Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1434. Eni26
2010. júl. 14. 09:32

Szia Vick!

Mi a 15.hétben vagyunk, eddig 1,5 kg-t híztam. Ez nem annyira rossz arány, remélem nem is fogok sokat.. Sajnos egy jó pár kg felesleggel indultam (pajzsmirigy alulműködésem van, fél év alatt 15kg-t híztam)..

1433. Vick81
2010. júl. 14. 08:44

Szia Eni!Örülök, hogy csatlakozozl!

Én is kivoltam éjszaka, alig bírtam aludni és most nézem a köpönyegen, hogy pénteken tetőzik és utána is csak 2-3 fokot enyhül!Akkor volt ennyire meleg nyár amikor Zsombi két éves volt!Emlékszem szenvedtünk mint a kutya, egy nap 5-ször fürdettem le!

Én 1 kg-ot híztam és még csak a 14.hétben vagyok!

Te?Híztál?

1432. Eni26
2010. júl. 14. 08:26

Jó Neked... alig tudtam aludni, már minden bajom volt. És már most mi van kint.. :S

Ti mennyit híztatok eddig?

1431. s700 (válaszként erre: 1430. - Eni26)
2010. júl. 14. 07:58
Én egész jólbírom, bár ma 3/4 5-kor kukorékoltam. Pedig tegnap nagyon elfáradtam...
1430. Eni26 (válaszként erre: 1427. - Kisfari)
2010. júl. 14. 07:53

Jó Reggelt!!

Az I. számú női klinikán fogok szülni.

Már nem dolgozom 1 hónapja, mert elájultam párszor,meg elkezdtem görcsölni, és a doki fekvésre intet, bár azóta sokat javult a dolog. Magnéziumot szedek, meg 2 naponta elevit.

Hogy bírjátok ezt a hőséget??Nekem ez az éjszaka volt a legrosszabb eddig..

1429. s700
2010. júl. 14. 07:14

Vick: a cukorhoz nem tudok hozzászólni, én2 hét múlva megyek a dokimhoz és akkor fogja megmondani hova küld. Remélem mielőbb UH-ra, már úgy látnám a picikémet megint.

Lányok, aki ájuldozik meg szédeleg, az próbálja méregetni a cukrát, vérnyomását, meg ebben a nagy melegben rengeteget kéne inni-3 litert legalább naponta!

Eni: üdv köztünk! Én is január 6-ra vagyok kiírva:-) Írj Alinának privit és betesz a táblázatba! Én a 12 hét óta 2 naponta szedem a gravidát.

Aggódósoknak: Nyugi, lányok! Minden rendben lesz! Próbáljatok másra gondolni, ne mindig csak a rossz dolgokra! Foglalkozzatok magatokkal, hallgassatok vidám zenéket, vagy tegyetek olyan dolgokat, amik felvidítanak. A negatív gondolatokat pedig tessék elzavarni!

1428. s700
2010. júl. 14. 06:58

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek megint, van mit visszaolvasni. De ez jó:-)

kicsilányka: Mi mikor voltunk Balcsin olyan szar idő volt, hogy a lábunkat sem dugtuk be...

Dokim viszont azt mondta, hogy természetes vízbe nyugodtan lehet menni, arra vigyázzak csak, hogy ne fázzak fel, ezért fürdés után azonnal ruhacsere. Meg persze, ha hidegnek érzed, ne maradj sokáig bent.

A picit én sem érzem, bár már kétségeim vannak. Néha olyan, mintha mozognának a beleim, de mintha mégsem. Szóval lehet, hogy valamit mégis érzek, csak nem tudom hova tenni az érzéseket. Biztosan minden első babás így van vele.

Nevekről: Mi két névben abszolut nem gondolkodunk, mindkettőnknek egy keresztneve van és ez megfelel így. Egyre többet beszélgetünk róla, vannak már favoritok, de még mindig sok van a rostán. Majd alakul még, van időnk! Meg ha meglesz a neme, még könnyebb lesz, mert csak egy fajtát kell keresgélni. De egyébként ahogy néztem, szép neveket választottatok!

1427. kisfari (válaszként erre: 1424. - Eni26)
2010. júl. 13. 21:50

Üdv Eni26!

Mi is jan. 6-ra vagyok kiírva. :)

Én még szedem az elevit-et, de azt mondta a dokim hogy nem sokára átváltjuk vasra.

Hol fogsz szülni?

1426. kisfari
2010. júl. 13. 21:46

Sziasztok!

Hát ez a meleg.... őrület...

Érdekes én nagyon derékfájós vagyok, ezért szoktam járni időnként kúra szerűen csontkovácshoz, amikor már mozogni sem bírok, és az nekem nagyon jót tesz. éppen ezért számítottam rá hogy az 1.terhességemnél majd biztos nagyon rossz lesz, de jobb volt a derekam mint valaha, és most is jártam mielött terhes lettem, de most sem fáj egyáltalán, viszont nem tudom hogy ezt lehet-e terhesen.

1425. kicsilányka1984 (válaszként erre: 1424. - Eni26)
2010. júl. 13. 21:28

szia:)

üdv köztünk:))))

én semmit se szedek,túl jó lett a vér eredményem.

ma vettem észre,hogy mozog a hasam:)érezni semmit nem érzek,de jól láthatóan mozog a babóca:)

ez nagyon érdekes,hogy így mozog,de nem érzem.

1424. Eni26
2010. júl. 13. 17:14

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom a fórumot, és szeretnék csatlakozni hozzátok!

Hétfőn léptünk a 15.hétbe, január 6.ra vagyunk kiírva.

Tegnap óta nekem is olyan megjövősen fáj a derekam. Szedem a magnéziumot, hátha..

Ti szedtek még terhesvitamint, vagy valamilyen más vitamint?

1423. Studio64 (válaszként erre: 1420. - Zsatim)
2010. júl. 13. 12:36
Szerencsére egyenlőre én nem szenvedek, viszont Krisznél majd leszakadt a derekam az elejétől fogva. Nekem az akkupunktúra segített, a széchényi-központban Széchényi Istvánt keressétek. Nagy mágus, nekem mindig segített !!
1422. Vick81
2010. júl. 13. 11:55
Jaj most nekem is naygon fáj a derekam a lábaim meg a hasam.olyan megjövősen!Most nagyon szarul érzem magam!
1421. bella1125 (válaszként erre: 1420. - Zsatim)
2010. júl. 13. 11:25
Az én derekam is sokat fáj néha elviselhetetlen a járás....Olyankor egy picit tornáztasd meg....
1420. Zsatim
2010. júl. 13. 11:21

Sziasztok csajok, olvasgattam... Ne féljetek!!! Minden rendben lesz, már nem az ókórban élünk, fejlett a tudomány :) Mindenki egészséges babát fog világra hozni januárban!!! :))) Ja és szép babáink lesznek :))) Ugyhogy csajok aki fél és aggodik azt seggbe lenditem, de csak óvatosan :D

Jaah, amugy egyre rosszabb lett a derékfájásom :( Orvos nem mondott semmit... viszont vettem egy kenöcsöt és azzal kenegetem, de igy is alig birok járni, ülni :( Valami tanácsotok nincsen???

Elöre is köszönöm csajok!!

További szép napocskát :)

1419. bogicica79 (válaszként erre: 1417. - Pe80)
2010. júl. 13. 10:58
Nem szabad idegeskedni mert azzal a babáknak is ártunk.Én nagyon nyugodtan viselem szerintem,persze azért én is szoktam néha aggódni,hogy minden rendben lesz e?Belül ugy érzem minden jo lesz csak pozitiv dolgokra kell gondolni és akkor azokat vonzuk magunkhoz én igy gondolom,de persze mindenki más.
1418. Vick81 (válaszként erre: 1409. - RLindi)
2010. júl. 12. 21:46

azért mert a közvetlen közelemben volt olyan akinek az utolsó héten halt meg a babája és meg kellett szülnie és a köldökzsinór miatt halt meg!

Na, nem gondolunk ilyenekre!!!

Egészséges, életerős babája van és lesz mindenkinek!!!!!

Ella a Te babád is mozog csak Te nem érzed még!Én sem érzem mindig!tegnap pl alig éreztem ma is csak egyszer de tegnap előtt egész nap!Még annyira picik!Nem is tudom, szerintem az a fura, hogy ilyenkor érezzük és nem az, ha nem!Nyugodj meg!

1417. pe80 (válaszként erre: 1415. - Ella89)
2010. júl. 12. 16:10

Én is féltem, h majd a 2. terhességnél jobban izgulok, de eddig nem. Kopp-kopp. És persze én is alig várom, h már végre újra lássam uh-n és minden rendben legyen. Főleg a 18.heti genetikai uh-n szeretnék már nagyon túllenni. Én amennyire lehet, tudatosan próbálom magam lebeszélni a túlzott idegeskedésről. Az a baj, h nem vezet sehova és mindig van/lenne min izgulni, és sajnos, ami bekövetkezik, azon nagyon ritkán tudunk változtatni.

Próbálj meg lazulni, és ha meg nagyon izgulsz, valóban menj el uh-ra.:)

Itt meg nem idegesítesz senkit, azért vagyunk itt, h kibeszéljük ezeket.:)

1416. kisfari (válaszként erre: 1415. - Ella89)
2010. júl. 12. 16:01

Hidd el én is ilyen vagyok, de nem szabad! mert az idő csak tellik én meg végig aggódom az életem olyan dolgok miatt amik meg sem történnek. mi értelme?? ehelyett jól is érezhetném magam!

Na fel a fejjel!

Egyébbként a még én sem éreztem egyszer sem, de ettől Ő még jól van!

1415. Ella89 (válaszként erre: 1414. - Pe80)
2010. júl. 12. 15:09
Igen, tudom, hogy nem vagyok normális, hogy ilyenen izgulok. Első terhességem alatt semmiért nem izgultam. Ott kezdődtek a bajok, hogy koraszülés lett. Azóta izgulok folyamatosan. Pl. 6 hónapos, már mászik, de még nem ül, vagy hónapok óta áll, de csak kapaszkodva megy, régebben mondatokat mondott, most csak szavakat stb. És hogy lesz újabb baba is, most teljesen szétestem. Minden apró dolgon fennakadok és csak idegesítem magam. Persze a férjem ahelyett, hogy megnyugtatna, csak ennyit mond: "menj el a kórházba UH-ra" vagy: "Nem tudom, hogy minden rendben van, remélem igen, de nagyon félek". Ő az a típus, aki nem tudja megnyugtatni az embert (ettől függetlenül nagyon szeretem). Próbálok megnyugodni és nem idegesíteni sem magam, sem másokat.
1414. pe80 (válaszként erre: 1413. - Ella89)
2010. júl. 12. 14:46
Én is szerdán a 16.hetet töltöm és 2. baba. Nyugi!!:)
1413. Ella89
2010. júl. 12. 14:17
Jó, végülis tényleg nem kéne még éreznem, azon is ki voltak akadva, hogy Leát már a 17. héten éreztem (mert ugye csak utólag derült ki, hogy az még csak a 16. hét volt, amikor megszületett és éretlen meg pici volt). És egyszer említette is az évfolyamtársam, amikor a lányomat vártam, hogy az ő anyukája csak a 7. hónapban érezte először, hogy mozog a baba (vagyis az évfolyamtársam), holott előtte 2 évvel, amikor a fiát várta már egész korán érezhetően mozgott. Erre Szilvi csak ennyit mondott: "mit csináljak, lusta voltam, nem akartam mozogni és ezzel nagyon megijesztettem anyut". Csak olyan furcsa, hogy elvileg a többedik babát előbb érzik mozogni, mint az elsőt és előrébb is van, mint a nővére, akárhányszor nézték UH-n, se lemérni, se fotót készíteni nem lehetett róla, annyit mozgott. Persze, Kicsilányka se érzi, pedig lassan 16 hetes lesz és neki is a második baba, ez talán megnyugtat valamennyire. Csak mindenki mondja, hogy lehet máshol tapadt meg vagy kövér vagyok, de nem, alig van hasam és elöl van a baba, ultrahangvizsgálatok szerint pedig nincs nála mozgékonyabb magzat. Igazából a férjem mondta, hogy menjek kórházba ultrahangra, talán akkor megnyugszom, de ő is nagyon aggódik. Elméletileg ha odateszi a fülét a hasamhoz, hallhatja, amint a baba "bugyog". De annyira félünk, hogy valami nincs rendben, hogy inkább ki se próbáljuk. :(
1412. pe80
2010. júl. 12. 13:24

Én sem érzem még a mozgását, de az is lehet, h a kisfiammal is akkor éreztem csak, amikor már tényleg rúgott, lehet, nem vagyok elég kifinomult, h pici mozgásokat is érezzek (legalábbis remélem, h ez az oka). Sztem ilyenkor még aki érzi, annak sem kell minden nap éreznie, legalábbis gondolom.

A kisfiammal a vége fele is volt, h másfél nap nem mozgás után szaladtam uh-ra és minden rendben volt. Most, hogy már többet olvastam a témában és többet ülök a net előtt, biztos majd fél nap után berezelek..

1411. RLindi (válaszként erre: 1410. - Ella89)
2010. júl. 12. 13:21

De ez sok mindentől függ,hogy épp érzed e vagy nem. Magzatviz emnnyisége,hasfal vastagsága, mélepény helyzete, baba temperamentuma,mérete, elhelyezkedése:) Jázmint én a 18.héten éreztemelőször és Ő nem volt sokat mocorgós baba egyáltalán. Na kint aztán bepótolta.

Még a "nagykönyv" szerint sem kell érezned/éreznünk. Aki már érzi annak az egy bónusz, aki nem azzal szerintem semmi gond,mert bőven időben van.

A kórházban volt 20 hetes szobatársam, 2 .babáját a 20.héten érezte először. Pedig nem volt rajta nagyon plusz kg, a bébikével minden rendben volt.

1410. Ella89
2010. júl. 12. 13:15
Igazatok van, nem szabad izgulni. Csak én olyan parázós fajta vagyok. Csoda, hogy a köldökzsinór probléma nem nekem jutott az eszembe. Mondjuk nem ez aggaszt, hanem az, hogy nem mozog. :(
1409. RLindi (válaszként erre: 1399. - Vick81)
2010. júl. 12. 13:13

Ilyenre ne is gondolj! Tényleg csak pozitivumokra szabad!

Miért pont ez aggaszt?

1408. kisfari (válaszként erre: 1399. - Vick81)
2010. júl. 12. 12:43
Héj Lányok! NEM GONDOLUNK ilyenekre!!!! ilyenkor tessék megnyomni a delete gombot a fejetekben! és inkább arra gondolni hogy majd amikor megszületik ott tartjátok a kezetekben és milyen édes lesz az a pici bébi! :)
1407. kisfari (válaszként erre: 1405. - Benita anyuka)
2010. júl. 12. 12:39
Az! nagyon furi volt az az álom, mert annyira valóságos volt az érzés és hogy a kezem is ott volt,k nekem ilyen még nem volt hogy mozdulatot csatoltam volna az álmomhoz.
1406. kisfari (válaszként erre: 1398. - Ella89)
2010. júl. 12. 12:37

Nekem a 23. héten csinálták a cukorterheléses vérvételt és pont hogy magas volt nem alacsony, ha jól emlékszem 7,2 és azt hiszem ez pont a felső határon van. Éd nálam ezek a rosszullétek már inkább a terhesség 2. felében voltak.

De biztos összefügg ez a vérnyomással is.

Mondjuk én jobban bízom a természetes vizekben, mint a mesterségesben, a fiamat sem szeretem medencébe vinni, és azt már lehet én is meggondolnám.

1405. Benita anyuka (válaszként erre: 1404. - Kisfari)
2010. júl. 12. 12:37

Bakker!!!!Ez igen!!!:O)))

Milyen érdekes nem??

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook