2011 januári babák (beszélgetés)
Szia Vick!
Mi a 15.hétben vagyunk, eddig 1,5 kg-t híztam. Ez nem annyira rossz arány, remélem nem is fogok sokat.. Sajnos egy jó pár kg felesleggel indultam (pajzsmirigy alulműködésem van, fél év alatt 15kg-t híztam)..
Szia Eni!Örülök, hogy csatlakozozl!
Én is kivoltam éjszaka, alig bírtam aludni és most nézem a köpönyegen, hogy pénteken tetőzik és utána is csak 2-3 fokot enyhül!Akkor volt ennyire meleg nyár amikor Zsombi két éves volt!Emlékszem szenvedtünk mint a kutya, egy nap 5-ször fürdettem le!
Én 1 kg-ot híztam és még csak a 14.hétben vagyok!
Te?Híztál?
Jó Neked... alig tudtam aludni, már minden bajom volt. És már most mi van kint.. :S
Ti mennyit híztatok eddig?
Jó Reggelt!!
Az I. számú női klinikán fogok szülni.
Már nem dolgozom 1 hónapja, mert elájultam párszor,meg elkezdtem görcsölni, és a doki fekvésre intet, bár azóta sokat javult a dolog. Magnéziumot szedek, meg 2 naponta elevit.
Hogy bírjátok ezt a hőséget??Nekem ez az éjszaka volt a legrosszabb eddig..
Vick: a cukorhoz nem tudok hozzászólni, én2 hét múlva megyek a dokimhoz és akkor fogja megmondani hova küld. Remélem mielőbb UH-ra, már úgy látnám a picikémet megint.
Lányok, aki ájuldozik meg szédeleg, az próbálja méregetni a cukrát, vérnyomását, meg ebben a nagy melegben rengeteget kéne inni-3 litert legalább naponta!
Eni: üdv köztünk! Én is január 6-ra vagyok kiírva:-) Írj Alinának privit és betesz a táblázatba! Én a 12 hét óta 2 naponta szedem a gravidát.
Aggódósoknak: Nyugi, lányok! Minden rendben lesz! Próbáljatok másra gondolni, ne mindig csak a rossz dolgokra! Foglalkozzatok magatokkal, hallgassatok vidám zenéket, vagy tegyetek olyan dolgokat, amik felvidítanak. A negatív gondolatokat pedig tessék elzavarni!
Sziasztok!
Jó sokat termeltetek megint, van mit visszaolvasni. De ez jó:-)
kicsilányka: Mi mikor voltunk Balcsin olyan szar idő volt, hogy a lábunkat sem dugtuk be...
Dokim viszont azt mondta, hogy természetes vízbe nyugodtan lehet menni, arra vigyázzak csak, hogy ne fázzak fel, ezért fürdés után azonnal ruhacsere. Meg persze, ha hidegnek érzed, ne maradj sokáig bent.
A picit én sem érzem, bár már kétségeim vannak. Néha olyan, mintha mozognának a beleim, de mintha mégsem. Szóval lehet, hogy valamit mégis érzek, csak nem tudom hova tenni az érzéseket. Biztosan minden első babás így van vele.
Nevekről: Mi két névben abszolut nem gondolkodunk, mindkettőnknek egy keresztneve van és ez megfelel így. Egyre többet beszélgetünk róla, vannak már favoritok, de még mindig sok van a rostán. Majd alakul még, van időnk! Meg ha meglesz a neme, még könnyebb lesz, mert csak egy fajtát kell keresgélni. De egyébként ahogy néztem, szép neveket választottatok!
Üdv Eni26!
Mi is jan. 6-ra vagyok kiírva. :)
Én még szedem az elevit-et, de azt mondta a dokim hogy nem sokára átváltjuk vasra.
Hol fogsz szülni?
Sziasztok!
Hát ez a meleg.... őrület...
Érdekes én nagyon derékfájós vagyok, ezért szoktam járni időnként kúra szerűen csontkovácshoz, amikor már mozogni sem bírok, és az nekem nagyon jót tesz. éppen ezért számítottam rá hogy az 1.terhességemnél majd biztos nagyon rossz lesz, de jobb volt a derekam mint valaha, és most is jártam mielött terhes lettem, de most sem fáj egyáltalán, viszont nem tudom hogy ezt lehet-e terhesen.
szia:)
üdv köztünk:))))
én semmit se szedek,túl jó lett a vér eredményem.
ma vettem észre,hogy mozog a hasam:)érezni semmit nem érzek,de jól láthatóan mozog a babóca:)
ez nagyon érdekes,hogy így mozog,de nem érzem.
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, és szeretnék csatlakozni hozzátok!
Hétfőn léptünk a 15.hétbe, január 6.ra vagyunk kiírva.
Tegnap óta nekem is olyan megjövősen fáj a derekam. Szedem a magnéziumot, hátha..
Ti szedtek még terhesvitamint, vagy valamilyen más vitamint?
Sziasztok csajok, olvasgattam... Ne féljetek!!! Minden rendben lesz, már nem az ókórban élünk, fejlett a tudomány :) Mindenki egészséges babát fog világra hozni januárban!!! :))) Ja és szép babáink lesznek :))) Ugyhogy csajok aki fél és aggodik azt seggbe lenditem, de csak óvatosan :D
Jaah, amugy egyre rosszabb lett a derékfájásom :( Orvos nem mondott semmit... viszont vettem egy kenöcsöt és azzal kenegetem, de igy is alig birok járni, ülni :( Valami tanácsotok nincsen???
Elöre is köszönöm csajok!!
További szép napocskát :)
azért mert a közvetlen közelemben volt olyan akinek az utolsó héten halt meg a babája és meg kellett szülnie és a köldökzsinór miatt halt meg!
Na, nem gondolunk ilyenekre!!!
Egészséges, életerős babája van és lesz mindenkinek!!!!!
Ella a Te babád is mozog csak Te nem érzed még!Én sem érzem mindig!tegnap pl alig éreztem ma is csak egyszer de tegnap előtt egész nap!Még annyira picik!Nem is tudom, szerintem az a fura, hogy ilyenkor érezzük és nem az, ha nem!Nyugodj meg!
Én is féltem, h majd a 2. terhességnél jobban izgulok, de eddig nem. Kopp-kopp. És persze én is alig várom, h már végre újra lássam uh-n és minden rendben legyen. Főleg a 18.heti genetikai uh-n szeretnék már nagyon túllenni. Én amennyire lehet, tudatosan próbálom magam lebeszélni a túlzott idegeskedésről. Az a baj, h nem vezet sehova és mindig van/lenne min izgulni, és sajnos, ami bekövetkezik, azon nagyon ritkán tudunk változtatni.
Próbálj meg lazulni, és ha meg nagyon izgulsz, valóban menj el uh-ra.:)
Itt meg nem idegesítesz senkit, azért vagyunk itt, h kibeszéljük ezeket.:)
Hidd el én is ilyen vagyok, de nem szabad! mert az idő csak tellik én meg végig aggódom az életem olyan dolgok miatt amik meg sem történnek. mi értelme?? ehelyett jól is érezhetném magam!
Na fel a fejjel!
Egyébbként a még én sem éreztem egyszer sem, de ettől Ő még jól van!
Én sem érzem még a mozgását, de az is lehet, h a kisfiammal is akkor éreztem csak, amikor már tényleg rúgott, lehet, nem vagyok elég kifinomult, h pici mozgásokat is érezzek (legalábbis remélem, h ez az oka). Sztem ilyenkor még aki érzi, annak sem kell minden nap éreznie, legalábbis gondolom.
A kisfiammal a vége fele is volt, h másfél nap nem mozgás után szaladtam uh-ra és minden rendben volt. Most, hogy már többet olvastam a témában és többet ülök a net előtt, biztos majd fél nap után berezelek..
De ez sok mindentől függ,hogy épp érzed e vagy nem. Magzatviz emnnyisége,hasfal vastagsága, mélepény helyzete, baba temperamentuma,mérete, elhelyezkedése:) Jázmint én a 18.héten éreztemelőször és Ő nem volt sokat mocorgós baba egyáltalán. Na kint aztán bepótolta.
Még a "nagykönyv" szerint sem kell érezned/éreznünk. Aki már érzi annak az egy bónusz, aki nem azzal szerintem semmi gond,mert bőven időben van.
A kórházban volt 20 hetes szobatársam, 2 .babáját a 20.héten érezte először. Pedig nem volt rajta nagyon plusz kg, a bébikével minden rendben volt.
Ilyenre ne is gondolj! Tényleg csak pozitivumokra szabad!
Miért pont ez aggaszt?
Nekem a 23. héten csinálták a cukorterheléses vérvételt és pont hogy magas volt nem alacsony, ha jól emlékszem 7,2 és azt hiszem ez pont a felső határon van. Éd nálam ezek a rosszullétek már inkább a terhesség 2. felében voltak.
De biztos összefügg ez a vérnyomással is.
Mondjuk én jobban bízom a természetes vizekben, mint a mesterségesben, a fiamat sem szeretem medencébe vinni, és azt már lehet én is meggondolnám.
Bakker!!!!Ez igen!!!:O)))
Milyen érdekes nem??