Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1914. s700 (válaszként erre: 1913. - Pe80)
2010. aug. 8. 18:57
Nem tudom, de én arra gondoltam, hogy amikor megszületik a baba és jönnek látogatóba, mindenképp abba tenném, úgy könnyebb fogni és én sem aggódnék annyira, hogy ki hogy foghatja meg...
1913. pe80 (válaszként erre: 1907. - S700)
2010. aug. 8. 18:54
Anyumnak volt nagy öröme, h téli babánk lesz, mert készíttetett egy nagyon szép pólyát tavaly, de mivel volt vagy 40fok, Zalánt egyszer tettük bele, akkor is csak egy mamával közös kép erejéig.:) Na talán majd most többet használjuk...:) Mondjuk nem is tudom, mikor szokás pólyát használni? Alváshoz vagy mikor?
1912. s700 (válaszként erre: 1854. - Alina33)
2010. aug. 8. 18:48
Jól hangzik ez a babakocsi, de sajna nekünk olyan kellene, amiben van autósülés-bébihordó is. Nem akarnám még azt is külön megvenni...
1911. pe80 (válaszként erre: 1908. - S700)
2010. aug. 8. 18:46
Zalánnál én is gondolkodtam a szívhang hallgatón, de aztán lebeszéltem magam. Azon is tudtam olykor izgulni, ha nem mozgott, és ha még megpróbáltam volna keresgélni és esetleg nem sikerül, akkor meg behülyültem volna. És ahogy magamat ismerem, folyton keresgélnék... Úgyhogy én nem vettem és nem is fogok, de a neten több helyen is hirdetik.
1910. s700 (válaszként erre: 1843. - ENIE)
2010. aug. 8. 18:44
Én május 10-től táppénzen vagyok, de pont most megyek vissza, kiveszem a szabimat meg kemény 7 napt még lehúzok. Állítólag így több lesz majd a pénzem.... Hát meglátjuk, mindenesetre ebben a 2 hónapban most biztosan:-)
1909. s700 (válaszként erre: 1836. - Eni26)
2010. aug. 8. 18:41
Nálunk még eléggé kérdéses, apának nem sok kedve van bejönni. De addig még remélem alakul a dolog, én szeretném. Persze azt nem, hogy nézze, de jó lenne, ha fogná a kisujjamat közben és támogatna.
1908. s700 (válaszként erre: 1834. - Trixie)
2010. aug. 8. 18:36

Nekem nincs szívhang hallgatóm, de nem is veszek. Barátnőm védőnő, ha akarom, nála meg tudom hallgatni, de még nem próbáltuk.

Neten keress rá, sokfélét lehet kapni.

1907. s700 (válaszként erre: 1833. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 8. 16:11

Sziasztok!

Bocsi, én is ritkán vagyok....

Jó, hogy te tudsz fürdeni! Én is megtenném, ha odajutnék egyszer. De sajna úgy néz ki idén kihagyom a dolgot...

Sajna nálunk nincs lehetőség a választásra, Pécsen már csak egy kórházban van szülés. Mondjuk az bababarát, de nem nagyon tudom ez mit takar, de teljesen mindegy is, így is úgy is itt kell szülnöm...

Megvan az első cucca a babának! Anyám talált otthon pólyát meg huzatot. Mondjuk öcsémé volt 25 éve, de talán jó lesz még. Majd megnézem közelebbről....

1906. pe80 (válaszként erre: 1904. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 7. 22:36
Hát ez az össznépi családi szopi már szinte perverz... De anyukának biztos tuti fogyókúra. :D
1905. pe80 (válaszként erre: 1904. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 7. 22:35

Ez vicces, mármint a bácsi hátcici.:)

Olyan érdekes, h a gyerekek mennyire eltérően viselkednek ezen a téren is. Zalán megoldja a szopi dilemmát. Este is próbáltam szoptatni, 2 perc meghitt szopi után elengedte, megfogta a bimbót, majd csak nézte és elkezdett hangosan röhögcsélni. Ezek után kiröhögte a köldökömet. Na köszi.:) Azért abban szinte biztos vagyok, h amikor meglesz a kicsi, nem fogja szó nélkül elviselni, hogy nem szopizhat, sztem még így sem, h legkésőbb szeptemberben el akarom vele felejtetni a cicit... Na akkor majd nem tudom, hogy kezelem a szitut. Tiltsam, engedjem, vagy mit. De inkább nem agyalok előre, majdcsak alakul...

2010. aug. 7. 21:22

Kicsilányka, Studio64 köszönöm a vidám perceket! Tudom, hogy ez komoly dolog, és nem vicces, de elképzeltem, ahogy a lányod tágranyílt szemmel szopizza azt a szörnyű ízű körömrágás elleni krémet :))), és hát ez a "csak szagi" is csúcs. Ennek ellenére még mindig irigykedek, az én lányom 8 hónaposan öklendezett a cicimtől.

Bizarr, múltkor valamelyik dokumentum adón láttam egy műsort, talán angolok voltak, nemhogy tandem szoptatás volt, de az egész család odajárt szegény nőhöz szopni, apuka, 10 éves nagy gyerek, a 3 éves meg még a csecsemő. Hát a fene tudja, ennyire azért nem szeretném.

Barátnőm kislánya annyira cicifüggő volt, hogy szegény anyja nyáron is nyakig gombolt blúzban járt, mert ha kicsit is kivágott volt, a kislány remegett, extázisba esett, és tépte le róla a ruhát. 3 évesen valami fürdőben voltak, letámadott egy idősödő férfit, akinek a hátán egy mellbimbóhoz hasonló anyajegy volt, alig bírta róla leszedni.

1903. Studio64 (válaszként erre: 1893. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 7. 19:03
Nálunk Krisz 19 hóig szopizott, de sokszor csak odajött és megszagolta a cicimet aztán ment is tovább. Ezt kihaasználva elkezdtem neki mondogatni, hogy "csak szagi!!!" bevállt...olyannyira, hogy most lesz 18.-án 2 éves, de még mindig szagolgatja a cicim . Azt nem tudom, hogy erről mikor és hogyan tudom leszoktatni, pláne a cici tapiról. Már nekem is sok és tartok attól mi lesz ha megszületik a kicsi.
1902. Vick81
2010. aug. 7. 16:04

Én is ezzel a gyógyszeres dologgal szoktattam le!De ez így magamtól jött,nem is tudom hogy találtam ki, hogy ezt mondjam neki.Pedig nekem is nagyon sokáig szopizott, 2.5 éves koráig és ezzel sikerült, megértette, hogy belemegy a tejcibe a gyógyszer és az neki nem jó!

És nálunk is 10 fél 11-kor alszik el, pedig reggel 7-kor kelnie kell, mert ovi van(kivéve most)és mégsem alszik el előbb.Most meg, hogy nincs ovi éjfél, fél 1, hogy elalszik.Addig fent van, mint mi!

Kicsilányka!A szopiról csak Te tudod leszoktatni, ha annyira cicifüggő ő nem fogja magától elhagyni.Én is vártam, hogy majd az ő tempójában, majd ha ő jelzi, hogy már nem szeretne szopizni..., na ha erre vártam volna még most 4 évesen is szopizna!

Ne aggódj, biztos megtalálod a módját, akkor, ha te is készen leszel az elválasztásra!Lehet még Te nem döntötted el igazán!Nem?

1901. kicsilányka1984 (válaszként erre: 1900. - Alina33)
2010. aug. 7. 15:36

szerencsére a lányom is 8 körül alszik el este és folyamatosan reggel kb 8.-ig alszik is.nem kell fel éjjel.

de köztünk alszik,rám mászik stb.ez sem jó.

a 10-11óra tényleg sok ekkora gyerkőcöknek:(

1900. Alina33 (válaszként erre: 1899. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 7. 13:44

Hát kicsilányka, ez nem hangzik valami jól :(

és két gyerekkel nehezebb lesz az biztos.

Nálunk "csak" alvási problémák vannak.

Este úgy alszik el, hogy az ágya mellett ülök majdnem egy órán keresztül és fogom a kezét.

Hja és mindez kb 21:30tól. Más normál családban a gyerekek már 8kor de legkésőbb 9kor alszanak; nálunk meg 10-fél 11 :(

A második gyerekre az hiszem ridegtartás vár.

2010. aug. 7. 09:53

Alina33

próbáltam!

a lánykám azt mondta nem baj őt nem zavarja ha anya beteg.

főldhözvágja magát hisztizik egyszerűen idegileg se biztos,hogy bírnám ezt:((

már bekentem a cicimet is körömrágás elleni krémmel......a lányom kinyílt szemekkel szopizott de így se érdekelte:(pedig az a gél ..hát tényleg szörnyű volt!a védőnő tanácsolta,hogy ez mindig beválik!

hát nálunk nem vált be!

Zsuzsanna68

én se teát se semmit nem ittam ettem,hogy több legyen a tejem.megmondom őszintén még mindig olyan erős fehér színe van és annyi mint az elején:(

pedig azt hittem majd elapad,de nem.

pe80

gratulálok a lánykához:)))

egyszerre 2 gyerkőcöt semmiképpen nem akarok szopiztatni.már sokszor a lányom kikészít a szopikával:(

éjjel is úgy alszik,hogy csimpaszkodik a cicibe,nem fordulhatok a hátamra ,mert akkor az egyiket nem éri el s visít:(((

de reggelre annyira fáj már a hátam,hogy megőrülök.annyira tanácstalan vagyok,hogy mit csináljak,hogy békénhagyon a lánykám!a védőnő azt mondta nincsen már több ötlete,mert már mindent kipróbáltunk.

1898. Alina33 (válaszként erre: 1893. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 7. 09:05

Én másfél évesen álltam le a szopiról, pedig napi szinten vagy 6szor biztosan cicizett (sokszor akkor adtam neki, mikor megütötte magát vagy valami kínja volt és ettől megnyugodott).

Védőnőm tanácsolta hogy egyik pillanatról a másikra álljak le, másképp nem lehet.

Azt mondtam egyik reggel a gyereknek (mert ugye már minden értenek) hogy anya gyógyszert szed és nem nem tudok már szoptatni. Kb 2-3 alkalommal próbálkozott de ő maga mondta minden esetben hogy: -nem szopikázhatok, anya gyógyszereket szed.

Majd megszakadt a szívem, kb két hétig nagyon rossz volt nekem...nekem és nem a gyereknek, de hát így utólag belátom hogy inkább ez már nekem volt egy fontos rituálé mint a gyereknek, hiszen ennyi idősen már nem volt tápértéke a tejemnek.

Hát ehhez nekem tényleg az elhatározás kellett (volt mert addig nem menstruáltam, míg szoptattam és hát nagyon akartuk már a kistesót) és az hogy leüljek vele beszélni. Aztán meg hogy kitartsak az elképzelésem mellett, hogy ennyi volt.

Szerintem érdemes kipróbálni ezt a módszert, nekem nagyon bevált és senki nem lett lelki beteg.

1897. pe80
2010. aug. 6. 21:33

Ma voltam genetikusnál uh-n. Mindent rendben talált, szte az eredeti kiírási dátum a megfelelő, tehát a jan.4.

Nagyon korrekt volt megint a doktornő, elmondta, h ilyen jó kombinált teszt és negatív uh-lelettel szte nem szükséges mennem sehova az afp miatt, még a négyes tesztre sem.

Babókánknak viszont nincs kuki a lábai közt, pedig a férjemmel mindketten meg mertünk volna esküdni, h kisöcsi lesz. De tévedtünk, kislányunk lesz.:)

1896. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 1893. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 6. 21:30
Irigyellek, kicsilányka, úgy szeretném, ha egyszer az elválasztás lenne a problémám. Sajnos nekem elfogyott a tejem 6-8 hónypos korukban, akármit csináltam, nem volt több. Pedig nagyon szerettem volna. Mit csinál, akinek van rendesen? Van valami jótanácsa valakinek, vagy tényleg csak adottság?
1895. pe80 (válaszként erre: 1893. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 6. 21:24

Az az, amikor 2 gyereket szoptat egy anya.

Nálunk az elválasztás valahogy szinte magától megy. Mindig kb akkor jelezte, h annyira nincs már szüksége egy-egy szopira, amikor épp el is akartam hagyni. Most ott tartunk, h esténként kb 2 perc után inkább dumál, meg bohóckodik, meg vizet kér az odakészített cumisüvegből, mint cicizne, hajnalban meg egyre többször előfordul, h nem ébred. Ezek miatt szinte már nincs is tejem lassan... Amit kicsit bánok, mert még egy hónapot szívesen szoptattam volna, de ez van, lehet, h jobb is így, megoldja helyettem a elválasztást.:)

Mondjuk ő sosem volt egy cicista. Kezdettől 4 óránként szopizott (akkor jó nagy adagot és jó hosszan). Szinte sosem kérte/igényelte soron kívül, úgyh olyan fura, de el sem tudom képzelni, h milyen az, amikor egy baba ennyire ragaszkodik a szopizáshoz. De egyébként sokan mondják, h ez lány babáknál gyakoribb, m a fiúknál. Aztán vagy így van vagy sem.:)

1894. pe80 (válaszként erre: 1868. - Trixie)
2010. aug. 6. 21:15
Igazándiból mi eredetileg kinéztünk egy már nem is tudom milyen márkát, ami mindenestől 270s ft-re jött volna ki. Ez annak a koppintása egy az egyben. Szóval nálunk is az volt, h vagy használtból az, vagy ez a coletto újonan. Végül ezt szavaztuk meg. Tekintve, h mindennel együtt volt akkor 99e, ár/érték arányban jól jött ki a többi hasonlóhoz képest.Egyébként tényleg érdemes használtban is gondolkodni, mert anno, amikor körülnéztük, láttunk tényleg nagyon megkímélteket jó áron. Nálunk főleg a férjem szavazott az új mellett, szte ami elromolhat, elromlik és akkor jól jön a garancia. Ennek ellenére testvérbabakocsink tutira használt lesz. Ha abban tud vki segíteni, h melyik milyen, az jól jönne.:)
1893. kicsilányka1984 (válaszként erre: 1821. - Pe80)
2010. aug. 6. 18:16

mi az a tandemszoptatás?

hogyan akarod majd elválasztani a gyerkőcöt?

sajna a lánykám egyre erőszakosabb:(

már napi szinte óránként jön,hogy had simizze a cicim ha azt mondom neki nem lehet akkor órákig is hisztizne:(((már nagyon szeretném ha nem szopizna:(((

2010. aug. 6. 18:13

a mózeskosár szerintem se fontos.

télen úgyis bundazsákot adunk a babócára ha még beletesszük a kosárba meg se tud végképp mozdulni,de persze mindenkinek más-más az igénye.

sajna én a lánykámnál láttam be,hogy mennyi felesleges baba holmit próbálnak rásózni a szülőkre.nekünk rengeteg cuccunk van amit még a csomagból ki se vettünk csak jó volt a reklámjuk:(((

1891. Eni26
2010. aug. 6. 16:17
Szerintem sem kell mózeskosár, de te tudod milyen igényeitek vannak.
2010. aug. 6. 15:45
Ja és ne felejtsük el, hogy a babát, jó meleg táli overálva öltöztetjük, arra egy meleg takaró, lábzsák és már jó is.
2010. aug. 6. 15:44
Szio, nekem a fiam novemberi volt, és nem volt mózeskosaram, tökéletesen elég volt a lábzsák, meg az esővédő.
1888. Alina33 (válaszként erre: 1886. - Eni26)
2010. aug. 6. 15:34

Aha,ez is frankón néz ki. Mondjuk nincs hozzá mózes de nem is tudom ,hogy kell-e.

Csajok, volt valakinek már téli babája???

Szükséges a mózes, vagy elegendő egy lábzsák meg takaróba bugyolálás???

Vagy egyáltalán mennyibe kerül egy textil mózes?

Gondolom ebből is van olyan ami kompatibilis a járgánnyal és lehet külön venni.

Mondjuk levegőztetés szempontjából egy újszülöttnél télen nyilván előnyösebb egy mózes, mert azzal együtt kirakod 5-10 percre az erkélyre hogy kiszellőzzön a buksija :)

1887. Vick81
2010. aug. 6. 15:15

sziasztok!

Csak gyors beköszönök mert a Balcsin vagyunk és most fofunk eludi menni!Kicsit megcsúsztunk,de mindegy!

Jól vagyunk, a Babó egyre erőteljesebben mozog, bár ma nem éreztem már kezdtem aggódni, de pont az előbb jelentkezett úgyhogy kicsit megnyugodtam.

Nem olvastam nagyon vissza de úgy tűnik mindenkivel minden ok!Én csütörtökön megyek a genetikára, már várom nagyon, meg persze izgulok is, hogy minden ok legyen!Puszi nektek!

1886. Eni26
2010. aug. 6. 14:26

Én még ezt néztem:

[link]

2010. aug. 6. 13:54
Alina, szerintem jobban jársz, ha használtan veszel egy jó kocsit, mert nincs értelme egy vagyonért venni, hidd el tapasztalatból tudom, én 12 éve a nagyfiamnál egy vagyonért vettem, és egy évig használtauk kb, azután a negyedéért tudtam eladni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook