2011 januári babák (beszélgetés)
Igen,ezt jól tudod,táppénz alatt nem jár semmiféle juttatás...sajnos,se kajacsekk,se semmi más.:(
Ez különben nálunk hogy lesz,nem tudjátok???
2-3 évig lehetünk itthon,most hogy kormányváltás volt???
Ezt érdemes tanulmányozni, akinek kétségei vannak tgyás, gyed, táppénz ügyben. Én úgy tudom, hogy táppénz alapján nem számítanak semmilyen juttatást, de nem értek hozzá, én csak saját esetemet tekintve olvasgattam a rendeletet. Egyébként érdemes utána olvasni, mert még olyanok is, akik elméletileg értenek hozzá (pl. könyvelőm) totál félretájékoztatott. És érdemes felhívni az OEP-et, ha valamiben kétségetek van. Nekem teljesen korrekt tájékoztatást adtak minden kérdésemre.
Különben én szabin vagyok,szept.20-ig,kivezsem az összes szabimat,aztán jövök tápppénzre.
Hogy vagytok kismamik???
Mindenkinek mozog már a kicsikéje????
Puszi!
Nekem a genetikai eredmények a következőek:
BPD:50mm, FL:29mm, THX:47*49mm
fekvés:koponyafekvésű
lepény:hátsó falon,jó helyen tapad
magzatvíz átlagos
Csupán ennyit írtak a papíromra,de pénteken ismét megyek UH-ra,mert a múltkor a profilját nem látta a dokim,mivel úgy feküdt.
azt mondták azért ,mert 143e ft felett volt a bruttóm azért lesz ennyim. így ha meglesz a babó havi 125e ft.-ot kell kapnom,kiszámoltattam ,hogy tudjam mire számoljak.s tanácsolták,hogy már októberbe kérjem előre s akkor novemberbe , már megkapom majd.ha táppénzre mentem volna 40ft.-ra jöttem volna ki havonta:(((
a lánykámmal 100e ft.-ot kaptam 2 éves koráig gyedként
Hát nem tudommmmm
Én gyed-en voltam július-ig, onnantól mehettem volna gyes-re, mert akkor lett a lányom két éves.
Nekem táppénzt tanácsoltak, de nyilván bér kérdése is hogy ki mivel jár jobban. Ráadásul van egy kiskapu: mivel én táppénzen vagyok, a férjem megigényelhette a gyes-t mert azt ő is kérheti, tehát most akár hogy számoljuk, a második babó születéséig kapunk plusz 28ezret havonta gyesként, én pedig kapom a táppénzt, ami azért valamivel több mint eddig a gyed volt.
Legalább összegyűlik a szülésre való hehe
Pe80!
A Flóra nagyon szép név! :) Nálunk sajnos a Gyöngyvér el lett vetve és reménytelen, hogy sikerüljön meggyőzni róla a férjemet. Lehet, hogy marad a Norina, de még mindig nem érezzük úgy, hogy megfelelő lenne, pedig szép név nagyon.
Kj201!
Gratulálok Zoltán babához és üdvözöllek köztünk! :)
Köszönöm a felvilágosítást! :)
Mindenképpen fogok jelentkezni az eredménnyel.
igen!
ott van egy automata és ott kell benyomnod a gombot,hogy mit szeretnél,figyeled a táblát s majd hívnak.
álltalába szórják ki a népet pár perc alatt,de ma tanulók voltak így elég részletesen néztek meg mindenkit:)
ahha,már értem. Akkor legalább láthatom és a nemét is hátha megmondják. Egyébként mennyi ideig tart? Szórják ki a népet vagy tüzetesen megnéznek?
Igen, mondta a terhesgondozóba a nő,hogy készüljek fel és lehetőleg nyitás előtt legyek ott. Érkezési sorrend van?
én a 18 heti genetikai vizsgálaton voltam.egy doki + asszisztensek vannak bent 3 monitoron nézik a babát-több szem többet lát-
ott természetesen van uh.
de kegyetlen sokan vannak:(
ja,hogy olvasni...:) már értem.:)
azt hittem a kiskönyvre gondolsz.:) bocs.
Igen, az E épületbe kell mennem. Te is genetikai tanácsadáson voltál?
Persze, viszek magammal minden papírt, ne érjen meglepetés. :)
Kicsit félek,de bízom,hogy minden rendben.
az ultrahang (ugy tudom e )épületébe kell menned???
mert ha oda akkor kön yvet is vigyél:)
ma voltam s 11 kor végeztem s 7 re mentem...a lányommal....
igen Győrbe ott csinálják!
a kórházba vagy a licen M. útra kell menned???