Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1884. Alina33 (válaszként erre: 1867. - Pe80)
2010. aug. 6. 13:15

Nem néz ki rosszul ez a coletto viszont most kérdeztem meg és 118 ezerbe kerül :(

Hát ez nem fér bele a költségvetésbe.

Kicsit tanácstalan vagyok megint:

Újonnan vegyek egy márkátlan olcsó kocsit 40ezerig max

vagy használtan vegyek egy márkás kocsit max 20ig.

1883. Eni26
2010. aug. 6. 12:28
1882. kisfari (válaszként erre: 1867. - Pe80)
2010. aug. 6. 12:04
hm... szimpi.
1881. Alina33 (válaszként erre: 1879. - Kisfari)
2010. aug. 6. 10:11

Nekünk mondjuk nincs autónk :( így ilyen pakolási gondjaink sajnos nincsenek.

Igen, mindenkinél más szempontok dominálnak és egy másik könnyű kis -tavasztól már használható- babakocsi mellé tökéletesnek gondolom.

Persze azért még én is körülnézek a teszveszen vagy a vaterán. Én a teszveszt preferálom de kinek mi.

1880. kisfari (válaszként erre: 1858. - Antonka)
2010. aug. 6. 09:55

Szerintem az hogy az apukák összeesnek a szülés alatt elég ritka, ott akkora nekik is az adrenalin, hogy nincs idejük elájulni.

A gusztustalan dolgokat meg nem is látják, legalábbis nálam végig a fejemnél állt és amikor a kitolás volt és láthatott volna valamit akkor sem engedték oda, és le volt takarva a lábam egy lepedővel, azt hiszem,csak egyszer nézhetett oda, amikor már látszott a feje, azt megmutattta neki a doki, amikor meg megszületett a baba és összevarrtak, addig ő a szülőszoba egy másik sarkában volt elfoglalva a picivel, a szülésznővel megmosdatták és utánna odaadták neki hogy vigyázzon rá amíg én kész nem vagyok, én meg hallgattam hogy gügyög össze-vissza. :)

Szóval szerintem ezek ne ijesszenek meg senkit.:)

1879. kisfari
2010. aug. 6. 09:53

Üdv Lányok!

Én még nem néztem körbe babakocsi ügyben, előbb lakásfelújítunk majd, de a Bergonról én sem hallottam túl jókat, annak idején mi is néztük, de nagyon nehéz volt és nem fért be a nagy kerekei miatt a kocsi csomagtartójába.persze mindenkinek más szempontok a fontosak. A vaterát én is ajánlom ki lehet fogni jó dolgokat jó áron, ilyen még az e-bay is, itt még olcsóbban és jobb állapotúakat lehet találni, de ez külföldi és sokszor az hogy ideszállíttasd többe kerül mint maga az árú, pedig ruhákban is vannak nagyon jó csomagok olcsón, de akinek van rokona, ismerőse külföldön annak könnyebb megoldani.

2010. aug. 6. 09:20

Kedves Enie.A vatera egy olyan oldal, ahol használt, illetve új termékeket lehet vásárolni magánszemélyektől, vagy villám árasan, vagy licitálással.

Szerintem érdemes regisztrálni, mert mindenféle baba cuccos van, én ott fogok kiságyat is venni.

www.vatera.hu

Puszi

1877. ENIE (válaszként erre: 1875. - Krisztina1978)
2010. aug. 6. 09:09
Az igen Kriszti!Jó olcsón találtál...mesélj csak erről a vateráról...Köszi!
1876. Alina33 (válaszként erre: 1862. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 6. 08:58
Lehet, oda kéne költöznünk...végül is Bp-hez nincs olyan messze csak hát hol fogunk dolgozni???
2010. aug. 6. 08:52

Kedves Kismamák!

Én a vaterán találtam babakocsit, olyat ami újszölött kórtól egészen a sport babakocsiig alakítható, + bébihordozó, ami egyben autósülés is, + lábzsák, tegnap hozta el a párom. Villamárasan 10000 Ft-ért vettem meg, szerintem érdemes ott nézegetni, engem mindenki hülyének nézett, hogy ilyen korán meg vettem, de szerintem ezt nem hagyhattam ki.

1874. Eni26 (válaszként erre: 1873. - Trixie)
2010. aug. 6. 08:52

Szerintem majd elmegyünk körülnézni.. az a biztos!

Mondjuk már teljesen összezavarodtam, hogy milyen baba kocsit is érdemes venni.

Lakótelepen lakunk, kocsink nincs... tehát mindenhova gyalogosan kell menni.

1873. trixie (válaszként erre: 1871. - Eni26)
2010. aug. 6. 08:49
Hát igen, és általában ott nem hírdetik nagyon az árakat, ahol rohadt drága minden!
2010. aug. 6. 08:49

Kedves Böbe71 és a Máv korházba járok és ott is fogok szűlni.

Mi a kérdésed?

1871. Eni26
2010. aug. 6. 08:30
Én sem találtam árakat, csak 1-2-nek!
1870. trixie (válaszként erre: 1869. - Eni26)
2010. aug. 6. 08:27
Hülyét kapok, egyszerűen nem találok a honlapjukon árakat, csak 1-1 darabnak!
1869. Eni26
2010. aug. 6. 08:20

Hello...

Olvasgattam a Bergon-ról.. sokan szidták, mondván alapból 11kg a kocsi aztán + gyerek, cucc.. Sok helyre nem férsz be vele,mert széles..

1868. trixie (válaszként erre: 1867. - Pe80)
2010. aug. 6. 08:17
Amit belinkeltél nagyon tetszik, de árak nincsenek kint, máshol meg 90 és 110 ezer között vannak. Nagyon durván drága! Pedig tök szupi!
1867. pe80
2010. aug. 5. 22:02

Ha már bergon, akkor mi a kocsinkat náluk vettük. Nem bergon, hanem coletto, érdemes megnézni, mert aki ilyen típusban gondolkodik, az ezzel megúszhatja sokkal olcsóbban, m más ilyesmi kocsik. A link: [link]

Nekem anno a fórumon javasolták ezt a kocsit, előtte nem is hallottam róla, és nekünk bevált nagyon. Sőt, sok minden jobb rajta, mint aminek a koppintása (szomszédban olyan van, azért tudom). :)

2010. aug. 5. 21:48
Lányok segitséget kérek ezt hajszolom mindenhol valaki kellene aki a MÁV korházba jár.
2010. aug. 5. 21:41

Kár, hogy van a padláson babakocsi :(

Tényleg tök jó ez a Bergon.

2010. aug. 5. 21:38

Az egyik ismerősöm ismerősének bement a férje szülésre, aztán elájult, ráesett a műszertartó üvegasztalkára, ami összevagdosta, mindenki őt ápolta, anyuka meg közben a háttérben egyedül szült.

De ez egyedi eset, én kötelezném az apukákat. Egyrészt, hogy lássák, mit szenvedünk, de ami fontosabb, biztos, hogy szorosabb lesz a kapcsolatuk a gyerekkel. Akitől meg emiatt "megundorodik" a férje, mert hallottam már ilyet is, ...hát, az nem hiszem, hogy szerette valaha a feleségét.

1863. ENIE (válaszként erre: 1860. - Alina33)
2010. aug. 5. 21:32

Húúú,tényleg tök jó ez a babakocsi,tetszik!!!

Köszi a linket,lehet ez lesz a választásunk nekünk is!:)

Jó éjt kismamik!!!

1862. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1853. - Alina33)
2010. aug. 5. 21:16

Alina!

Először is köszi a módosítást!

Igen, tényleg nagyon sok kedvezményt kap nálunk, akinek 3 v. több gyereke van.

-Teljesen ingyen kapnak pl. ebédet, tízórait iskolában, óvodában(ez 3 gyereknél 21 ezer lenne nekem havonta)

-ingyenes az úszás az élményfürdőben, akár minden nap mehetünk, úgy, hogy van edző ill. úszásoktató

-zeneiskolában nem kell tandíjat fizetni(ez gyerekenként 13 ezer lenne 1 évre)

-ingyen helyijárat buszbérletet kapnak a gyerekek

-ha nyaralásról viszünk számlát, 10 %-át visszafizetik 1 évben egyszer

-ha féléves vagy éves parkoló bérletet veszek, féláron vehetem meg, ez az egész városra érvényes, parkolóházra is

-ja, és nem utolsó sorban ingyen kapjuk a tankönyveket (bár abban nem vagyok biztos, hogy ez nem országos). Ez is lenne 50-60 ezer 3 gyereknél.

És ami a legjobb, a Szent Miklós alap, ez azt jelenti, hogy minden kisbababának, akinek a szülei itteni lakosok, születésekor betesz az önkormányzat egy alapba 500 ezer ft-ot, amit 21 éves korában megkap kamatostul (3,2 milliót) életkezdésnek. A feltétele, hogy felsőfokú, vagy valamilyen szakmai végzettsége legyen, és a szülők 18. éves koráig itteni lakosok legyenek, és a gyerek is itt végezze az iskoláit. És ez nem csak a nagycsaládosokra vonatkozik.

Hát nem fogok innen elköltözni :)

1861. Eni26
2010. aug. 5. 20:26

Nagyon tuti ez a Bergon.. :))

És ez a babakocsi is szuper. Lehet mi is ilyet veszünk..

1860. Alina33 (válaszként erre: 1855. - ENIE)
2010. aug. 5. 20:22

Szia ENIE,

itt a link:

[link]

És 1 év garancia van rá

Egyik barátnőm ilyet vett és nagyon elégedett vele.

Ha jól tudom bolygós kerékkel is lehet kérni valamennyi felárért de én most tényleg arra gondolok, hogy télen a nagy hóban-latyakban (mert itt nálunk nem-igazán takarítanak) tudjam tolni...erre meg ez a nagy, teli kerekes, ami nem forog el, teljesen tökéletes.

1859. Alina33 (válaszként erre: 1857. - Antonka)
2010. aug. 5. 20:18

Szia,

ez 2008 júliusában volt és én 250-re emlékszem, a férjem 350-re de valszi utóbbi a helytálló, mert jelenleg 20 éves tárolásra 375 ezer a ráta.

Itt a link:

[link]

1858. antonka
2010. aug. 5. 19:55

Sziasztok. Ma is éreztem a mozgolódást, azaz olyan érzés, mintha csiklandozna, na majd kiderül.

Én a páromra bízom, hogyha be akar jönni bejön, ha nem nem. Jó lenne ha bent lenne mikor világra jön, de tartok tőle hogy csak idegesítene, vagy rosszul lenne, és főleg attól tartok, hogy elmegy a kedve tőlem a későbbiekben. Azért ugye mindenki csak a szép idilli meghitt dolgokat meséli el, de azért vannak ott gusztustalan dolgok is.

Én szerinte a neten fogok szétnézni babakocsi ügyben. Elég jó és olcsó kocsikat lehet találni a vaterán is.

Ruhákból meg szerintem veszünk majd 2-3 újat, és itthonra pedig turiba megyünk vásárolni. Remélhetőleg úgyis hamar kinövi.

Már én is nagyon várom az UH-t, de igazából nem várok semmi jót, ha a rendelőbe fogok menni. Már a rendelés elején közölték a múltkor is közölte az asszisztens, hogy ne kérdezzék a kismamák a baba nemét, mert az legyen a legfontosabb hogy egészséges e, és képet ne kérjenek, mert nem jó a nyomtató. Ezt már akkor is akkora bunkóságnak tartottam!!!!

Miért fájna az a dokinak ha odanyögni mellékesen, ha látja a nemét, és megnyomna egy gombot a rohadék nyomtatón.Most ha menni fogok úgy próbálok menni hogy a férjem is tudjon jönni. Akkor hátha másként bánnak majd velem. És ha már én nem láthatom legalább ő lássa, így is elég nehezen fogja fel, hogy mi történik és mi vár ránk...

1857. antonka (válaszként erre: 1796. - Alina33)
2010. aug. 5. 19:27
Köszi az infót!És mikor volt ez és mennyibe került?
2010. aug. 5. 18:54

ENIE

a lányom másfél éves és gyesen vagyok,a munkahelyem azt mondta ne mennyek vissza táppénzre,mert akkor ha meglesz a baba a táppénz 60%.-át kapom ha maradok gyesen akkor a minimálbér 2x.-nek a 70%.-át adják majd.

nálunk is apás szülés lesz:)

mondjuk a lányomnál a férjem kiborított:D

1855. ENIE (válaszként erre: 1854. - Alina33)
2010. aug. 5. 17:08
Ez nekem is tetszik,és nagyon jó árban van!!! Küldd már el a linket,ahol nézted a Neten!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook