2011 januári babák (beszélgetés)
Na de komolyan itt tényleg csak én hízok???!!!!
Lehet tényleg lányka, azt mondják a lányokkal többet hízik az ember.
Na azt hiszem ki kell állnom a fiúkért!!!
Az én fia annyira erőszakos hogy a lányok folyamatosan verték a játszótéren meg lökdösték és szegény csak állt és nézett mert nem tudta mire vélni az egészet. Az oviból folyamatosan úgy jött haza hogy ez meg az fellökte, megütötte stb. kb fél évet kellett könyörögnünk az apjával, hogy védje már meg magát.
Hogy hasfájósabbak és nyugtalanabbak, ezt már én is többször hallottam, de nincs viszonyítási alapom, az tény hogy Zalán nagyon hasfájós volt.
A bújásról meg nekem lányos anyukák panaszkodnak, hogy meg sem lehet puszilni a lányokat, de a fiúk... nekik az anyjuk a minden! Nálunk minden este van, kell hogy legyen "barátkozás" amikor összebújunk, és egyfolytában duruzsol nekem, hogy én vagyok a legszebb és legpuhább bőrű anyuka a világon és ha nagy lesz csak engem akar feleségül venni, és amikor mondom neki hogy ez nem így lesz, azt mondja hogy ő akkor sem fog elköltözni mert mindig velem akar aludni..... kb holnap estig tudnám sorolni. :)
Azt hiszem hogy tényleg nevelés kérdése, meg biztos számít az alaptermészete is, de így pár év után azt gondolom hogy egy fiúban kell hogy legyen egy kicsi rosszaság és kell hogy néha verekedjen, mert különben sokkal rosszabb neki.
Lehet hogy ez így most kicsit furán hangzik, de nálunk ez a tapasztalat.
Köszönöm!:) Igazából mindegyik 1:50000
Csak azért mégis izgulok,pedig rá van írva,hogy negatív, csak kíváncsi vok,hogy mennyire negatív...nehogy csak éppen hogy,mert akkor elmennék a 15000-re is...de akkor így nem.
Sziasztok! Meg van a kombinált teszt eredményem, szerencsére negatív.
Kockázat a Down-kór előfordulására:kevesebb,mint 1:50000
Kockázat a 18-as triszóma, Edwards-kór előfordulására:kevesebb,mint 1:500000
Még vannak vmi számok,de nem értem őket. Hol ,lehet egyébként megnézni,hogy mennyire jó ez az eredmény?
sziasztok.
Én hétfőn voltam Afp-s vérvételen és az eredményét majd csak a nagy genetikai UH kapom meg amire 18 án megyek majd, addigra talán a neme is kiderül, mert most legutóbb annyira vagy úgy mozdult, hogy képtelenség lett volna megmondani..
Én egyedül a lábaim visszerességén aggódom, hajszálerek és a nagyobb erek is egyre jobban látszódnak körbe mindenhol, és nehéz láb érzésem van, pedig hol van még a vége..:-S
Nekem lesz a harmadik:O))))
Helló lányok:O)
bocsánat:)
akkor keverlek.
valaki írta ,hogy 3 van neki:)
Üdv. neked is kicsilányka!
Igen, a sok gyerkőc nagyon klassz. Nem tudom, mennyire vagy képben, sajnos nem gyerkőcünk, hanem gyerkőcöm. Ez a pici lesz a közös, azért is vállaltam ennyi idősen. Eddig még sosem vártam senkivel közösen gyereket, mindig csak egyedül, egyedül mentem szülni, egyedül vittem őket haza a kórházból, egyedül választottam neveket... Mikor Rékát (ő a 2.) hazavittem, egy hétre rá került elő az ex, annyit kérdezett: "És mi lett a neve?" 37 éves koromig tűrtem és szenvedtem (én hülye!!), mert valami hülye becsületkódex miatt eszembe se jutott, hogy lehetne normális életem is, meg mit szólnak... meg ilyenek. Aztán végülis nem is én döntöttem. Ez volt az egyetlen jó, amit velem tett életében.
Nem kellett fél év sem, és megtaláltam a nagy Ő-t, és 4 éve boldog vagyok.
Hu, bocs mindenkitől, elkalandoztam, ez baba-fórum!
Szóval nektek is fiú! Lehet, hogy ez egy fiús oldal lesz? :)
őszintén megmondom majdnem leestem az ágyról amikor a doki mondta,hogy fiú.
én is félek kicsit.
ja és tele vagyunk lány rucikkal:)
nem tudom mi lesz:D
Akkor most Kitti mellé kisfiú érkezik? Gratulálok! :)
Nekem pont ma vette el a kedvemet a férjem, hogy a fiúk milyen hasfájósak, sokkal nyugtalanabbak meg lepisilnek (mondjuk Lea is lepisilt egyszer és én is a gyerekorvost jó ívesen, pedig lányként ívesen pisilni, még a gyerekorvos is mondta anyámnak, hogy ilyet még nem látott a 30 év alatt), meg durvábbak, mint a lányok, lehet, hogy Leát is verni fogja, mint a keresztfiam a 4 évvel idősebb nővérét és közölte, hogy ő mégiscsak kislányt akar másodiknak is. Most kicsit megijedtem, hogy mi van, ha fiú (eddig TÉNYLEG mindegy volt, de most kicsit félek). Nyugtassatok meg, hogy a kisfiúk is tudnak bújós cicák lenni és az erőszakosság csak nevelés kérdése! Annyira jól éreztem magam most pár napja, erre elkezdek ilyen kis sz*r problémákon gondolkozni, hogy a kisfiúk nem olyan finomak, mint a lányok meg hogy vajon mitől van fehérje állandóan a vizeletemben, lehet-e terhességi toxémiám, ha alacsony a vérnyomásom stb. Lehet, hogy Lea nem foglal le eléggé és ezért idegesítem magamat mindenen? Pluszba még a férjem is, mintha direkt csinálná...
sziasztok:)
üdv az újaknak:)
megjöttük a nyaralásból,meg anyuméknál is voltunk pár napot.
ma voltam dokinál és védőnőnél.
cukor,16 heti vérvételekkel minden ok.
nagyon jók lettek az eredmények:)))
18 hetes uh.-ra 20 hetesen kell mentem.azt mondta a doki had nőjön még a pici fiú:)
igen!kisfiú!100% azt mondta:))))
hízni nem híztam szerencsére.19 hetes terhes vok
a doki azt mondta,hogy ha így gyarapszunk tovább úgy 3-3.5 kg lesz a babóca:)
a balcsiba meg nem úsztam.megmondom őszintén nem mertem.annyira féltem a babát!
Alina33
nekem éppen az ellenkezőjét mondták4azt mondták ha elmegyek táppénzre akkor kb fele pénzt kapok mint emígy.
és így gyesen vok.
Zsuzsanna68
milyen jó nektek,hogy ennyi gyerkőcötök van:)
irigy vagyok:D
Vick!
Köszi, tényleg hasonlítunk, azért is tettem föl ezt a képet, mert ezen pláne :) Az a 26 év meg... igazán semmi :))
Kaja-téma: Én ugyan sose néztem, mit szabad és mit nem, csak ami jól esik. Jó, nyers tojást meg nyers húst, meg persze alkoholt nyilván nem, de azon kívül... Jó kis rezgős csülök, meg bableves...
Nemrég olvastam valami orvosi oldalon, hogy a legújabb kutatások szerint megdőlt az az elv, hogy a gyereknek fájhat a hasa attól, amit az anyuka eszik. Azt írták, ez hülyeség, mérgek átjuthatnak az anyatejbe, de olyan anyag, ami hasfájást okozhat, nem. Ahhoz konkrétan meg kellene ennie azt az ételt, hogy fájjon tőle a hasa. Majd megpróbálom megkeresni, nem emlékszem hol olvastam.
Hát nem tudom. Én mondjuk tényleg soha nem tapasztaltam olyat, hogy összefüggésben lenne a gyerek hasfájása azzal, hogy én mit ettem. Pedigg pl. inni sárgabaracklé meg tej, mást nem kívántam, és amég csak szoptak, sose fájt a hasuk. Igaz, 2-3 hónapos koruktól sajnos kellett mellé tápszert adnom, és addig is épp hogy elég volt a tejem.
Ella, most írtál egy tök jót, hogy lehet, hogy azért nem volt neked sem elég tejed, mert sose érezted terhesen, hogy feszülne vagy nőne a melled. Hát eddig én sem éreztem soha semmit a mellemen, egyiknél se, most meg kétszer akkora, feszül az első pillanattól, és baromi érzékeny. Lehet, hogy végre rendesen fogok tudni szoptatni??? De jó lenne!!
Jaj, az nagyon nehéz! Olvasok újságokat és abban is sok anyuka panaszkodik, hogy a baba hasfájós és semmi tejet, semmi rostost nem ihat, nem is ehet káposztát sem. Én is kivoltam, amikor a védőnő meg az orvos rám parancsolt, hogy akkor most csak ásványvíz, szűrt almalé és szőlő, mert a baba hasfájós lesz, ha mást iszom. Kb. 2 hétig tartottam, utána jelentősen apadt az amúgy sem elég tejem, a tápszerben meg nincsenek olyan anyagok, amiktől fájna a gyerek pocija, pláne, hogy hypoallergén volt.
Amúgy kell, hogy feszüljön meg nagyobb legyen a mellem? Állítólag azért sem volt Leával tejem, mert nem nőtt a mellem és sosem éreztem se terhesség alatt, sem szülés utánt, hogy feszülne, érzékeny lenne.
Nekem is van ilyen furcsa érzésem, de ha tüsszentés meg hirtelen mozdulat miatt van, akkor inkább az az oka, hogy megrándult az izmod. Ilyenkor ugye a tartószalagok meg az izmok is változnak, kicsit kinyúlnak és könnyebben meghúzódhatnak. Szülés után is így van egy kis ideig. Mondjuk én azért nem akartam tüsszenteni, mert fájt tőle a gátsebem. :P
Szerintem pár nap és érezni fogod! Amúgy én nem is tudom igazából mihez hasonlítani. Kicsit olyasmi, mintha egy darabka életre kelne benned. Van, aki azt mondja, olyasmi, mint a bélmozgás (ez szerintem csak a későbbiekre igaz, amikor már a 20-22. héten nagyobb és erőteljesebben mozog). Az elején kicsit olyan, mintha a verőeredbe jutna a vér, de nem ritmikusan, a szíved dobbanására mozog, hanem folyamatosan. Kb. mintha a vízmértékben a vízbuborékot mozgatnád, az se tud kifutni a vizes műanyag részből, nem úgy, mint a vér, ami átfut az ereden és utána újra pumpálni kezd. Elég bonyolultan meg hülyén írtam le, de szerintem a 16-20. hét között kb. így mozog a baba, én legalábbis ilyennek érzem, utána kezd tényleg olyan "bélmozgássá" erősödni a rugdosás.
Tök kivagyok csajok
Képzeljétek júli 5 óta táppénzen vagyok (ezt ajánlották nálunk a bérszámfejtők, hogy így jön ki majd "legjobban" a tgyás meg a gyed) és a háziorvos első körben csak 1 hétre, majd a következőkben 2-2 hétre írja meg a táppénzes papírt (ez mindenhol így van). Mivel nálunk júli 20 a táppénzes papírok leadási határideje, ezért csak egyetlen heti igazolást tudott a dokim kiadni (a következő két hetes adag már túlnyúlik 20án), így júliusra csak 1 heti táppénzt fogok kapni :(
Marha jó!!! Azt mondták, hogy ez majd a következő hónapokban kompenzálódik és beáll a normál havi rendre, de hát nem vagyok vele kisegítve.
Teljesen kész vagyok. Egy heti táppénz áááááááááá ja meg persze egy havi családi pótlék hurrrrrrrrrá.
A gyes-t meg ugye csak egy-két hónap múlva kapjuk meg, mert annak is van valamennyi átfutási ideje.
Így legyen kedve az embernek gyereket vállalni Mo-on.
Szerinterm ha mindent betartanánk amit nem ajánlanak enni vagy inni terhesség és szoptatás alatt akkor éhen halnánk.
Én ezt eléggé megszenvedtem a fiamnál a szoptatós diétával, se tejtermék, se fűszeres, se zsíros, se friss pékség....már ott tartottam hogy ott álltam a hűtő elött éhesen és sírva, mert semmit nem ehettem. közölték velem hogy egyek rízst meg főtt krumplit, amíg szoptatok (9hónap). Persze a diéta ellenére is hasfájós és hasmenéses volt a gyerek, amíg el nem kezdett az anyatejen kívül mást is enni.
Köszi szépen.Tényleg nagyon édi!Legalábbis nmekem meg apának a legédibb aranycica!
Én meg azt néztem, hogy mennyire hasonlítotok a lányoddal és alig nézel ki nála idősebbnek.
Húha..napi 3-4 dl???! Én a barátnőm esküvőjén májusban ittam meg egy Baileys-t de az sem esett jó, ráadásul rögtön a fejembe is szállt.. és egyáltalán nem is kívánok semmi alkoholt, sőt.. A borról viszont hallottam, hogy ritkán kis mennyiségben szabad, bár ettől függetlenül én nem iszom.
Lányok, előfordulhat hogy már a baba mozgását lehet érezni ilyenkor (első baba és 15+4)? Nekem néha furcsa érzéseim vannak bal felől lent, tegnap pl. amikor tüsszentettem, utánna éreztem váratlanul. Én korainak tartom, de itt is olvastam, hogy van aki már ilyenkor érzi:-) A hasam pedig látványosan igazán csak most kezdett nőni. Egyértelműen babásnak (enyhén gömbölyödve) csak szűk felsőben látszom, a lenge felsőkben inkább olyannak tűnök, mint akire épp felcsúszott pár felesleges kiló. Eddig +4kg jött fel.
A hal az egyetlen, amit ajánlanak, azt én is szeretem! De abból is csak a rendesen átsültet szabad fogyasztani, sushit például tilos.
Én annyit bűnözök, hogy kéthetente-havonta megiszom 1-2 deci vörösbort. Leával végig ittam, most annyira nem tudok, mert ég tőle a gyomrom, hiába eszem hozzá zsíros kenyeret (nem túl stílusos, de szépen felszívja az alkoholt). Egyik ismerősünk mind a két terhessége alatt napi rendszerességgel fogyasztott bort és pálinkát is. Hát szoktam is mondani a férjemnek, hogy a Veronika nem normális... Borból csak 1 decit szoktam inni, ő meg kb. 3-4-et és naponta. Csoda, hogy Emese a 37., Zsombor pedig a 41. hétre született és nem indultak el idő előtt.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok!
A fagyit én is imádom, de alapból kerülöm-még itthon is, ugyanis 10 éve már feküdtem egy napot nyaralás alatt hányással, hasmenéssel fagyi miatt. Inkább fagyasztott jégkrémeket eszem az óta is . Talán biztonságosabb.
A tengeri herkentyűket szeretem, de a baba miatt akkor kihagyom. Bár én úgy tudom pl. a tengeri halakat sütve ajánlják az omega zsírsavak miatt..de az orvosok biztosan jobban tudják, ha már nem tanácsolták azt sem..:-/
4. Nyers tojást tartalmazó dolgok
Mivel a szalmonellabaktériumok igen ellenállók, rövid főzés sem pusztítja el őket, a tojást és a baromfihúst alaposan meg kell főzni. A nyers tojást tartalmazó ételek, például a tiramisu, a házi készítésű majonéz, a habos krémek és a fagylaltok fogyasztása terhesen kerülendő.
Sziasztok!
Én azt olvastam, hogy a nyershús (tatárbifsztek), meg az olyan kaják, amiben nyers tojás van (pl. tartármártás, majonéz) veszélyesek. Meg persze minden, ami nem főtt vagy sült, még a zöldségek is, nagyon alaposan meg kell mosni, mert hát ugye a trágyás földből szedik ki. Nekem azt tanácsolták, hogy ha pl. nyers sárgarépát akarok enni, mondjuk salátába, egy pillanatra forró vízbe kell dobni, akkor még nem fő meg, de fertőtleníti. Szerintem a tengeri izék közül is azok veszélyesek, amik nincsenek jól megfőzve, -sütve, vagy nyersek. Mert főzve-sütve halat pl. kifejezetten javasolják.