Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1644. RLindi (válaszként erre: 1643. - Kicsilányka1984)
2010. júl. 28. 17:52

DE hát a doki mondta,hogy nem hízhatsz semmit, nem?

Ezt be is tartottad- amiért csodállak megmondom őszintén- akkor meg tök jó, ha átlagos méretkéi vannak a picinek. Nem muszáj,hogy giga-mega baba legyen. Legalább könnyebben megszületik.

Ne aggódj!:)

2010. júl. 28. 17:46

csak azért is ,mert annyira kicsi a pocakom:(

amikor terhes lettem óriási volt!lehet fel voltam fúvódva??

a doki is azt mondta,hogy elég nagy a baba.

most meg azt mondja átlagos.akkor nem nőtt sokat:(((

1642. pe80 (válaszként erre: 1641. - Kicsilányka1984)
2010. júl. 28. 16:24
Ne aggódj! Csak 4 nappal későbbre vagyok kiírva, mint te és eddig 2x éreztem mozogni, de azóta eltelt több, m egy hét és semmi. Már abban sem vagyok biztos, h őt éreztem. De azért biztos minden rendben van!:)
2010. júl. 28. 16:09

ez szerintetek igaz?

egy orvos rovatban találtam:

7. Éhezik a kisbabám, ha keveset hízom?

Előfordulhat. A felmérések azt mutatják, hogy a nagyon vékony nők, akik csak nagyjából öt kilót híztak a várandósság alatt, gyakran kis súlyú újszülöttet hoznak világra, és a koraszülés is gyakoribb náluk, mint az átlagos súlyúaknál.

egyre jobban aggódok:(

még most sem mozog a babám:((((((((((((((((((8

2010. júl. 28. 14:38
Hajdú Krisztina tényleg nagyon jó, sajnos mikor én voltam szabin volt, de Bátorfi dr is nagyon kedves volt, és látszott, hogy gyakorlott. A kromoszómáinkat meg Hajdú K. nézte, az ő aláírása van a papíron. Még UH-on nem látszik, de a leleten ott van, hogy XY :)
1639. pe80
2010. júl. 28. 14:23

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket, írni ritkábban van időm, meg részben átmentem a decemberiekhez, mert dec.29-re írtak ki.

Voltam kombinált teszten, Down-ra az eredmény 1:18000, a másikra kisebb, mint 1:50000. Aztán az afp-m megint alacsony lett (0,52Mom), úgyh agyalok, h benevezzek-e az integráltra. Még a 20. hétig meg lehetne csináltatni... Kisfiamnál még alacsonyabb volt az afp, de akkor voltam integrálton, de most nem nagyon fizetnék pluszban. Most arra jutottunk, h egy hétre az előző vérvételre levették újra az afp-t, meg jövő héten megyek genetikai uh-ra 2 helyre is. Elmegyek sztk-s rendelésre is, baj nem lehet belőle, ha többen látnak, meg megyek genetikushoz (dr.Hajdú Krisztinához). Ő a kisfiamnl annyira megnyugtatást adott, és minden doki, akivel csak beszéltem profinak tartja. Ő majd megmondja, h indokolt-e az integrált. Én a Praxis rendelőbe megyek hozzá. Ott olcsóbb, m az Istenhegyin. Ha nem kell 4d meg dvd felvétel, 6000ft, ha kell, akkor 12000ft. Még agyalunk, h melyiket válasszuk, de az igazsgosság szellemében (kisfiammal ilyenkor már ilyenkorra nem is tudom hány dvd felvételünk volt uh-król :) )valszeg 4d-zünk.:)

Én is nagyon kíváncsi vagyok már a nemére. Eredetileg lánynak drukkolunk, de a férjemmel mindketten fiút érzünk. Úgyh már annyira hozzászoktam a gondolathoz, h biztos fiú, és végülis tök jó haverok lesznek majd a bátyjával, h lehet, h mr azon lennék csalódott, ha lány lenne.;) Verekedésre anyum is azt mondta, h mindegy, h fiú vagy lány, mi is verekedtünk az öcsémmel. Sőt, nagyim rákontrázott, hogyha láttam volna anyámat meg a nővérét...:D Szóval, egészség legyen.:)

2010. júl. 28. 13:51

Én Tokodra járok 4D-re, Kom-Eszt megyében, Budapesthez nincs túl közel,de hozzánk igen. 6000 egy vizsgálat, és egy nagyon profi szülész főorvos végzi, rászánja az idő, csinál képeket mindig. Nekem van baba-mama kártyám, azt is elfogadják, így csak 5600. Ha esetleg valaki a közelben lakik, ajánlom. Kb.1 hétre szoktak tudni adni időpontot.

Az Istenhegyi tényleg nem olcsó hely, én már csak tudom. Szerintem közülünk csak én voltam chorionboholy vizsgálaton, meg sem merem mondani, mennyi volt (60 000) de megőrültem volna még 6 hónapig, főleg a múltkori után, így összeszedtük rá.

1637. kisfari (válaszként erre: 1636. - Vick81)
2010. júl. 28. 11:04

húú Vick remélem igazad lesz ebben a hízás dologban!

Én az elsőnél fogadtam szülésznőt, de semmit nem csinált, de azért most is fogok fogadni egyet, hátha nagyobb szerencsével járok, meg tényleg ő van ott elvileg legtöbbet a szülés alatt, sokat tud segíteni.

Egy csomó helyen olvastam hogy újabban a kismamák nem is dokit fogadnak hanem szülésznőt csak pont ez miatt.

Én sem tervezem hogy többet szülnék(bár tegnap futott végig az agyamon hogyha fiú lehet nem állok meg egy kislányig:)), és az elsőt úgy el cseszték remélem a második jobban sikerül.

1636. Vick81
2010. júl. 28. 10:43

Sziasztok!

Szia Antonka!Ne aggódj nekem is zavaros volt minden az elején nem értettem ezt a terhesgondozásos mizériát!és találtam egy jó dokit és ő eligazított az útvesztőben.Van dokid?Ha nincs szerezz gyorsan egyet sokkal nagyob biztonságban fogod magad érezni.

Nekem is fiam van, igaz nagyon hafájós volt de most egyáltalán nem agresszav.Tud csintalankodni, de pl. nem verekedős többször kap, mint ad.De igazán élénk kis harcikakas, otthon.

Most is mozog babóm, olyan jó érzés!Én holnap megyek afp-re.Már úgy várom a genetikai Uh-, hogy végre megtudjam a nemét!Félek, hogy csalódott leszek, ha fiú márpedig fiút érzek, de annyira szeretnék kislány,t!Persze ez mellékes dolog, legjobban azt szeretném, ha egészséges okos és szép lenne!:)

Kisfari!ne izgulj a kilók miatt!Én is már majdnem 2 kg-nál járok.Eyébként egy vdőnő ismerősöm azt mondta, hogy általában aki az elsjén hízik annak a végére megáll.

Az egyik anyuka a 20. hétig semmit nem hízott utána meg 22-kg magára kapott!akkor inkább az elején hízzunk 8-at és ennyi!Nem?

Én 4d-re szerintem a Margitba fogok menni. nagyon ó ott az Uh szoba, meg a nőci is anniyra jó fej, barátságos a környezet meg minden!

Ti választotok szülésznőt??

Lindi!Olvastam, hogy régebben kérdezted itt a fórumon, hogy megismétlődik e a fájásgyengesé.Rákérdeztem a dokimnál és azt mondta, hogy ez fejben dől el.Ha félsz a fájdalomtől meg a szüléstől akkor megismétlődhet, ha úgy állsz hozzzá, hogy sikerülni fog, akkor sikerül.Úgyhogy én elhatároztam, hogy sikerülni fog és természetesen fog születni a babucim.És egész a szülésig ezt fogom magamba sujkolni és ezért választok szülésznőt is!állítólag nagyon sokat segyt!Valszeg nem fogok többször szülni szeretnék mindent megtenni a term.szülés érdekében.

1635. Freny (válaszként erre: 1633. - Alina33)
2010. júl. 28. 10:31

Szia :)

Ha úgy nézzük, akár az is lehetne, arra aug. 12-re kaptam időpontot...(akkor már majd 20 hetes leszek) Ez magán lesz, egy itteni doki rendelőjében, 13.000-be fáj, de legalább fél óráig csak azzal fog foglalkozni, hogy megszámlálja minden kicsi ujjacskáját a babónak. Talán akkor megnyugszom majd, hogy minden rendben van vele... Az uh nem árthat neki, azt mondta a doki, jobban árt, ha a mama túlzottan aggódik, meg ideges, mert az akár görcsöket is okozhat... ezt az okfejtést eddig még nem hallottam, de lehet benne valami...

1634. kisfari
2010. júl. 28. 09:46

Lányok aki megy 4d uh-ra hova mentek? a kórházba, vagy valami magánba?

Mert én a beutalós uh-ra aug.19-re kaptam időpontot és akkor már 20 hetes leszek és nem bírok addig várni azt hiszem.

1633. Alina33 (válaszként erre: 1631. - Freny)
2010. júl. 28. 09:44

Szia Freny,

ez már úgymond a 18. heti genetikai ultrahang lesz?

Én is bejelentkeztem a kórházba uh-ra, de aztán kiderült hogy ott nem okvetlen genetikusok, hanem csak uh-os vizsgálók (szonográfusok) végzik a vizsgálatot, így felhívtam itt Bp-en az Istenhegyi géndiagnosztikát és ott kaptam időpontot genetikushoz.

Igaz 15 ezerbe fog fájni, de ha már nem megyek integrált tesztre, inkább erre költöm a pénzt.

Ja és sikerült magam a fő atyaúristenhez Hajdú Krisztinához kerülni - úgy örülök!

Ja és persze a dokim azt mondta hogy azért menjek el a kórházi uh-ra is, mert több szem többet lát.

Remélem nem árt a babónak ez a sok ultra.

1632. Alina33 (válaszként erre: 1620. - Antonka)
2010. júl. 28. 09:39

Szia antonka!!!

Üdv köztünk!!!

Kérdezz bátran, biztosan tudunk segíteni vagy iránymutatást adni.

Ha megnyugtat (nem fog) én a második csemetémet várom de néha ugyanolyan elveszettnek érzem magam, mint az első babánál és hasonló genyóskodásokkal kell szembesülnöm az orvosok, szülésznők részéről.

Sajnos ki vagyunk szolgáltatva...

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ha anyagilag megtehetitek, fogadj orvost vagy szülésznőt!

Egyébként merre laksz?

1631. Freny
2010. júl. 28. 09:36

Sziasztok :)

Bocsi, hogy így eltűntem, de szétvertük a házat a férjemmel, hogy legyen egy saját szoba a kistesónak is. Hát.... nem volt egyszerű, és még messze a vége. Szerencsére párom ezermester, mindent ő csinált, iparos mutatóban sem járt nálunk.

Üdv az újaknak! Nagyon jó, hogy ilyen sokan lettünk :)

Nekem is mocorog már a picur, bár nem minden nap érzem. Én most vagyok 17 hetes.

Hízásról: 3kg ugrott fel eddig, pedig alig bírok enni. Iszonyatosan sokat görcsöl a gyomrom... nem ég, hanem ahogy belekerül a kaja, azonnal "megáll" a működésben. Kevés a savam, de erre sajna nincs semmi bogyó. Van, hogy 3-4 órát szenvedek, mire kicsit jobb lesz. Citromlevet kell innom, minden kaja után, hogy jobb legyen. Hát nem kívánom senkinek. Inkább égne, mint anno Rékával.

Szurkoljatok nekem, este megyünk párommal 4D-re, ott kiderül talán, ki lakik odabent :) De a legfontosabb, hogy mindene meglegyen! Meglepődött a doki, hogy ilyen korán akarunk menni, de mondtam neki, hogy nem a pofijára vagyok kíváncsi, hanem hogy minden kis szerve, "alkatrésze" a helyén van-e? Mivel az sztk-s ultrahang fél perce alatt ezt nem nézik.... Szóval 8-kor szurkoljatok. Ha megjöttünk, írok majd.

Remélem, minden rendben van, nagyon aggódós vagyok, hogy egészséges-e? Rékával fele ennyit nem aggódtam. Normális, hogy ilyen vagyok, vagy ez már túl sok?

1630. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1629. - Kisfari)
2010. júl. 28. 09:02
Jajj-jajj! Bocsánatot kérek, nem akartam elvenni senki kedvét a gyerekvállalástól, csak hát a tapasztalat... :)) És mi is verekedtünk a húgommal.
1629. kisfari (válaszként erre: 1627. - Zsuzsanna68)
2010. júl. 28. 08:23

hát ez egy nagyon megnyugtató mondat volt itt mindenki számára:

"Ella, nyugosj meg, ha fiad lesz, ha lányod, verni fogják egymást"

:))

1628. e3ff20089b (válaszként erre: 1620. - Antonka)
2010. júl. 28. 07:54

sziasztok!

én is így vagyok ezzel!én hétfőn voltam a 12. hetes genetikai uh.-on,és próbáltam érdeklődni,hogy a vérvétel belefér-e még mert elég későre kaptam időpontot! erre úgy beszélt velem a nő mintha megsértettem volna,végül is egy órás késéssel hívtak be,aztán rohanni kellett mert kb még 2 percig volt vérvétel,két emelet különbséggel!Ott viszont kiderült,hogy a védőnőnek is kellett volna papírt adnia,amire egyébként 3szor kérdeztem rá mikor voltam,majd felhívtam tegnap és továbbra is állította,hogy neki semmilyen papírt nem kell adnia vérvételhez!arról nem beszélve,hogy a szülés várható időpontját átszámolta az orvoshoz képest kb.egy héttel amit a magzat első mozgásához írt a könyvbe...na mindegy nem akarlak titeket untatni csak az idegesít,hogy elvárják az embertől,hogy mindent tudjon,de nekem csak az első gyerekem lesz nem a hatodik!

2010. júl. 27. 22:23

Csatlakozom kisfarihoz a fiúk védelmében. Gergőkém szerintem még soha nem szólt hangosan (most 18) nem hogy verekedett volna! A mai napig féltenem kell, hogy kihasználják, meg olyanok csapódnak hozzá, akik csak a hasznot látják benne, mert kedves, jóindulatú. A hasa pedig még soha nem fájt! Úgyhogy akinek fia lesz, inkább azért aggódjon, hogy legyen egy kicsit vadabb.

Ella, nyugosj meg, ha fiad lesz, ha lányod, verni fogják egymást :))

Szia Antonka!

Tudom, hogy nehéz, de tedd magad túl az ilyeneken, velem az elsőnél úgy ordított egy asszisztensnő 30 ember előtt, hogy azt hittem, meg is ver. 2 napig sírtam. Hát nem érte meg, az ilyeneknek saját magukkal van bajuk.

Nincs választott orvosod? Ha megtehetitek, szerintem biztonságot ad, persze ha sikerül normálisat találni.

1626. kisfari (válaszként erre: 1610. - Babarózsa84)
2010. júl. 27. 22:13
Gratula. Ez szerintem is nagyon negatív, nekem sokkal kevesebb volt az arány.
1625. kisfari (válaszként erre: 1624. - Antonka)
2010. júl. 27. 22:04
És 12hetes uh-od volt?
1624. antonka (válaszként erre: 1622. - Kisfari)
2010. júl. 27. 21:47
Ja és a doki nem is beszélt velem levette a hüvelykenetet és kézrátéttel megállapította a méh nagyságát, és hogy zárt a méhszájam...biztos ért hozzá, de ennyire?
1623. antonka (válaszként erre: 1622. - Kisfari)
2010. júl. 27. 21:46
14 hetes leszek csütörtökön. Próbálom nem hagyni magam, de érzékenyebb vagyok, mint eddig, és rosszabbul esik minden.
1622. kisfari (válaszként erre: 1620. - Antonka)
2010. júl. 27. 21:44

Szia!

Az elsőnél nekem is zavaros volt az egész!

Ne hagyd magad, az a dolguk a terhes tanácsadáson, hogy tanácsot adjanak!

Hány hetes vagy?

1621. kisfari (válaszként erre: 1616. - RLindi)
2010. júl. 27. 21:41

Én már az 5.-nél tartok, jaj ezt leírni is rossz, pedig tényleg alig eszem.

Én is ma voltam afp-én és csak aug.2. felében lesz erdmény és utánna megyek UH-ra meg dokihoz is, olyan sokára lesz az még, már én is nagyon kíváncsi vagyok!

1620. antonka
2010. júl. 27. 21:41

Sziasztok! Most találtam rá erre a fórumra(végre).

Most várjuk az első babánkat, január végére vagyunk kiírva. Igazából azért keresgéltem hozzám hasonló helyzetben lévő kismamákat, mert elvesztem az egészségügy rejtelmeiben. Már a hatodik hét óta járom az orvosokat, vérvételt, védőnőt, aztán újra kellett kezdenem, mert nem adtak kiskönyvet.... stb. A védőnő tanácsára a szakrendelőben kezdtem a tortúrát előröl.De most ezt megint zsákutcának érzem. Ma voltam terhességi tanácsadáson, ahol nem csináltak szinte semmit, és megmertem kérdezni, az asszisztenstől, hogy UH-ot csinálnak e, lecseszett, hogy le van írva a kis könyvben hogy mi fog történni, én miért nem tudom.... És még sorolhatnám. Teljesen feladtam. Sajna elöltöztünk abból a városból, ahol mindenkit ismertem, ahol felnőttem, és most itt kínlódok ezzel az egésszel.

Remélem nem untattam senkit a kínlódásommal, de olyan jól esett leírni!

1619. Babarózsa84 (válaszként erre: 1617. - RLindi)
2010. júl. 27. 21:33

Köszi!:)

Huu,az tényleg hosszú.Nekem a 18 hetest a kórházban csinálják.

Már én is híztam 1 kg-ot, kicsit nehéz beletörődnöm,hogy most már csak hízni fogok.:)

1618. RLindi
2010. júl. 27. 20:34

Ja, és csinált egy rövid uh-t ma, a pici végig befordulva szunyált, semmit sem láttam belőle!

Így hát még mindig nem 100%,h. fiúcskánk lesz, igaz ez mellékes a lényeges csak az egészsége.

1617. RLindi (válaszként erre: 1612. - Babarózsa84)
2010. júl. 27. 20:32

Hidd el ez nagyon tuti negatív:)

Gratulálok a szuper eredményekhez!:)

Én ma voltam afp-n, 1 hét múlva lesz eredmény, ami tök jóó, de augusztusban a dokim szabadságon lesz ezért csak szeptember 2-án megyek hozzá, amikor már 21 hetes leszek és csak akkor csinálja meg a genetikai uh-t is. Szóval jóóó soká:S

1616. RLindi (válaszként erre: 1614. - Kisfari)
2010. júl. 27. 20:30
Én is híztam 2kg-t már eddig, ami elég elkeserítő, főként,hogy szépen elosztva mindenhol!
1615. RLindi (válaszként erre: 1613. - Kisfari)
2010. júl. 27. 20:29
Ááá, úgy elérzékenyültem azon amit írtál, imádni való édes gyerkőc lehet a fiad! jaj imádnám ha ilyen kisfiam lenne:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook