2011 januári babák (beszélgetés)
Szia!
Én is kb. a 15.héten éreztem először bugyborékolást, olyat mintha elrontottam volna a hasam valamivel, de mégis más érzés volt. :) Aztán most így a 18.héten már teljesen kivehetőek a mozgások. Esténként lefekvéskor érzem,hogy 1-1 tenyérnyi helyen keményebb a hasam,és mintha kitolná magát. Nagyon furi érzés, olyan csikizős...de nagyon jó! :)
Egyébként ki,hogy van ma?? Jól lehűlt az idő, ami NAGYON JÓ!! :))))
ja, azon már túl szerencsére:)
Amúgy ti gondolkoztatok az őssejt levételen? Nekem most jutott eszembe, hogy mikor régen hallottam róla azt mondtam, hogy jó lenne. Tudja valaki hogy hogy működik ez az egész?
hát nem biztos hogy attól,hogy belázasodott....nekem 9 hetesen ment el...DE már túl vagyok rajta,hiszem,hogy ennek így kellett lennie,lehet,hogy nem lett volna egészséges!
Kitartást a tesódnak!!
Mi már túl vagyunk a 8 héten:-)
Na jó, ez elég morbid volt.
De tényleg semmi aggodalom, minden rendben lesz velünk!!!!
Elmesélem, csak nem akarok senkit ijesztgetni.
A lényeg hogy a nővéremmel egyszerre lettünk terhesek, és annyira örültünk, hogy így alakult. Aztán a tesóm beteg lett, belázasodott, és nem mert gyógyszert bevenni. És a baba 8 hetesen meghalt.Elég szomorú, nem akarom senki kedvét elrontani.
na nekem is...majd 1x meséld el,ha akarod!
Ne aggódj,minden rendben lesz...csak pozitívan!!!!!!!!!!!!!!
Ja még 1 pár gondolat a nevekről!Én óvónő vagyok,és ha tudnátok,hogy milyen nevekkel találkozom,hát némelyikről nem tudnám eldönteni,hogy fiú-e vagy lány,ha nincs a gyerek előttem.:)
Írok nektek 1-2-t hátha megtetszik vmelyikőtöknek.
Fiú:Robin,Boáz,Nátán,Zétény..
Lány:Jáhel,Lígia,Mirjam,Bíbor...
Hát elég különlegesek,igaz?????
Szép estét!!
Bejelentkezek már én is,ma voltam a védőnőnél az AFP eredményemért,azt mondta,hogy minden OK!!!! Viszont a MOM értékem: 0,72 Hát épp az alsóhatáreset...Szerintetek?????
Holnap meg megyek UH-ra a dokimhoz,a 18 hetesre,remélem több sikerrel járok,mint TE s700!
A 7en kezdett mozogni a Babókám,és olyan jó!!Már ha jó ideje nem mozog,kezdek aggódni,de mindig jelzi,hogy itt van.:)))
Bevallom még mi sem vettünk semmit a Babókának,mert féltünk...tudjátok aki 1x már megjárta!!! (adatlapomon olvashattok róla)
Épp ezért nem kezdtem még naplóírásba...lehet,hogy hülye vagyok!
Én akkor leszek teljesen,felhőtlenül boldog,ha majd a karomban tarthatom egészségesen ŐT!
Különben még ráérünk szerintem vásárolgatni,majd szept.után nekilátunk...ja,és babakocsiba nekem se tetszik sajnos a 3 kerekű...kiságyba meg olyat akarok,amivel egybe van a pelenkázó asztal is,láttam már olyat!
Mivel nekem is,és apának is 2 utóneve van,így eldöntöttük,hogy a Babókának csak 1 lesz!!!!:)
Remélem holnap megtudok vmit a nemével kapcsolatban is!
SZORÍTSATOK!!
Pussza!
Sziasztok!
Megjöttem az UH-ról. Sajna képet nem kaptam, de ami még szörnyűbb, hogy én sem láthattam. Nagyon gyors menet volt. 1-2 kattintás a monitoron és már mehetek is. Nemét rákérdeztem, farfekvéses-mondta a doki és már kint is voltam. A genetikus annyit mondott, hogy teljesen rendbe van ez az eredmény, úgyhogy legközelebb akkor kell mennem, ha nem lesz jó az integrált eredménye. Szóval egy nagy vicc volt a mai napom 3 óra várakozással...
De a lényeg, hogy jól van a picikénk és minden rendben vele. Jövő héten szívultrahang, ott sem fogom látni, mert gondolom ott meg csak a szívét nézik.
Ella: Igen, tetszenek nekem a többféleképp becézhető nevek, valahogy inkább afelé hajlok, mint hogy 2 keresztnevet adjunk neki.
kisfari: valóban jó, ha néni vagy bácsi mellett is jól hangzik egy név nem csak a vezeték névhez. Babaként is és öregen is tudja jól használni és ne legyen nevetséges. Ezért is kell vigyáznunk mit választunk egy ilyen különleges vezetéknévhez. Nekem pl. a Virág is nagyon tetszik, de együtt a kettő... Hááát. Inkább nem!
Alina: a Király névhez én is valami különleges nevet keresnék, ami nem túl gyakori, ha már a vezetéknév az. Én is Lívia vagyok, az biztos, hogy nem gyakori és szeretem is, azonban mi megállapodtunk apával, hogy a mi nevünket nem kapja a baba.
kicsilányka: én szedem még a gravidát. Eddig 2 naponta, most ebben a hónapban már csak 3 naponta fogom. Ártani biztosan nem fogsz vele szerintem.
kisfari: Én arra gondoltam, hogy majd megyek szülőszoba látogatásra a 20. hét után valamikor, azt úgyis szülésznő tartja és ott meglátom. Nálunk van, akit nagyon dícsérnek, de megnézem azért magamnak. De még nem biztos, hogy felfogadom.
Alina: holnap megy a drukk. Remélem neked nagyobb szerencséd lesz, mint nekem...
Eni: Én már nézegettem kocsikat.Rájöttem, hogy a mózeskosár nem sokat ér, így olyan lesz valószínű, ami vízszintesre is dönthető sportkocsi és van venne bébihordó, ami azért praktikus, mert autósülésnek is jó. Ja meg bundazsák sem árt, ha már téli babát várunk:-)
És még azt néztem, hogy inkább esernyőre csukhatót veszünk, mert eléggé kicsi az autónk-Suzuki-és a lapra csukható nem nagyon férne bele. Meg az üzletet néztem ki hol a legolcsóbb nálunk.
De még konkrét elképzelés nincs. Van, aki már babakocsit vesz? Ne idegesítsetek!
Nekem sajna a 3 kerekűek nem tetszenek, meg barátnőm nem is ajánlotta, nekik 3 kerekű van és sok helyen bonyolult fel vagy letolni.
Lányok, ti már vásároltatok valamit a babának?
Mi még nem mertünk semmit, de talán itt lesz lassan az ideje nem?
szaisztok kismamik bocsi hogy bepofátlankodtam, néha olvaslak titeket:)
mi decemebr 24re vagunk kiirva, szóval még januárik is leheteünk:)
amúgy Vick a babakocsival kapcsolatban én már döntötttem nekünk quinny buzz 3 lesz, és vezsek még hozzá mózest meg hordozót, nekem nagyon tetszik, és barátnőmét ki is próbáltam nagyon praktikus és profi, de ha tudtok hasonlót olcsoóbban még lehet változtatok az elhatározáson:)
Helló!Jaj, még nem, pont a hvégén voltunk tájékozódási körúton. Választék az van, meg jó kis árak is, de nem találtam meg álmaim babakocsiját!Mindenképp multifunkciósat szeretnék és 3 kerekűt, itt a macskakövön szerintem az a jó!
Te, tudod már milyet szeretnél?
Hello Mindenki!
Hogy vagytok??
Tudjátok már, hogy milyen babakocsitok lesz??
hát ez tényleg borzasztó és nem tudom mi lesz két gyerekkel...
néha már azt képzelem, hogy én akarok túl sokat és keveset csinálok itthon
persze én járok vásárolni, direkt hétköznap takarítok hogy a hétvége szabad legyen de nem tudok jobban szétszakadni
CSAJOK drukkoljatok!!! Holnap megyek 2re a 18 hetes uh-ra. Remélem látszani fog valami punci vagy kuki ;)
Sziasztok!
Húú! Akkor nálunk még jó a helyzet apa téren.
Mi mindennap(amikor itthon van) játszunk hármasban min.1 órát,aztán apa napközben még többször elkapja egy egy birkózásra-meseolvasásra:)Igaz,a párom 24/48 dolgozik,de mikor hazajön 24-ből hulla mégis az első egy közös birkó..aztán apa zuhany-újabb játék,majd közösen lefekszenek tente:) Manóm csak 1 óra-apa 3-ra.Ébredés után én főzök-ők zenélnek közben lasztiznak:)Akkor én nem is panaszkodom.
Megegyeztünk lány névben!! Ramóna-Gyöngyvér!
Fiúban hajthatatlan :(((
sajna nálunk is ez a helyzet:(
a férjem dolgozik hazaér ő túl fáradt a gyerekhez fikarcnyi türelme sincsen:(5 percet nem ül le vele játszani ha már jól kiveszekedtem magamat akkor mondja neki na gyere labdázzunk......ez úgy néz ki,hogy lefekszik hanyatt a szőnyegre s dobálja a labdát felfelé...... katasztrofális ha látnátok!
de ahhoz nem fáradt,hogy hajnalig tv.-zen meg internetezzen.............
Sziaszok.
Én csak orvost fogadtam, így az ÁEK-ben fogok szűlni, havonta 1x megyek a dokim magán rendelésére újpestre, minden mást tb alapon csínáltat, a teljes terhesgondozásért kér 50000 FT-ot( és én döntöm el, hogy milyen részletekben adom, a multkor pl nem jött meg az utalásom időben, így átakartam tetetni a vizsgálatot néhány nappal késöbbre, közölte, menjek nyugodtan, ne törödjek a pénzzel) a szülésért is, ha minden rendben 50000 Ft-ot kér.
Nekem az első szülésemnél is fogadott orvosom volt csak, mondjuk a szülésznő igen bunkó is volt, de nem is csinált semmit, a doki végzi a gátmetszést, varrást, Ő dönti el, hogy milyen és mennyi fájás erősitőt vagy éppen csillapítot kapsz stb, én nem fizetnék szülésznőnek.
A dokimnak van egy szülésznője pontosabban mindig együtt dolgoznak és tőle kérdeztem, azt mondta a 30. hét környékén elég felkeresni!
De nekem ez egy kicsit későnek tűnik.Lehet a genetikai UH alkalmával megkeressük most a 18. héten.Vagy az meg lehet korai!Akkor a köv. Uh-nál!
Tanácstalan vagyok mennyit kell neki fizetni!Én olyat is hallottam, hogy az Imrében minden Nst-t a fogadott szülésznő csinál 5000/db.Azért ez egy kicsit sok szerintem és még a szülésért is fizessünk.Hát, nem tudom, hogy mindenhol így van-e!Remélem nem!Nekem nem kell, hogy ő csinálja sz Nst-t csak a szülésnél legyen jelen!!!
Hja, a szülésznőt akartam írni csak felment a cukrom az embertől.
Én már választottam és már terhesség előtt pedzegettem neki a témát, hogy őt szeretnénk.
Összeget nem mondott, pedig kérdeztem de szerintem olyan 30-50et fogok neki adni.
Mondjuk amennyit eddig csinált...átpasszolt egy másik csajhoz vérvételre, mert épp szülésnél volt.
A férjek is azért vannak, hogy felidegesítsenek.
Komolyan mondom gyerekek ha lenne elég pénzem (ami nincs ugye táppénz meg gyed mellett) akkor lehet hogy simán elválnék.
Tököm tele hogy mindent nekem kell csinálni
Ember hazajön fáj a feje, sokat utazott, meleg van stb stb és én persze még este 7től 8ig lemegyek a gyerekkel, fürdetem, vacsorát adok, mosogatok, elrakom a megszáradt ruhákat, altatom a gyereket.
Ő meg hazaért 6kor és fél óra múlva már a számítógépnél játszik, és ezt most hagyta abba, majd elmegy zuhanyozni és nyilván most leül a tv elé. Ahhhhhhhhhhhhh
Szólok neki 10szer és semmi. Aztán csodálkozik hogy a gyerek mindig csak anya-anya, mert hát én vagyok vele egész nap, még akkor is amikor akár ő is foglalkozhatna vele.
üdv Kicsilányka!
Tegnap én is életemben először helyreraktam az anyósomat! kiverte a biztosítékot!
Ezek az anyósok ezért vannak hogy idegesítsék az embert?????????????