2011 januári babák (beszélgetés)
Szóval ti is érzitek a pici mozgását??:O)
Képzeljétek én is!!!:O))
És valamelyik nap azt álmodtam,hogy nagyot rúgott:O))
És mire fel ébredtem ott volt a kezem a hasamon!!!!!
Egyből eszembe jutott valaki közülünk akinek hasonló álma volt!!!!!:O)
Csak nem tudom ki álmodta már ugyan ezt!!!
Érdekes nem???....
Mármint milyen cukorvizsgálat? Terheléses cukor? Az nincs, de cukrot néznek, ha jól emlékszem (éhgyomorra kell menni, úgy tudom), nincs meg a tavaly előtti AFP-s papírom, a védőnő elvette. :(
Basszus, tényleg csak ketten nem érezzük, hogy mozog a babánk?! Most nagyon beparáztattatok! :S
Ettől én is frászt kapok. Elvileg ritka, hogy ilyen megessen, mert a köldökzsinór rugalmas, de ha egyszer megtörik, akkor megfulladhat a baba. De szerintem nem olyan gyakori, mint ahogy azt sokan hiszik! Legalábbis merem remélni...
Én ma még nem éreztem édikémet pedig napjában többször is szoktam!Remélem jelentkezik!
juj majd most jö ez, hogy Ú ma csak ennyit meg annyit mozgott!
Lányok lehet nem kéne leírom de én attól tartok naggyon, hogy rátekeredik a nyakára a zsinór és megfullad!de gondolom ez azért nem gyakoti!nem?
nem válaszolt senki:(( megkérdezem megint, hogy a 16. heti afp-nél van cukorvizsgálat is?
Akkor lehet, hogy megint alacsony a cukrom és azért leszek állandóan rosszul? 6. heti vérvétel alapján a cukorszintem tökéletes (eddig mindig alacsonyabb volt és a terheléses cukor után is baromi alacsony értéket mértek, a normál alatt jóval). Lehet, hogy mégiscsak jó volt, amikor csokit csipegettem?!
A baba elvileg úgy tapadt meg, hogy előre növekszik (szemben a lányommal, aki befelé nőtt), szóval nem értem, hol a pocak és merre a mocorgás?!
Kicsilányka!
4 kg felett született a lányod? Nem semmi. Mondjuk én is 4300 gramm voltam, de a 43. hétre jöttem. Te is teszel a cukorba citromot? Nekem ajánlotta az orvosom, de semmit nem éreztem belőle, mintha nem is tettem volna bele.
Az úszásról meg annyit, hogy 32 hetes voltam, amikor nászútra mentünk Bükfürdőre. Ingyen medencehasználat, masszázs stb. Nem mertem kihasználni a masszázst, mivel nem kimondottan kismamamasszázs volt és így megindíthatta volna a szülést. Az úszásra is csak utolsó nap vetemedtem rá, miután Péter már lerágta mindkét fülemet. Baromira féltem annak ellenére, hogy 4*-os volt a szálloda (munkahelyi nászajándék volt az utazás) és babák is úsztak a vízben. Feltettem egy tampont és bemerészkedtem. Nem tudom, hogy emiatt vagy másért, de a kislányom épp egy fertőzés miatt jött korábban. Igaz, nem a 32., hanem a 36. héten. Szóval 1000X átgondolnám az úszást. Mondjuk állítólag a 16. hétig nem jut át a magzathoz semmi, csak utána.
Ne aggódj a mozgás miatt, azért nekem sem rúgja zét a hasfalam, csak éppenhogy érezni és egyik napról a másikra, ez biztos attól is függ hogy hogyan helyezkedik el, gondolom...
Szegénykém, nálad is mindig van valami, hol hasmenés, hol roszullét. :)
Én a fiamnál a cukrom miatt voltam sokat rosszul, ha egy kicsit is éreztem hogy kezdek éhes lenni és nem ettem 5percen belül akkor elájultam. Volt hogy lefeküdtem aludni úgy hogy még nem voltam éhes és mikor felébredtem négykézláb másztam ki a konyhába egy kockacukorért. Most egyenlőre ennyire nem rossz, de figyelek is rá hogy egyek valamit amint érzem hogy kezdek éhes lenni.
Szia! Neked már lassan biztos beindul a kis bébi, hihetetlen,hogy már lassan 16 hetes leszel ááá de megy az idő:)
Én sem érzem ám amúgy rendszeresen naponta csak itt-ott erőteljesebb mozdulását (gondolom) Na de még csak 13+3 szóval nem vagyok türelmetlen.
Nem tudom ezt a fürdés dolgot most én sem eldönteni.
Amikor Minkát vártam a 19-20 héten voltunk nyaralni, akkor bementem a vízbe gond nélkül,igaz akkor semmi vérzés, egyéb probléma nem volt.
Most még én sem voltam vízben s nem is tudom eldönteni legyek-e.
Ja és Nektek kellemes pihenést!
akinek az első babája 4 kiló felett születik annak 2x kell menni cukorterhelésre:(((
legközelebb a 20.-hétben is mennem kell:((((
Sziasztok!
.maka.!
Gratulálok a jó eredményhez!
Alina!
Na látod, mondtuk, hogy nem lesz semmi baj! És tényleg felesleges lett volna hasba szúratnod magad. Meg épp valamelyik nap olvastam, hogy egyik nőtől vettek magzatvizet, negatív lett és Down kóros kislánya született. Úgyhogy felesleges. A kombinált és az integrált teszt is van olyan jó, ráadásul vetélési kockázata sincs. És most már megnyugodhatsz tényleg. :)
Jaj, Leia hercegnő. Amikor megszületett a lányom, mindenki azt mondta, hogy a Csillagok háborújából Lea hercegnő. Bár én egyiket se láttam a 6 részből, tudom, hogy az Leia és nem Lea, nem is Leila. :D
Látom többeteknél is a Péter a kedvenc. Nekem is tetszik, de a családban több Péter van és a férjem is az. Ezért más nevet választottunk. Már Lea is Nimród Attila (nagyapám után) lett volna, ha fiú. Most is ez a választott nevünk. Ha lány, akkor... Még nem tudom és kicsit idegesít, hogy ilyen nehéz nevet találni. Csak a második neve van meg: Nóra lesz, mert hát a nagyobbik is Lea Erzsébet (anyósom után), a kicsi is megérdemli, hogy 2 neve legyen (nekem és a férjemnek is 2 van). Pláne, ha nem tetszene neki az első neve, akkor használhatná a Nórát. :)
Benita anyuka!
Én is nagyon félek a szülési fájdalmaktól, az elsővel nagyon megszenvedtem, de most, hogy felvetődött a császár lehetősége úgy vagyok vele, hogy inkább még egy spontán szülés fájdalomcsillapítás nélkül repedéssel vagy vágással, mint egy ilyen komoly műtét (merthogy a császár az). És vajúdás közben kértem, hogy császározzanak, de nem gondoltam komolyan, mert a végén már magamnál se voltam és el is ájultam. Szóval inkább fájjon, csak ne kelljen műteni! :(
Studio!
A második is császár lesz, ez már biztos? :( Persze kockázatos császár után simán szülni, de nem lehetetlen.
A császárt meg mindenki másképp éli meg. Anyám alig ébredt fel az altatásból, máris fel akart kelni és egyedül a varratszedés érintette kellemetlenül, de nagyon jól viselte a császárt. Másnak meg elfertőződik a sebe és kis híján belehal... Én nagyon félek tőle! :( Bár már kezdek beletörődni.
Kicsilányka!
Örülök, hogy nincs semmi baj, csak a gép rosszalkodik. :)
Már ilyenkor kell menni cukorterhelésre? :O Én már nem is emlékszem, hogy mikor voltam az elsővel, de az biztos, hogy AFP után (az majd jövő héten lesz).
Én is a dupla névre szavazok. :)
Már nincs hasmenésem, pont az ellenkezője... Hát mit ne mondjak, ez sem éppen kellemes állapot. Viszont már újra van pocim! És csak lent, tehát nem puffadás vagy ilyesmi miatt lett! Majd megkérem a férjemet, hogy fotózza le és akkor felteszem!
Viszont még mindig nem érzem, hogy mozogna! :( 15. hét és semmi! Lea a 16. héten rúgott nagyot, de a picit nem érzem. Kezdek kétségbe esni, hogy első babások is érzik már a mocorgást, én meg semmit. Mondjuk ahogy látom, Kicsilányka sem érzi még a rugdosást, tehát lehet, hogy nekem sem kéne idegeskednem.
Mostanában baromira szívdobogásérzetem van. Amúgy is szívbeteg vagyok, de ez akkor is durva. Tegnap ismét az utolsó pillanatban tudtam lefeküdni az ágyra, mert főzés közben rosszul lettem. Szegény férjem etetett, mert mér arra se voltam képes. :( Pedig a vérnyomásom 90/60, tehát nem olyan alacsony.
Ti szoktatok szédülni? Én egyre többet és durvábban. A hányinger, émelygés meg csak nem akar múlni.
sziasztok:)
kicsit irigykedem rátok:)
én még nem érzem a picit:(
a lánykámat 16 hetesen éreztem először:)
pénteken 16 hetes:))))))))))))))))))
csütörtöktől a balcsira megyünk:)
aki volt az belement fürödni?
én nem merek belemenni:(
ebben a nagy melegben pedig annyira kivagyok:((
Szia! Örülök,hogy jól vagtyok!
Igazából még korai is érezni, első babánál a 18-20.hétre írják. Második/többediknél hamaraabb.
Előtte max. 1-1 nagyobb mozgást lehet érezni, de az még ugye nem rendszeres.
Sziasztok! Csak beköszönök. Jól vagyunk, nem nagyon olvasgattam mostanában, bocsi!
Remélem mindenki jól van!
Mi remekül, bár én még nem érzem a picit...
Szép napot mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra ilyen melegben!
Nagyon jó, hogy már ti is érzitek a babót!Én is minden nap érzem kb egy hete már!már olyan jó lenne tudni, hogy ki lakik odabent!
Maka gratula a jó eredményhez!
Sziasztok.
Már jó régen írtam nektek. Nekünk is megjött az eredményünk:
PAPP-A szint: 1162.90 miu/L 1.51 MoM
Szabad ß-hCG szint: 31.40 Ng/ml 1.12 MoM Tarkóredő vastagsága (NT): 1.60mm 1.02 MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór
előfordulására: 1 : 13 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-
kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
azóta már a 14.hetet tapossuk :-)
s már nagyon kíváncsiak vagyunk hogy ki is lakozik a pocakomban.
Lány névnek nekem is inkább az Olívia tetszik, fiúban meg inkább az Ákos a nyerő, de a vezetéknevetekhez szerintem is jobban hangzik a Gergő.
Hány hetes vagy hogy már meg tudják mondani?
Köszi csajok!!!Én is az Olíviára voksolok!!!:O))
Remélem azt is adhatom neki!!!Jövőhéten ki derül:O))
Én lányban egyértelmű az Olívia sztem is gyönyörű a fiúban meg Gergő mert az Ákos nekem egy rossz emlék, úgyhogy ezt hagyd figyelmen kívül, amúgy mint név szerintem jó!De a Gergő jobb!Gergely vagy Gergő?
A fiatalabb dokinak nincs magánrendelése csak az sztk-s ott lehet nem jutna annyi idő rám de az idősebb ,így első ránézésre nem szimpi!
Aki minden téren ok lenne Ő meg már nem vállal több pácienst!
Van aki szereti az alliteráló neveket, az a lényeg,hogy Nektek tetszen.
A Botond is jó választás.
Ne foglalkozz vele,hogy fog kinézni a kiskönyved csak az a fontos,hogy Te nyugodt lehess a választásod miatt.
Próbálj személyes ebszélgetés aalpján dönteni úgyis ott dől el minden,hogy viselkedik Veled, mennyi időt szán Rád meg szerintem a nézetei is kiderülnek. Pl. engedi e csásár után a sima szülést,mit gondol a fájdalomcsillapitásról, ezek lényeges dolgok.
Remélem megtalálod az igazit:)
Akkor nekem is szavazzátok már meg:O))
Lány:Olívia vagy Írisz
Fiú:Gergő vagy Ákos????????????
Tóth a vezeték nevünk:O))