2011 januári babák (beszélgetés)
Akkor pihenj sokat!
A sétát én sem bírom, 15perc után le akar szakadni a pocakom meg nyilal, pedig lesz ez még nagyobb is. :)
Lolita!
Én az első terhességem alatt nem voltam fogorvosnál, amúgy a 36. héten mentem volna, csak addigra már megszültem. Legutóbb én is decemberben voltam, szerintem nem megyek, csak szülés után. Bár vérzik az ínyem, tegnap vettem Sensodyne-t (remélem jó lesz). Amúgy a védőnőm szerint nem is fontos menni. Az AFP-t meg nagyon szidta nekem, szerinte tök felesleges és mondta, hogy nekem lehet nagyobb lesz az értékem, mert ikerterhes voltam, de teljesen normális értéket kaptam. :) A kombinált teszt nekem is jó lett és sokkal megbízhatóbb, mint az AFP. Ha pedig az UH-n is minden rendben volt, szerintem nincs ok az aggodalomra, de az orvosod úgyis tájékoztat! Integrált tesztet tervezel? Lehet, hogy érdemes lenne azért, hogy megnyugodj! Persze drága és nagyon reméljük, hogy az AFP most is (mint sajnos elég gyakran) tévedett.
Enie!
Igen, a múlt hét (16.) óta érzem, hogy mozog a baba, de nem minden nap. Az AFP-m jó lett, a kombinált is, szóval szerintem nem lehet gond.
A mi picink is szerintem még idén meglesz, mert most is sokat görcsölök és már erre a hétre megrövidült a méhnyak. Pluszba ugye volt már egy koraszülésem, így én örülni fogok, ha decemberben születik, nem pedig ősszel. De igyekszem optimista lenni! :)
Kicsilányka!
Jaj, de jó, hogy a dokid nyíltan beszél! Az enyém csak annyit mondott, hogy annyit adjak, amennyit jónak látok, de ha akarom, szülhetek ügyeletesnél, nem haragszik meg érte. Utánanéztem és sokan írják, hogy bármennyivel megelégszik, általában a 6 hetes kontrollon adják oda a borítékot (magánrendelése van csak 2 helyen). Leát is nála akartam szülni, csak első ijedségünkben a legközelebbi ügyeletre mentünk, ahonnan már nem engedtek tovább. Most abban reménykedem, hogy karácsony előtt (vagy után, de addig nem hiszem, hogy kihúzom) jön a baba, mert csak karácsonykor megy el vidékre a családjával, addig BP-n lesz remélhetőleg. Orvosokban nem igazán bízok, de köztünk kezd kialakulni valami jó orvos-beteg (kismama) kapcsolat és biztonságban érezném magam, nyugodtabban szülnék, ha ő jönne be a végére, ha ő metszene gátat (ne adj' Isten ő császározna), nem pedig egy idegen doki.
Jaj, lányok, egyre jobban görcsölök! Most már szinte biztos, hogy egy ideig feküdnöm kell. :( Pedig szombaton megyünk Bécsbe egy napra, nem tudom mennyire fogom bírni a mászkálást. :S Már 10 méter sétától úgy fáj a hasam alja, mintha valami nyomná kívülről (öv vagy ilyesmi), szóval olyan érzés, mint amikor megindul a szülés. Remélem nem lesz baj, mert vérezni nem szoktam, illetve csak valami barnás volt pár napig a tisztasági betéten, a nőgyógyász szerint a hematóma, ami az elhalt baba felszívódása után az ő helyén alakult ki, most távozott a szervezetemből. Remélem tényleg erről van csak szó és a pici nincs veszélyben! Mert ma is olyan nagyon tombolt odabent, amikor a buszon utaztam (mentem újabb adag kontaktlencsét venni). A Blahán, amikor már villamossal mentünk, nem mozgott. Biztos jobban tetszik neki a buszozás (nekem nem).
Sziasztok!
Ma lett meg az AFP eredményem! Nagyon elkeseredtem AFP 20,00 ng/ml és MOM index 0,60
Az eddigi eredményeim jók voltak,Fehérváron is voltam kombinált genetikain a 12.héten,az is tökéletes. Most félek,de valahol tudom,hogy ezek nagyon sokszor téves eredmények,és sokszor nem jelentenek semmit,de akkor is idegesít!
Délután felhívom a nőgyógyászt!
Sziasztok!
Csatlakozom hozzátok,ha beengedtek...én jan.4-re vagyok kiírva,de úgy érzem,hogy még idén megérkezik a kisbabám!!! :)
AFP eredménye kinek milyen lett?Nekem jövő7en lesz meg.
Éreztek már mozgásokat???
Majd még jövök,Enie
Szia!
Én a Szabó Gáborhoz. Szigetszentmiklóson lakom, ide is járok hozzá az sztk-ba meg magánrendelésre is a sote-ra.
Neked ki?
Szia Trixie!
Az uh-s képen láttam,hogy a SOTE I. -re jársz?? Ki a dokid??
Én is odajárok.
Fura, de nekem nincsenek rossz tapasztalataim az sztk-s fogorvossal. Én hozzá megyek (júj, basszus, már holnap)egy fogamat megcsináltatni. Egy nagyon kedves csajszi.
Amikor először voltam bepecsételt a kiskönyvembe, és csak azt nézte, hogy van e valahol gyulladás. Ha nincs bepecsételi hogy negatív. Innentől elvileg már a dokimat sem érdekli, hogy járok e hozzá vagy nem, asszem ezt az egyet megcsiáltatom, aztán annyi!
megmondom őszintén én sztk.-n még sose voltam.ez is olyan mint a nőgyógyász!
az sztk.-ba le se sz@rnak sajnos!
Köszi a választ!Akkor meglátom mit mond az én dokim,aztán ha ő sem pecsétel akkor nem foglalkozok vele!
Rendesen kiakasztott a dolog.
én nem voltam de nem is megyek terhesség alatt.
decemberben csináltattam meg a fogaimat-sajnos egy tömés azóta kiesett azt be kéne megint tömni,de nekem 8-10 érzéstelenítőt kell adjon a doki,mert egyszerűen nem zsibbadok el.
decemberbe a kislányom-még szopizik-tele lett kiütéssel a szurik miatt:(
ez szerintem nem kötelező!én az első kislányommal se voltam s nem is szolt miatta senki.
a doki azt mondta,hogy nyugodtan mennyek csak nem lesz baja a babának.......ja 1 szuritól lehet4de én annyit kaptam mint egy ló!
Sziasztok!!!!!
Már rég jártam itt, de most arra lennék kiváncsi, hogy voltatok-e már fogászati szűrésen? Kértetek-e kezelést? Kaptatok pecsétet a kiskönyvbe?
Illetve mennyire kötelező ez a szűrés?. . . . ezt azért kérdem, mert tegnap nagyon kiakadtam!
Sztori: mindig magándokihoz járok, de gondoltam egy szűrés miatt a pecsétért nem megyek, jó lesz az sztk rendelés is.
Az orvos akihez tartozunk szabin volt, egy másik nézett meg és azt mondta addig nem pecsétel amíg nincs megcsinálva a fogam!
-olyan lyukról is beszélt ami még ott sem volt, persze láttam, hogy nagyon keresgél a számba. . . valamibe bele kell kötni. . . .
Hozzáteszem nincs is semmi panaszom.
-én úgy gondolom, hogy ez egy SZŰRŐVIZSGÁLAT és ő azt jelzi a pecséttel, hogy én ott megjelentem. . . szerintem
Jogom van eldönteni, hogy ki és mikor kezeli a fogamat. . Nem?????
sziasztok:)
kicsit megnyugodtam a doki véget.
megkérdeztem mennyit kell fizetnem szüléskor.
olyan rendes volt!azt mondta amennyit a pénztárcám enged!
azt mondta általában 40 e ft körül szokott kapni,de a fele is jó.
hát havonta 12 e ft.-ot fizetek neki.... így most igen megnyugodtam:)
főleg,hogy azt mondták a 10x kell adni.meg azt is mondta,hogy neki nem sok dolga van ám a szülőszobába úgyhogy nem kell túlfizetni.nagyon ledöbbentem!férjem szerint annyi pénze van,hogy azért nem követelődzik:)))
Sajnos Hajdu Krisztinához nem tudok hozzászólni, mert mi az ÁEK-ba mentünk hozzá 2X, először Leával a 17. héten, legutóbb Nimróddal/Norinával a 13. héten.
A gyerekek meg hát... Tényleg nevelés kérdése főleg.
Na, megjött a férjem (VÉGRE!), szóval megyek.
Jóéjt!
Nekem is ég a gyomrom bizonyos ételektől, italoktól (pl. vörösbor, amit írtam is, hogy kis mértékben nem árt a babának, sőt kifejezetten jó, mégis rosszul vagyok tőle, pedig alapjáraton szeretem).
Fogorvosnál első terhességemmel nem is voltam, mert bár rettentő rosszak a fogaim, az ínyem sem vérzett, talán egyszer. Pedig hogy mondta a védőnő, hogy menjek. Legutoljára decemberben voltam, mert a fehér tömésem miatt érzékeny volt a fogam, tett bele amalgámot. Most a védőnő (ő egy másik, mert közben elköltöztem a férjemhez BP-re) azt mondta, hogy nem fontos, csak háziorvoshoz, kardiológiára és szemészhez menjek (-2-es kontaktlencsét hordok, de első szülésem alatt végig bent volt a lencse vajúdásnál és kitolásnál is, nem lett baja a szemeimnek). Viszont szerintem hamarosan meglátogatom a fogorvost, mert az ínyvérzésen túl még egy darabka letört a jobb alsó 1-esből és valami szájfertőzést is kaptam, szép fehér pötty a számon belül. :S
Magzatvédő vitamin: mivel a Gravida nem jött be (égett tőle a gyomrom és hányingerem lett, ezért sokszor inkább be se vettem), most Elevitre akartam váltani. Végül a Femibion mellett döntöttünk, bár kétség kívül ez a legdrágább. Csak 2-3 naponta veszek be belőle 1 kapszulát (halolaj van benne) és 1 tablettát (ez maga a vitamin). Magnézium alap, mert sokat görcsölök. :( Amúgy elvileg a magnéziumtól, kalciumtól épp nem kéne égnie a gyomrodnak. Ha Gravidat szedsz, attól bizony éghet, de lehet simán a terhesség miatt is (vagy hajasbabád lesz :D). Nem kell miatta aggódni, még az enyhe reflux sem jelez bajt az esetek többségében. Emiatt ne aggódj! :)
Én úgy tudom, h a legtöbb doki, aki az érdi szakrendelőben rendel a Szt Imrében vezet le szülést. Valahogy úgy alakult, h az érdi dokikról nem nagyon tudtam infot gyűjteni, úgyh ott annyira voltam csak, h a Samu doki adott beutalókat, m az (akkor még) magándokim hozzá irányított.
Én speciel most ott tartok, h besokalltam azzal, h a terhesgondozásért tízezreket fizessek, amiért semmi pluszt nem kaptam és ráadásul utána még ide-oda szaladjak beutalókért. Szóval most Százhalombattára mentem sztk-ba (nekem is érdi az állandó lakcímem, ennek ellenére járhatok oda), az ottani dokik a sote2-n vezetnek le szüléseket. Ott szültem a kisfiamat tavaly, jól felkészült kórház, szép szülőszoba, a gyerekágyas rész is korrekt. A doki, akinél Battán voltam teljesen korrekt volt. És nekem nem mindegy, h egy helyen elintéznek, kifejezetten kultúrált körülmények közt vizsgálatot, labort, uh-t, majd a végén az nst-ket is helyben (ez Érden is ugyanígy működik, amennyire ott hirtelenjében kifaggattam egy asszisztenst a terhesgondozóban) és nem mellékesen nem fáj a zsebemnek... Genetikai uh-ra azért el fogok menni genetikushoz, azon nem spórolok. Legközelebb rá fogok kérdezni a dokinál, h elvállalja-e a szülést (főleg azért nagy kérdés, mert simán benne van a pakliban, h karácsonyi baba lesz.) Hát kb."röviden" ennyi, ahol tartok dokivadászat terén, remélem mostmár letáborozok.:) Neked ki az üzemorvos, akit ajánlottak?
Na erre én is kíváncsi vagyok hol van ez így.
Bár amikor a fiamat szültem ott is közölték, hogy ugye fizesd le az orvost, meg a szülésznőt ha jót akarsz és ha azt szeretnéd hogy olyan orvos adja be az Eda-t aki be is tudja, akkor fizesd le az anesztest is. Könyörgöm a wc-s nénit ne fizessem le, hogy ......???????????
üdv Mindenki!
pe80 és többiek!
Valaki el tudná küldeni nekem az elérhetőségeket, hogyan tudok bejelentkezni a Hajdú Krisztinához? mennyi időre lehet hozzá időpontot kapni?
Antonka!
Azért ennyire nem gondoltam ezt komolyan hogy 6 gyereket szüljek!! én is hallottam egy sztorit, hogy egy családnál volt két fiú és mindenképp szerettek volna egy kislányt ezért bevállaltak még egyet, hármas ikrek lettek, mind fiúk!!!:)
Ki a dokid a sote II-en? én ott szültem a fiamat, és bent töltöttem pár hetet ismerek egy két orvost.
Ella89!
Amit leírtál a rokongyerekekről nekem az jön le hogy nincsenek megnevelve, ami szerintem manapság elég divat, de én nem vagyok a híve. Szerintem egy szülőnek meg kell tanítania, hogy mi az amit szabad és mi az amit nem, mi az ami jó és mi a rossz, de ha ráhagyják hogy verje a tesót, mert fiú akkor nem kell csodálkozni, senki nem tanítja meg rá hogy ezt nem szabad. Szóval szerintem ez nevelés kérdése.
Én sem tudtam még elengedni a fiamat a nagyszülőkhöz, mondjuk 200km-re laknak és Ő sem szerette volna eddig, de most azt tervezzük hogy hétvégén levisszük egy hétre nyaralni, egyenlőre várja, de majd meglátjuk mi lesz belőle és én is tuti végig fogom bőgni a hetet, de muszáj egy kicsit mert nincs ovi és nem tudok menni dolgozni, meg egyszer ezt is el kell kezdeni, de ettől nem vagyunk szerintem rossz szülők!
Ja, és én is óránként pisilek, de nincs vesebetegségem, az éjszakát sem tudom végig aludni pisilés nélkül csak ritkán.
Néhány kérdés eszembe jutott: Ti voltatok fogászati szűrésen? Ha nem érzem hogy gond lenne akkor is el kell menni szűrésre?(nemrég voltam)
Szedtek magzatvédő vitamint?
Normális ha ég a gyomrom???
Van egy csomó ennivaló amit nem bírok megenni, na ez nem mintha befolyásolná a súlyomat.Tök jó azoknak akik még semmit nem híztak. Én sajna hajlamos vagyok hízásra, próbálok odafigyelni.Eddig kb 2 kiló.
Szerintem a baba amire szüksége van úgyis elveszi a szervezetünkből, csak tudni kell mit kell pótolni. Annyira nehezen bírom meginni és bevenni a kalciumot, a magnéziumot és a magzatvédő vitamint.Lehet ezektől ég a gyomrom?!
Hát igen, elég nehéz velük... :S
A férjem is mindig azt mondja, hogy más anya mennyire boldog lenne, ha le tudná passzolni kicsit a gyerekét és picit tudna magával is foglalkozni. Persze, így van, nekem is néha sok, főleg amikor nyűgös, de amint elmegy, én sírva fakadok, annyira hiányzik! :( Amikor először kellett mennem egyetemre, miután megszületett és végre nagy nehezen hazahozhattuk, annyira rossz érzés volt, hogy már nincs kórházban, mégse lehetek vele, mert akkor az órai hiányzásaim miatt nem vizsgázhatnék. Meg utána jött a vizsgaidőszak, az is borzasztó volt! De még a PIC-en megfogadtam, hogy sosem engedem, hogy nélkülem aludjon, ha egyszer hazajöhet velünk. És tessék: kora reggel kellett mennem korai terhességi vérvételre, a szüleim nem tudnak nálunk aludni, mert pici a lakás, nem kérhetem, hogy éjszakai műszak után jöjjön el valamelyikük (ide sem érnének, fél 7-től fél 7-ig tart a műszak)) vagy hogy keljenek fel 4-kor és jöjjenek vigyázni a lányomra. Egyedül nem mertem menni, mert vérvétel után néha szédülök, egyszer elájultam és egyedül, terhesen azért mégsem megyek el egy idegen kórházba. Ezért Lea 13 hónaposan újra nélkülem aludt. Végig bőgtem, amikor a szüleim elvitték. Másnak meg olyan könnyen megy... Rossz szülő vagyok, amiért nem tudom elengedni a lánykámat? Annyira nehéz. :(
Képzeljétek csajok az egyik barátnőm most 34 hetes terhes EDA-val akar szülni és azt mondták neki hogy 50 ezerbe kerül...
Én még ilyet nem is hallottam.
Kicsilányka
ne aggódj, én sem érzek mozgást pedig holnap leszek 17 hetes, viszont a legutóbbi uh-on láttam mocorogni a babót és jövő hét végén már megyek a 18 hetesre és ott újra megnyugszom egy kis időre ha mozogni látom.
Azt szokták mondani a dokik, hogy kb félidőnél lehet (első babánál) érezni a mozgást. Nekem ő már ugyan a második de nincsenek rossz érzéseim.
Remélem hamarosan mész uh-ra és Te is látni fogod hogy integet a pocaklakó :)
Ella
úgy irigyellek ám azért, hogy ennyit le tudjátok adni a gyerkőcöt. Az nagyon jó dolog ám. Bár tudom, hogy vannak nehézségek a szüleiddel és az nem könnyű.
Sziasztok!
Na, fél napig nem voltam és máris ennyi hozzászólás érkezett. :P
Antonka!
Üdv nálunk!
Kisfari!
Nálunk a fiúk rettenetesek. Bence (keresztfiam) még nem volt 3 éves, de verte a 4 évvel idősebb nővérét, most is harapja, a fejét rugdalja, de neki szabad, mert ő a fiú. A pár napos kishúgát is az ölébe adták, rángatta a fülénél fogva, mert nem akarta odaadni a nővérének (baromi irigy), a kis Zsófi baba mózes hordozójába koszos zoknival bemászott és a steril, hófehér textilpelust, ami a fejénél volt, összepiszkolta. Csak annyit mondott az anyja, hogy "Bence, ne csináld". De ő csinálta. És mindenkit ver. Legjobb barátnője az oviban az a kislány, akitől az egész csoport retteg, mert mindenkit megkarmol és harap (óvónőket is). És persze miatta lett Zsófi a kishúga, mert az említett rosszaság is Zsófia. És igen, itt egy lány rosszalkodik. De sajnos Bence is ilyen. Alaptermészetben is, de baromira elkapatták. Mondjuk azért félek fiútól, mert a férjem kanadai rokonainak (anyósom unokatestvérének és a férjem másodfokú unokatestvérének) mind 1 fia és 1 lánya van és -bár mindketten rosszak-, a fiúk viselkedése borzalom! A cipőjüket vitték be a szobába és azzal verte az egyik a húgát, a másik nyafogott, hogy csokis sütit akar, nem azt a szendvicset, amit anyósom készített, visítottak, amikor ki lett kapcsolva a TV (tipikus amerikaiak, tátott szájjal nézték a világító dobozt). Pedig már nem kicsik, Christopher és Angela gyerekei is mind 7-10 év közöttiek (mindkettőnél a fiú az idősebb). Életveszélyesen rosszak, féltem, hogy a lányomat is véletlenül megütik, ahogy verték a húgukat (külön volt itt mindkét család, de a gyerekek -főleg a fiúk - rettenetesek voltak, kétszer átélni mindezt...). Hát ezért félek, hogy fiam lesz.
Jó, anyám unokatestvére 3 évvel fiatalabb nálam (anya nagybátyja majdnem egyidős anya bátyjával) és ő olyan kis mulya volt. Az anyja csak most engedi el őt este 10-ig, hogy nagykorú lett. Addig 8-ra haza kellett érni, ő volt az, akit soha sehová nem engednek el, teljesen elszigetelte az anyja. Még az a jó, hogy nem lett elkényeztetett gyerek (pedig lehetne, mert mindent megkapott, de az alaptermészetét az apjától örökölte). Valahogy jó lenne, ha a fiam (már ha az lesz) nem lenne sem túl erőszakos, verekedős, sem pedig visszahúzódó, mulya. Valami arany középutat kéne találni, de nagyon nehéz megnevelni.
Az én lányom sem egy tipikus bújós cica, de néha odajön és kéri, hogy vegyük fel és olyankor ölelget. :) Én bújós voltam, csak anya nem az a nagyon szeretgetős fajta, ezért egy idő után nem próbálkoztam nála azzal, hogy "anya, ölelj meg". Talán ezért is lettem kicsit magamnak való.
Ja, ami a hízást illeti: lehet írtam már, de az első trimeszter végéig még 3 kg gyarapodás is belefér! Valami orvosi oldalon olvastam meg a Felicitas tájékoztatóban is benne van, amit a védőnő adott. Én meg azért küzdök, hogy hízzak, pedig nem vagyok egy vékony alkat, de lehet a szervezetemnek ez az ideális állapota, így tudja jól ellátni a babát. De lehet ez hülyeség, csak már nem akarok azon parázni, hogy még mindig mínuszban vagyok a kezdősúlyomhoz képest. Leával ilyenkor voltam nullán (vele 2 kilót fogytam, most hármat). Aztán lehet a végére most is 11 kilóval leszek több, feltéve, ha még többet zabálok, mint eddig (jaj, elsővel nagyon sokat ettem, csoda, hogy csak ennyi jött fel és rögtön le is ment).
"Ella, nyugosj meg, ha fiad lesz, ha lányod, verni fogják egymást" Ez marha jó! :D Azért remélem, hogy nem... :P Vagy minden testvér verekszik? Nekem egykeként nincs tapasztalatom.
Freny!
Szerintem normális. Leával én se aggódtam, csak akkor, amikor vesegyulladás miatt véres volt a vizeletem és amikor először rúgott hatalmasat a 22. héten, akkor azt hittem azért ilyen fájdalmas, mert el fogok vetélni.
Ja meg épp a férjem mondta, hogy a második terhesség aggódósabb, de a második gyerek már nem. :) Ha már kint lesz, sokkal lazábban veszed a dolgokat (remélhetőleg). :D
Ma voltunk a Medvefarmon, azért nem is jöttem napközben, de nem tudtam előre, anyukám tegnap este 8-kor hívott, hogy elviszik Leát, én meg mentem velük, mert csütörtökön (holnap) úgyis elviszik magukhoz, mi meg csak vasárnap látjuk (férjemmel holnap este megyünk ebédelni, pénteken korán fekszünk, szombaton megyünk 1 napra Bécsbe, ezért most szólok, hogy nem leszek pár napig).
Amúgy jó volt megint látni a macikat, utoljára 6 vagy 7 éve voltam, akkor még se belépő, se WC, se pelenkázó nem volt, étterem, játszótér pláne. És már vannak őzek, gólyák, hollók meg rénszarvasok is, nem csak macik és farkasok! :) Csak az a baj, hogy nagyon megfájdult a hasam, olyan érzésem volt végig, mintha a kocsi biztonsági öve nyomná, aztán a nadrágövre fogtam, de már mindent kioldottam, akkor is fájt. Nagyon megijedtem, mert Leával is ez volt, amikor született, a doki erősen odanyomta az ultrahang készülék vizsgáló fejét és utána is fájt még a hasam, azt hittem a vizsgálat miatt, pedig a tágulás volt az oka. Tehát nagyon beparáztam, mondtam is anyámnak, de le se... Szerencsére nem lett baj, csak furcsa volt, hogy óránként kellett mennem pisilni. Lehet tényleg vesebetegség vagy ilyesmi miatt van fehérje, bilirubin és keton a vizeletemben és ezért kell állandóan pisilnem. :( De már nem fáj a hasam, amióta hazajöttünk, csak a kocsiban és a séta alatt volt nagyon rossz. Remélem nem lesz semmi baj...
A férjem szülei ebből a megfontolásból, hogy meg nem állnak a kislányig 6-an vannak testvérek! A 6. a lány!Azért gondold át:)
Ne aggódj nem lesz semmi gond!Ha lenne valami biztos mondta volna a dokid!
Sziasztok! Köszönöm a megnyugtatást. Már kicsit jobb a hangulatom, talán mert kisütött a nap.:)
Érden lakom, Nyíregyházáról költöztünk ide...
Még nincs fogadott dokim, gondoltam ezt felfogadom, akinél voltam tegnap. Az első doki, akihez mentem az magán doki volt, őt gondoltam, hogy jó lesz aztán hosszú kínlódás után ennél a dokinál kötöttem ki. Most találtam egy harmadikat, akihez aug. 17.-én megyek. Remélem nem csúszok ki az időből...
Voltam 12 hetes ultrahangon, ahol a méretei alapján a baba 11 hetes és 3 napos volt. Azt mondta a doki hogy minden rendben van.
csak láttam azt az írást,hogy aki nem hízik annak éhezik a babája:(
meg a kislányom 4.25.g született azt mondták a második mindig nagyobb lesz.csak annyira rossz,hogy még nem mozog:(((
acetont találtak a vizeletemben.azt mondták nem iszom eleget.3-4 liter vizet igyak,de attól lehet ki is feküdnék!
remélem ettől nem lett baja a babának meg hát a lánykám is szopizik még ami teljesen a padlóra küld:(((