mérleg rossz, de kb. most kezdem visszahízni az eddig leadott 3 kilót. Szerintem még mínuszban vagyok (69 voltam, amikor terhes lettem, nem ez az álomsúlyom, mert csak 170 cm vagyok).
Akkor nem is lehet 18. hetire menni, ha nincs AFP eredmény? Ajjaj. A dokim UH szakvizsgával is rendelkezik, de szívesebben küld Hajdu Krisztinához. Holnap megyünk vérvételre. A dokim asszisztense meg keddenként van bent, akkor tudja elhozni az eredményeket a kórházból. Viszont mi meg hétfőn megyünk oda és utána kb. 1 hónapig nem! Vagy tovább, mert a doki szabin lesz augusztusban. 4D-re akarunk menni, illetve anyám akar nagyon, hogy megtudja a pici nemét (mi nem akarjuk, így nem hiszem, hogy nagyon fogom stírölni a picikét UH közben). Remélem ott nem fognak minket piszkálni, hogy nincs AFP. Sok nő meg se csináltatja, ha van kombinált és/vagy integrált tesztje. Szerintem velük sem kötözködnek. Meg ha magánban kifizet az ember 10000 fölött egy összeget, akkor szerintem nem fognak nagyon szívózni. Legalábbis remélem...
Ma megint olyan rossz. A férjem csak 9 után jön haza, a lánykám extra hisztis, hiába játszottam vele egész nap (azért nem is jöttem ide se). Mondjuk amúgy is sokat játszom vele, de ma tényleg rengeteget hülyéskedtem neki, nem értem mi a baja. Talán megérezte előre az esőt? Na mindegy.
Jaj, nemrég felhívott a férjem és lefeküdtem az ágyra beszélgetés közben, mert megszédültem. Akarok oldalra fordulni, erre kegyetlenül begörcsölt a hasam, úgy belenyilallt, mint még soha! Csak üvölteni tudtam, a férjem meg majdnem letette a telefont, mert azt hitte hülyülök meg amúgy is utálja, ha hangosan beszélek a telefonba. Basszus, 5 percig mozdulni nem mertem. Ilyen még nem volt. Pedig a szombat reggeli bekeményedés óta nem kísérletezem olyannal, hogy "nem szedem a magnéziumot, meglátjuk marad-e hasmenésem". Szóval nagyon félek, hogy ebből kórházi befektetés lesz. :( Már Leával is minden áron be akart fektetni a doki és most is felajánlotta már 2X is, pedig még a félidőnél se tartok.
Hmm, Baba nagyon szereti, ha a fórumra írok, tegnap is akkor mozdult meg először érezhetően és most is rúgott. Vagy fejelt. Vagy valami ilyesmi. :D
Én eddig 1,5kg-t híztam..
Nekem sem szabad sokat hízni, mert eleve 15kg felesleggel kezdtem.. Eddig jól megy, remélem így is marad..
Ne is mondd!
Eddig büszke voltam magamra, de most már megijedtem...
92 kg-al kezdtem. Hamar lement 90-re, aztán szépen visszaszedtem a 12. hét környékére.
Most, 15 hét 4 naposan 94....
100-al terveztem szülni, de úgy tűnik nem fog menni....
Remélem ti jobban álltok a témában!
Sziasztok!
Én pénteken megyek egy dokihoz(remélem majd az én doki lesz) és majd remélem kiszámolja, hogy mikor menjek afp-re.Én csak jövő hét csütörtökön töltöm a 16. hetet.
Állandó témám:Ki hogy áll a hízással?
Nekem is a dokim csinálja az UH-okat, csak a rendelőjében nincs gép, és hétfőn este rendel, ezért általában másnap megyek vissza hozzá UH-ra.
Sajna 4 hetente van UH és vizsgálat is, így ritkán láthatom a kis kincsemet.
De most már csak 1 hét!
2 hét? Az rengeteg idő!
Akkor lehet, hogy mire megyek megint a genetikai tanácsadásra, nem is lesz még kész?
Alina te már betöltötted a 16 hetet?
Halihó,
voltam AFP-n...2 hét múlva lesz eredmény (kicsit le vannak lassulva) és csak ezt követően lehet menni a 18-19. heti ultrahangra.
Ismét rettentő bunkók voltak a nővérkék, illetve az egyik szülésznő...vagy csak rossz napja volt de majdnem felrúgtam.
Van egy választott szülésznőm a Péterfyben, akivel megbeszéltem hogy ma leveszi a vért de épp szülést vezetett le, így nem ért rá és küldött maga helyett egy másik szülésznőt.
Rettentő tapló volt. Azt mondta hogy neki lenne ám más dolga is, meg hogy lényegében neki ehhez semmi kedve. De aztán befogtam a szám, mert nem akartam hogy direkt szétpukkassza a vénámat.
Aztán persze megkérdeztem hogy valami gond van, sok a munka?? Ő meg mondta hogy lenne mit csinálnia.
Anyám hát ezek nem normálisak, de tényleg.
Túléltem és remélem nem találkozom vele ismét.
Sziasztok!
Én pénteken töltöm a 16 hetet és hétfőn megyek dokihoz, aztán talán kedden vérvételre és UH-ra.
Kicsit jobban vagyok, hogy lehűlt pár fokot levegő.
Különösebben nincs semmi bajom.
Sajna én még mindig nem érzem a babámat, de örülök, hogy van már, aki igen!
Hát nem tudom, hogy furcsa-e, de én is érzem, ezért nem nagyon hajolok. Úgy kell hajolni, hogy nem dőlsz előre, hanem egyenes derékkal leguggolsz vagy letérdelsz.
Amúgy szerintem attól lehet, hogy nő a méhed. Nekem is van, elsővel is volt szinte végig. Szerintem (remélem) normális.
Engem már a 15. héten akartak küldeni, de csak szerdán megyünk. A 16. héten kell menni. Ha később mész, akkor magasabb eredményt adhat és feleslegesen izgulsz, bár így is sok a téves eredmény. Leával a 15. héten voltam (rendszeres ciklus híján elszámolták a heteket), de jó lett és ő is egészségesen született.
Nekem lehet, hogy magasabb lesz, mert ugye ikerterhességnek indult, de nem aggódok, mert a kombinált teszt jó lett.
Régen, kb. 20 éve volt, hogy 2X kellett AFP-re menni a 16. és a 18. héten. Anya mesélte, mert mondta nekem anno, amikor túlestem a vérvételen, hogy ne örüljek, 2 hét múlva újabb. A doki nyugtatott meg, hogy nem lesz több AFP, már megszűnt a 18. heti. :)
Szóval a 16. héten menj éhgyomorra!
Sziasztok!!
AFP-re a betöltött 16. (tehát a 17 hétben) kell menni, vagy a 16.héten is lehet? Csak mert a héten vagyunk a 16.ba, de mindenhol azt olvasom a neten,hogy betöltött 16.hét és betöltött 18.hét között kell menni.
Mozgást mintha én is éreztem volna már, bár biztosra még nem merek mondani semmit,hogy tényleg Ő volt e.
Ki,hogy van??
Én mostanában nem érzem, csak amikor lehajolok akkor érzem a méhem mintha görcsök lennének....
szerintetek nem furcsa?
Jaj, nekem is furcsa volt.
Amúgy pár napja éreztem valamit, mint Leával anno a 15. héten (akkor még ugye az elszámolt terminus miatt 16. hétnek hitte mindenki), mondtam anyámnak, hogy olyan furcsát érzek, mintha egy lepke verdesne a szárnyaival, de épphogycsak. Mondták, hogy még nagyon korai. Aztán kb. 4 napra rá, hogy ezt először észrevettem, határozottan éreztem, amint a lánykám megmoccant. Éppen megállt a vonat egy állomáson és a pocakomban olyan furcsát éreztem - tudtam, hogy EZ Ő! És most is, pár napja (megint 4 napja, 15-e óta) éreztem olyan furcsa, gyengéd valamiket, amire azt gondoltam, hogy a verőereim lüktetnek a hasamban (és végül azok is lüktettek, de azért éreztem erőteljesnek a lüktetést, mert a pici felerősítette). És basszus, megint 4 nappal később, a 16. héten mozdult meg úgy a baba, hogy érezzem! Pedig már annyit sírtam emiatt, hogy biztos baba van, miért nem érzem már és most tessék, itt van nekem! :D
Alina!
Ez olyan rossz, amikor hülyének nézik az embert meg nem akarják elhinni neki. :( Rám is kicsit furcsán nézett a doki, hogy még kicsit korai, első babával csak a 18-20. hét között kéne éreznem a mocorgást (a védőnő mondta, hogy nem lehetetlen a 16. héten érezni a picit). Pedig több első babás kismama is írta, hogy ők is a 15-18. hét között érezték először. És én azt se nézem hülyének, aki azt mondja, hogy a 14. héten érzi a picit. Meglepő, de van ilyen, csak ettől beparáztam, hogy az én babám meg nem mozog (érezhetően).
Anno Lea mozgását sem éreztem naponta, csak amikor már a 23. hét környékén voltam. Akkor viszont olyan hirtelen durvult be a rugdosása, hogy majdnem rohantam az ügyeletre, azt hittem, elvetélek. Közben kiderült, hogy csak a pici mozog sokkal jobban érezhetően, nem pedig korai méhtevékenység. Egész első terhességem alatt csak ez az egy alkalom volt, hogy bepánikoltam (meg a szülés). Most meg minden kis jelentéktelen dologtól f*sok. Mintha nem is ugyanaz a nő lennék.
Jujjjjjjjjj de jó!!!
Én is éreztem korábban, de a védőnő meg a doki szerint csak kitaláltam...most viszont nem érzem.
Én is akarom érezni!!!!!!!!! megint-megint
Jaj emlékszem mikor megszületett a manó és üres volt a nagy bendőm, akkor még napokig fogdostam a hasam...nagyon furi volt.
Uhhhhh ez szerintem durva és nem jól van ez így, de szerintem ezt Te is tudod.
Az természetesen normális és úgy gondolom hogy így is kell lennie hogy a nagyszülőknél kicsit több mindent lehet de hát nem homlokegyenes mást mint otthon.
Nálunk is volt egy időszak, mikor anyám reggelente beállított munka előtt csak úgy szó nélkül 5-10 percre. Aztán finoman jeleztem neki, hogy nem kéne. Erre ő azt mondta: de hát én anya vagyok, nekem nem kell külön bejelntkeznem.
Aztán szerintem ő is belátta hogy ez azért nem frankó (reggel férj készülődik a melóba, a gyerek felébred reggel 7kor a kapucsengőre én meg hálóingben épp most keltem fel fejjel). Most messzebb lakunk és már nem jönnek.
Sajnos most meg túl messze lakunk tőlük (másfél óra bkv) így kevés segítségem van.
Szerintem nem jó ha beleszólnak a nevelésbe (persze lehet tanácsokat adni 4szem közt, mert a gyerek is érzi az egyet nem értést) és Neked kell a sarkadra állni és keményen megmondani, hogy szeretném úgy nevelni én és a férjem, ahogy mi jónak látjuk.
Szerencsére nálunk kevés a beleszólogatás. Viszont egyszer nagyon levágták a lányom haját (épp gondoltam megnövesztem) és nagyon kiakadtam és megmondtam anyámnak hogy majd én levágom a gyerek haját ha jónak látom. Anyááááááááám, hát hogy jönnek már ehhez! Még most is ingerült leszek.
Szóval gondold át és szerintem beszélj a szüleiddel kedvesen, megértően, mert ez nyilván konfliktus forrás a párkapcsolatodban is...
Igen, már nagyon ráncosak a szemeim. Eddig is idősebbnek néztem ki a koromnál gyakorlatilag születésemtől fogva, 2 hónaposan vittek babafotózásra műterembe (nem volt fényképezőnk), a fényképésznő nem akarta elhinni, hogy nem vagyok még 6 hónapos, olyan szépen megmaradtam ülve, amikor anya felültetett és olyna nagy voltam már, 4 éves ovisként kérdezték, hányadikos vagyok, 12 éves koromban az alsósok azt hitték, hogy felső tagozaton tanítok, 14 évesen a ballagásra készülve blúzt kerestünk, akkor minden üzletben azt mondták, hogy május elejéig nem vállalnak és kiakadtak, amikor kiderült, hogy csak június közepén ballagok, mivel általánosba jártam, a férjem (akkor még nem volt az) kiakadt, hogy csak 16 múltam (20-22-nek hitt). És most még jobban öregedtem! Nem tudom, biztos a sok stressz miatt. Apámra ütöttem, aki ma megint kiakasztott, mert reggel megint eljött hozzánk és ez volt már a második alkalom, hogy nem szólt előre és felborította a napomat. Na mindegy.
Szóval a bőröm pattanásos meg nagyon zsíros a PCOS miatt, de a szemem alatti rész nagyon ráncos és a karomon a bőr is úgy néz ki, mintha egy középkorú nőé lenne. Viszont nincs terhességi csík a hasamon, csak a jobb combomon van 3 nagyon durva, azokat 13 évesen szereztem, amikor anorexiás voltam és hirtelen fogytam, majd visszahíztam és megrepedt a bőr. :( De anyám 22 múlt, amikor szült és neki sem repedt szét a bőre, pedig nem kente semmivel (sokáig én sem), szóval biztos valami alkati dolog. Nagymamám 4 gyereket szült és neki sem lettek igazán, pedig a legkisebbnél már 32 volt.
Szerintem több csupasz fotót én sem készítek. Tegnap a férjem lefotózott ruhában. Azt hittem, lehet már látni a babát, de nem. :( Mondta is, hogy felesleges volt ruhás pocakfotót csinálni, még nincs is hasam. Pár nappal ezelőtt meg olyat csináltam, amin kint vannak a bordáim. Alapból szeretem, ha vékony vagyok, de nem terhesen. :S
Hát csajok nem nagyon pörög ez a fórum...
Mi van Veletek??? Remélem mindenki felfrissült ebben a szeles időben :)
Holnap megyek vérszívásra (AFP)
Képzeljétek, most volt 2 éves a lánykám és most van az első alkalom hogy nélküle alszom, mert eddig nem volt alkalmunk leadni a gyereket.
Még sírtam is, mikor "elrabolták". A tesóm Angliában él és most hazajött 2 hétre anyumékhoz, így együtt már elbírnak vele. Teljes 3 éjszakára szabad vagyok hehehehehe. Csak a férjem meg én.
Már két este lement, ez lesz az utolsó és holnap megyek a kiscsajért. Már nagyon várom.
Igen, a kombinált tesztet és a 12 hetes UH-ot nézte a doki, meg a sógornőm down kóros terhességének megszakításáról az eredményeket. Szerencsére az nem öröklődős volt, így nekünk nem jelent kockázatot.
Én 26-án megyek este magánrendelésre és renélem kedden meg i néz Uh-on meg AFP-re is kell mennem majd akkor.
Igennnnnnnnn így van.
Majd csak a 18-19. héten lesz a kövi ultrahang.
Már alig várom mert néha én is érzem már az a hasfeszülést, amiről beszéltetek.
Hali,
Siófokon voltunk és természetesen bementem a vízbe; elég sok időt töltöttem a Balcsiban :) sokszor órákat is. Természetes vízbe inkább bemegyek mint valamilyen klóros medencébe.
Még egy egri kiruccanást tervezünk a kedvenc szállásunkra aug végére 3 napra.
Hja és nincs autónk... így a legdurvább a budapesti közlekedés volt (másfél óra a délu pu-ig) majd 2 óra Siófokig vonattal egy két éves gyerekkel babakocsival meg bőrönddel ebben a melegben. Hely is alig volt, levegő meg még kevesebb. Iszonyúúúúúúúúúúú!!! Sajnos nem állunk úgy gyed illetve most már táppénz mellett hogy autót vegyünk és fenntartsuk. Amíg nem megyek vissza dolgozni, addig biztosan nem lesz kocsink :( de legalább nem adósodunk el hehehe bár van egy lakáshitelünk is 20 kemény évre.
Az afp-s vérvételhez nem tartozik uh, az csak egy vérvétel.
Egyébként magzati fehérje kimutatásán alapul, ami bekerül a vérbe. A velőcső-elzáródási rendellenességeket szűri elvileg, de nem a legmegbizhatóbb vér-vizsgálat amúgy. Ha nem jó időben van levéve, akkor már hamis eredményt mutathat. Csomó országban ezért már enm is végzik.