Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1824. Studio64 (válaszként erre: 1817. - Alina33)
2010. aug. 4. 21:26
Alina van vmi oka, ogy külön ráfeküdtetek a down korra? Az már kiderült volna a 12. hetin meg akombinálton. Nem? Vamiről lemaradtam?
1823. Studio64 (válaszként erre: 1812. - Kisfari)
2010. aug. 4. 21:22
Hűha, pontosan nem tudom. 300-350.e ft. Változó, mert soféle megoldás lehet. Van aki egyben fizeti, valaki a felét előre a többit hitelre és van egy 100ast tesz le a többi hitelre és gondolom még egy csomó megoldás van. Még nem feküdtem rá az ügyre, de lassan nem ártana már.
1822. ENIE
2010. aug. 4. 21:16

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én napok óta székrekedéssel küszködök...:( Van,hogy fél óráig csücsölök a wc-n,és csak szenvedek,pedig eszek gyümölcsöket minden nap,iszok rostos leveket.

Vmi jó tanács?????????

1821. pe80 (válaszként erre: 1814. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 4. 19:51
Nekem nagyon megcsappant a tejem. Mondjuk nem biztos, h csak a terhesség miatt, hanem Zalán sem túl türelmes már szopizni. De nem is baj, szeptemberben úgyis el akartam választani, mire jön a tesó, jó lenne, ha megszokná, h neki már nem kell. Te meddig tervezed szoptatni a kislányodat? Esetleg gondolkodsz tandemszoptatásban?
1820. pe80
2010. aug. 4. 19:15
Alina, Enie, örülök, h nektek legalább összejött az uh, annak meg méginkább, h minden rendben a babókkal!:)
1819. ENIE
2010. aug. 4. 18:37

Sziasztok!

Na Alina örülök,hogy minden OK,remélem nem lesz gondod a myomával sem.

Anyós témában én nem tudok hozzászólni,mert nekem már nincsen SAJNOS!!!

Túl vagyok én is a 18.heti UH-on,és minden OK!!! :))) Épp úgy feküdt,hogy jól látta a lába közét,és kis tökös....aminek nagyon örülök,mert titokban erre vágytunk!

Úgyhogy nevek,amelyek szóba jöhetnek:Benedek,Balázs,Ádám,Zsolt(ez a párom neve,de én imádom mindenesetre,pedig nem feltétlen akarnám,hogy egyforma neve legyen apával,de még ki tudja)...

Sziasztok!

1818. Alina33
2010. aug. 4. 17:20

MÁS:

csajok engem konkrétan megőrjít az anyósom!!!

gyerek előtt semmi bajom nem volt vele, most viszont annál több

Tény hogy inkább anyukámhoz megyünk (lányos anyák előnyben) a gyerekkel ha ott alszunk néhány napot és az is tény hogy anyumnak szívesebben adom a gyereket.

Anyósom türelmetlen (egy szem fiú gyermekkel, akit egyedül és a nagyszülőkkel karöltve nevelt, mert egyedül neki sem volt türelme hozzá).

Állandóan azt mondogatja, hogy a gyereket le sem adjuk neki, aztán amikor kettesben van vele akkor meg fél óra alatt kikészül.

Ma ugye dokihoz mentem és ő jött segíteni vigyázni a gyerkőcre...még el sem mentem a lányom nyűgös lett, anyósom meg kiabált vele hogy mindjárt pakol és hazamegy ha nem bír magával.

És még folytathatnám a példákat vele kapcsolatban.

Szívesen leadom neki a gyereket, de hát nem úgy néz ki hogy bírják egymást. Ja és a gyerek közölte (még itt volt anyós) hogy nem jó a nagyival lenni és sírt. Amikor anyósom végre elment, a gyerek megnyugodott. Hát nem tudom mit csináljak...persze kicsit örülök hogy anyumat jobban szereti (ott mindig jól érzi magát) de azért nem jól van ez így.

1817. Alina33
2010. aug. 4. 17:12

Megjöttem a genetikai uh-ról. A babóval minden a legnagyobb rendben van (az mondta Hajdú doktornő, hogy szerinte semmi köze távolról sem a down-hoz) és úgy néz ki, hogy kislány (97%-ra mondta).

Rossz hír viszont, hogy talált a méhemben egy 5centis myomát, ami eddig nem volt ott. Mondjuk nem tudnak vele mit csinálni akkor sem ha 20 centis lenne. Minden esetre most hogy már tudom, hogy van ott valami -aminek nem kéne- eléggé idegesít a dolog és felszívódni biztosan nem fog...max nőni :(

Nem is tudom, valaki még írta hogy szintén myoma van a méhében.

Jó hír viszont, hogy feljebb húzódott a méhlepény :) így már nem lóg rá a méhszájra.

Mindegy, inkább legyen myoma, mint down ... nézzük a jó oldalát.

1816. Alina33 (válaszként erre: 1798. - Vick81)
2010. aug. 4. 17:08

Halihó,

két éve emlékeim szerint olyan 250 volt, de most már azt hiszem 300 ezer. Viszont van testvér kedvezmény, ami 40ezer pénz.

Lehet, hogy a kistesónál nem vetettjük le, hacsak a nagypapa nem finanszírozza.

A nagy lánynál ő fizette, de még nem mertem felhozni a témát a második gyerek kapcsán.

1815. Alina33 (válaszként erre: 1812. - Kisfari)
2010. aug. 4. 17:05
300-400ezer-be kerül
2010. aug. 4. 16:57
nekem még van rendesen tejem a lányom legnagyobb örömére:D
1813. kicsilányka1984 (válaszként erre: 1805. - Studio64)
2010. aug. 4. 16:56

nekem 4.25kg mal született a lányom a doki mondta múlt héten,hogy a második babám 3 kiló körül lesz.

pedig elméletben a 2.-mindig nagyobb.

csajok ti mennyi folyadékot isztok?

már annyit streszelek,hogy eleget iszom.-e....remélem már nincsen higany a vizeletemben:(((

1812. kisfari (válaszként erre: 1808. - Studio64)
2010. aug. 4. 16:42
Ezzel az őssejttel én is így vagyok, amikor a fiam született még nagyon kiscipőben járt ez a dolog, a legtöbb orvos azt mondta hogy még nem nagyon tudják használni, de most már mindenképp szeretném levetetni a kistesónál. Még nem néztem utánna, mennyibe kerül kb.?
1811. kisfari (válaszként erre: 1801. - Eni26)
2010. aug. 4. 16:37
Ilyenkor már van előtej??? nekem az csak a legvégén volt.
1810. kisfari (válaszként erre: 1806. - Studio64)
2010. aug. 4. 16:36
Azért kell a 2 hét, mert ennyi idő alatt van kész az afp eredménye és azt is nézik a genetikai uh-hoz. nekem ezt mondták most, de az elsőnél nem volt ilyen.
1809. pe80 (válaszként erre: 1803. - Pe80)
2010. aug. 4. 15:15
visszamentem 1re, recepción közölték, h a doki épp elment, sürgősen el kellett mennie... mindez 13.00 perckor, amikorra visszahívtak.. legalább felhívtak volna, tudják a számomat, pont ezek miatt bejelentkezéskor meg kell adni... és nem értem, h az a 10 perc, ami az én uh-m lett volna, mit számított volna a dokinak. főleg, h reggel, amikor hazaküldtek, elmondtam, h jajj de macera, mert a kisfiam pont aludna, de így muszáj lesz magammal hozni, blablabla... kész vagyok. ráadásul a doki, mint kiderült az udvaron szembe jött velem, és valahogy éreztem, h ez az a doki, pedig sosem láttam... tököm kivan... pénteken megyek genetikushoz magánrendelésre. rá fogok előtte csörögni, az tuti.
1808. Studio64 (válaszként erre: 1791. - Antonka)
2010. aug. 4. 13:57
Mi a Krióval fogunk szerződni. Mivel nem lesz több gyerekünk, ezért a kistesónál muszály levetetni. Marha sok pénz, de ezt az egész családnál fel lehet használni, hogyha ne adj 1isten szükség lenne rá. Sosem bocsátanám meg magamnak, ha utolsó alkalommal nem vetetnénk le és később baj lenne :(
1807. Studio64 (válaszként erre: 1781. - ENIE)
2010. aug. 4. 13:55
Jesszus szegény kis BOÁZ mit fog kapni az iskolában..."aki mindig oboáz...pfff"
1806. Studio64 (válaszként erre: 1804. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 4. 13:49
a lényeget kihagytam. Afp és a genetikai között 2 hétnek kell eltelnie. Az okát nem tudom.
1805. Studio64 (válaszként erre: 1804. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 4. 13:48

Én 19 hetesen megyek majd genetikaira. Nálam az indok az, hogy ugyebár majd jövőh éten 17 hetesen fogok menni afp-re és azért nem a 16. héten, mert kicsi a baba :ODD

Ez a "kicsi baba" engem azért megmosolyogtat, egy 4,5 kg-os gyerek után :O) Nem bánom bevallom :O)

2010. aug. 4. 11:37

nekem genetikára a 20.-héten kell mennem.

lehet az időpont miatt??????sokan vannak?

tegnap este iciri-picirit éreztem a babámat:)))

meg ma reggel is,de csak nagyon picit sajnos.

nekünk megvan a kislányom kocsja és zöld bézs színű így jó lesz a picinek ja és téli nyári multif. így az jó lesz. anno 60e ft.-ért vettük:(

s700

sajnálom,hogy igy jártál!!

én kb havi 2 alkalommal látom a babámat s fotókat is kapok mindig csak elromlott a nyomtatónk így nem tudom beszkennelni őket:(((

de a kötelező uh.-n a kórházba 500ft.-ot kell fizetni 1 fotóért másképpen ha nem szólok meg se kérdik kérek.-e:(

a magán dokim meg ugye mindig készít 2-3 fotót amikor megyek a havi vizsgálatra.

én egyenlőre semmit se veszek,mert van elég sok kis rucink +a férjem több rokonának van angol használt ruhaüzlete s amikor a lánykámmal terhes voltam s megtudtuk a nemét pár hétre rá több karton rucival látogattak meg bennünket:)

így lehet nem kell vennem egy darabig a lánykámnak se kellett.és sok kisfiú rokonunk is van igy szerintem mindent kapunk4de azért majd egy pár darabot én is veszek:D

1803. pe80
2010. aug. 4. 11:07
Genetikai uh... Ma 8ra kellett mennem... Korán ébresztettem Zalánt, átadtam a szomszédba, odaautóztam a rendelőbe(20km), aztán kiderült, h doki szülést vezet épp valahol, menjek vissza 1re... Pfffff... Pedig már úgy szeretnék túllenni rajta, valahogy aggódok, nehogy vmi gond legyen.
1802. pe80
2010. aug. 4. 11:03
Babakocsi téma. Nekünk 3 kerekű van, és meglepődtem, h írtátok, h nehezen tolható. Én imádom (pedig kinézetre eredetileg nekem sem tetszett, olyan túl ufos volt): egy kézzel, nagyon könnyen irányítható. Mi a mózes részt majdnem 6 hós koráig használtuk, pedig óriásbébim volt már akkor is. Jó nagy felfújható kerekei vannak, könnyen rángatom lépcsőn fel-le, és nálunk baromi rosszak az utak, gyerkőc mégsem rázkódik benne túlzottan. Persze ízlések és pofonok, ezek az én tapasztalataim. Én legközelebb is ilyet vennék ilyen terepre. Nagyvárosba, tömegközlekedni nem való valóban a 3kerekű, mert széles.
1801. Eni26
2010. aug. 4. 10:58

Óóóóó, csajok! Ne is említsétek a genetikai uh-t.

Múltkor bementünk a dokimmal időpontot kérni, erre közölték,hogy szeptember 2.re tudnak adni időpontot!! Kész agyrém.

Úgyhogy a 20.héten megyek, és a dokim soron kívül bevisz uh-ra..

Felháborító.. Valami vizsgálat kötelező, és nem adnak időpontot!! Röhej..

Volt/van valakinek előteje???

Nekem ma jött ki egy kis adag...

1800. s700
2010. aug. 4. 10:56

Hát remélem, hogy nem keserítettelek el nagyon benneteket. Szorítok, hogy mindenkinek csak jobb legyen ez az Uh és ti legalább láthassátok a babátokat!

Vick: nekem már erőm sem volt szólni, meg időm sem, mire észbe kaptam, már kint voltam. 2 óra várakozás után már kicsit fáradt az ember. Ja és én is időre mentem, csak rajtam kívül még jópáran 10-re... Ez van. Majd beszélek a dokimmal és kisírok nála egy rendes UH-ot. Ha meg nem, akkor kérek időt a 4D-re. Ott tuti ráér majd és csak velem foglalkozik fél órát a doki-szerencsére az én dokim ott is rendel:-)

Pont tegnap néztem a bababörzét, szeptember 12-én lesz nálunk.Arra mindenképp el akarok menni és ha addig nem is, ott bevásárolok néhány apróságot. Akkor már 23 hetes leszek, túl a félidőn és talán már nem lesz túl korai.

Ez az őssejtes dolog érdekesen hangzik és tetszene is, de hogy ennyi pénzt kifizessünk rá. Hát nem tudom. Még rágódunk rajta, de nem hiszem, hogy meg tudnánk finanszírozni...

És én még mindig nem érzem a babámat... Mindig csak azzal nyugtatom magam, hogy dagadt vagyok, meg első baba, meg tegnap még azt is megtudtam, hogy hátsó fali a placentám, de akkor is idegesítő, hogy van, aki már 15. hét környékén érzi, én meg lassan 18 leszek...

Ma megyek a védőnőhöz... Ismét egy unalmas és semmit nem érő időtöltés....

1799. Vick81
2010. aug. 4. 10:35

én is tartok ettől, hogy majd az uh-t elkapkodják!

De könyörgöm ez mégis csak a nagy genetikai UH!ne kapkodjanak már!Én biztos szóltam volna, hogy ennyi?

Én még nem láttam a babómat, csak 8 hetesen, akkor meg még ugye nem lehetett semmit látni belőle csak egy kis gombócot!Úgyhogy most már szeretném igazán látni!Időpontra kell mennem, remélem rendesen elvégzik a dolgukat és nem kapkodnak!Sőt én még a nemét is szeretném megtudni, de egyre jobban az az érzésem, hogy ez a luxus kategóriába tartozik!

1798. Vick81 (válaszként erre: 1796. - Alina33)
2010. aug. 4. 10:31
és mennyibe került, ha nem vagyok indiszkrét?
1797. Alina33 (válaszként erre: 1779. - S700)
2010. aug. 4. 10:06

Ez az ultrahang dolog borzasztó!!! De egy bunkó görények!!! Biztosan nagyon el voltak csúszva, de ez nem mentség arra hogy ne mutassák meg Neked a babót.

Én már vettem 1-2 dolgot a bébinek :) mondjuk ezen nincs mit csodálkozni az esetemben mert a 2 éves lányomnak már 6-8 éves koráig szinte minden meg van (amikor olcsón találok valami praktikus ruhát, azt megszerzem).

Szóval vettem néhány hosszú ujjú bodyt, meg rugdalózót is, mert a lányom júliusi és szinte csak ujjatlan meg rövid ujjú cuccokban volt. És ami a legfontosabb, be kell szereznem valami téli overalt is, ami még használtan is horror drága, de ezzel még várok egy kicsit.

És vettem már egy kutyusos kis takarót is, tegnap meg vettem a dm-ben egy mellbimbó védő krémet és egy 1-es újszülött libero pelus csomagot :)

Igen, én eléggé előre vásárolok...most volt fizetés nap :) gyorsan el kellett verni.

dm-ben dupla pont hónap van!!!

1796. Alina33 (válaszként erre: 1791. - Antonka)
2010. aug. 4. 10:00

Szia,

mi a sejtbanknál voltunk és velük szerződtünk.

Terhesség utolsó trimeszterében elmentünk szerződni velük, ott megkaptuk térítésmentesen a dobozt, ami tartalmazta az őssejt levételéhez szükséges eszközöket (üvegcsét stb, de nem tudom pontosan mert original a doboz). Ezt be kellett vinni a kórházba és szülés előtt szólni a dokinak hogy el ne felejtse levenni.

Szülést követően (mikor már mindenki megnyugodott) férj felhívta a számot amit kaptunk. Következő napon jött a sejtbanktól egy fickó, aki elvitte a dobozt és adott egy átvételi elismervényt meg egy plüss figurát is a kicsinek ajeszba. Ezt követően (már nem tudom pontosan) 10-15 napod volt arra hogy kifizesd a sejtbank felé átutalással ennek az egésznek az árát, vagy a részletet (attól függően, hogy hogyan szerződtetek). Egy hónappal később postán érkezett egy flancos oklevél vagy elismervény, hogy levették az őssejtet meg ilyesmi.

1795. kisfari
2010. aug. 4. 09:51

Sziasztok!

Az én babám is most már rendszeresen jól érzhetően izeg-mozog a pocakban, de ha valaki más teszi a pocakra a kezét naná hogy abba hagyja:)

Mi még nem vásárolunk, egy kicsit babonás vagyok, úgyhogy szerintem most is megvárjuk a 28hetet, aztán utánna, de már alig várom hogy apró kis cumikat meg ilyesmiket vásárolgassak.

Babakocsit sem néztem még, de most már nem fogok túlzásokba esni, a fiamnál is a mózeskosarat kb 2hónap után kinőtte, a babakocsit meg kb 6 hónapig használtunk utánna vettünk egy egyszerű esernyőre csukhatót mert az mellett még be tudtunk valamit pakolni a csomagtartóba.

Nekem is tetszenek a 3 kerekűek, de ami nem tetszik rajuk hogy egy csomónál azt látom hogy nincs alul tároló kosár vagy csak nagyon kicsi és az nekem fontos boltbajárás stb. miatt.

s700: nagyon mérges lettem, ahogy olvastam hogy hogy lerendeztek az uh-on, ezt a bunkó dokit!!!

antonka: én is 15-16 hetesen éreztem először az elsőnél is és most is, de először annyira gyengén hogy még a másodiknál sem tudtam eldönteni biztosan hogy ez az. Szerintem is apró buborékokhoz lehet hasonlítani.

Amúgy meg ne aggódj mindnen rendben lesz, az első hetekben sajnos sokan elvetélnek, de szerintem sem azért mert lázas vagy ilyesmi, hanem mert valami nincs rendben azzal a magzattal és akkor már tényleg jobb is így talán. Amúgy a fiamnál 9 heteen én is 3-4 napig influenzás voltam és 39 fokos lázam volt, az ágyból nem tudtam felkelni, mellesleg akkor volt az esküvőm is, de semmi baja nem lett szerencsére.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook