2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok.
Szerintetek normális, hogy főleg a jobb oldalon feszül és fájdogál az alhasam? a doki szerint azért, mert ez a a második babám és nagyon gyorsan nől a hasam, nem tudom,
Nevekkel mi is bajban vagyunk, a párom szeretné ha kislány az én nevemet vinné tovább, én nem szeretném, hogy Kriszti legyen nekem a Virág, Csenge, Emese nevek jönnek be, ha fiú én ebben bízok, akkor Viktor, HUnor, Koppány stb.
Remélem mindenki jól van.
Aztán hogy következőleg mikor megyek uh-ra, senki nem tudja..
Hétfőn leszünk 18. hetesek, de nem adtak időpontot a 18 hetes uhra, mert csak SZEPTEMBER 2.re lett volna időpont. Tiszta vicc.. Úgyhogy aug. 17.én talán a dokim tud valami uh-t intézni.
Gyomorégésem pár napja kezdődött. Székrekedéssel szenvedek pár napja.
Hello!!
Nekem sincs rajta a leleten a lepény.. hm..
Hát nekünk eléggé különleges a vezetéknevünk, ezért a keresztnévben nem gondolkodunk abban. (Szalma)
Egyébként kiírtam egy szavazást a lánynevekről:-) Eddig az Izabella vezet, nekem is az a favoritom... Ráadásul az nyáron van.
Hihi, jó, hogy írtad ezt a latin micsodát:-) Én nem emlékszem, hogy ilyenről szó lett volna az UH-on, de most megnéztem a papíromat: "chorion fronosum" van rajta, de nincs kitöltve. Szóval nem jutottam előbbre. De azért köszi!
Én még mindig naponta szedem a gravidát...ez baj???Majd ha megyek a 18 hetes UH-ra akkor rákérdezek...
Nekem a hátsó falon tapadt,úgy hallottam fél füllel.
Gyomorégéssel,lábzsibbadással hogy álltok???
Dolgoztok még vagy már otthon vagytok???
s700! Én a 12 hetes UH-n hallottam,amikor diktálta a dokim a nőcinek, meg a leletre is rá van írva, pontosan így: Chor.frondosum a mellső falon tapad.
Én Femibiont szedek, most már ugye a 400-t, a 12.hétig naponta szedtem a 800-t,de most már csak 2-3 naponta szedem,mert mondta a dokim,hogy ne hizlaljuk feleslegesen a babát,és most sok a gyümölcs, a vitamint sem kell túlzásba vinni, majd télen szedjem inkább rendszeresen...én teljesen egyetértek vele.
Lány névben már van kiválasztottunk, Leila lesz. Fiú névvel hadi lábon állunk, azon csak akkor gondolkozunk el komolyabban,ha kiderülne esetleg,hogy fiú lesz. Nagyon nehéz szerintem a fiú név választás. Vmi ritka nevet szeretnénk, de mégsem extravagánsat. Nekem tetszene az Olivér, Ábel, Zsombor, Botond...de férjem egyikről sem akar hallani, szóval...értitek!?:)
szia:)
hát én is titkon lányt vártam:)
de a fiúcskának is örülök csak még furcsa kicsit!
lány nevek lettek volna:
Hanna.Lili,Anna
este már nem eszem és napközbe is csak csinnyán.
feta sajtot nem lehet enni??
húha!
én doboz számra eszem:((((((((((((ez baj?
és a halmájat azt lehet????
engem csak a 20. héten küldtem genetikára:(
nem örülök neki,mert olyan rossz érzésem van!még most sem mozog a babóm:((
a doki megnézte azt mondta lehet vastag a hasfalam azért nem érzem még:(((
Sziasztok!
Most kicsit tudok visszaolvasni....
Zsuzsanna: gratula, hogy végigolvastad a fórumot! Hát igen, az elején még alig voltunk páran, aztán szép kis csapat jött össze. Ez tökre jó szerintem!
És most már én a 2. vagyok csak a kor ranglistán:-)
Babarózsa: Honnan tudjátok ezt a lepényes dolgot, hogy első fali vagy hátsó fali? Nekem ilyenről még sosem beszéltek...
kisfari: ez komoly az éhgyomri vérvétellel? Nekem senki sem mondta, és én is megittam a kakaómat, sőt még egy kiflit is elrágtam odafelé. Apa 4-kor keltett aznap és ki nem bírtam volna olyan sokáig! Hát most megijesztettél. Remélem nem lesz belőle gond, hogy nem éhgyomorral voltam...
Alina: Én is imádom a tatár bifszteket! Pont mielőtt kiderült a babó, akkor beszéltük meg, hogy rendelünk egy hentestől és jól bekajálunk belőle. Hát elnapoltuk a dolgot, de azóta is nagyon kívánom. Sőt mást is, amit nem szabad: rántott camambert, feta sajt, kóla meg ilyenek.
Tengeri herkentyűn konkrétan mit értetek? A garnélarák is az? Ha jól megsütöm, azt sem szabad enni? Csak mert azt is imádom és pont most kaptam egy tök jó tippet az elkészítésére...
És a koktélok! Hát azért meg tudnék veszni, mióta terhes vagyok, pedig sosem voltam nagy koktélozós. De erre van enyhítés: limonádét iszom jó sok jéggel meg gyümölccsel, így majdnem olyan, mintha koktél lenne:-)
Ella: fagylaltból szerintem csak az a kerülendő, amiben tojást használnak. Az meg már eléggé ritka, ugyanis általában inkább porból készülnek a fagyik. Én ebben a nagy melegben szinte minden nap eszem fagyit vagy jégkrémet. Remélem nem teszek vele rosszat!
Alina: Én május 10 óta vagyok táppénzen. Szerencsére nekem az utolsó pillanatban is elfogadják a táppénzes papíromat faxon, számfejtik és utólag postázzuk el nekik. Nekem pont úgy jön ki, hogy minden hónapban 4 heti táppénzt kapok meg. Ez tökre jól beállt eddig így nekem. Később leszek csak majd bajban, mert augusztus 9-től visszamegyek, kiveszem a szabimat és még 7 napot dolgozom és szeptember 19-től leszek megint táppénzen. Vagyis akkor majd nekem is jól megcsúszik majd a táppénz elszámolásom.
Remélem nálatok is hamar rendeződnek a dolgok!
Hát igen, a mai világban mindenképp nehéz gyereket vállalni anyagilag. Ha nincs egy kis plusz tartalékod, akár éhen is halhatsz, az államot ez nem érdekli.
Hát a melleim nekem nagyon érzékenyek. Alig volt pár nap, hogy szűnt kicsit, most megint feszül és a hegye olyan érzékeny, hogy hihetetlen! Hát akkor remélem lesz benne majd elég tejcsi is, amikor kell:-)
kicsilányka: Hogyhogy nem híztál? Nagyon ügyike vagy! Én már 2 kilónál tartok, pedig az elején fogytam.
Kisfiút is vártatok? Tök jó, hogy már tudjátok. Remélem nekem is mondanak majd valamit kedden, ha megyek a genetikai UH-ra...
Én titokban kislányt szeretnék. Reménykedem, hogy nem lesz fiús a fórum teljesen:-)
Valamiért a neveink is inkább lányosak egyenlőre. Sokkal több ötletünk van rá, mint fiú nevekre.
Benita: örülök, hogy neked is megmozdult a picid. Sajna én még mindig nem érzem. Olvasgattam a neten erről és arra jutottam, hogy nekem még korai is lenne. 17 hetes vagyok ma, de első baba és ráadásul jó kövér is vagyok, így csak jó későn fogom majd érezni. De ami késik az eljön és annál nagyobb lesz majd az öröm.
antonka: üdv köztünk! Hát azt nem hiszem, hogy mi segíteni tudunk neked az egészségügy rejtelmeiben. Sajna itt a fórumon jöttem rá, hogy minden orvos és intézmény más. Teljesen más rendszer van itt Pécsen nálunk, mint Pesten és még sorolhatnám. Nekem szerencsére van saját orvosom, aki a klinikán dolgozik, így valamivel egyszerűbb a dolgom.De még így is néha azt sem tudom mit kell csinálnom.
Azért remélem néhány dologban tudunk majd segíteni! Itt mindenki nagyon kedves és segítőkész!
pe80: Ne aggódj a december miatt, köztünk is van, aki esélyes a decemberi szülésre, eléggé január elejére vagyunk kiírva:-)
antonka: fogászaton én még nem voltam. Á védőnő szerint majd a 20. hét környékén kell menni. De én egyébként amúgy is fél-1 évente jártam ellenőrzésre. Eléggé rosszak a fogaim, az összes rágóm tömve van és gyakran fogkövesedik is. De már várom a fogászatot, hogy megmondják minden rendben:-)
Egyébként fogászatra én sztk-ban járok, nagyon kedves és rendes a körzetim, amíg így marad, addig minek fizessek még ezért is?
Magzatvédőt gravidát szedek, mert abban van jód is, de a 12. héttől már csak minden másnap. Jövő héttől pedig 3 naponta szedem majd.
Eni, lolita: Üdv köztünk!
Ella: Vigyázz magadra és pihenj sokat!
Freny: Nevekben mi is hadilábon állunk, remélem sikerül szép nevet találnotok. De az igaz, hogy inkább valami magasabb hangrendű, szépen csengő keresztnév illene hozzá.
A dokim nekem is azt mondta, hogy amennyit gondolok, annyit adjak. Mondjuk én "csak" 7.000 Ft-ot fizetek a magán rendelésért. Hát még a karácsony-szilveszteri programjáról nem beszéltünk, de csak reménykedem, hogy nem jut eszébe akkor elmenni külföldre síelni:-) De majd rákérdezek, ha legközelebb megyek hozzá:-)
Bocsi, lányok, kicsit hosszú lettem....
Lányok!
Nevek vannak nálunk is tarsolyba,de persze még nem 100%egyik sem.
Fiú névből nekem a favorit:Benedek,Balázs(a páromnak persze a Balázs tetszik,de nekem a Benedek jobban)
Lány névből,kimondott kedvenc nincs,csak úgy 1-2,amit mind a 2-en elfogadunk:Tamara,Debóra...és nekem még a Janka is tetszik.
Amúgy imádom a Zsolt nevet,de a párom is az,és nem akarom,hogy a gyerek is az legyen.
Tehát nálunk se lesz se anyja,se apja neve örökölve.
Nektek nincs gyimorégésetek??Nekem van sajnos,és a dokim a Renniet ajánlotta,így azt szopogatom,ha szükséges.
Ja,és éjjelente görcsbe rándul a lábam,már egyre sűrűbben,erre pedig Magne B6-ot szedek.
Antonka!
Nem volt időm visszaolvasni,de nyugodtan menj a fogászatra csináltatni a fogadat!Én már megcsináltattam az összes lyukas fogamat,pont a7en lett kész,és kb.jan.óta jártam.Sajnos sok a betege a dokinak,és havonta 1x tudott fogadni.És mindig kaptam érzéstelenítőt is,de tudta a dokim,hogy babás vagyok,nem árt neki.Ez csak helyileg hat!
És amúgy is a kiskönyvbe kell fogászati pecsét is,hogy minden OK!Nekem már az is megvan!:)
Ki milyen vitamint szed???Én Gravidát.
Majd írok még nektek...szijjjjasztok!
Az előző afpre egy héttel levett afp-m egy fokkal jobb, de így is alacsony. (uh szerinti 16.héten 0,52Mom, 17.héten 0,72Mom). Pffff... Uuuutálom ezt az afp dolgot. Várom már a jövő heti genetikai uh-t, remélem mindent rendben találnak...
Mi név ügyben nagyjából dűlőre jutottunk: ha fiú, akkor Kolos, ha lány, akkor Flóra. Na persze, a kisfiam esetéből kiindulva még bőven változhat a szülésig....:D
Én is pont ma voltam Érden a leletemért. Mondta a védőnő, h Érd a sote2-höz tartozik, de a szakrendelésen dolgozó dokik a Szt Imrében, az Uzsokiban és a Dél-Pesti kórházban vezetnek le szüléseket. (szóval rosszul írtam, h mind a SztImrében dolgozik.)
Nekem marad a battai szakrendelő és a sote2. Doki személye még függőben, attól is függ, h ki tud elvállalni karácsonyi-szilveszteri szülés esetén is... Remélem te is megtalálod a neked megfelelőt.:)
sziasztok!
Megvagyok még, csak nem nagyon járok a gépnél...
Remélem mindenki jól van.
Mi igen, hogy nincs ez a szörnyű meleg.
Holnap már 17 hetesek leszünk:-)
Mindenkinek minden jót!
a femibiont szedem én is, én az elevittől voltam nagyon szarul. Egész életembe nem vettem be ennyi vitamint meg gyógyhatású készítményt mint ezalatt a 14 hét alatt.
Én is kontaktlencsét hordok, ebbe bele se gondoltam, hogy okozhat gondot....
Ja, és természetesen tegnap meg kérdeztem a fogorvosi dolgokat, ma letört egy kis darabka, amit nem tudtam, hogy a fogamból vagy a tömésemből.
ma mondtam a férjemnek:)
azt mondta még meg kell emésztenie,hogy ne az ő neve legyen a babócának.
anyós meg mindenkinek mondja ,hogy így Petike úgy Petike ma mondtam neki is,hogy ne mondogassa,mert nem az lesz a neve.
erre ő azt mondta akármilyen nevet adunk neki ő Petikének fogja hívni..
hát... tisztelem -szeretem anyósomat,de csak azért se!!!!
Az én férjem is Péter, de nem mondta egyszer sem, hogy a sajátját akarná adni. :D
Kovács mellé nem lenne jobb valami ritkább név? Unokatestvérem gyerekei is: Vígh Viktória, Bence és Zsófia. Mindegyik elég gyakori és a vezetéknevük is az.
Amúgy jók a nevek. Márk egy másik unokatestvérem kisfia. :) A Bálint nagyon szép, én Bálint napon születtem és volt is egy Bálint nevű unokatestvérem, mindig ő jut róla eszembe és különös szimpátiát érzek a Bálintokkal kapcsolatban, mert mindig a pici Bálint baba jut róluk eszembe...
Férjednek hogy tetszenek ezek a nevek? Elfogadná, hogy csak a második neve lenne a babának Péter?
nevek:)
hát a férjem a sajátját szeretné
Kovács Petike
hát..........nem akarok egy ennyire hétköznapi nevet:(((
szerintetek a Kovácshoz mi illene?esetleg a Pétert 3 . névnek utána tennénk:D
nekem tetszik:
Bálint,Bence,Márk,
Így van, csak egészséges legyen! Én is így vagyok vele, bár mi meglepetésnek szeretnénk, csak anyukám akarja tudni.
Nevekkel úgy voltunk először, hogy valami ritka magyar nevet kerestünk, de aztán egy latin név mellett kötöttünk ki (Lea, vagyis nőstényoroszlán). A fiúnév adott volt, Lea után "maradt", nagyon tetszik, Nimród (ez sem magyar, hanem asszír eredetű bibliai név). Most nagyon szerettem volna a Gyöngyvért, de a férjemnek nem tetszik (plusz január 8. névnap). Most van egy nem végleges lánynevünk, Norina (az arab eredetű Nóra olasz becézője). Szóval most sem lesz magyar neve a gyerekünknek, ami nem baj, csak a férjemnek és nekem is nagyon rosszul esik, amikor közös ismerősök kezdenek el értetlenkedni, miért nem lett a mi gyerekünk a 23. Emese vagy az 58. Bulcsú a baráti körben, miért nincs "rendes" magyar neve.
Amúgy szerintem beíratom a táblázatba a mostani neveket, bár mint említettem, a Norina még nem végleges, de szeretném, ha az lenne.
Enie, Nálatok már van babanév? Vagy majd eldöntitek, ha kiderül, fiú vagy lány a pici?
Mi még várunk a 4D-ig,majd 22-23 hetesen megyünk.A múltkor nézték volna a nemét,de a köldökzsinór a lába között volt,különben nem is izgulok a neme miatt,a lényeg,hogy egészséges legyen!!!!!!!!!!!!!!!
Ella,neked jó,hogy érzed már,de látom,te nem az elsőt várod!:)
Freny!Hú,én pont,hogy nagyon is örülnék neki,ha Szilveszter éjjelén érkezne a babám!!!!!!Nem tudom,erre az időpontra vagyok ráhangolva!Van 1 bnőm,akivel 1 napra vagyunk kiírva(01.04.),Ő pedig a Karácsonynak örülne,ha érkezne a babája!
Hát ki tudja,majd a pici tudja,hogy mikor is érkezzen!!!!
Lányok!Nevek vannak már a tarsolyba????
Freni, üdv. a fiút váró anyukák körében! :)
Ne aggódj, szerintem a dokik is tudják, hogy nagyon kis % szül akkor, amikorra ki van írva, úgyhogy nagyobb esélyed van nem Szilveszterkor szülni, mint akkor :)
Tudja már más is a nemét? Bocs, de nem emlékszem.
Ella!
Szerintem azért nem igényled, hogy csak kettesben legyetek, mert még kicsi a lányod. Ilyenkor még nagyon erős a féltés, gondoskodás érzése. Nekem egyik gyerekem sem aludt máshol kb. 4 éves koráig.
Mi mindig nagyon várjuk a férjemmel, ha tudunk kettesben programot csinálni, de hát nekem könnyű, már nagyok a gyerekek, a legkisebb is 10 lesz. Most majd jó darabig le kell erről mondanunk, de boldogan vállaljuk :) Majd ha ha Lea is lesz 5-6 éves, vagyis majd ha a kicsi is :), biztos neked is jól fog esni egy-egy felnőtt program, nem mondom, hogy nem fognak hiányozni, de 1-2 napra ki fogsz tudni valamennyire kapcsolni. Persze teljesen soha, de az anyai megbizatás ugye örökre szól, napi 24 órában.
Jesszus. De hülye... Nekem decemberben mondta a doki, hogy ki kell majd húzni (műteni) a jobb felsőt, mert nem fog kijönni soha és csoda, hogy nem fáj se a fejem, sem pedig a fülem, mert ilyen esetben bele kéne pusztulnom a fájdalomba... Akkor ne is panaszkodjak, gondoltam. :D
A bölcsességfogakkal nagyon meg tudnak szenvedni az emberek. Anyámnak a szájsebészeten csinálták, neki sem jött ki 35 éves korára. Nekem meg egy fogam hiányzik, a bal alsó 6-os, mert alsó tagozaton ebéd után nem mostunk fogat (tanítónő nem ajánlotta, hogy abból a csapvízből véletlenül is igyunk, ezért elmaradt a fogmosás), a lukas fogamat meg úgy betömte az iskola fogásza, hogy az amalgám alatt elkezdett rohadni a fogam és baromira fájt (addig hiába volt lukas, nem volt vele gondom). Elmentünk Vácra az ottani fogorvoshoz (ahol laktunk, ott csak 1 fogorvos volt), ő vette ki a tömést és 3X tömte, mire közölte, hogy nagyon sajnálja, ezt ki kell húzni, mert menthetetlen, szétrohadt. Szerencsére nem látni, hogy hiányzik fogam, mert a többi szépen "közeledett" egymáshoz, pótfog már el sem férne, alig van az 5-ös és 7-es fogam között rés, férjem sokáig észre se vette, hogy nincs meg mindegyik fogam és amikor említettem neki, azt hitte pótolták a hiányzót. Nagyon csodálkozott, amikor megszámolta, hogy tényleg nincs meg minden fogam. :P
Gratulálok a kisfiúhoz! :) Na, akkor ez tényleg fiús fórum lesz. :D A nevekkel még ráértek.
Jaj, mi is december 31-re vagyunk kiírva, bár a táblázatban még január 1. szerepel. A valóságban meg jó, ha a december elejét még a pocakban éli meg a baba.
Kustyán? Valami szép, magas hangrendű név passzolna hozzá. Pl. Emil, de ez csak úgy beugrott, valamiért ez az első név, ami az eszembe jut, ha magas hangrendű fiúnévről kérdeznek. És 40 percig néztétek? De jó! Kíváncsi vagyok, mi mennyi ideig gyönyörködhetünk a piciben. :)
Az orvos miatt én is aggódom, hogy nehogy közbejöjjön neki valami, eddig csak a karácsonyt említette, hogy az neki nem jó, mert nem lesz itt és ha gondolom, keressek másik dokit, aki biztos bent lesz, de ő előre szólt (sok orvos sajnos nem ilyen!). Azért remélem, hogy sikerül valami szimpi dokit találnod, aki bemegy akár szilveszterkor is!
Sziasztok!
A fogászat nem kötelező.
Minden fogam megvan (a 4 bölcsesség kivételével), egy tömött, és soha semmi panaszom nem volt. Egyszer rendes akartam lenni, és elmentem terhesen szűrésre, a doki meg kitalálta, hogy sűrűn vannak a fogaim, ezért kiszedi az összes bölcsességfogam, egyszerre !! amiknek amúgy semmi bajuk nem volt. Modtam neki, hogy jó, majd ha nem leszek terhes, nem pont most fogom kitenni magam ilyennek, amikor ráadásul nem sürgős. Egy bölcsességfog kivétel nem mindig sima ügy, csomó ismerősömnek antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót kellett utána szedni. A doki meg jól megsértődött, persze,jó kis pénztől esett el. Úgyhogy többet nem mentem, és nem is fogok terhesen fogorvoshoz menni. (Azóta kivették mind a 4 bölcsességfogam, persze másik fogorvos, és természetesen nem egyszerre, azt mondta azt nem is lehet, még nem terhesen se)
Hát ennyit némelyik fogorvosról.
Igen, elvileg ma tudok pihenni, mert elvitték a lányomat a szüleim. Most miatta bánkódom. :( Ilyenkor vagy alszik vagy pedig itt settenkedik mellettem, ül az ölemben és idő előtt elküldi a hozzászólásaimat. Most meg nincs itt és vasárnapig nem látom. Tudom, hogy a férjem is igényli, hogy foglalkozzak vele is és megértem, de néha az az érzésem van, nem kellett volna belemennem a bécsi kiruccanásba. Este pedig korábban jön haza a férjem (7-re) és megyünk vacsorázni. Már Lea születése óta tervezi és csak most adtam be a derekam, de csak azért, mert ha meglesz a picur/pichölgy, akkor már biztos, hogy évekig nem tudunk kettesben lenni. Csak az a furcsa, hogy nekem nem is hiányzik, azt szeretem, amikor hármasban (négyesben) vagyunk, együtt sétál hétvégente az egész család. Ha minden jól megy és nem kell feküdnöm, akkor szombatonként újra egyetemre kell mennem (kötelező a bejárás) és megint csak 1 nap lesz a miénk.
Tényleg, akinek már van nagyobb gyereke: normális, hogy nem igénylem, hogy csak kettesben (+ N. baba) legyünk a férjemmel? Most nem a testi dolgokra gondolok, mert azt most úgysem szabad, hanem az együtt töltött időre. Miért kell nekem, hogy az egész család egyben legyen? Más ölni tudna érte, hogy kicsit letudja a gyerekét, én meg még idegesebb vagyok, mintha most összetépné pl. a kiskönyvemet vagy a pici UH képét a lányom.
Sziasztok!
Megvolt tegnap a 4D! Azt mondta a hölgy, hogy az ő meglátása szerint minden rendben van a picurral, 40! percig nézegettük, hogy minden kis csontját meg szervecskéjét leltárba tudja venni :) Meghallgattuk a szívét is, nagyon szépen ver, nem egy mocorgós gyerkőc, olyan kis nyugisan pakolgatta kezét-lábát. Volt, hogy a feje köré rakta mindenét, és a popsiját mutogatta nekünk :)
Apának meglett az öröme: fia lesz! Lőttek az Emma névnek, kereshetek valami szép fiúnevet a Kustyán vezetéknevünkhöz.... ha van ötletetek, osszátok meg velem :)
Van egy nagyon édi fotónk, ahol a fiatalúr mutogatja a férfiasságát, hát nem szégyenlős egy kicsit sem :) le sem lehet tagadni, hogy fiú!
Kicsit fura lesz, mert a családban mindenhol csak lány van, de majd beletanulok...
Két hét múlva kell majd mennem a genetikai uh-ra a rendelőbe, 19.héten, de azt hiszem, ott már nem mondanak majd semmi újat.
Fogorvoshoz most én sem mentem, majd csak ha meglesz a pici, valahogy nincs túl jó előérzetem a dologgal.
Képzeljétek, a gép pont szilveszterre tette a szülés várható idejét... na ehhez találjon az ember fogadott orvost! Főleg itt Komáromban, ahol összesen 5 van... egyik sem fog vállalni, ha csak nem ügyeletes épp. Szép kilátások...