Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2064. antonka
2010. aug. 11. 20:49

Képzeljétek, megint romlott a szemem. Már -3, és -2,5. Ez eléggé elkeserítő!

Azt mondta a szemész, hogy nyugodtan lehet kontaktlencsét hordani szülés után is, annyi hogy vmi speciálisat ajánlott. De mondjuk most csináltattam szemüveget 46ezerért......

Ja, és azt mondta, hogy a baba szemét érdemes 2-4 éves korában megvizsgáltatni.

2063. antonka (válaszként erre: 2012. - Trixie)
2010. aug. 11. 20:43

Segítsetek. A kalkulátorba a havi bruttómat kell beírni?

Pénzbeli (2%) egészségbiztosítási járulék alapot képező jövedelem az előző évben-havi leírásba...?

2062. antonka
2010. aug. 11. 20:41
Sziasztok! Olyan jó dolgokról beszélgettek nap közben, én meg sajna dolgozok, és csak este tudok bekapcsolódni!
2061. Alina33
2010. aug. 11. 18:55

Különben ez a két babakocsi nekem teljesen egyformának tűnik:

kummer vip

baby merc agat lux

annyi hogy a bergonos kummerhez nem vásárolható autós hordozó de sok különbséget nem látok és állítólag mindkét termék lengyel gyártmány.

Talán a baby merc-nek szebbek a színei.

Szerintem jövő hónapban belevágunk a babakocsi vásárlásba....akkor egy kicsit több pénzt kapok mert ugye a fél hónapom szabadság a másik fele meg táppénz :) aztán ennyi volt a jólét :(

Jövő héten meg Egerbe megyünk 3 éjszaka 4 nap 48ezer pénz kettőnknek+a gyerek félpanzióval.

Húúúúúúú már nagyon várom a kényeztetést :)

2060. Alina33
2010. aug. 11. 18:37

Ezt a vaterás BABY MARC AGAT LUX babakocsit lehet ám kapni autósüléssel együtt is ugyanennél a cégnél

olcsobabakocsi.com 57.500-ért

43.800 a mózeskosaras változat és 13.700 az autós hordozó.

Csak azt nem látom, hogy hol lehet átvenni???

Remélem a szállításért (mert hogy ha jól látom Lengyelországból szállít) nem kell külön fizetni...

2059. Krisztina1978 (válaszként erre: 2058. - Eni26)
2010. aug. 11. 15:37
Köszönöm szépen:-)))))
2058. Eni26 (válaszként erre: 2057. - Krisztina1978)
2010. aug. 11. 15:36

Genetikai uh-ra a 18-és a 20. hét között lehet menni.

Én a héten vagyok 19 hetes, és jövő kedden megyek genetikaira..

2010. aug. 11. 15:34
Szerintetek nem késő, hogy én pénteken betöltöm a 17.hetet, de AFP-re csak hétfőre, azaz 16.-ára van időpontom, namost ha ahoz még hozzá vesszük a kb 10napos elkészülési időt, mivel a leletet megkell várni, akko valamivel több mint 19 hetes terhes leszek a genetikai uh-ra, az nem gáz?
2056. Freny
2010. aug. 11. 15:22

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Bocs, hogy csak ritkán vagyok, elég zűrösek a napok mostanában.

Nem akarom elkiabálni, de talán végre megszűnnek a gyomorproblémáim. Már nem kell minden kaja után Espumisant ennem, végre van valamennyi savam... Hát nem kívánom senkinek sem, ahogy ettem, azonnal megállt a gyomrom, és csak 1 deci citromlé után volt hajlandó működni nagy nehezen. Meg görcsölt is órákig... szóval borzalom volt.

Újfajta magnéziumot kaptam, valami magnesii citricii vagy mi a fene, ez is beálik talán. Elég sokszor görcsölget, meg fáj a pocakom, úgyhogy remélem, ez majd segít.

Holnap megyek genetikára, akkor kapom meg az AFP erdményemet is, remélem, minden rendben lesz...

Eddig sikerült felszednem 4 kilót, úgyhogy azt hiszem, én vezetem a hízási listát :(

Vásárolnom azt hiszem semmit nem kell majd, mert a lányomról minden megvan, kivéve a fiús rucikat. De az meg még nagyon ráér. Előbb el kell adnom a fodros rózsaszín cuccokat :)

Ha kell valakinek egy csomó lány ruci, csak szóljon, megeggyezünk :)

2055. kisfari (válaszként erre: 2053. - Eni26)
2010. aug. 11. 14:52
A praxisban, Győrfi Mátyásnál, mint utóbb kiderült 5 éve is nála voltam a fiammal, nagyon kedves volt.
2054. kisfari
2010. aug. 11. 14:51

Trixie, Eni26: mindkét kocsi jónak tűnik. Én még várok vele, úgysem tudnám egyenlőre nagyon hol tárolni.

Kj201: Üdv! :)

Tényleg vigyázz magadra Egyiptomban, az első terhességem alatt én is oda szerettem volna menni nászútra, de nem mertem, annyi fertőzésről hallottam, úgyhogy figyelj nagyon oda mit eszel-iszol.

Terhestornám nekem is van 2 is (Réka+ Kállai Ildikó,a 2. kissé vicces számomra)de leginkább én is csak a tokjaikat nézegetem :o

2053. Eni26 (válaszként erre: 2047. - Kisfari)
2010. aug. 11. 14:43
Hol voltatok 4D-n??
2052. Krisztina1978 (válaszként erre: 2047. - Kisfari)
2010. aug. 11. 14:36
Gratulálok, én is nagyon várom már, h megmondják a nemét, de sajnos csak a hónap végén megyek.
2051. Eni26 (válaszként erre: 2050. - S700)
2010. aug. 11. 14:34

Hordozó nekem sem annyira szükséges, mert nincs is kocsink, meg kaptunk már egyet.. :)

Még nem vettünk semmit, mert még korainak tartom, csak nézelődöm folyamatosan.(mert hát ugye annyira ráérek..)

2050. s700
2010. aug. 11. 14:28

ENIE: Én is pont szept 20-ig leszek szabin, utána táppénz ismét:-)

Sajna enyém még nem mozgolódik:-(

Én még nem hallottam, hogy a kormány változtatott volna a 2 év GYES-en. Addig meg úgy tűnik, hogy 2 évig maradhatunk a picivel. Azért kicsit reménykedem, hogy visszahozzák a 3 évet!

Én egyébként előre gondolkodtam és kajacsekk helyett nyugdíj és egészségpénztári hozzájárulást kértem. Az pedig nem szünetel a táppénz alatt, sőt úgy tudom, hogy a GYED alatt is folyamatosan kapom. (EP-t havi 12 ezer nettót!)

trixie: Szerintem is ez a legjobb oldal, én is ezt szoktam nézegetni, megközelítőleg jó!

kicsilányka: Én sosem kérem az adójóváírást, így tök jó, mert bevalláskor meg kapom a sok lóvét:-)

De most, hogy csak a gyedem lesz, lehet, hogy inkább igénybe veszem majd...

Eni26: Én már nézegettem, hogy mennék tanfolyamra, de azt olvastam több helyen, hogy 26 hét utántól javasolják. De lassan utánuk kérdezek. Meg árban is eléggé változóak.

kj201: Én sem hánytam, bár vagy 3x volt erős hányingerem, de lefeküdtem és elmúlt.

Egyiptomban nagyon vigyázz magadra! Semmiképp se igyál vize, csak palackosat! Mondjuk én már belföldön se merek elindulni hosszabb útra, nem bírok sokat ülni egy helyben. De nektek jó utat kívánok!

Terhes tornám van több is, de sajna nem nagyon "nézegetem" őket... Mire gondoltál? Rékával próbálkoztam többször is, azt meg is lehet csinálni.

Eni26: tetszik a kocsi, én már néztem is ezt, vagy valami nagyon hasonlót. Egy bajom van vele, hogy nincs benne gyerekülés, ami nagyon fontos lenne, a mózeshez annyira ne ragaszkodom. De hát neked kell használni. Nem korai még babakocsit venni? Mindenki ennyire vásárolgat? Én még semmit nem vettem. Nagyon le vagyok maradva????? Még kicsit megkamatoztatom inkább az árát, meg egyébként sincs túl sok helyünk, nem is nagyon akarunk ennyire előre vásárolni.

trixie: Ez a kocsi sem rossz, de nekem nem tetszik a 3 kerekű:-( De még jó, hogy nem vagyunk egyformák, így nem kapkodjuk el egymás elől:-)

2010. aug. 11. 14:23

A GYed a brutto munkabér 70%-a, ebből vonnak 9.5 % nyugdíj járulékot, és adót, de az adókedvezmény itt is érvényesíthető.

A maximum, 102000t-os határ nettoban értendő.

Tgyás annyiban más, ott nincsen maximum, illetve abból nem vonnak nyugdíjjárulékot csak adót, én így fogok kapni 118000n FT-ot, gyedet pedig 90000 körül és ezt a kalkulátorral is kiszámoltam.

2048. Eni26 (válaszként erre: 2047. - Kisfari)
2010. aug. 11. 14:22
Gratula!!!!!!!!! :))))
2047. kisfari
2010. aug. 11. 14:20

Sziasztok!

megvolt a 4d:

EGÉSZSÉGES!!!

KISLÁNY 150%!!!

Mega :))

2046. s700
2010. aug. 11. 13:53

Sziasztok!

Hogy mennyit írtatok 1 nap alatt, amíg nem voltam....

Ella: Én sem bírtam volna ki, hogy ne tudjam meg a nemét! Már nagyon tűkön ülök, hogy végre láthassam és megtudhassam. Írtam egy mélt a dokimnak, hogy mikor mehetnék 4d-re, de azt hiszem szabin lehet, mert nem olvasta még...

Babarózsa: egyik nap nekem is vérzett egész nap, nem durván, de amikor töröltem, mindig , véres volt. Én tudom, hogy az orrkenőcstől lehetett, amit a körzetim javasolt, mert éjjelente kiszáradt az orrom és nehezen kaptam levegőt. Azóta nem használtam a kenőcsöt...

Vick: Én ettem az AFP előtt. Akkor nekem nem is lett jó az eredményem????

Ella: Tök jók a képeid, egyáltalán nem vagy bálna, nem láttál még engem... Nem véletlen nem merek képet feltenni:-) Rajtam a háj miatt nem is látszik még semmi, egyedül apa látja, hogy hegyesedik a hájam:-)

Krisztina! Szép nevet választottatok, tetszik, jól hangzik! Bár én nem adnám a Krisztina nevet, mert apa volt nője is az... Tovább nem ragoznám. A Csenge mindig is tetszett, de apa nem akar ennyire különleges nevet. A ti vezetéknevetekhez viszont nagyon passzol.

pe80: Mi semmiképp nem akarunk 2 nevet a babának. Nálunk nem szokás és egyikőnknek sem jön be, így is elég lesz egyet kitalálni.

kj201: üdv köztünk!

kicsilányka! Jobbulást neked! Örülök, hogy neked legalább jó élmény volt a genetikai UH!

Eni26: Én május 10-től vagyok táppénzen. Nekem azt javasolták, hogy vegyem ki a szabimat, mert egyrészt addig is több pénzt kapok, másrészt több lesz tgyás, gyed is. De ez tényleg egyéni dolog, kérdezz utána, akár több embernél is!

2045. kj201 (válaszként erre: 2040. - Trixie)
2010. aug. 11. 13:44
Pontosan én is ezzel a kocsival barátkozom. Nekem is nagyon tetszik és hát mnagyon megéri az árát. :)
2044. kj201 (válaszként erre: 2039. - Eni26)
2010. aug. 11. 13:43
Jaj nekem nagyon tetszik én is mániás vaterás vagyok :)))
2043. pe80
2010. aug. 11. 13:05
Nálam igen furán értelmezték a gyed igénylést. Másik számlára kértem, mint a tgyást és kértem az adójóváírást(az előbb baromságot írtam, amikor adóelőleget írtam), erre utalják ugyanoda, ahova a tgyást és nem kapom meg az adójóváírást... :S Nem is értem, h miért kellett akkor kitöltenem gyed-igénylőt...
2042. Alina33 (válaszként erre: 2039. - Eni26)
2010. aug. 11. 12:54

Szuper jól néz ki az ára is jó.

Mondjuk a márkát nem ismerem de biztos jó.

2041. Eni26 (válaszként erre: 2040. - Trixie)
2010. aug. 11. 12:47

Nem rossz! ;)

Még én sem akarnék venni nagyon semmit, de... már nem bírok magammal.. :) Meg aztán nem szeretnénk egyszerre mindent. Asszem megvárjuk a jövő heti uh-t, és ha megmutatja magát Manó akkor megvesszük! Bár addig még van idő, én meg nézelődök folyamatosan, és mindig valami másba szeretek bele!! :))

2040. trixie (válaszként erre: 2039. - Eni26)
2010. aug. 11. 12:44

SzéP!!!! Én is a vateráról vettem, pénteken hozzuk el, beleszerelmesedtem, pedig nem akartam még semmit venni! Az enyém ilyen (mániám a háromkerekű):

[link]

2039. Eni26
2010. aug. 11. 12:15

Csajok!! Erről a babakocsiról mi a véleményetek??

[link]

2038. trixie (válaszként erre: 2037. - Kj201)
2010. aug. 11. 11:22

Szia, visszaolvastalak, én január 21-re vagyok elvileg kiírva, én sem éreztem semmit idáig, akkor Te is olyan vagy mint én, nekem az előző két terhességemnél sem volt 1 db. rosszullét sem meg semmi. Egyedül a mellbimbóm érzékeny baromira.

Mi jövőhéten Horvátországba utazunk, már nagyon várom, végre fürödhetek, mert a Balcsiról meg uszodáról meg minden itthoniról le lettem tiltva, pedig még soha nem kaptam el semmit. Na mindegy, majd a tenger.

2037. kj201
2010. aug. 11. 10:55

Sziasztok :)

Ki hogy van? Én szinte semmit sem érzek, még csak egyszer sem volt egy pici hányingerem sem. :) Mintha nem is lennék terhes. :))) Vasárnap megyek Egyiptomba, hát remélem ott sem lesz gond. Még semmi mozgást nem érzek.

Van valakinek esetleg jó terhes tornája?

2036. kj201 (válaszként erre: 1991. - Ella89)
2010. aug. 11. 10:51
Köszönjük :)
2035. Eni26
2010. aug. 11. 10:43
2011 kicsit messze van... :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook