2011 januári babák (beszélgetés)
Ha ezt előre tudom... Nekem meg azt mondták, hogy kell, mert vércukrot is néznek. Na mindegy, túl vagyok rajta, már csak 2 vérvétel (ha jó lesz a terheléses cukor).
Ja, tettem fel pár pocakfotót a naplómba, akit érdekel, nézze meg. Már én is bálnának érzem magamat, pedig nem szabadna, mert nem a hanyagságom miatt "növök", hanem a baba miatt szűkebben a nadrágok. :)
Szerintem egyáltalán nem gáz, a Krisztina nagyon szép név, bár tudom az emberek gyakran nem szeretik a saját nevüket (én pl. nagyon nem kedvelem a Daniellát), de jól hangzik így egyben: Németh Csenge Krisztina. És mivel a Németh és a Csenge is szótagú, "jót tesz" neki a hosszabb Krisztina.
Nekem 2 olyan ismerősöm is van, akinek Regő a kisfia. Sajnálom, hogy leszavaztak. :( Nálunk senki más nem szól bele a névadásba, csak a férjem, mert Lea még kicsi, hogy véleményt mondjon. :D De azért rosszul esett, amikor a 85 éves nagymamám kiakadt a Nimródon (neki unokatesóm gyerekeinek a nevei sem tetszenek: Viktória, Bence és Zsófia), a Lea az egyetlen, ami elnyerte tetszését (a másik nagymamám meg erre húzta a száját). Anyám pedig a Kristóftól volt rosszul, hogy neki volt egy Kristóf ismerőse, az igazgatónő égetnivalóan rossz kölke és az ő unokája ne legyen Kristóf. Hát ha most Nimródunk lesz és 10 év múlva újra akarunk gyereket (és az anyagiak is engedik) és fiú lesz, akkor bizony a Kristóf nevet kapja, akármennyire is gyakori, mert mindkettőnknek tetszik (ritkaság az ilyen név).
Egyik barátnőm februárban szül majd és ha kislánya lesz, akkor a Gyöngyvér nevet kapja. Úgy irigylem érte, mert az én férjemnek nem tetszik (neki pont a Csenge volt a kedvence, de nem tudtam soha elképzelni, hogy nekem Csengém legyen, sem pedig a Nórát, most a Norinát próbáljuk mindketten magunkévá tenni).
Sziasztok, szerintetek a Németh CSenge Krisztina, hogy hangzik ( nem én vagyok eg, csak az apuka ragaszkodik a Krisztina névhez is)
ha kisfiú, a Németh Viktor a sanszos, bár én szívem szerint, Koppányt vagy Hunort, v Regőt adnék, de a család leszavazta.
Véleményeteket előre is köszönöm.
Drága,Ella volt 4d-n.
Antonka!Az AFP-t meg csak éhgyomorra csinálják, úgyhogy nehogy egyél előtte!!!!!!
Sziasztok lányok!
Én is elég ritkán vok mostanában,de elég zsúfoltak a napjaink. Szeptembertől majd több időm lesz.:)
Vick! Gratula a 4D-hez! Hány hetesen is voltál? Én tuti nem bírtam volna ki,hogy ne kérdezzem meg a nemét.:) Már alig várom,hogy tudjam.
Még én sem érzek mozgást, de végre legalább már mintha gömbölyödnék...már meg is jegyezték.:) Végülis már a 17.hétben vok, illő lesz már látszódnia.:)
Egyébként mit kell érezni? Tudom,hogy már ezren kérdezték, de teljesen egyértelmű érzésre számítsak? Csak akkor érezhetem,ha csönd van?
Már nagyon várom.
Szia!Én sem igazán érzem még a bébikét, ne aggódj!
Nemrég beszélgettem egy csajjal, tényleg nagyon vékonyka szóval még arra sem lehet fogni..s Ő a 21.hétben érezte a picit először.
A kórházi szobatársam pedig második babát csak a 20.héten.
Ne aggódj tényleg fog még akkorákat mocorogni:)
Bocsi, de visszaolvasni most nem tudom a majdnem 2 hetet amig nem voltam, de én a lányomat aki szintén téli babi volt pólyázgattam amikor jöttek a látogatók, biztonságosabbnak éreztem és aludni is szeretett benne jól "összetartotta":)
Sziasztok!
Látom mindenki jól van!
Mi még mindig ugyanott topogunk a nevekkel, mint eddig, max 1-2-t apa kiszelektált-persze pont a kedvenceimet...
A pólyát ilyen szempontból még nem gondoltam át, hogy bedugni a kis kezét, de lehet, hogy majd ki kell próbálnom. De hát a remény hal meg utoljára ugyebár,így még reménykedhetem, hogy jó alvókája lesz a csöppemnek!
Jaj, én még mindig nem érzek semmit, ez egyre aggasztóbb már!
Rajtam kívül már mindenkinek mozog a pici, ugye?
Szia Ella,
ez vicces, ezek a nevek nálunk is szerepelnek a 20as listában, de most egyelőre úgy néz ki hogy a Ramóna a nyerő.
Képzeljétek el, találtam egy tök ari nevet csak kicsit rövid: Adria
Ha már Adriánát írtál :)
Igen, arra tuti jó, aztán nekem is beugrott, h végülis a pólyába be lehet tenni a kezét is.
A "múmia"-póz nálunk működött. Amíg Zalán (az enyém ;) ) pici volt, sokszor arra ébredt fel, h álmában rándult a keze. Aztán valaki ajánlotta, h csavarjuk be. Először durván hangzott, de pár kemény éjszaka után eljött a pillanat, amikor már mindent kipróbáltunk és ez az egy módszer maradt a tarsolyban. Egy nyári kendőszoknyámmal betekertük, kezeit a teste mellé. ÉS tényleg sokkal nyugisabban alukált. Mondjuk már akkor is elég akaratos kis díjbírkózó volt, volt, h elvolt vagy fél órát azzal, h kiszabadítsa magát...:) De általában működött a módszer. (nem minden alváskor csináltuk ezt, csak amikor nem tudott aludni jól.) Szóval lehet, h mégiscsak jó jön majd az a pólya.:)
Szia,
az AFP nem éhgyomros ; nyugodtan egyél előtte :)
Sziasztok! Csütörtökön megyek AFP- vérvételre. Segítsetek. Éhgyomorra kell menni?
És pontosan a 18. héten kell utána UH-ra menni?
Köszi:)
Van egy könyv, amit még az én Zalánomnál(:)) olvastam, nekem nagyon bevállt, arról szól hogy hogyan ne szoktatussuk rá a gyermeket felesleges rossz szokásokra és hogy tudjuk leszoktatni róla stb... A suttogó titkai a címe. Én anno próbáltam e szerint alakítani a dolgokat és soha nem kellett alatatni a picit csak letettem és aludt egyedül, volt egy napi rendünk ami miatt tudtam hogy éppen miért sír, hogy éhes vagy álmos, stb.
Szóval ebben írták azt hiszem hogy azért is jó a pólya, mert sokkal nyugodtabb tőle a baba, ha így "össze van csomagolva", akár egy pólyába, akár egy plédbe.Erről lemarradtam Zalánnál hogy kipróbáljam ,mert később kaptam ezt könyvet, de most ki fogom ezt is próbálni a pólyával.
Sziasztok!
Jaj már én is annyira kíváncsi vagyok a nemére, mi szerdán megyünk 4d-re, nagyon várom.:)
s700: gratula
Ella: üdv a hízók táborában!
Akkor lehet nálad is a kórházban durran a pezsgő szilveszterkor.
Hahó!
Hát Ella csodálom, hogy kibírtad, hogy nem kérdezted meg a nemét!Persze megértem, csak magamból indulok ki.én már annyira kiváncsi vagyok hogy nálunk ki érkezik majd hogy csak na!És csütörtökig kell várnom és lehet ott sem mondják meg, ha én is úgy járok, hogy alig szánnak rám időt.
Tényleg!Azóta volt valaki 18 hetes Uh-n?Megmondják a baba nemét?Ha kérdezem?vagy ott nem foglalkoznak ezzel?Mert ha megint nem mondják meg lehet elsírom magam...
Meg azt is remélem, hogy mindene megvan és egészséges.az a legfontosabb!
Szia Ella!
Hol voltatok 4D-n???
Sziasztok!
Most olvastam végig mindent. Amúgy bocs, elfelejtettem írni, hogy a férjem kedd-szerda és péntek kivett szabit, hétfőn és csüt pedig korábban végzett, így nem nagyon voltam gép előtt. Hétvégén amúgy sem vagyok, de most a szüleimnél voltunk meg egy rendezvényen.
Az őssejt baromi drága. Adtak egy tájékoztatót a Sejtbankosok, amikor csináltattuk a kombinált tesztet. A kedvezményes ár is nagyon sok. Én őszintén szólva azt sem tudom, a szülést miből fogjuk fizetni. GYES-en lévő egyetemistaként inkább én is viszem a pénzt, mint hozom (a könyveim nem jönnek ki egy havi GYES-ből, több ezer oldalt meg nem tudok lefénymásolni és az is kerülne ennyibe). Szóval mi nem vetetjük le. És volt is ebből egy kisebb botrány, hogy csak 1-2 betegséget lehet vele kezelni. Jó, ha olyan helyzetben lennénk, akkor biztosan meggondolnánk, de így, hogy a férjem is diplomás minimálbérért sokszor este 9-10-ig is bent van, anyósom elnyaralgatja a pénzét, a szüleim meg csórók, így biztos, hogy nem vetetünk le. Egyszerűen nincs rá lehetőségünk. Így is szeretnénk megvenni anyóstól a mellettünk lévő lakást, amit jelenleg az elfekvő bútorai raktárának használ és a miénkkel egybenyitni. Meg persze felújítani, mert amúgy lakhatatlan. És persze a nyelvtanfolyamokhoz, nyelvvizsgákhoz is kell a pénz.
Alina!
Nekem a Sarolta, Adriána és Ágota tetszik. :)
Enie!
Nekem is most székrekedésem van. Se a lekvár, se semmi nem segít. Pedig még szilvát is ettem, sok tejet ittam, még kávét is, de semmi se használt. Nem is tudom, melyik a rosszabb: a múltkori hasmenésem vagy ez.
Jaj, lányok. Képzeljétek: híztam! Nem is akármennyit! Ugye 69-ről indultam, 66-ra fogytam, 1 hónapja 67 voltam, most pedig 70-re tornáztam fel magam. Biztos, hogy a székrekedés is közrejátszik benne. Szóval akárhogy is nézem, 4 kilót híztam az utóbbi pár hétben. Ugyanakkor ha "csalni" akarok, büszkélkedhetek azzal, hogy csak 1 kiló jött fel rám, ami igaz is, ha azt nézzük, mennyivel indultam áprilisban. :D
Voltunk ma reggel 4D-n! Hát nagyon sajnálom, hogy Leával kihagytuk. :( Bár itt is néha kellett figyelnem, hogy ne nézzek oda, de a nő, aki csinálta, direkt az arcát nézte. Kb. 20 percig tartott (férjem szerint 30), de végig aludt. Pedig édest reggeliztem, mégsem ébredt fel. És nagyon szépen belefúrta magát a placentába, alig látszódott, de sikerült lefotózni. Majd feltöltöm a naplómba! Ahogy elnéztük, tisztára az apjára hasonlít. És annyira fiús a pofikája. :D Persze csak anyámnak árulták el a nemét, mikor kimentünk a szobából, de szerintem fiú. Ha mégis lány, akkor kicsit még "csajosodnia" kell. :D De nagyon kis édes! :) Amióta megláttam, csak mosolyogni tudok. És Leának is tetszett, amikor bekapcsolták a szívhangját. Közben pedig fel-alá járkált, tépkedte a papírlepedőt, ami alattam volt, sikongatott, mutogatott, mondta, hogy "Baba, babbbabba, babbbaa!". Szóval ő sem unatkozott.
Kaptunk DVD-t is, de nem merem megnézni. Már én is feltettem magamnak a kérdést, hogy miért nem akarom tudni most sem a nemét. Valahogy úgy fogom fel a szülést, mint amikor karácsonykor ajándékot kap az ember, akkor nem tudja előre, hogy mit kap. És így még izgalmasabb lesz a babavárás. De ahogy megláttam a kis pofiját, azóta még jobban várom a decembert, hogy kint is találkozhassunk! :)
Újra dátumváltozás: január 1., de már annyi javítás volt a táblázatomban... És szerintem amúgy is decemberben születik. Kismaszat. :)
Nekünk is ilyen babakocsink van! Mármint az első. Nagyon jó, szeretjük! :) Nem bolygókerekes, nagyon könnyű irányítani, nem akad fent a villamossíneken, sem a magasabb járdaszegélyen. Van hozzá téli lábvég + lábzsák, nyári lábvég, esővédő, pelenkázó és mózes is, ami szerintem azért fontos egy téli babánál (Leánál is használtuk, pedig áprilisi). Novemberben is még belefért (épphogy). Elég volt rá egy kis kabát, betakartuk és összehúztuk a mózes cipzárját. :) És a mózes még végi is a biztonsági övtől, ami a babakocsi alján van. Próbáltunk tenni alá vastag takarót, de nem sikerült, úgy is nyomta őt, de a mózes alja jó kemény, jó a baba gerincének és hát védi őt az övek nyomásától. Nyáron is beletettük a kiscsajt (tavaly), direkt jó volt, csak kiemeltem a kosárral, nem kellett külön megfogni, felriasztani az álmából. A kocsi kint maradt a teraszon, én megfogtam a mózest és letettem az ágyra, abban aludt.
Nekem nagyon bejött ez a Kunert kocsi, elején nem tetszett, hogy nem bolygós, de most a bolygósnak is inkább lefixálom a kerekeit. És tökéletes a súlyeloszlása, a lépcsőn is csak tolni vagy húzni kell, nem muszáj megemelni, mint a legtöbb kocsit (pl. az esernyőre csukhatót meg kell emelni és csak úgy tudom felvinni/lecipelni a lépcsőn).
Amúgy anyám netről rendelte innen: [link]
Nagyon korrektek, már talán nem is volt garanciális, de anyám felhívta őket, hogy lejött az egyik kerék, mert eltűnt egy kis csavar vagy valami apró alkatrész és kérte, hogy utánvéttel küldjenek már. Totál ingyen 3 nap múlva már el is küldték postán, azóta semmi gond nincs vele. Tényleg nagyon szeretem. Egyetlen hátránya, hogy a liftbe nem fér be (nőgyógyászhoz, anyóshoz menet), de akkor a férjem úgyis felcipeli (neki nem nehéz, de amúgy is szépen fel lehet húzni a lépcsőn).
De, sajna vannak ilyen emberek!
Van olyan nekem is, hogy találkozunk és még szinte nem is köszön már mindjárt a hasamat birizgálja és gügyög hozzá, hogy hogy van a babóca, meg ilyenek.
Én is furcsállom és én nem is tudnék így odamenni senkihez sem, de végülis kedvességből teszik, így nem szólok érte.
Sziasztok, a hétvéégz kihagytam , mivel Visegrádon voltunk egy esküvőn.
Kérdés, Ti nem, találkoztatok, olyan perverz emberrel aki azt kérte, h had somigassa meg a hasatokt, nekem ez az agyamra megy, h a barátoktól a családog indenki ezzel fáraszt.
Megvan az integrált tesztem eredménye is, negatí!
MS-AFP szint : 24.30 iu/mL 0.93MoM
uE3 szint : 2.70 nmol/L 0.79 MoM
Szabad ßhCG szint: 7.20 Ng/ml 0.73 MoM
Inhibin-A szint : 83.60 Pg/mL 0.61 MoM
Tarkó redő vastagsága : 1.90 mm 1.21 MoM
PAPP-A szint: 423.90 miu/L 0.66 MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 6 600
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Mózes még nekem is nagy talány. Egyenlőre nem sok értelmét látom, csak sokkal drágább tőle a kocsi.
Sajna nekünk erkélyünk nincs, így a csak levegőztetés nem megoldható. Vagy leviszem az utcára, vagy nem....