2011 januári babák (beszélgetés)
kössz Lindi!
Azon nevetek itt magamban, hogy lassan már mosogatni is anyatejjel fogunk; azt eszi, csepegtetjük az orrába,kenjük az arcára meg a mellünkre...... :)
Akkor szerintem már most kezd el kenni, mert a baba szája, ahogy gyógyít úgy repeszt is, főleg ha az elején nem jól kapja be a bimbódat. Nekem bejött az anyatej is, hogy rákenegetem, de én mindkét gyereknél használtam az elején garmastan kenőcsöt is, ezt gyógyszertárban lehet kapni, amiket boltokban lehet venni mindenféle márkájú bimbóápolókat azok nekem semmit nem használtak, mondjuk nekem Zalánnál nagyon sebes volt a mellem.
De most a szülészeten egy másikat ajánlottak, az is gyógyszertári és valami b-betűs, de nem emlékszem már pontosan a nevére.
Szia!
Csak egy tipp; Nem próbáltál meg másik tápszert, mert nekünk ez segített a fiamnál, mondjuk ő akkor már 9hónapos volt,de 3 fajtát kellett kipróbálnom mire a 3. bejött neki és utána falta.
Nem iszom egyáltalán tejet, pedig nagyon tejes vagyok amúgy, de most nem is kívánom.
Nekem Zalánnál is volt ilyen és a védőnő is azt mondta hogy normális, csak sajnálom szegényt.
Gyöngyös arca is ilyen, pedig már alig kap anyatejet. :( Neki főleg a füle pöttyös, fene tudja, hogy miért (szinte nem eszem semmilyen tejterméket, tejet ma ittam először hosszú idő után, szóval nem hiszem, hogy emiatt lenne).
Amúgy megkapta már valaki a baba adószámát? Tudom, hogy most nem gyártanak adókártyát, de nekünk a száma sincs meg és fogalmam sincs, milyen számot kell felhívni, hogy érdeklődjek, mert tiszta káosz van az APEHnél. A Start számláról való értesítőt még nem küldték, elvileg azon van feltüntetve az adószáma. Már lassan 2 hónapos és még semmi...
Sziasztok!
Nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak néhány hozzászólást, de úgy látom, sokan éjszakázunk.
Nekem sajna rohamosan fogy a tejem (a szoptatási tanácsadó szerint a PCOS miatt, mert nem kapok rá metformint, dehát senki sem írna fel nekem), a tápszert sokszor nem fogadja el Gyöngyös, csak nyammog a cumisüvegen. A cicin se jobb a helyzet, szinte azonnal bealszik rajta (én meg fejhetek, nehogy elapadjak és hogy kijöjjön az a tej, amit nem szopizott ki a kisasszony).
Éjszaka 11 körül megpróbáljuk megetetni (általában sikertelen), lefekvés után 10 perccel már keservesen sír, mert éhes. Nehezen eszik, de 1 órán belül megvagyunk és elalszik. 1-2 körül ébreszt megint, de nem kell neki a tápszer, a cicin bealszik. Leteszem, de rögtön felébred. Azt hittem először, hogy hasfájós, de nem, mert mindig rágja az öklét vagy a szundikendőjét. Szóval csak 1X kel fel éjszaka, de az etetés 2-3 órán keresztül is eltart. És nem tudom, hogy miért, mert múlt héten 4 éjszakát is kibírt anélkül, hogy felébredt volna (mondjuk akkor egész nap ébren volt és folyamatosan kellett etetnem, Leával alig tudtam foglalkozni, de nem tudom, hogy tudom így megírni a szakdolgozatomat).
Amúgy jól van, napi 1X van széklete, nem hasfájós, csak állandóan éhes, 150 körül megeszik. 3270-nel született, most kb. 4600 gramm a súlya.
Hahó,
nem nagyon értek hozzá de nem lehet hogy tej allergia? Te mennyi tejet iszol egy nap?
Nem ijesztgetlek ám, bocsi de az enyémnek egyáltalán nem kiütéses a bőre és annak idején a másik lánykámnak sem volt az.
Sziasztok!
A tegnapi egésznapos aligalvás után mi is új rekordot döntöttünk éjszaka, most 3-ig aludtunk és reggel is belehúztunk fél10ig!De este megint 1,5órába telt mire elaludt :)
Maja arca tiszta pötty az anyatejtől. Nem tudja valaki hogy lehet-e ezt valamivel kezelni, vagy mikor múlik el? olyan csúnya szegénykém bőre...
Gratulálok minden újonnan babázónak!:) Ja és kitartást.:)
Nálunk 2 napja nem tudom mi van. Az eddig elnézelődő, evő-alvó kicsi lányunk nyüszög, sír, és nem nagyon akar szopizni. Kiabál, mert éhes, aztán cicire teszem, elkezd szopizni, aztán valami nem okés és azért kiabál. Teszem így, teszem úgy, hátha azzal van gondja, hogyan tartom, de semmi... Most azon gondolkodom, h fájhat neki vajon a szájpenész? Előző pénteken vettem észre, azóta kezelem, már nem is nagyon látok a szájában. Nem tudom mi lehet a gondja... Remélem csak valami front és helyreáll a rend, mert úgy sajnálom, h valami nem stimmel, de nem tudom, h mi...
Sziasztok, az éjszakák,ugyan jók, de a nappalok 3 napja a pocakfájás miatt, pokoliak voltak, fél óránként óránként cici, nem használt a kömény tea sem, ma az apja hozott neki egy cseppett, a neve Sap Simplex, úgy néz ki nagyon jó, etetések elött vagy közben kell beadni 15 cseppett és hála, egész délután olyan nyugodtan aludt, 3-3.5 órát, remélem továbbra is így marad.
Hangya gratulálok a kicsi lányhoz, sok tejcsit kívánok:-DDDD
sziasztok4
gratulálok minden babázónak!!!kitartás a kismamiknak :))
sziasztok csajok!
27-én megszületett Szonja,ma jöhettünk haza.Látom Ti is beindultatok:)
Gratula mindenkinek!
Köszönjük a gratulációkat, amint lesz 1 kis időm jelentkezem. :) Addig is kitartás a babázóknak, és az ezután szülő kismamáknak. :)))
Gratulálok én is Antonka,Monna,Zsuzsanna! :)))
Hűha! Gratulálok kj201, Antonka, Monna, Zsuzsanna és Ancsaha!!!
Mi sem vagyunk alváskirályok, bár az éjszakák jók, de mire elalszik...... mondjuk tegnap este magától egy szó nélkül aludt el a kiságyában, de mire mélyen elalszik addig kb 4x játszuk el hogy elalszik és felébred, így este kb 1 órába telik mire alszik, és többször fel is ébred.
Na ezt jól leírtam, de 3x állok neki levelet írni, mert azt hiszem hogy alszik és persze belekiabál a közepébe. :)
Köszönjük a gratulációkat!
Én is gratulálok Antonkának, Ancsának, Zsuzsinak!
Sziasztok, képzeljétek Csenge baba is egyre ügyesebb, éjjel 11-4-ig aludt, majd fél 5-fél 8-ig, egy szavam nem lehet a csajszira.
Tündéri.
GRATULA
Antonka
Ancsaha
Monna
és Zsuzsanna
a babákhoz!!!
Bocsi ha valaki kimaradt a táblából...igyekszem követni az eseményeket, de írjatok ha nem vagyok naprakész :)
Sziasztok!
Gratula minden babóhoz! :))))
2011.01.26-án 14:32-kor Hanna megzületett császárral, ma jöhettünk haza.
Juj mennyi babuci lett hirtelen:)
Mindenkinek gratulálok és a legjobbakat kívánom!
Mi is ma sétáltunk először, Kamilla elaludt rögtön és végig aludta a rövidke sétát.