Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2010. júl. 27. 10:24

SZia, a tengeri herkentyűk és a nyershal valóban kerlendő!

A tej alapu ételeket viszont nem kell kerülni, hiszen a fagylalt szerintem nagyon jól esik a hőségben, de természetesen megkell nézni, hogy hól fogyasztod az ételt.

1583. kisfari (válaszként erre: 1631. - Monna02)
2010. júl. 27. 10:22

Szia!

Én igazából nem kérdeztem rá erre, de amúgy sem szeretem a tengeri herkentyűket, halat is csak egy falatot ettem, hogy megkóstoljam. mi apartmanban voltunk, ezért leginkább azt ettünk, amit főztünk. Én bízom az emberi szervezetben és általában azt eszem amit megkívánok,ha szeretném a halat azt is ettem volna, de azért a kagylókat meg ilyesmit szerintem is jobb ha most kihagyod.

2010. júl. 26. 10:00

Sziasztok!

Én ma este megyek a dokimhoz, elméletileg a 14. hétben járok. Szerintem még nekem sem fogja tudni a nemét megmondani,mert neki sincs olyan komoly gépe. A kórházi sokkal jobb, oda meg csak majd a kötelező 18. hetes vizsgálatra megyek legközelebb, szóval nem sok reményem van már a nemet illetően. Mindenesetre a lánynév már nálunk is közös nevezőre jutott, úgyhogy ha lány lesz, Leila lesz. Fiú név választás nálunk sem könnyű,mert nekünk sem tetszik semmi:), így csak akkor gondolkozunk el rajta komolyabban,ha konkrétan tudjuk,hogy fiúnk lesz. Megértelek Alina!:) Mi is is vmi ritkább nevet szeretnénk,de mégsem kacifántosat.

1581. Vick81 (válaszként erre: 1578. - RLindi)
2010. júl. 26. 09:22

De aranyos vagy, hogy velem együtt örülsz!

Az a baj, hogy annyira rossz volt sz Uh gépe, hogy nem is igazán láttam a babót!Azt mondta ez csak egy szűrő gép, csodát ne várjunk tőle, ezért nem is látta, hogy kukis vagy puncis!

Olyan érdekes, hogy ti is pont annyi ideje vagytok együtt a férjeddel, mint én az eyémmel, annyi idős a kilányod mint a fiam, és pont ugyan annyi kg-ok vagyunk és magasak és egy nap különbséggel vagyunk kiírva!Ez milyen durva, nem?

Zsuzsanna, nekem a Marci jobban tetszik, mint az Ádám!Szegénynek karikor lenne a névnapja!De persze a ti döntésetek!

Mi már eldöntöttük, bár sok mineenkinek nem tetszik, ha lány lesz Borka, ha fiú Botond.És ehhez Lendvai a vez.név.

1580. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1579. - Alina33)
2010. júl. 26. 08:53

Szerintem is könnyebb a lánynév, Kinga lett volna. Igen, sok Marci (Márton) van, de Gergő meg Réka is (tesók), dehát ha az tetszett!

Mindjárt megyek dokihoz (háziorvos)!! Itt nálunk nagyon megadják a módját, még véletlenül se unatkozzak! UH papírral -> védőnő, védőnő ad beutalót a háziorvoshoz -> háziorvos nem csinál semmit csak beutalót ad a laborba vérvételre -> onnan az eredménnyel újra védőnő -> aztán nőgyógyászhoz beutalóért AFP-re -> újra labor....és így tovább.

Még csak most (14 hetesen) fogok az 1. vérvételre menni, ki is volt akadva a védőnő, de nem voltam hajlandó a laborban ülni étlen-szomjan a 40 fokban.

Azt mondja meg nekem valaki, hogy mi a jó ... fenének lell AFP-re mennem, amikor a kromoszómavizsgálat kizárta a nyitott gerincet, Dawnt... meg még néhányat, az AFP-t is ezért csinálják, nem? Ráadásul semmire sem jó, mert vagy azért magas v. alacsony vagy nem... Kérdeztem, azt mondát, hogy sajnos kötelező.

Nagyon-nagyon irigylem, aki már érzi a babát! Az elsőt 16 hetesen éreztem először, most még csak 14 vagyok, de azt mondják a többediket már hamarabb érzi az ember. Bevallom őszintén, és szégyellem, de a 2.-ra meg a 3.-ra nem emlékszem, mikor volt. Biztos terhességi amnéziám van :)))

1579. Alina33 (válaszként erre: 1577. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 25. 22:19

Nekem az Ádám jobban tetszik, de ez inkább vezeték név kérdése...meg persze hogy Nektek melyik tetszik.

Túl sok Marci (Márton és Marcell egyaránt) ismerősöm van és ezért én biztosan nem választanám.

Mi nagyon szenvedünk a nevekkel, ezért inkább megvárjuk, hogy megtudjuk a nemét; így legalább csak egyik irányba kell menni, de lány nevekkel jobban állunk.

Nekem igazából szinte egyetlen fiú név sem tetszik. A férjemet mondjuk Konstantinnak hívják, de azt tuti nem adnám a gyereknek és persze a saját nevemet sem (Viktória).

Valahogy én a bonyolultabb, vagy ritkább neveket kedvelem, így lett a lányom Alina :) és a következő gyerkőcnek is hasonlóan ritka nevet szeretnék választani.

A férjem András párti de nekem meg annyi András nevű pasim volt anno, hogy na abból nem kérek.

(ez is szempont - volt pasik csajok neveit nem)

1578. RLindi (válaszként erre: 1574. - Vick81)
2010. júl. 25. 19:19

Szia! Jaj, örülök nagyon ,hogy jó dokit sikerült találnod! Akkor emiatt megnyugodtál gondolom:)

Milyen volt a pici az uh-n? Gondolom rengeteget nőtt a múltkori óta!

2010. júl. 25. 18:44

Kösz Alina, látom beírtál.

Írtam a Marcit, de még lehet Ádám is. Szerintetek? Mindkettőnknek tetszik mind a 2, nekem inkább a Marci, a férjemnek inkább az Ádám. A nagylányom is Ádámot akar. Jajj

1576. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1575. - Alina33)
2010. júl. 25. 18:21
Képes voltam, azt mondták, egy hétig pihenni kell a hasbaszúrás után, így legalább nem ugráltam :)
1575. Alina33
2010. júl. 25. 18:18

Eni,

hát én már elég rég óta hordom a terhes nacijaimat is a normál ruhák mellett, mert rövidnadrágban csak ez megy rám...eleve túlsúlyos vagyok sajnos. Meg hát a kényelem nagy úr.

Zsuzsanna,

mindjárt beírlak a táblába

húúúúúú tényleg képes voltál elolvasni az egészet; megvallom én is kihagytam néhány napot, mikor nem voltam itthon

1574. Vick81
2010. júl. 25. 17:37

Sziasztok

Szia Zsuzsanna!Üdv nálunk!Gratulálok a babához!Jó neked, hogy tudod már a nemét!

Mi most jöttünk haza a Balcsiról, nem volt tegnap annyira rossz idő, apa meg Zsombi fürödtek is, de mára katasztrófális hideg lett.

Voltam a dokinál!Hát a gondviselés nem véletlenül sodort ide4Ez a doki egy álom!Legalábbis nekem!Pont olyan, amilyennek szerintem lennie kell egy orvosnak akire rábízom magam!Szóval most nagyon örülök és megnyugodtam!Ő igazi terhesGOnDOZÁst csinál, nem úgy mint a másik!Nekem ez annyira megnyugtató!Tök jó, hogy már nekem is van dokim.

A nemét sajnos nem tudta megmondani viszont 16.5 hetesre mondta, pedig mensi szerint még csak csüt.leszek 16. hetes, úgyhogy jövő héten el kell mennem afp-re!De nem tudom hogy most akkor mikor menjek!Majd megyek csütörtökön!

2010. júl. 25. 16:48

Sziasztok!

Kérek egy kis dícséretet, tudjátok, mit csináltam? Végignéztem a fórumot a leges-legelejéről! Mostmár nagyjából mindenkiről tutok mindent, bár még a neveket keverem, de egyszerre nem volt kis adag. Nagyon sajnálom, hogy nem csatlakoztam hamarabb, érdekes lett volna az eleje is.

Alina, küldöm az adatokat a táblázatba.

1572. trixie (válaszként erre: 1568. - Alina33)
2010. júl. 25. 11:40

Szerintem a 4. vagy::))

Én 74 márciusi vagyok!!:)

1571. trixie (válaszként erre: 1565. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 25. 11:39

Köszi, igen sokat segítettél Te is, most már biztos, hogy ha az integrált teszt (azt mondják még jobb mint a kombinált - én ezt csináltattam) negatív lesz, akkor nem csináltatok magzatvízvételt!

Remélem minden okés lesz, csak még olyan sok idő míg kiderül, augusztus 3.án megyek a második vérvételre, most még csak 14+2 hetes vagyok.

1570. Eni26
2010. júl. 25. 09:11
Sziasztok Csajok!! Ti belefértek a ruháitokba? Vagy milyen ruhába jártok? Valaki esetleg elkezdett kismama ruhát hordani?
1569. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1568. - Alina33)
2010. júl. 24. 21:48

Örülök, hogy ha más "hasznom" nincs is, legalább sokan fiatalabbnak érzitek magatokat mellettem :))) Bár én sem érzem huszonévesnél többnek magam.

Alina, én nem mondhatom meg neked, hogy csináltass-e kromoszómavizsgálatot, vagy ne, nem vagyok szakember. Az biztos, hogy a 2900-es kombinált szuper. Én az Istenhegyi úton voltam, és ott mindenkit megpróbálnak lebeszélni a "hasbaszúrástól", akinek jó a kombináltja. Nyilván tudják, hogy mennyire megbízható a teszt, profi genetikus, biológus... Engem csak azért nem akartak lebeszélni, mert nekem hamarabb csináltkák a choriont, mint a kombináltat. Azt csak plusz megcsinálták, csak úgy, mert úgyis benne van az árban :) és kérték, hogy jó lenne nekik a statisztikához. Ez a kombinált teszt dolog majdnem biztos, nálam tutira megmutatta azt is, amikor baj volt, és azt is, amikor minden ok. Persze vannak betegségek, amiket nem tud kimutatni, de vannak olyanok is, amiket a kromoszómavizsgálat sem. Úgyhogy majd kb. 15 év múlva lehetünk teljesen nyugodtak :) Szerintem próbálj megkérdezni még 1-2 orvost, mi a véleménye. Ha úgy döntesz, hogy megcsináltatod, ne félj, mert egyáltalán nem nagy dolog, én sokkal rosszabbra számítottam.

1568. Alina33 (válaszként erre: 1560. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 24. 16:31

Szia Zsuzsanna és üdv itt,

bocsi de kicsit örülök hogy most már nem a 2., hanem (ha jól számolom) a 3. legidősebb vagyok a csapatban ;)

Én most voltam 35 és a kombináltam 1:2900 volt...szerinted kell aggódnom??? Semmi kedvem elmenni szétszúratni a hasam. Jó tudom, nem kedv kérdése.

1567. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1566. - RLindi)
2010. júl. 24. 11:25
Hát... nekem azt mondták 100 :) De a maghzatvízből is.
1566. RLindi (válaszként erre: 1565. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 24. 07:02
Rosszul tudom,hogy a chorionboholy mintavételnél 99%r meg tudják mondani a baba nemét?
1565. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1537. - Trixie)
2010. júl. 23. 20:36

Szia trixie!

Most olvasgatom visszamenőleg a fórumot, láttam a kérdésed. Én ugyan nem magzatvízvételen voltam, hanem chorionbolyhon, de az eljárás és az eredmény ugyanaz. Maga a mintavétel nem nagy ügy, nem fájdalmas és néhány perc. A vetélési kockázat a magzatvíznél nem 2, hanem 1%, a boholynál kicsit magasabb. Én is tartottam ettől, de az orvosom, akiben bízom, és aki nagyon jó szakember azt mondta, hogy ez 20 évvel ezelőtti adat, és ő közel 40 éve van a pályán, de még nem látott olyat, aki emiatt elvetélt volna. A magzatvíznél befektetnek, a chorion mintavételt ambulánsan csinálják - nem tudom, miért. Kombinált teszted volt? Mert ha az jó, szerintem felesleges a krmoszómavizsgálat. Mi azért döntöttünk mégis mellette, mert én már 42 vagyok, és egyszer már előfordult. A kombinált teszt mindkét esetben megmutatt, mi a helyzet. A múltkor 1:3 lett, most meg 1:1400. (1:150-től negatív az eredmény.)

Ami a chorion előnye még a magzatvízzel szemben, hogy sokkal hamarabb meg lehet csinálni, 12 hetesen, a magzatvizet csak 16, és a magzatvíz eredményre 2-3 hetet kell várni, a chorion megvan 3 nap alatt. Nem mindegy, hogy 12 és fél hetesen tudod, vagy 18.

Remélem segítettem valamit.

1564. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1563. - RLindi)
2010. júl. 23. 20:18

Köszi!

Hát vagyunk egy páran már most is, és még nem meséltem el mindent :). Egyszerre sok lenne. De januárig még van időnk ismerkedni :)

1563. RLindi (válaszként erre: 1562. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 23. 16:48

De jó:) Igazi nagy családod lesz!:)

Csodaszép babavárást (a tavalyi problémák után)!

1562. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1561. - S700)
2010. júl. 23. 16:25

Köszi az érdeklődést!

14 leszek 4 nap múlva. Márminthogy hetes :)

A nevem mellett a 68 nem a korom, de sajnos a születési évem, vagyis 1 hónap múlva leszek 42 :(

Van 3 gyerekem az első házasságomból, a férjemnek nincs, ezért is vágtunk bele ennyi idősen. Meg hát szeretjük egymást, és nagyon örülünk, hogy lehet még közös kisbabánk.

Tavaly volt 2 vetélésem, úgyhogy egyre kevesebb bizakodással indultunk neki. Az 1. 7 hetesen, a 2. pedig 12 hetesen. Ott kiderült, hogy nagyon súlyos fejlődési rendellenesség volt, valószínűleg Edwards szindróma. De most sikerült. Igaza volt Alinának, lehet még 40 fölött is egészséges babát szülni :)

Örülök, hogy rátok találtam, olyan klassz, hogy itt mindenki nagyjából egyidőben fog szülni.

1561. s700 (válaszként erre: 1560. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 23. 16:03

Üdv köztünk!

Hányadik hétben vagy?

Mesélj még magadról kicsit!

2010. júl. 23. 15:13

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni a fórumhoz, én is januárra várom a kisbabánkat. Mostanáig el sem mertem hinni, de most legszívesebben mindenkinek elmesélném. Ma telefonáltak a kromoszómavizsgálat miatt, és negatív!!! :) Azt is tudom, hogy kisfiú lesz. Ha bárkinek kérdése van a chorionboholy vizsgálatról, vagy akármi másról, szívesen válaszolok, ha tudok. Ő a 4. gyerekünk, úgyhogy sokmindent megtapasztaltam már.

Üdv mindenkinek, a nyaralóknak jó nyaralást, sok pihenést!

1559. Studio64 (válaszként erre: 1557. - Vick81)
2010. júl. 23. 12:56
Mi is most ejtük meg a 2. nyaralásunkat és basszus végig 23 fokot mondanak...remélem a víz nem lesz hideg Gárdonyban.
1558. s700 (válaszként erre: 1557. - Vick81)
2010. júl. 23. 12:38

Remélem azért lesz kicsit jó időtök is!

A dokihoz szorítunk!

Jó hétvégét neked is!

1557. Vick81
2010. júl. 23. 12:21

Alina, én nem csináltatnám meg!tuti nincs baj a babóval de ezt Te is biztos érzed!

Én sem leszek hétvégén, este doki után megyünk a balcsira!Pont jókor, amikor jön a hidegfront de mindegy!már csak a jobb levegőért is érdemes lemenni!

Már várom a dokit, de tartok is tőle, remélem minden ok a babával!

Nekem kimaradt a 12. heti UH, tehát fogalamam sincs, hogy megvannak-e a belső szevei meg hasonlók!Izgulok!

1556. s700 (válaszként erre: 1555. - Ella89)
2010. júl. 23. 12:05
Szép hétvégét nektek!
1555. Ella89 (válaszként erre: 1553. - Alina33)
2010. júl. 23. 12:01

Én a 30. hét után is tök jól voltam. :) Érdekes módon nem mentem úgy, mint egy kismama, nem kacsáztam és nem is volt nagy pocim se. Majd teszek fel képet, ha megtalálom (35. héten készült, szülés előtti héten). Emlékszem, itt a Hoxán írták az anyukák, hogy a haskörfogatuk 120 meg 130. nekem 100 sem volt szülés előtt pár nappal sem. :P Most kíváncsi vagyok, milyen lesz a pocakom alakja. Leával úgy alakult, hogy csak előre nőtt, tehát inkább csúcsos volt. A derekam végig megmaradt, hátulról nem is lehetett látni, hogy babát várok, egyik évfolyamtársam a mai napig ki van akadva, hogy hogyan csináltam. Még most is megvan a derekam, pedig azt olvastam, hogy a 14-15. hétre el kell tűnnie. Meg ha belegondol az ember, második terhesség, lazább kötőszövetek, gyorsabban nyúló izmok... Talán a végén tényleg bálna leszek és már a 25. héttől nem fogok bírni mozogni. :D

Az meg, hogy milyen lesz a hasam alakja a baba elhelyezkedésétől is függ. Unokatestvérem első babájával, Vikivel csúcsos volt a hasa kb. a 30. hétig, szülés előtt bevizesedett, akkor meg egy gömböc volt. Bencével az elejétől kerek volt, oldalra is "jutott" a babából, nem maradt meg a dereka sokáig. Most Zsófival nem volt kismamás pocakja. Olyan volt, mintha hízott volna, a köldökénél mintha egy öv húzódott volna széltében, a mellei alatt volt egy hurka, a köldökénél semmi, alatta egy kisebb hurka. Gyakorlatilag úgy nézett ki, mintha Zsófi baba a gyomrában fejlődött volna és nem a méhében. Szóval elég furcsán tudnak elhelyezkedni a babák meg ugye anyuka alkatától is függ, hogy fog kinézni.

Alina, a teszt, az UH, de még az oly nagyon ajnározott magzatvíz minta sem ad mindig megbízható információt. Nem akarlak se le-, sem pedig rábeszélni. A 15 000 nagy pénz, de ha úgy érzed szükséged van rá, hogy megnyugodj, csináltasd meg. Viszont láttam, milyen jók lettek az eredményeid, azok alapján pedig felesleges(nek tűnik) egy újabb vizsgálat. Te tudod, mi nem dönthetünk helyetted. Én nem csináltatnám meg, de valakinek megér ennyi pénzt, hogy biztosabbra tudja, a babája jól van odabent. Neked kell eldöntened, melyiket választod. (Amúgy szerintem nincs baj a babáddal, legalábbis a kombinált teszt eredménye ezt mutatja.)

Ma valahogy olyan jó kedvem van, pedig nincs különösebb okom rá, még a pici sem jelentkezett. :P

Ja, hétvégén most sem leszek, mert a szüleimnél leszünk és az ottani gépem elromlott (még amikor azt hozták el a férjem elromlott gépe helyett, hogy használjam, de az is elromlott). Szóval max. anyám gépéről tudnék írni, de soha nem férek oda. :)

Lehet, hogy még írok ma, de ha mégsem, akkor kellemes hétvégét kívánok mindenkinek és kitartás, lassan jön a hidegfront! ;) Vigyázzatok a pocakbabákra és magatokra is! :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook