Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1734. ENIE
2010. júl. 31. 12:14

Na lányok....az eddig legjobban tetszett lánynevünk,a TAMARA kiesett a sorból,mert utána néztem és dec.29-én van a névnapja...hát a Babó jan.4-re van kiírva,ami lehet,dec.vége is,és nem akarjuk,hogy egybe legyen neki minden:karácsony,névnap,szülinap... :(

Úgyhogy most szüneteltetjük a neveket,megvárjuk,mit mondanak UH-on a nemét illetően.

Hogy vagytok?Éjjelente jól alszatok?Milyen sűrűn kell mennetek pisilni??

1733. antonka (válaszként erre: 1732. - Pe80)
2010. júl. 30. 20:55
Hát ja. Csak ez a kúpos téma nem lesz valami remek dolog!
1732. pe80 (válaszként erre: 1731. - Antonka)
2010. júl. 30. 20:51
Nekem ilyen nem volt. Sőt, engem a 7.héten vizsgált doki utoljára aluról, azóra csak uh, vérvétel volt. De akkor még szerencse, h neked volt ilyen, így legalább kiderült és ki tudnak kezelni belőle.
1731. antonka (válaszként erre: 1728. - Pe80)
2010. júl. 30. 20:24

Most hüvelykenetet vettek. Beletettek egy listát a kis könyvembe a vizsgálatokról az egész terhesség alatt, és a 12-14.hétre be van írva ez a vizsgálat. A doki benyúlt, megnézte h zárt e a méhszájam, megnyomkodta a hasam, és utána rákente a cuccot egy tárgylemezre.(bocs hogy gusztustalankodok) El kellett mennem az eredményért amin azt írták, hogy sok különböző baktérium van a mintában,találtak benne hámsejteket és granulocitát. Mást nem. Ebből az derült ki, hogy heveny gyulladásom van.

Nektek nem csináltak ilyet?

1730. ENIE
2010. júl. 30. 19:29

Én még nem írok naplót,de tervezem... :)

Én eddig 2,5 kg-ot híztam,de már 2 hete egyet mutat a mérleg.Ti mennyit híztatok???

Hányás nekem is a 12.hét után volt,de csak 1x,a többiszer meg hányinger,és kaja undor.Ja és ha főzök pl.a nyers hústól most is az van még...ha pl.meg kell mosni a csirkét,vagy fasírtot csinálok.

Én fogadtam dokit,de nem a magán rendelésére járok,hanem amikor bent van sztk-ba akkor mindig hozzá megyek(előtte telefonon egyeztetünk),és nem mondott összeget,csak amennyit gondolok,annyit adjak.

Na mindenkinek szép hétvégét,sok pihenést!

1729. Studio64 (válaszként erre: 1719. - Babarózsa84)
2010. júl. 30. 19:03
Blogot vezetek kb 3 éve...
1728. pe80 (válaszként erre: 1723. - Antonka)
2010. júl. 30. 18:42

Szia! Én még nem vagyok abban sem biztos, h fogadok-e dokit. Majd meglátom. De igen, mindkét helyen rákérdeztem (asszisztensnél illetve a folyosón várakozó kismamák körében) és működik nem magánrendelős úton is a szülésre felfogadás.

Nekem még a legelején vettek kenetet rákszűrésre, nem tudom, h abból néztek-e mást is.

Egyébként akinek a veséjével van gond, nem lehet, h valami olyasmi, h elnyomja a baba? Nekem Zalánnál uh-n megállapították, h elnyomta a vezetéket és emiatt vesetágulatom volt. Akkor mondták, h a vizeletet gyakrabban kell nézetni, de nekem eredményekben semmit nem okozott. De nem értek hozzá, csak egy ötlet. De majdcsak a dokik megmondják, h mi a bibi...

1727. RLindi (válaszként erre: 1726. - Vick81)
2010. júl. 30. 18:41

Sziasztok!

Üdv. az újakat én is, a hányósoknak kitartást, meg mindenkinek a kisebb problémákhoz!:)

Vick nálam is ez a helyzet hízás terén. A 12.hétig szinte étvágyam sem volt, azóta meg! Jobb nem is beszélni róla!

1726. Vick81
2010. júl. 30. 18:38

Sziasztok!

Mariann üdv köztünk.Bárcsak én fogynék.Nálam meg az a helyzet, hogy ha kicsivel többet eszem másnapra fél kg-mal több vagyok!Már 2 kg-nál járok!

Nem is értem!Ez olyan szemétség!pedig annyira visszafogom magam!Én biztos ilyen alkat vagyok!Jó eszem édességet is de csak keveset, meg annyi, hogy rendesen ebédelek!Úgy látszik ez sok....

1725. macóka10
2010. júl. 30. 18:10
Jaj lanyok ez a hanyas emelyges szornyu 15 hetes vagyok de a helyzet valtozatlan,tartsunk ki!
1724. antonka (válaszként erre: 1700. - ENIE)
2010. júl. 30. 17:12

Szia! Nekem ég a gyomrom mint az állat:)! Amúgy én még dolgozok. És még jó lenne novemberig dolgozni is. De ez a sok vizsgálatra járás közben melózni, szabadságot kéregetni. Mindenki nyári szabadságon van. Hát nem könnyű. Dehát ez van. Itthon nagyon unatkoznék szerintem, és csak híznék, és a legfontosabb hogy a fizetésem 90%-át kapnám,és pótlékokat sem adnának, és cafetériát sem. Úgyhogy még egy darabig bírni kell!ti dolgoztok?

A másik dolog ami nagyon bonyolultan hangzik az a gyed gyes , meg a gyermekágyi segély. Már kinyomtattam és arra vár, hogy megértsem....

1723. antonka (válaszként erre: 1693. - Pe80)
2010. júl. 30. 17:02

Szia! És te úgy fogadsz dokit, hogy nem magánrendelésre jársz hozzá? Úgy is lehet? Én ma voltam a rendelőben. A hüvelykenet eredményem miatt mentem. Azt írták, hogy heveny gyulladásom van, és kúpot kaptam:( Remek!

Nektek csináltak ilyen vizsgálatot?

1722. s700
2010. júl. 30. 16:45

Mariann üdv köztünk!

Studio: én eddig sem hánytam szerencsére. Egyszer voltam úgy, már a 12. hét betöltése után, hogy majdnem. Az első 3 hónapban azonban 2x fordult elő, hogy hányingeren volt, de lefeküdtem és kipihentem.

Babarózsa: Nekem van babanaplóm és másik is. Nemrég kezdtem csak el...

Görcsöm nekem még nincs, de már éreztem párszor, hogy reggel nyújtózkodáskor nem esik jól a lábamnak, akkor majdnem be szokott görcsölni, de hamar visszarántom és elmúlik. Mondjuk én már 4x1 Magne B6-ot szedek...

A nevekre köszönöm a javaslatokat. Hamarosan a fiúneveket is megszavaztatom. Nagyon szép neveket választottatok. A virágos nevek nekem is tetszenének, de a Szalmához eléggé hülyén nézne ki, így inkább ilyenekkel nem is foglalkoztunk.

Egyébként Ella, én is gondoltam már 2 névre, de még meg kell emésztenem, nagyon nem vagyok 2 név párti. Inkább legyen olyan keresztneve, amit többféleképp lehet becézni.

1721. Mariann05
2010. júl. 30. 15:24
Én hányni csak 1x hánytam eddig...hányingerem mindig van. A fiamnál 5 hónapig volt hányingerem,de ott is keveset hánytam-hála!
1720. Ella89
2010. júl. 30. 14:46

Mariann!

Nem tudom, lehet valami baj van a vesémmel. Fehérjén kívül keton meg bilirubin is volt a vizeletemben. Majd beszélek a védőnővel is, hátha ő is tud mondani valami biztatót (eddig nem nagyon foglalkozott velem, vizeletmintát sem kért, pedig neki kéne ellenőriznie).

Studio!

Hát ha hányni nem is, émelyegni még szoktam, pedig ma vagyok 18 hetes. Utolsó hányás kb. 2 hete volt (asszem). Azóta csak néha hajolok WC fölé, de nem rókázom. :)

Babarózsa!

Én elkezdtem írni, de még csak 1 bejegyzésen vagyok túl. Picit lusta vagyok hozzá meg elég nehéz elkezdeni. :P

2010. júl. 30. 13:52
Lányok! Ki ír közületek babanaplót? Csak,hogy tudjam és olvasgassalak titeket.:)
1718. Studio64
2010. júl. 30. 13:45

Sziasztok Csajok,

1000 éve nem voltam felék. Hányósok vannak még köztetek? Én most töltöm a 16. hetet de még mindig űzöm az ipart, és ki tudja még meddig. Furcsa mert az első terhességem egész más volt.

1717. Mariann05 (válaszként erre: 1715. - Ella89)
2010. júl. 30. 12:55
Nekem a melleim már megint turbó üzemmódban nőnek..1 mérettel már nagyobb is kell:) Majd azokat lesem a tükörbe,hogy elégedett legyek magammal:D
1716. Mariann05 (válaszként erre: 1714. - Ella89)
2010. júl. 30. 12:53

Akkor mitől lehet a fehérje?

Én csak jövőhéten megyek vér-vizelet vizsgálatra.

Előbb a genetikát kellett elintéznem és a kiskönyvet.

1715. Ella89 (válaszként erre: 1713. - Mariann05)
2010. júl. 30. 12:50
Akkor ne nézz oda! ;) Én meg pont onnan nem fogyok soha. Nekem a bordáim domborodnak kifelé és a melleim mentek össze. Nem mintha eddig nagyok lettek volna... :D
1714. Ella89 (válaszként erre: 1712. - Mariann05)
2010. júl. 30. 12:49

Jaj, én is álmos vagyok állandóan. :( Most nincs itt a lánykám, szüleim elvitték hosszú hétvégére, hogy tudjak pihenni meg kettesben lenni a férjemmel, de én csak jobban idegeskedem, hogy nincs velem a kiscsaj. :S Ma kihasználom és alszok egy picit. :)

A vérnyomásom nekem sem magas, 100/60 jó esetben, a pulzusom 80-90 körül van, de ennek a szívbetegségem az oka. Mivel alacsony a vérnyomásom, ezért a dokim nem tudja hová tenni a fehérjét, amit a vizeletemben találtak. Ez ugye terhességi toxémiára utal, de ilyen vérnyomás mellett ennek igen csekély az esélye.

1713. Mariann05
2010. júl. 30. 12:48
Mindentől függetlenül azért jó kedélyű vagyok,csak nem szabad a combomra néznem...ott látszik nagyon a fogyás:(
1712. Mariann05 (válaszként erre: 1710. - Ella89)
2010. júl. 30. 12:46

Az én Manóimnak minden kell:)

Nem keseregnék,ha ez a fogyás nem járna + fáradékonysággal.Emellett a vérnyomásom is annyi mint a pulzusom-99 ...ettől aztán még álmosabb vagyok.Dominik már csak 1x alszik napközben-olyankor én is gyorsan:)

1711. Ella89 (válaszként erre: 1709. - Krisztina1978)
2010. júl. 30. 12:42
Akkor meg pláne nyugi! :) Nem lesz most se baj. Remélem nálam se.
1710. Ella89
2010. júl. 30. 12:41

Mariann! Üdv itt is! Hát igen, az én lányom is 36 hétre született, így én már azzal is meg lennék elégedve, ha a baba decemberben születne. De ne legyünk pesszimisták! Unokatestvérem 37. hétre szülte a nagylányt, a fiát és a kisebbik lányát pedig úgy kellett megindítani a terminus után!

Olvastam, hogy megint fogytál, de ne keseredj el! A baba úgyis elveszi, ami neki kell. ;)

2010. júl. 30. 12:40
Ella: kösznöm a válaszodat, én ma töltöttem be a 15. hetet, hétfőn voltam a dokinál azt mondta, h teljesen zárt a méhszáj, nekem a fiam is 10 nappal késöbb jött a kíirt időnél.
1708. Mariann05
2010. júl. 30. 12:34

Sziasztok!

Csatlakozhatnék?

Január 30-ra vagyok kiírva...bár szerintem most is hamarabb bújik ki,mint a kisfiam aki 37 hét elején jött világra és most 11 hónapos:)

1707. ENIE
2010. júl. 30. 12:30

Köszi Ella,hogy megírtad a nevekről a véleményedet.:)

Nos,én már 1 pár hete szenvedek a lábikra görccsel,és arra kelek sokszor,hogy muszáj masszíroznom....ááááááááá De szedem a Magne B6-ot,remélem segít.

A Rennie pedig nagyon jó a gyomorégésre,nekem használ.

Szép napot!!!!!!!

1706. Ella89 (válaszként erre: 1704. - Krisztina1978)
2010. júl. 30. 12:25

Nekem is elég sokat fáj a hasam, főleg ha sétálok. Én csak azért nem veszem normálisnak, mert már így is kezd megrövidülni a méhnyak és nem szeretném, ha idő előtt a méhszáj is kinyílna.

A Virág nekünk is tetszett, de mivel tartunk az újabb koraszüléstől, a november 26-i névnap miatt elvetettük ezt a variát. Talán majd a 3. babának, ha lesz. :D Ki tudja...

Alinának meg se köszöntem, hogy kijavította a táblázatban az adatokat. Köszönöm szépen! :)

1705. Ella89
2010. júl. 30. 12:21

Sziasztok!

Tegnap tök jó volt, annyit ettem (Trófeában voltunk, svédasztal). Persze a férjem megjegyezte, hogy alig ettem valamit - csoda? A kismamák amúgy is sokszor keveset esznek és a gyomromnak is már most kevés a hely. :P De jó sok kaját ettem (ahhoz képest, hogy tényleg egyszerre csak kis adagokat szoktam enni). Remélem híztam egy picit, mert még mindig a terhesség elején leadott kilókat szeretném visszakapni. Nem vagyok vékony és tudom, hogy a baba úgyis elveszi, ami neki kell, csak valamiért nem szeretem, ha a szüleim a fejüket csóválják, hogy milyen gebe vagyok (azért, mert a bordáim kint vannak, de van már pocim!!!).

Enie!

Nekem is sokat ég a gyomorom. Férjem unszolására ittam egy kis fehérbort vízzel felöntve (rég nem ittam fröccsöt), természetesen miután degeszre tömtem magam. Annyira jól nem esett, mert félédes volt, én meg inkább a szárazat szeretem, ráadásul hiába voltam tele, így is égni kezdett a gyomrom. De a babának tetszett, mert nagyon mozgolódott. :)

A felsorolt neveitek közül nekem is a Benedek tetszik inkább, a lányneveitek közül a Janka. :) Nagyon szépeket néztetek ki!

Kicsilányka!

Fetát meg lágy sajtokat azért nem szabad enni, mert nem hőkezelik a tejet készítésük közben. Ezért nem ajánlják a pasztörizálatlan tejet sem fogyasztásra, mert sok bajt okozhat. De ne aggódj, az első néhány hétben, amíg nem olvastam ennek utána, én is kilószámra tömtem magamba a görög salátát és a lágy sajtos pizzákat. :P

S700!

Válaszoltam a szavazásra! :) Nekem amúgy a felsoroltak közül a Beatrix tetszik, nálunk is valószínűleg ez lesz a kislány második neve (már ha kislány lesz). A 2 nevet azért írtam, mert ha nem tudtok választani, akkor kompromisszumként egyikőtök kedvenc neve lehetne a pici második neve és a Szalma vezetéknév amúgy is rövid, elbír még 2 nevet. De nem azért mondom, hogy beleszóljak, csak ajánlottam.

Lányok! Megint hasmenésem van. Illetve volt. Az étterem után normalizálódott a helyzet, pedig ott mindenfélét összeettem és úgy látszik valami sikeresen megfogott (nem akarom elkiabálni).

Keményedni sajnos egyre gyakrabban szoktam és most, hogy már a 17. hét végéhez értem (ma lettem 18 hetes terhes) nekem is kezd görcsölni a lábam. Egyelőre még nem kell felpattannom az ágyból, elég csak behajlítanom, de már előre rettegek az éjszakai lábikragörcstől. :P Talán a férjemnek van valami magnéziumhiánya, mert neki heti 1X begörcsöl, már hónapok óta. Vagy ez is újabb jel a fiú mellett (állítólag ha a kispapa is várandós tüneteket produkál, fia lesz).

Most olyan furcsa így Lea nélkül. A szüleim szerint nagyon jól evett, csak már annyira hiányzik. :( És a telefonba nem beszélt velem, csak integetett, de azt nem láttam. :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook