2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!!
Én is úgy hallottam,hogy a 2. trimeszterben jobb fogorvoshoz menni. Sajnos én is félek a fogorvostól. De muszáj menni.
Szokta valaki érezni, hogy keményedik a hasa?? Nekem esténként keményebb mint napközben, olyan 'majd szét durran' érzés.
Olvastam régebben, hogy valaki érdeklődött a fogorvos témáról (már sajna nem emlékszem ki).
Na mindegy, tegnap találkoztam a fogorvosommal, akit egyébbként imádok,ahhoz képest hogy rettegek a fogorvosoktól. én azt olvastam hogy jobb a második trimeszterben menni fogorvoshoz, ő azt mondta hogy mindegy igazából mikor megyünk, de ő szereti 2x-3x látni a terhesség alatt a kismamáit. Azt mondta még hogy ugyanúgy kaphat egy kismama is érzéstelenítőt, csak ne tartalmazzon lidokaint, de ő azt már másnak sem használ.
Szép Estét! (vagy inkább hűvöset:))
Ezt a meleget most én is nehezen viselem, a fiamnál valahogy jobban ment.de holnap este indulunk nyaralni. :)
A fiam október végén született és én a kistesót is őszre vagy télre szerettem volna, mert az első 1-2hónapban úgysem lehet pici babával sehova menni, csak szoptatni 3 óránként 1,5órát és mire jön a nyár meg a jó idő már ki tudsz jobban mozdulni strandolni,nyaralni, kirándulni. legalábbis én ilyen vagyok nem bírok otthon ücsörögni sokáig.szóval én örülök hogy téli baba lesz.
Úgy látom a hízásban én vezetek a 3kg-mal. :o
Bár nekem a hasam is tényleg elég nagy, fodrász vagyok és ma már minden vendégem úgy kezdte amikor bejött az üzlet be , hogy "jééé....", szóval most már egyértelmű hogy nem csak jót ettem, hanem van ott valami.
(majd a nyaralás alatt én is csináltatok pocakos képet és megmutatom)
Én titkon lányt várok és azt is érzek, de nem hiszek a megérzésbe, mert a fiamnál is lányt éreztem nem is volt fiú nevünk és mindenki lányt jósolt, de a 18.heti uh-on közölték hogy fütyije van a lányomnak. :) de ez a fütyi volt a legjobb dolog a világon ami történhetett velem az életben, nála nagyobb szerelem nem létezik, de most azért mégis szeretnék egy kislányt, bár ezt csak hallkan súgom, mert mit szól ha fiú és ezt hallja:)
Nem mondhatnám,hogy lapos lenne eredetileg a hasam, de nem is vészes, kis felesleg azért van rajta.
Férjemmel már észrevesszük,hogy keményebb, feszesebb, és egy kis dudor is van alul.:)...de ugye ez mások számára, főleg ruhában egyáltalán nem látható.
Van olyan közületek,aki már le sem tagadhatja (a külvilág számára),hogy állapotos?:)
Már alig várom,hogy mutogathassam a pocakom.
Én is tettem fel a naplómba pocak fotót, ha valakit érdekel ajánlom figyelmébe!
Ella tök jó a hasad!olyan édi!
Babarózsa!
Nekem is a mellső falon tapadt meg Lea és valóban csak kséőbb látszódott. Mondjuk éz alkati dolog is. Elvileg a lapos hasúakon előbb látszik. Nekem lapos a hasam, ennek ellenére a második baba már jól látszik. :) Ő a hátsó falon tapadt meg.
.maka.!
Nálunk is még vita tárgyát képezi a lánynév. Egyelőre Nóra (vagy Beatrix), de ez még szerintem változni fog.
Sziasztok.
Hát én még mindig dolgozom, és szerencsére elég jól bírom, szeptember 1 ig biztosan szeretnék dolgozni, de utána majd meglátjuk, hogy mennyire lesz kényelmes és kellemes..
A mi neveink:
Lány: Marina
fiú: László( mint apuka) vagy Dezső ( a jelentése miatt) vagy mindkettő.
Vezeték név Horváth ami elég gyakori és ezért szeretnénk valami nem túl gyakori keresztnevet.
aztán lehet utolsó pillanatban ez megváltozik :-)
Megjöttem! :)
Jaj lányok, annyira jó volt. Bejöhetett férjem is.
CRL: 56,4 mm, BDP:21,2 mm, NT: 1,4 mm
Mellkas szabályos, hasfal zárt,rekesz követhető, gerinc követhető, nyak normális, gyomor, hólyagtelítődés látható, 4 épnek látszó végtag, ritmusos szívműködés, közepes mennyiségű magzatvíz, a méhlepény a mellső falon tapad.
A mért biometriai adatok alapján 12+4 hetes vok.
Ezeket írták. Majd volt vérvétel is, annak 2 hét múlva lesz eredménye, amely a kórházba érkezik. Elég sok idő, de bízom,hogy minden rendben lesz.
Lányok!HA a méhlepény a mellső falon tapad meg,úgy mint nálam,akkor csak később fog látszódni a baba? Valahol ezt olvastam.
Ja, én kislányt érzek.:)
CSak úgy kapálózott,fetrengett.:) Teljesen kivehetőek voltak a végtagjai,az ujjacskái.
Férjemnek is nagy élmény volt. Képet nem kértem,mert olyan homályosan látszódott csak, és mozgott össze-vissza.:)
Azt hiszem, most egy kicsit megnyugodtam.:)
Jézusom. Én nem bírnám a nyári terhességet. Hogy bírtátok ki?!
Ha úgy döntünk egyszer (na nem most, majd talán 10-15 év múlva), hogy legyen 3. baba, biztos úgy időzíteném, hogy május-június környékén szülessen. Vagy tavasszal, mint a lányom. Mondjuk eddig egyik terhességemet se terveztem, szóval nem igazán beszélhetünk időzítésről. Meg aztán van, hogy próbálkozik az ember és sokáig nem jön össze. Unokatesómat irigylem, neki elsőre megfogant mindig a baba és úgy időzített, hogy akkor született a következő (mindkét esetben), amikor az előző után lejárt a GYES és már semmi szabadságot, betegszabit meg ilyeneket nem tudott kivenni. Talán táppénzen is volt még. És most GYED-et kap, pedig már több, mint 8 éve nem dolgozik és azt tervezi, hogy otthon marad a harmadikkal 8 éves koráig, GYET-en, mint főállású anya. Na, ő aztán tud időzíteni! Csak más kérdés, hogy én tutira nem bírnám ki 16 évig otthon, akármennyire is szeretem a gyerekeimet.
Én meg nyáron voltam nagy poakos amikor Zsombit vártam!Szeptember 1-én született!Gondolhatod az milyen vot!a strandon is annyira kényelmetlen volt, nem tudtam hasra feküdni!Na, most azért szerintemkönnyebb lesz!
Én már várom, hogy ősz legyen vagy inkább nyár vége!De cvsak hogy vége legyen ennek a hőségnek!
Én az elsőre fiút éreztem, amint pozitív lett a tesztem. Nekem fiam lesz, pedig titkon lányt reméltem. Aztán megszületett Lea. :) Talán csak 1-2 ember mondott lányt, mindenki más fiút. Egyedül a karikagyűrű mondott igazat: amikor feltekertem egy cérnára, körbe-körbe ment (elvileg, ha előre-hátra kileng, akkor fiú, ha köröz, akkor lány). Szóval ez bejött. De sem a kínai naptár (pedig azt pontosan áttanulmányoztam annak fényében, hogy az anyai életkort nem a születéstől, hanem a fogantatástól számítják a kínaiak), sem a jónás naptár, sőt, semmi az égvilágon nem mutatott lányt. Még a gyakori együttlétek is fiút jósoltak. Aztán tessék, kislány! :)
Most is fiút érzek. Pláne lánnyal álmodtam és állítólag pont az ellenkezője lesz, meg Leát is fiúnak álmodtam és még álmomban is elájultam szülés közben, szóval minden stimmelt, csak a neme nem. :) A férjem lányt érzett, de most valahogy fiút kezd ő is. Talán azért, mert most már nem ragaszkodik annyira még egy kislányhoz? De ez nagyon érdekes, mert én elsőre lányt akartam, mégis fiút éreztem, holott állítólag azt éreznek az anyák, amit lelkük mélyén szeretnének. És nem mertem bevallani, de kislányt akartam. Most meg már mindegy. Van egy lányom, ha kettő lesz, nagyon boldog leszek, de ha fiam születik, akkor is, mert a fiúk inkább anyásak és majd hozzám fog jönni, ha baj van. Persze nehezebb lesz látni, hogy felnő és nem az én kicsi fiam. De legalább esélyem lesz bebizonyítani, hogy jó anyósa vagyok a menyemnek és ilyen is létezik! :D Mondjuk a nagymamám jó anyós, a volt menyével is jóban van meg mindenkivel. :)
Jaj, én nem tudom, hogy ha megindul, tudok-e szólni. Max megadom valakivel (akár többekkel is) számot cserélek a fórumról és megírom SMS-ben. Lea is olyan hirtelen jött a 36. héten, azt hittem valami baj van és csak fájdalomcsillapító injekcióért mentünk az ügyeletre, nem szülni. Most már rutinosabb vagyok, de nem akarom elkiabálni, amikor mondjuk még csak jóslófájásaim vannak, mindenki értünk izgul és kiderül, hogy még nem szülünk. :P
Nyáron jobb lett volna szülni, most olyan dög meleg van és ezt egész nyáron ki kell bírnunk. Meg télen nehezebb lesz 2 kicsivel kimozdulni. Mondjuk annyiból jó, hogy ha elkezdődik a kóstolgatás, friss gyümölcsöt adhatok a picinek. :)
Én már naygon kiváncsi vagyok, hogy ki lakik a pocakomban!
Még mindíg nem érzek a nemét illetően semmit!
ti érzitek, hogy fiút vagy lányt vártok?
Bele szoktam olvasni a júliusi babások fórumába!Olyan izgi, hogy írják, hogy most indulunk a kórházba meg elkezdődtek a fájások!
Olyan kiváncsi vagyok nálunk ez januárban hogy lesz!Majd mindenki megírja, hogy most indulunk meg hogy kezdődnke a fájások!Meg arra is kiváncsi vagyok, hogy kinek hogy alakul majd a szülés!Nagyon izgi!Csak olyan messze van még!És ha megszületnek elmúlik ez az izgi várakozással teli időszak és nem leszünk utána már pocakosok!Jaj, de fura!Már most siratom a pocakosságom!
Jaj, nekem erről az jut eszembe, hogy anyám együtt szült egy nővel, akinek fiút mondtak (több, mint 21 éve). Megszületett a KISLÁNY. Be akarták perelni az orvost, hogy elcserélte a gyereküket, mert nekik fiuk van, nem lányuk.
Amúgy sokaknak mondanak mást még most is. Pont itt a Hoxán olvastam egy anyuka cikkét, hogy végig Lillát vártak és a szülőszobán derült ki, hogy Olivér. És ez most volt, nem 15-20 éve, modern UH gépek mellett. Talán a 3/4D a megbízható, ha beterpeszt a pici. :D
állítólag Óváron volt több per,mert nem az lett a babó amit mondtak s a szülők pereltek.
ezert nem szeretik mondani...
sajnos nem:((
a dokim azt mondta csak akkor ha betöltöm a 6.-hónapot.
most meg a győri azt mondta,hogy 27.-én leszek 19 hetes s addig vizsgál míg meg nem tudja mondqani:D
Elvileg nekem is a saját dokim vizsgál ma. Majd meglátjuk, milyen kedve lesz! :)
És neked megmondta anno?
Sziasztok!
Ekkora baj, ha híztok? Valamelyik várandós tanácsadó füzetben az volt, hogy az első trimeszterben 2 kg normális. Én meg ugye 3 kilót fogytam, de állítólag ez is normális, csak engem idegesít. :S
Ja, ma felteszek POCAKFOTÓT!!!! :) Akkorát nőtt, amióta normálisan működik a testem és nincs hasmenésem. Talán már visszahíztam azt, amit leadtam, csak az itthoni mérleg folyton félremér.
Kicsilányka!
Gratulálok a hullámzó babához! :) Most megnyugtattál, hogy láttad, amint mocorog, de nem érezted. Akkor az én babámmal se lehet nagy baj... :D
Eni26!
Gratulálok! Üdv köztünk!
Én az elsővel Gravidat szedtem,d e még szülés után is hányingerem volt, miután bevettem. Gondolkoztam Eleviten, de amikor olvastam, hogy a Femibionban is van jód, inkább azt kezdtem el szedni. Most is azt veszem be, de csak 2-3 naponta, mert nem szükséges minden nap. Amúgy az elején, amikor pozitív lett a teszt, még csak folsavat szedtem , az első UH után vett a férjem Femibiont (amit a 12. hétig kell szedni).
Jaj, Lányok. Én is teljesen ki vagyok, pedig a meleget mindig jól bírtam. Mivel nem emelhetek és nem sétálhatok sokat, ezért csak a férjemmel megyünk ki 7-8 körül, de akkor is majd' megdöglök! A lányom is izzad, nyűgös egész nap. Már a lakás is meleg, pedig eddig kimondottan fáztam benne. Éjszaka is nehezebben alszom. Soha nem hittem volna, hogy ekkora áldás volt az augusztus végétől áprilisig tartó terhesség, hogy kikerültem a kánikulát. Most meg már alig bírom. Többet szédülök, mint eddig, ájuldozom, leesik a vérnyomásom és onnan kezdve vége a világnak. A lányomat alig merem pelenkázni, nehogy ott essek össze ő meg leguruljon a pelenkázóról. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy visszamegyek egy időre a szüleimhez. Ott többnyire lenne velem valaki, mert anyáék külön műszakban dolgoznak és még Leát is segítenének ellátni. Viszont akkor mindig le kéne vonatoznom Pestre, ha el kell intéznem valamit meg szeptembertől egyetem szombatonként. Kicsit félek, hogy rosszul leszek és akkor senki sem segít. Ezért nagyon vacillálok, hogy tényleg menjek-e vissza hozzájuk egy időre.
De valahogy most sokkal idegesebb vagyok, mint amikor Leát vártam. Nem tudom, miért. Talán egy újabb koraszüléstől való félelem miatt. Valahogy mindig találok olyasmit, amin idegesíthetem magam. Pedig nem direkt csinálom és úgy szeretnék már megnyugodni. Talán csak akkor leszek én is rendben, ha már a karomban lesz a pici.
Lánynevekkel mi is hadilábon állunk. Most a Nóra mellé jött a Beatrix, ami mindkettőnknek tetszik (végre), de valahogy ez sem az igazi. A Gyöngyvért és a Lillát annak éreztem, de a férjemnek egyik se tetszett, ráadásul mindkét névnap télen van (január 8., február 16.) és nem akarom, hogy neki is egyben legyen a névnap, szülinap, plusz karácsony, Mikulás. Leának is: névnap-húsvét-szülinap-gyereknap. :(
már anno amikor én Óvárra jártam dokihoz is ki volt írva,hogy ne kérdezősködjenek:)))
én megkérdeztem:)
de csak mert az én dokim volt ott(DR.BALOG ELEK)
Gondolok rád délután, de nyilván minden rendben lesz!
Nemet szerintem még korai kérdezni, úgysem lát semmit a doki, találgatni meg minek, ráérünk még megtudni...
Sziasztok!
Én még hála égnek nem híztam, sőt inkább egy fél kg-t fogytam is. Nem félek én attól,hogy ez sokáig így marad. Sajnos elég hízékony alkat vok, idáig talán azért nem híztam,mert hol van étvágyam,hol nincs, és nem kívánom az édességet...na meg gondolom ez a hőség is rátesz,hisz ilyenkor ált. az ember egyébként is kevesebbet eszik. Na majd télen...:)
Nekem is pocsék éjszakám volt, 3-kor még nem aludtam.:(
Lányok! Izguljatok ma értem, d.u. megyek a 12 hetes UH-ra! Remélem minden rendben lesz!
Amúgy én nem hiszem,hogy ha esetleg megmondanák a nemét, én személy szerint rá sem merek kérdezni...és ha jól emlékszem, akkor az UH ajtajára ki is van írva,hogy a 12 hetesen ne is kérdezgessék a kismamák a baba nemét...nem semmi,mi!?
Szép napot! Igyatok sokat!
sziasztok:9
én szinte semmit nem aludtam az éjjel:(((ráadásul emeleten vannak a szobák.gondolhatjátok!40 fok a minimum:(((
és a lányom nem hajlandó a nappaliba aludni csak az emeleten:((((
minden nap reszketek a déli alvástól:((((
pénteken tetőzik??hát ez elég baj:(
akkor leszünk Füreden.nem tudom eldönteni,hogy meddig érdemes maradni a parton s mikor mennyünk a hotelba. mármint betartsuk a 11 órát a meleg miatt?vagy lehet húzni délig??? hol altassam a lányom?lehet hűs helyen sátorba?
vagy ha árnyékba parkolok kinyitom a kocsiajtót ott is aludhat egy kicsit??? vagy csak a hotelba?szerintetek???
hízni hát...fél kilót híztam:((
most majd párszor nem vacsizhatok:(((
max gyümit:(
már félek a védőnői vizsgálattól nehogy többet mutasson a mérleg:((
23.-án kell mennem:((
Csajok mi hadilábon állnuk a nevekkel. A fiamnál kilőttük a Krisztiánt is meg a Patrikot is, és ha esetleg fiú lesz akkor lesznek óriás legördülő izzadságcseppek mire megszüljük a nevét, de talán A Roland tetszik.
Lányba nekem nagyon tetszenek a különleges hangzású nevek, de mivel Kovácsok vagyunk, elég hülyén hangzana egy Kovács Lorin és társai, viszont a Vivien, Nikolatta, Zsanett az nem rossz. Na de második névnek lehet művészneve ha kiscsaj lesz :O)