2011 januári babák (beszélgetés)
Nekem nincs szívhang hallgatóm, de nem is veszek. Barátnőm védőnő, ha akarom, nála meg tudom hallgatni, de még nem próbáltuk.
Neten keress rá, sokfélét lehet kapni.
Sziasztok!
Bocsi, én is ritkán vagyok....
Jó, hogy te tudsz fürdeni! Én is megtenném, ha odajutnék egyszer. De sajna úgy néz ki idén kihagyom a dolgot...
Sajna nálunk nincs lehetőség a választásra, Pécsen már csak egy kórházban van szülés. Mondjuk az bababarát, de nem nagyon tudom ez mit takar, de teljesen mindegy is, így is úgy is itt kell szülnöm...
Megvan az első cucca a babának! Anyám talált otthon pólyát meg huzatot. Mondjuk öcsémé volt 25 éve, de talán jó lesz még. Majd megnézem közelebbről....
Ez vicces, mármint a bácsi hátcici.:)
Olyan érdekes, h a gyerekek mennyire eltérően viselkednek ezen a téren is. Zalán megoldja a szopi dilemmát. Este is próbáltam szoptatni, 2 perc meghitt szopi után elengedte, megfogta a bimbót, majd csak nézte és elkezdett hangosan röhögcsélni. Ezek után kiröhögte a köldökömet. Na köszi.:) Azért abban szinte biztos vagyok, h amikor meglesz a kicsi, nem fogja szó nélkül elviselni, hogy nem szopizhat, sztem még így sem, h legkésőbb szeptemberben el akarom vele felejtetni a cicit... Na akkor majd nem tudom, hogy kezelem a szitut. Tiltsam, engedjem, vagy mit. De inkább nem agyalok előre, majdcsak alakul...
Kicsilányka, Studio64 köszönöm a vidám perceket! Tudom, hogy ez komoly dolog, és nem vicces, de elképzeltem, ahogy a lányod tágranyílt szemmel szopizza azt a szörnyű ízű körömrágás elleni krémet :))), és hát ez a "csak szagi" is csúcs. Ennek ellenére még mindig irigykedek, az én lányom 8 hónaposan öklendezett a cicimtől.
Bizarr, múltkor valamelyik dokumentum adón láttam egy műsort, talán angolok voltak, nemhogy tandem szoptatás volt, de az egész család odajárt szegény nőhöz szopni, apuka, 10 éves nagy gyerek, a 3 éves meg még a csecsemő. Hát a fene tudja, ennyire azért nem szeretném.
Barátnőm kislánya annyira cicifüggő volt, hogy szegény anyja nyáron is nyakig gombolt blúzban járt, mert ha kicsit is kivágott volt, a kislány remegett, extázisba esett, és tépte le róla a ruhát. 3 évesen valami fürdőben voltak, letámadott egy idősödő férfit, akinek a hátán egy mellbimbóhoz hasonló anyajegy volt, alig bírta róla leszedni.
Én is ezzel a gyógyszeres dologgal szoktattam le!De ez így magamtól jött,nem is tudom hogy találtam ki, hogy ezt mondjam neki.Pedig nekem is nagyon sokáig szopizott, 2.5 éves koráig és ezzel sikerült, megértette, hogy belemegy a tejcibe a gyógyszer és az neki nem jó!
És nálunk is 10 fél 11-kor alszik el, pedig reggel 7-kor kelnie kell, mert ovi van(kivéve most)és mégsem alszik el előbb.Most meg, hogy nincs ovi éjfél, fél 1, hogy elalszik.Addig fent van, mint mi!
Kicsilányka!A szopiról csak Te tudod leszoktatni, ha annyira cicifüggő ő nem fogja magától elhagyni.Én is vártam, hogy majd az ő tempójában, majd ha ő jelzi, hogy már nem szeretne szopizni..., na ha erre vártam volna még most 4 évesen is szopizna!
Ne aggódj, biztos megtalálod a módját, akkor, ha te is készen leszel az elválasztásra!Lehet még Te nem döntötted el igazán!Nem?
szerencsére a lányom is 8 körül alszik el este és folyamatosan reggel kb 8.-ig alszik is.nem kell fel éjjel.
de köztünk alszik,rám mászik stb.ez sem jó.
a 10-11óra tényleg sok ekkora gyerkőcöknek:(
Hát kicsilányka, ez nem hangzik valami jól :(
és két gyerekkel nehezebb lesz az biztos.
Nálunk "csak" alvási problémák vannak.
Este úgy alszik el, hogy az ágya mellett ülök majdnem egy órán keresztül és fogom a kezét.
Hja és mindez kb 21:30tól. Más normál családban a gyerekek már 8kor de legkésőbb 9kor alszanak; nálunk meg 10-fél 11 :(
A második gyerekre az hiszem ridegtartás vár.
Alina33
próbáltam!
a lánykám azt mondta nem baj őt nem zavarja ha anya beteg.
főldhözvágja magát hisztizik egyszerűen idegileg se biztos,hogy bírnám ezt:((
már bekentem a cicimet is körömrágás elleni krémmel......a lányom kinyílt szemekkel szopizott de így se érdekelte:(pedig az a gél ..hát tényleg szörnyű volt!a védőnő tanácsolta,hogy ez mindig beválik!
hát nálunk nem vált be!
Zsuzsanna68
én se teát se semmit nem ittam ettem,hogy több legyen a tejem.megmondom őszintén még mindig olyan erős fehér színe van és annyi mint az elején:(
pedig azt hittem majd elapad,de nem.
pe80
gratulálok a lánykához:)))
egyszerre 2 gyerkőcöt semmiképpen nem akarok szopiztatni.már sokszor a lányom kikészít a szopikával:(
éjjel is úgy alszik,hogy csimpaszkodik a cicibe,nem fordulhatok a hátamra ,mert akkor az egyiket nem éri el s visít:(((
de reggelre annyira fáj már a hátam,hogy megőrülök.annyira tanácstalan vagyok,hogy mit csináljak,hogy békénhagyon a lánykám!a védőnő azt mondta nincsen már több ötlete,mert már mindent kipróbáltunk.
Én másfél évesen álltam le a szopiról, pedig napi szinten vagy 6szor biztosan cicizett (sokszor akkor adtam neki, mikor megütötte magát vagy valami kínja volt és ettől megnyugodott).
Védőnőm tanácsolta hogy egyik pillanatról a másikra álljak le, másképp nem lehet.
Azt mondtam egyik reggel a gyereknek (mert ugye már minden értenek) hogy anya gyógyszert szed és nem nem tudok már szoptatni. Kb 2-3 alkalommal próbálkozott de ő maga mondta minden esetben hogy: -nem szopikázhatok, anya gyógyszereket szed.
Majd megszakadt a szívem, kb két hétig nagyon rossz volt nekem...nekem és nem a gyereknek, de hát így utólag belátom hogy inkább ez már nekem volt egy fontos rituálé mint a gyereknek, hiszen ennyi idősen már nem volt tápértéke a tejemnek.
Hát ehhez nekem tényleg az elhatározás kellett (volt mert addig nem menstruáltam, míg szoptattam és hát nagyon akartuk már a kistesót) és az hogy leüljek vele beszélni. Aztán meg hogy kitartsak az elképzelésem mellett, hogy ennyi volt.
Szerintem érdemes kipróbálni ezt a módszert, nekem nagyon bevált és senki nem lett lelki beteg.
Ma voltam genetikusnál uh-n. Mindent rendben talált, szte az eredeti kiírási dátum a megfelelő, tehát a jan.4.
Nagyon korrekt volt megint a doktornő, elmondta, h ilyen jó kombinált teszt és negatív uh-lelettel szte nem szükséges mennem sehova az afp miatt, még a négyes tesztre sem.
Babókánknak viszont nincs kuki a lábai közt, pedig a férjemmel mindketten meg mertünk volna esküdni, h kisöcsi lesz. De tévedtünk, kislányunk lesz.:)
Az az, amikor 2 gyereket szoptat egy anya.
Nálunk az elválasztás valahogy szinte magától megy. Mindig kb akkor jelezte, h annyira nincs már szüksége egy-egy szopira, amikor épp el is akartam hagyni. Most ott tartunk, h esténként kb 2 perc után inkább dumál, meg bohóckodik, meg vizet kér az odakészített cumisüvegből, mint cicizne, hajnalban meg egyre többször előfordul, h nem ébred. Ezek miatt szinte már nincs is tejem lassan... Amit kicsit bánok, mert még egy hónapot szívesen szoptattam volna, de ez van, lehet, h jobb is így, megoldja helyettem a elválasztást.:)
Mondjuk ő sosem volt egy cicista. Kezdettől 4 óránként szopizott (akkor jó nagy adagot és jó hosszan). Szinte sosem kérte/igényelte soron kívül, úgyh olyan fura, de el sem tudom képzelni, h milyen az, amikor egy baba ennyire ragaszkodik a szopizáshoz. De egyébként sokan mondják, h ez lány babáknál gyakoribb, m a fiúknál. Aztán vagy így van vagy sem.:)
mi az a tandemszoptatás?
hogyan akarod majd elválasztani a gyerkőcöt?
sajna a lánykám egyre erőszakosabb:(
már napi szinte óránként jön,hogy had simizze a cicim ha azt mondom neki nem lehet akkor órákig is hisztizne:(((már nagyon szeretném ha nem szopizna:(((
a mózeskosár szerintem se fontos.
télen úgyis bundazsákot adunk a babócára ha még beletesszük a kosárba meg se tud végképp mozdulni,de persze mindenkinek más-más az igénye.
sajna én a lánykámnál láttam be,hogy mennyi felesleges baba holmit próbálnak rásózni a szülőkre.nekünk rengeteg cuccunk van amit még a csomagból ki se vettünk csak jó volt a reklámjuk:(((
Aha,ez is frankón néz ki. Mondjuk nincs hozzá mózes de nem is tudom ,hogy kell-e.
Csajok, volt valakinek már téli babája???
Szükséges a mózes, vagy elegendő egy lábzsák meg takaróba bugyolálás???
Vagy egyáltalán mennyibe kerül egy textil mózes?
Gondolom ebből is van olyan ami kompatibilis a járgánnyal és lehet külön venni.
Mondjuk levegőztetés szempontjából egy újszülöttnél télen nyilván előnyösebb egy mózes, mert azzal együtt kirakod 5-10 percre az erkélyre hogy kiszellőzzön a buksija :)
sziasztok!
Csak gyors beköszönök mert a Balcsin vagyunk és most fofunk eludi menni!Kicsit megcsúsztunk,de mindegy!
Jól vagyunk, a Babó egyre erőteljesebben mozog, bár ma nem éreztem már kezdtem aggódni, de pont az előbb jelentkezett úgyhogy kicsit megnyugodtam.
Nem olvastam nagyon vissza de úgy tűnik mindenkivel minden ok!Én csütörtökön megyek a genetikára, már várom nagyon, meg persze izgulok is, hogy minden ok legyen!Puszi nektek!