2011 januári babák (beszélgetés)
Babakocsi téma:
csajok, nekem muszáj babakocsit vennem...a lányom júliusi és elegendő volt egy sima bolygós kerekű babakocsi (még most is azzal járok bevásárolni).
Viszont télire kelleni a picihez lábzsák meg mózes is, lehetőleg nagy kerekekkel.
Találtam egy olcsó, nem annyira márkás de tényleg frankó kocsit...hátha valakit még érdekel.
Bergon bababoltban kapható kunnert vip márkájú kocsi. 39.900,- forint :) váltókaros, vastag huzatú, nagy kerekű és van hozzá mózes és lábzsák is meg egy színben hozzá illő pelenkázó táska. 180fokig dönthető újszülött kocsi és adnak hozzá sportkart, így később sport kocsivá alakítható. Esővédőt és szúnyoghálót is tartalmaz az ár.
Vagy 20-30 féle színben kapható, de felhívtam a bergont és azt mondták hogy raktáron folyamatosan 10-15 színt tartanak.
Én azt hiszem ilyet fogok kérni karácsonyra a családtól.
Zsuzsanna
egy ismerőstől hallottam hogy Esztergomban nagyon támogatják a nagycsaládosokat :) mondjuk azt már elfelejtettem, hogy ez miben is nyilvánul meg de nagyon meglepődtem hogy tényleg ennyi mindent finanszíroznak ha sok gyereked van. Az ismerősömnek is 3 van.
Máris átírom ÁDÁMUNKAT :) azért remélem ha megindulnak a fájások, nem az lesz az első gondolatod hogy felvonszold magad a padlásra.
Gondoltam, hogy kéne egy másik orvost keresni.. magával a klinikával nincs bajom (végülis szülészeti nőgyógyászati klinika..) csak hát elég gáz ugyanott egy másik dokihoz járni,stb.
Egyébként meddig lehet orvost váltani?!?
Hát baromi jófej.....!
Én az előző két gyermekemet a János kórházban szültem ott egy kb 60 éves dokim volt. Szerintem ilyen korban már úgymond ki vannak égve, nem igazán foglalkoznak az emberrel, legalábbis én végig ezt éreztem. A mostani dokim fiatal, olyan 35 körüli, mindent elmond, alapos és nem lerázós, "fizessaztánmenjélmár" kategória! Remélem be fog válni!
Szia,
Én a Fedák Lászlóhoz járok.. múltkor kérdeztem meg tőle,hogy vállal e még szüléseket (mivel elvileg nyugdíjas már..). Erre azt mondta, hogy ha eltudják akkor érni,akkor igen, ha nem akkor is jó kezekben leszünk, ne aggódjak. Hát mondhatom nem erre a válaszra számítottam.
Szia! Múltkor kérdezted, hogy a Sote I-en kinél fogok szülni. (Szabó Gábor)j Te kinél fogsz?
Mi is apás szülést tervezünk.
Kisfari, Enie!
Igazatok van, de mégiscsak nagy élmény hallgatni ahogy ver a szivecskéje! Csakhát tényleg hülyét kapnék, ha keresgélném és nem hallanám valami miatt! Na majd meglájuk!
Mi megvagyunk.. Ma megint olyan mensi megjövősen fáj a derekam..
Mi is apás szülést szeretnénk. Bár az idősebbek a családban ellenzik, mert hogy ne nézze már végig, stb.. De nem foglalkozunk velük, mi így akarjuk és kész :)
Én szeretném az apás szülést,de még a dokimmal nem is beszéltem erről,mert azt hallottam,hogy itt nálunk ehhez,vmi tanfolyamot kell elvégezni a szülöknek,amit a doki tart...hát nem tudom,különben meg az én párom olyan rosszul van,ha már a késsel elvágja az ujját,akkor is...de azért még megbeszéljük,van időnk!
Gondolkoztam sokat én is ezen a magzati szivhangon...de farinak igaza van,ha nem hallod,mire beérsz a kórházba,úgyis megtörténik az ami megvan írva előre.....húúúú,ezt olyan nyugodtan mondtam,hogy na,pedig én már vesztettem el babát 9 hetesen,megállt a szivecskéje,de nem tudtam mit tenni,annak úgy kellett lennie!
De most érzem,hogy semmi baj nem lesz,nem lehet,a jó Atya velünk van!!
Különben ha már nem mozog eleget,akkor mindig aggódni kezdek,olyankor szépen lefekszem,beszélek hozzá,netán bökdösöm(ahogy a dokitól láttam uh-on),hogy adjon már jelet magáról!!! :)
Többiek hogy vagytok????
Sziasztok!
Nálunk is apás szülés lesz-tavaly is az volt-bár véletlenül:D
Magzati szívhang hallgató?? Nahát mik vannak, a fiam idejében ilyen még nem volt. és az miért jó? mármint értem hogy hallgatod vele a szívhangot és megnyugtat, de ha nem hallod, akkor vagy feleslegesen rohansz idegeskedve a kórházba, vagy ha ne adj Isten tényleg baj van, úgy sem tudsz otthon mit csinálni, mert mire beérsz a kórházba.... Vagy van már erre is valami okosság?
Én a légzésfigyelő miatt is jópárszor megráztam a gyerekemet éjszaka két infarktus közepette, mert bejelzett, szegény meg mikor felébredt úgy nézett rám, hogy te hülye vagy??? Ettől függetlenül szerintem a másodiknál is használni fogom. :)
Igen, apás! Csakis, nálunk nem kérdés.
Eddig mindig csak egyedül szültem, egyedül vártam, egyedül neveltem...
Most végre először nem csak én örülök a babának.
Sziasztok!
Apás szüléssel ki hogy áll??
Remélem mindenki jól van!?
Lányok, van már valakinek közületek magzati szívhang hallgatója? Szerintetek megéri venni? Végülis nem olyan drága, és mivel én az előző két babánál is mindíg aggódtam, hogy miért nem mozog már, stb. gondoltam megérné venni egyet. Hány hetes kortól lehet vele hallani a szívhangot? Ráadásul nem vagyok egy soványság, vastagabb a hasfalam, így lenne értelme? Előre is köszi!
Különben jól vagyunk, csak baromira izgulok, holnap érkezik majd emilen az integrált teszt eredménye, remélem minden oké lesz, de addig tűkön ölök!
Sziasztok!
Írtam,hogy ritkán vagyok,Balcsin vagyunk. Én bizony belemegyek a vízbe, és nagyon jó!:)
Alina, azt hiszem te kérdezted, hogy melyik kórházban szülök, titok-e. Dehogy titok, csak magamtól inkább minél kevesebb konkrétumot írok, névvel, kisvárosban lakom (Esztergom) és nem mintha titkolnám,de olyan sok rosszindulatú ember van. Szóval én itt szülök helyben. Sokan hülyének néznek, hogy mért nem megyek Pestre. Nem is értem, az itteni kórház az első bababarát kórházak közt volt, azóta is sokat fejlődött, nincs zsúfoltság, szerintem nem kell jobb. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. A főorvos a dokim, elvállalt, és ő is szuper.
Tényleg, ti hogy álltok a bababarát kórházakkal? Senkinek nem volt ez a cél, mikor választott? Szerintem nagyon jó dolog, nekem van összehasonlítási alapom, amikor a fiamat szültem, ő az első, még nem volt ilyen, aztán egy évre rá vezették be olyan fél-megoldással, a 3.-nál meg már teljesen az volt. Hát ég és föld a különbség.
Szerencsés vagyok, nekem szinte semmit nem kell vásárolnom, igaz, hogy nekem főleg lányruháim vannak, de a családban 2 kisfiú is van, és mi mindig rakosgatunk félre mindent, aztán ahol baba születik, épp annál vannak a cuccok.
Olyan klassz, hogy mindenkinél minden rendben van, jó hallani a jó híreket. Én még csak 15+2 vagyok, jövő hét AFP aztán még 2 hét és UH.
Annyira várom, hogy érezzem a babát, és úgy bíztam benne, hogy mivel nem az első, hamarabb fogom, de még semmi :(
Alina! Légyszi írd át a Marcit Ádámra. Ma megálmodtam a szülést is, a babát is, láttam az arcocskáját is, meg amikor hazavittük. Nagyon ari volt :) És álmomban is Ádám volt. Na nem ezért lesz az. Már otthon voltunk, amikor elkezdtem lerángatni a babakocsit, meg ruhákat a padlásról, nem volt egy rongy, amire ráfektethettem volna. Úgyhogy ha hazaérünk rohanok a padlásra! :)
Köszi Alina!!
És köszi a tanácsokat...szedem a Gravidát és a MagneB6-ot.Ennyi.Ezek okoznák???Na mind1.
A fő,hogy Ficánkám mozgolódik,és úgy élvezem...mindig beszélek hozzá!
Ahova a hozzászólásokat írjuk alatta közvetlenül van egy felírat hogy a fórum babáinak táblázata.
Oda kattintva láthatod mindenkinek az adatait: név, kiírás dátuma meg ilyenek.
Ha szeretnél bele kerülni, írj priviben egy levelet az adatokkal és máris regisztrállak.
Sziasztok!
Eni26: nekem nincs előtejem. Igaz, 12. hétig szedtem a bromot, lehet az is befolyásolta.
pe80: Mi sajna nagyvárosban élünk-Pécs-és tömegközlekedünk is, meg suzukink is van, a liftünk sem túl nagy, így minél kisebb kocsit találunk, annál jobb lesz..
Sajnálom, hogy ennyire rosszul sült el az UH-od tegnap! Remélem mihamarabb sikerül!
kicsilányka: az én dokim az szokott nekem is adni fotót. Persze nem minden rendelőben van nyomtató sajnos. De ha tud nyomni, akkor azt ingyen adja. 20. héten megyek hozzá. Ha addig nem is, akkor majd másnapra bekönyörgöm magam hozzá egy UH-ra.
Ivással én úgy vagyok, hogy néha aggódom, hogy elég-e, kb 2-3 liter között van a napi adagom, de pontosan nem szoktam méregetni.
Kicsit irigylem azokat, akiknek vannak turkálós rokonai-barátai vagy csak simán babás barát-rokon, akiktől kapnak egy csomó mindent. Sajna nekünk nem nagyon van ilyen, valószínűleg mindent meg kell vennünk, legalábbis nagyon nagy részét. Ahol volt is baba, ott inkább eladták fillérekért, minthogy őrizgessék bárkinek is. Hát ez van, de én már beletörődtem ebbe. Majd szétnézek a bababörzén, meg a turkálókban. Ott is lehet jó dolgokat venni. Nem fogok kétségbe esni, a lényeg, hogy egészséges legyen a mi babánk és nagyon szeretjük, a többi meg majd alakul.
kisfari: hát nekem ezzel az AFP dologgal nem foglalkoztak. kedden volt egy hete, hogy voltam az integrált teszten, és 1 hét múlva már genetikai UH. Azt mondta a doki, ha rossz lesz az eredményem, akkor kell megint visszamennem a tanácsadásra. Jó mi?
Alina,Enie: örülök, hogy minden rendben nálatok is a babácskával. És végre van még gy fiú is a csapatban. Eléggé el lányosodott már a társaság, ahogy nézem. Bár titokban én is inkább a lány felé hajlanék. A myoma meg reméljük szépen nyugiban marad!
Enie: nekem nagy szerencsém van, én minden reggel arra ébredek, hogy kell mennem wc-re. Én sok gyümölcsöt, rostosat eszem, joghurtot minden nap, ennyi. Próbáld meg esetleg a szilvát, ringlót, az engem mindig meg szokott hajtani, meg a hideg tej is. Szorítok, hogy rendeződjenek a dolgaid, nagyon rossz lehet...
Szép napot mindenkinek!
Milyen táblázat Alina????
Dehogy nyaraltam,itthon vagyok szabin.Szóval nemt tudom,csak hallottam,hogy másnak is van/volt ilyen problámája...remélem elmúlik,majd teszek róla:imádom a sárgabarackot és a tejet.:P
ENIE,
Te még nem vagy benne a táblázatunkban???
Gondoltam beírom, hogy fiú lesz a trónörökös...aztán látom hogy még nem szerepelsz a listában.
Szia,
csak annyi hogy a dokim valami miatt (életkorom vagy az ő személyes rossz tapasztalatai) ragaszkodott a magzatvíz mintavételhez. Én ezt nem akartam!!!!
Ő meg azt mondta, hogy a kombinált és integrált teszt nem azt mutatja meg, hogy down-os e a gyerek hanem csak egy mutató szám, hogy mekkora az esélye ennek a betegségnek.
Aztán a tegnapi vizsgálaton a genetikus Hajdú Krisztina azt mondta hogy szerinte teljesen felesleges és ő egyáltalán nem javasolja az amniocentézist, mert nagyon jók az eredmények (vérvétel, uh és az orrcsont mérete egyaránt).
Szóval megnyugodtam :)
Nyaraltál esetleg mostanában, vagy tartósan idegen helyen tartózkodtál? Nekem akkor van ilyen problémám ha nem hazai környezetben vagyok...balcsin 4 napig nem kakiltam :( aztán itthon még napokig küzdöttem, míg helyreállt.
Csak a gyümölcsöt tudom javasolni: szőlő, sárgabarack esetleg egy kis tejjel ;)