2011 januári babák (beszélgetés)
A szülészeti és perinatológiai aneszteziológiai társaság XV. kongresszusa
2011. november 25-27.
Aha, tényleg!::))
November 25.én lesz ott a dátum bal oldalt.
anno ezt mondta a könyvelőm is.én 8 éven keresztül egybe kértem vissza,de ha havi szinten kérem többet kapok.de olyan jó volt mindig egybe annyi pénz. általában átléptem a maximumot s hiába járt volna több nem fizették ki.
felhívom a melóhelyet erre rákérdek,hogy most bruttó-nettó,mert ők más mondtak:((((
Hello!
Megy valaki majd szülés felkészítő tanfolyamra??
180E FT.OT ADÓJÓVÁÍRÁST?
NEM CSAK A MAXIMUMOT FIZETIK KI??
bocs a nagybetűkért:((((
86 000 netto??????????????
a cégnél azt mondták a 100e az az utalás.
de megmondom őszintén ha ösz-visz 100e ft körül kapok megint akkor már boldog leszek:D
nagyon gondolkozom azon is,hogy most ne kérjem a havi adójóváírást.ha nem kérném egybe kapnám.régen sose kértem csak akkor amikor a lányommal terhes lettem most meg ugye csak márciusig kaptam,mert gyes aLATT NEM JÁR:(
De igen, a 102.900 gyed maximum az bruttó összeg és annak a nettója adójóváírás nélkül 70.200 vagy mennyi.
És én is úgy tudom hogy most már 15.000 lesz havonta az adójóváírás, tehát ha minden jól megy akkor majd 180ezret kapunk vissza adóbevallást követően.
Basszus, akkor még kevesebb!
Neked is maximum jár?
Szió!
Ez nem a bruttó gyed ez a 102,900,-?
Mert én úgy vettem ki, hogy amit kézhez kap az ember az max. kb. 84-85 000 Ft!
ezt találtam:
max gyed 102. 900 Ft. Tehát akinek a GYED alapja havi bruttó 143. 000 Ft-nál több, A max GYED-hez jelenleg havi bruttó 143. 000 Ft alap kell.
az én is remélem:)
azt mondták a minimál bér 2 x.-e annak a 70%.-a fizetik ki nekem gyedként.
én a lányomnál 100e ft utalást kaptam a cégtől. Győrből meg azt a 12200ft.-ot.
igen tényleg nehéz ez az egész megértése.mindenkinek másképpen számolnak:(((
annyi mindentől függ mennyi pénzre vagy jogosult!
Uhhhhhhhh az meg hogy lehet??? Mármint a 100ezres gyed??? A maximum gyed 90ezer valamennyi. Én maximum gyed-et kaptam, de nem kértem az adójóváírást és így minden hónapban valami 70valahányat írtak jóvá, viszont aztán az adóbevallásnál valami 130ezret kaptam vissza.
Na mindegy.
Lényeg, hogy nem egyszerű ez a dolog...és mindenki mást mond, mást számol.
Azért remélem nem akar minket átcseszni a bérszámfejtés...mi hasznuk belőle