2011 januári babák (beszélgetés)
Én nem tudom a pontos eredményt-nekem telefonálnom kellett ma.Akkor mondták,hogy keressem fel a dokim,mert gyulladást találtak.
Remélem nekem sem lesz semmi komoly-legalábbis ezt mondta...Sajna szerda vagy csüt. előtt én nem tudok bemenni:(
Mármint a gyulladásból?
Semmit-akkor már mentem volna magamtól dokihoz.
Azt mondta,van akinek terhesség alatt gombája is lesz..és nem azért,mert nem tisztálkodik-hanem mert ilyenkor ugye fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre.
Nekem is ez van. Egy kúpot írt fel, ma váltottam ki. Valami globulus I nevezetű gyógyszertárban kevertet kaptam. Majd beszámolok...
Te érzel vagy tapasztalsz valamit, mert én nagyon semmit...
Szia!
Igen a keneté!
Szerdán vagy csütörtökön megyek dokihoz és ír fel!
Gondolom antibiotikumot..
Alina!
Nekem tetszik az Anna Verona:)
De a párom itt a második nevet választja:(
Ami szintén valami nyomi név lesz-pl:Emese
Elnézést,ha valakit így hívnak,de nekem nagyon nem tetszik...mert a reklám jut eszembe:D
Viszont a Ramóna is tetszik....lehet én lányzó nevekben még nem néztem körül..mert titkon szeretném ha megint fiú lenne:)
sziasztok:)
régen voltam:(
az igazság az,hogy az utóbbi napokban eléggé magam alatt voltam anyósom miatt,de nem karlak vele untatni titeket.
a babóca már szinte táncol a pocakomban,de még most sem érzem csak látom.
vérnyomás:
hát az enyém sokszor 100sincsen:(
rettentő alacsony:(
még most se szedek semmiféle vitamint,de a napokba veszek s 2-3 naponta szedni fogom még ha ellenzi is a doki meg a védőnő4
ha hízok hízok!
a baba most a legfontosabb!!!
Oké, szeretem az ilyen munkákat :)
Figyi, Te melyik kórházban fogsz szülni? vagy titkos? :)
Sziasztok,
nekem is ma a nevek körül járt az agyam és végig néztem az anyakönyvezhető nevek listáját....ezt havonta egyszer megteszem és alapvetően nem sok a változás a tetszési indexemet illetően. Vannak fix nevek de valahogy a fiú nevek nem tetszenek; egyik sem igazán és ha a gyerek fiú lesz, akkor csak kényszerből fogok neki nevet adni, mert egyik név kevésbé tetszik mint a másik.
Levente - tetszik de sok van belőle
Alexander - még nem tudom mi legyen vele
Adrián - ez olyan mint az Adrienn
Ábel - ez sem olyan szörnyű
Ágoston
Király a vezetéknevünk, így eléggé szerencsések vagyunk szerintem.
Lány nevekkel jobban állok és ugye a férjem még nem is szólt bele az ügybe.
Sarolta
Tamara
Vivien
Ramóna
Ágota
Adriána
Lívia
Ezek közül mindegyik tetszik :)
A férjem Andrást vagy Líviát szeretne.
MARIANN
Mit szólsz az Anna Veronához??? Nekem az úgy tetszik. Nekünk ez sokáig a nagy kedvenc volt: Király Anna Verona. Aztán azért vetettem el, mert a Verona része tetszett jobban de nem akartam hogy a végén Verának becézzék a gyereket mert a Vera nevet nem kedvelem.
MÁS FONTOS KÉRDÉS:
csajok megint csak az a forma, hogy a szüléshez vinni kell 180 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot? két éve nálunk ez kellett a Péterfyben de lehet hogy kórháza válogatja.
A Noel nekem is tetszik.
Viszont én is Nikolett vagyok, és kiskoromban nagyon nem szerettem mert tanárnéni akartam lenni és arra gondoltam, hogy hogy hangzik az,hogy Niki-néni????:)
Lehet hogy igazatok van és túl sokat beszéltünk és foglalkoztunk a kistesó dologgal és az ismerősök is csak erről kérdezgették, úgyhogy én is úgy gondoltam egy pár napja, hogy nem beszélek vele erről. a pszichológussal is várok még csak félek hogy romlani fog a helyzet, de egyenlőre úgy tűnik hogy javult valamennyit.
Azt olvastam valahol hogy a gyereknek olyan a kistesó mint a feleségnek, ha apa egy másik nővel állít haza, na attól én is kibuknék. :)
köszi a sok tanácsot!
Jajj ezekkel a nevekkel én is nagy bajban vagyok:(
Ha fiú-apa mindenképp akar egy ősi nevet-most éppen Hunor-én Noel. Ráadásul most ő adhatja az első nevet,mert a kisfiamnál én adtam a Dominikot ő a Koppányt:(((((((((((((((
Ha lány-akkor fogalmam sincs,mert nem igazán van olyan ami tetszik...talán az Anna-de az olyan szigorú nem?:) Vagy a Nikolett de az meg agyon használt..
Jah-felhívtam telón a dokit,hogy nyugtasson meg...azt mondta ettől a gyulladástól a babának nem lehet baja és ez sűrűn előfordul terhesség alatt.
:)) A kisfiam ma először felmászott az ágyra egyedül-azóta már vagy 8x-nagyon tetszik neki:) és nekem is:))
s700, köszi, megtaláltam a szavazást :)
Én a Reginára szavaztam, bár nekem a Kinga a favoritom, de a Szalmához úgy érem jók a Regina kemény mássalhangzói, és a 2 mély magánhangzó után a magasak. Ezt igazolja, hogy kimondva is jól hangzik. De úgyis ti fogjátok eldönteni :)
Alina, azt hiszem lesz majd egy kis munkád, egyre jobban hajlunk az Ádám felé a Marciról, és a táblázatba a Marcit irattam. Mindenképp 2 szótagú, egyszerűbb nevet kerestünk, dupla, hosszú és ritka vezetéknévhez.
Sziasztok!
S700!
Többféleképpen becézhető nevet kerestek? Nálunk meg pont az a kritérium, hogy ne lehessen becézni. :D Én Daniella vagyok és Dininek, Dancinak neveztek, úgy utáltam! Második nevem Éva, azt sem szeretem! Egyedül az Ellát tudom elviselni. A lányom is ilyen megfontolásból lett Lea, de anyám Bea (Beáta) és rá alkalmazza az ő beceneveit (Beus-Leus, Beuci-Leuci stb.). Ezért is vetettük el a Beatrixot, mint első nevet. A Nimródot is hallottam már Nimónak meg Niminek becézni. Hááát...
Mondjuk az Izabella becézései Iza, Bella és ezek nem cikisek (Bellát szerettem volna még, de a férjemnek nem tetszett). Bernadett - Berni, Detti, ezek is jók, épp néztem, amiket kiírtál szavazásra, azoknak nincsen cikis becézése. :)
Enie!
Én éjjel 3-4 alkalommal megyek WC-re és rengeteget pisilek. Nem tudom, miért, első terhességem alatt nem volt ilyen. Ráadásul kezdem tényleg azt hinni, hogy a veséim mentek tönkre, mert ugye 2X is volt fehérje a vizeletemben, meg már keton és bilirubin is legutóbb. Gondolkodtam, hogy felfáztam-e, de nem csíp, nem fáj semmi, nincs vér, ami az első terhességem alatt volt, amikor vesegyulladást kaptam. Lehet tényleg terhességi toxémia? A dokim szerint nem, mert alacsony a vérnyomásom, nem nagyon foglalkozik vele, a védőnőm meg nem kér vizeletmintát, őt sem érdekli. A háziorvosom meg asszem pont szabin van és a város másik végén rendel (jobb lenne közelebbi háziorvos, de mivel ő a MÁV rendelőhöz tartozik, így általa az ÁEK-hez tartozom és nem a Szent Imréhez vagy a János kórházhoz, amikről igencsak rossz véleményem és tapasztalatom van). Szerintetek lehet terhességi toxémia? Egyesek szerint nem, mert alacsony a vérnyomásom (a nőgyógyász is emiatt zárta ki), mások szerint nem feltétele a magas vérnyomás. Mit gondoltok?
Képzeljétek: szombaton voltunk a schönbrunn-i állatkertben. Nagyon jó volt, csak a lányom hiányzott nagyon (buszon nem lehet 3 évesnél kisebb gyereket szállítani, így itthon hagytuk). Nagyon hiányzott. Ráadásul mászkálás közben sokszor begörcsölt a hasam, sokat kellett ülnöm a padon, hiába voltunk ott 11-től 5-ig, alig láttunk valamit, mert mindig le kellett pihennem. Ez rossz volt benne. :( És kb. félóránként kellett WC-t keresnünk, mert nem bírtam tovább.
Ami totál megdöbbentő volt, hogy az osztrákok még a 6 év körüli, egészséges gyerekeiket is babakocsiban tolják! Nagyon megdöbbentem! Kipattantak, odarohantak az állatokhoz, majd vissza a babakocsiba. És nem 1, nem 2 ilyen eset volt. Közben meg sokaknak kisebb gyerekük is volt, durva volt látni, hogy a 2 éves kislány megy kézen fogva anyuka mellett, miközben az 5 év körüli (szintén egészséges) bátyja viteti magát a húga rózsaszín babakocsijában. :S Visszagondolva, én kb. 2 éves koromig voltam babakocsis, utána már mentem anyuék mellett, ha nagyon messzire mentünk és tényleg elfáradtam, akkor a nyakába vett apa vagy anya, de nem volt abból sem rendszer. Teljesen egészséges 5-6 éves gyerekek rohangásznak, majd visszaülnek a babakocsijukba. Hát ez számomra nonszensz!
Viszont van egy jó hírem: tegnap végre a férjem is érezte, amint megmoccant a baba! Nem tudom, mit csinált, de láttam is a hasamon, hogy kitüremkedik!
Kisfari!
Szerintem sem kell emiatt gyerekpszichológushoz vinni. Teljesen normális. A férjem nagyon akart gyereket, de amikor szó volt róla, hogy nemsokára lesz (szerettünk volna), teljesen kiakadt és azt mondta, elég neki Lea. Pedig ő akart jövő nyárra babát, nem én erőltettem. Aztán összevesztünk kicsit és jegeltük a témát. Utána derült ki, hogy terhes vagyok. Kicsit féltem neki bevallani, de nagyon örült és nyoma sem volt annak, hogy ő most félne egy újabb picitől. Szerintem a fiad csak megijedt, hogy most tényleg lesz kistestvér, most kezdi felfogni, mivel jár és egyelőre megijeszti, hogy nem csak pozitív oldala van. Ezért is szorong, hogy nem jól teljesít és emiatt nem fogjátok úgy szeretni, mint eddig, mert jön a pici, aki "tökéletes" hozzá képest. Most túl nagy rajta a nyomás, de ez egy természetes dolog ha hiszed, ha nem. Persze rossz látni (meg olvasni is), hogy szegény mennyire fél, mennyire gátlásos, hogy igyekszik. És most itt ez a tesó dolog is. Persze, hogy megviseli! De emiatt nem kell rögtön pszichológushoz rohanni. Próbálj meg ugyanúgy türelmes maradni és beszélgetni vele erről, hogy nem kell így szorongania, engedje kicsit el magát és hogy Ti mennyire szeretitek. Hidd el, sokkal többet ér egy-két ilyen beszélgetés, mint a gyerekpszichológus.
Sziasztok!
Hétvégén nem voltam, bocsi!
ENIE: Én eléggé jól alszom. 1-2x felébredek éjjel, kimegyek pisilni, de vissza is alszom szerencsére. 6 körül nagy wc és aztán többnyire megint tudok még egyet aludni 8 körülig. Általában reggel arra ébredek, hogy nem tudok már hogy feküdni. Így a mellem nyomom, úgy a gerincem fáj, máshogy meg a csípőm... Ilyenkor felkelek inkább.:-)
Zsuzsanna: szavazások között találod, vagy az én adatlapomon is, az interaktivitásra kattintva megtalálod az általam kiírt szavazások között.
Egyébként eléggé az Izabella és a Viktória a nyerő. Fiú neveket most nem is írom ki, megvárom a holnapot, hátha mond nemet a doki:-)
A kistesós kérdéshez sajna nem tudok hozzászólni, de szorítok, hogy mielőbb rendeződjnek a dolgok!
Mariann: remélem minden rendbejön hamar nálad!
Sziasztok!
Meglett a kenet eredményem.Valami gyulladást találtak:(Remélem ettől a babának semmi baja nem lesz!! Csütörtökön lesz majd dokim és ír valamit,addig tép az ideg:(
sziasztok!
Freny és Kisfari!Nekem is 4 éves a fiam és nálink hál istennek eddig semmi probléma nincs!Puszilgatja a hasam stb.De, nálunk nem téma minden nap a kistestvér.Van, hogy egy hétig szóba sem jön!Ennek ellenére tisztában van vele, hogy majd érkezik, meg ugye már látszik is, de szerencsére teljesen pozitív a hozzáállása.
Amit akarok mondani, hogy szerintem is az lenne a legjobba amit Studio is mond, hogy ne hozzátok szóba!Mintha nem is születne kistestvér!biztos azért napi téma, hogy barátkozzon a gondolattal, hogy lesz egy kistestvére, de szerintem nem kell minden nap mondani neki, próbáljátok ki, hogy 2-3 napig még véletlenül sem említitek és ha Ő szóba hozza csináljatok úgy mint aki nem hallja és beszéljetek másról.Szerintem ez jó terápia!és még véletlenül se vigyétek pszihológushoz!de tényleg!Tapasztalatból mondom.
Mi elvittük Zsombit, mert nekünk a szobatisztaséggal voltak gondok, ami odáig fajult, hogy 1.5 hétig nem kakilt és már teljesen tanácstalan voltam mi is minden nap mondtuk neki, hogy már bilibe kellene, meg már nem kell pelus nagyfiú vagy, aztán elmentünk a pszihohoz és azt hozta ki, hogy a gyerek autista és korán került bölcsibe és hogy biztos én nem várom el tőle, hogy bilizzen mert milyen sokáig szopizott(2.5 évig) és hogy azt is én hagytam akkor sem akartam, hogy leszokjon a szopiról és hogy most akkor miért várom el tőle a bilizést, ez kezelést igényel és vár minket köv. héten.15ezret fizettünk.Aztán nagyon pipa lettem, hogy miről beszél, attól még nem autista, hogy későn érik és elhatároztam, hogy nem erőltetem, leszokik a pelusról amikor ő akar.Onnantól kezdve nem hoztam szóba a bilit, apa sem, nem erőltettük és 2 hét múlva egyik napról a másikra leszokott a pelusról!Ja, és egyáltalán nem autista!!!
Úgyhogy én biztos nem vinném a helyedben semmiféle pszihológushoz!Ha nincs baja a gyereknek majd ő kitatál neki!És hidd el, nincs baja a kisfiadnak, csak sok volt neki az infó.
Egyébként Bartos Erika Anna Petije nagyon jó!
Szia Freny.
Nálunk is a mamánál közölte velem hogy őt jobban szereti, mert persze a mama mindent megendged, nem mondja hogy takarítanom és főznöm kell játsz egy picit egyedül stb... ráadásul nálunk ezt a mama elég durván csinálja.
Nálunk sok minden volt már. először tízpercenként pisilni ment mert félt hogy bepisilt, pedig naponta 1x szokott pisilni és még talán 1x életében ha bepisilt. Aztán jött a kézmosás, hogy hozzáért a nadrágjához és most megint koszos a keze. ezek mostanra elmúltak. Most olyanokat csinál hogy ha kérdezek vmit nem mer válaszolni mert fél hogy hazudik. pl:tegnap vendégségben voltunk, volt ott még két gyerek egy 3 és egy 7 éves. leültünk vacsizni és kérdeztem hogy volt e kezet mosni, erre ő nem tudta megmondani hogy volt-e a másik lányt kérdezte, és voltak, pedig nem elfelejtette csak nem mert igennel vagy nemmel válaszolni mert félt hogy nem mond igazat, pedig gondolhatjátok nem verem agyba főbe ha nem mosott kezet, hogy féljen. aztán játszottak a szobában és a kicsi kifutott hogy a nagy megütötte, de valójában a fiammal volt egy affér mert el akart tőle venni a kicsi vmi játékot és ő nem adta oda, erre a kicsi megütötte, de ő nem ütött vissza, ezt a nagy mondta el, és amikor kihívtam hogy megkérdezzem mi történt már sírt és azt mondta nem tudja hogy megütötte e a kicsit, azt hiszi igen, pedig nem történt semmi.
Nem tudom ez így mennyire érthető, de azt hiszem nem mer konkrét választ adni mert fél hogy nem jól mondja és akkor az hazugság, folyamat szorong hogy rosszat csinál, hogy az utcán rálépett menetközben valaki lábára, pedig senki nem volt a közelében, hogy lopta a labdáját pedig 2 éve vettük és soha nem lopott semmit. és így tovább. olyan ez mint valami megfelelési kényszer, pedig nem várom el tőle, eddig sem most sem, talán azért mert ő lesz a nagy és okos bátty. csak tippelni tudok.
bocsi ez megint hosszú lett, de nem ment rövidebben. :)
Sziasztok!
Köszönöm a sok jó tanácsot!
A nyaralás a mamánál elmaradt,de ez egy másik sztori.
A könyvet már próbáltuk, van vicces, képes, gyerek elmesélés és persze Anna és Peti sem hiányozhat. Azt hiszem talán tényleg túlbeszéltük a tesó dolgot és most hanyagolni kellene. A pszichológust én is úgy gondoltam hogy először elmennék hozzá elmondani mi a helyzet és talán tud vmi okosat mondani.
Sziasztok, rég voltam, mi is leugrottunk a Balcsira, itt meg mobilnet van, azon meg a férjem dolgozik általában.
Kisfari és Freny! Együttérzek veletek, nem könnyű a helyzet, de biztos, hogy nem megoldhatatlan. Nálam ilyen probléma nem volt, mert az első 2 közt 15 hónap van, egy akkora gyerek még nem nagyon fogja föl, aztán meg a következő csak 7 év múlva jött, a nagylányom 7 évesen meg már tök jól állt hozzá. Úgy látszik, ez a 4 év körüli időszak a kritikus. Én is azt javasolnám, amit Studio64, talán egy időre mellőzni kéne a kistesó témát, nem is beszélni róla. A pszichológussal kapcsolatban annyit mondanék, hogy amikor nekünk voltak problémáink gyerekekkel (nem kistesó, más jellegű), nem a gyereket vittük pszichológushoz, hanem mi mentünk el egy gyerekpszichológushoz, hogy hogyan viselkedjünk, mit mondjunk nekik...stb. Akkor a gyerek sem érzi úgy, hogy orvoshoz rángatják, és nekünk jól bevált, de ha más nem, megnyugtat. Mindenesetre előbb-utóbb biztos, hogy rendeződik minden.
pl.: találtam a neten egy mesekönyvet
Bartos Erika
Anna és Peti - Kistestvér érkezik elvileg 3-5 éves gyerekeknek ajánlják.
Szia! Mesét nem olvastatok még neki a kistestvérről.
Tudom hogy teljesen más és sokkal nehezebb téma , de a nővéremék mikor próbálkoztak az unokaöcsémmel, hogy szobatisztaságra szoktassák nem nagyon ment. Főleg a fiúknál nehezebb állítólag. És már mindent kipróbáltak. Ha bilibe wc-zett örömünnep volt. És utána találtak egy mesekönyvet, ami erről szól, és azt többször elolvasták együtt, és nagy eredménye lett!Ha még nem próbáltátok szerintem megér egy próbát!
Marhára nem vagyok otthon a témában és én is félek mit fog szólni a 2 éves fiam amikor végre felfogja a kistesó témát, de mi lenne ha hanyagolnátok a témát egy kicsit?
Elmenne a nagyihoz és amikor visszajönne akkor nem a kistesó így vagy úgy lenne a téma, hanem úgy csinálnátok mintha nem is jönni. Még van egy csomó idő, 6 hónap egy gyerek életében rengeteg. Majd talán vehetnél egy babát amit kiteszel a plüssök közé és játszanál vele. Bár nem tudom basszus, hogy egy 4 éves fiú fog-e egyáltalán babát vagy plüsst a kezébe, de sztem rálehet vezetni dolgokra. El is hiszem, hogy megcsömörlött a témától, már mióta mondjátok neki és még mindig sehol semmi :O)
Szia. Akkor egy cipőben járunk! A lányom is most múlt 4, egy hónappal ezelőttig imádta a gondolatot is, hogy végre lesz kivel játszania. Mostanra ott tartunk, hogy tombol, hisztériázik, kezelhetetlen, hiába csinálunk bármit... nekünk akkor lett ilyen rossz a helyzet, mikor hónap elején egy hetet anyukámnál nyaralt... Ha nagyon kifordul magából, akkor azt kiabálja, hogy nem szeret, meg hogy a tesó neki ugyan nem kell... Hát mintha kést forgatnának bennem is. Én megkérdeztem a vedőnőt, azt mondta, ez addig sajnos el fog tartani, amíg meg nem születik a pici. (jobb esetben) De Ő is azt mondta, hogy orvoshoz még véletlenül se vigyem, mert egy 4 éves már megérti, hogy hova viszed, és elég nagy traumaként fogja megélni. Van, mikor többet árt, mint használ... Így mi is csak küzdünk napról-napra vele, vagyis csak én, mert párom fojton dolgozik.
Nálatok miket csinál a fiad? Ha van kedved, kibeszélhetjük a dolgot, nekem sincs kivel erről beszélnem.
Jó reggelt!
Üdv az újaknak!
kicsit eltűntem, nagyon magam alatt vagyok, mert egyre komolyabbnak tűnnek a problémák a fiammal. most már szinte biztos vagyok benne hogy a kistesó miatt van, ezt félig meg is mondta, hogy annak ellenére hogy mennyire szeretett volna tesót most már inkább meggondolta magát és nem szeretne, mert fél, hogy majd nem fogjuk úgy szeretni. egy kicsit úgy is érzem hogy rám mérges amiért a pocakomban van, azt is mondta hogy nem szeret annyira mint rég, de nem tudja miért és próbál szeretni... hát ezt nem könnyű hallani, nagyon kétségbe estem. most nyaralni fog egy hetet elvileg a nagymamáknál, talán jót is fog tenni neki egy kis túlzott kényesztetés, de eldönöttem hogy utánna mindenképpen elviszem pszichológushoz. Ha valaki tud egy jó gyerekpszichologust ajánlani azt megköszönném, mert azt sem tudom mi fán teremnek. soha nem gondoltam volna hogy ez lesz ebből és pszichológushoz kell vinni a 4 éves gyerekemet, mert eddig minden olyan jól és simán ment....
most egy anyai csődtömegnek érzem magam, annak ellenére hogy fogalmam sincs mit ronthattam el, hisz ez a tesó dolog is szépen indult.
Boccs a hosszú siránkozásért.