Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9174. Krisztina1978 (válaszként erre: 9170. - S700)
2011. jan. 29. 17:01
Hát Csenge babának nem jött be a séta, végig üvöltötte az egészet, de lehet, hogy csak azt nem bírta, hogy be van öltöztetve, remélem megszokja, mert holnap apával is lemegyünk.
9173. Krisztina1978 (válaszként erre: 9171. - Zsuzsanna68)
2011. jan. 29. 17:00
Nagyon sok boldogságot kívánok a picikéhez:-DDDD
9172. orso1
2011. jan. 29. 15:15

Gratula Minden babához!mi most jöttünk fel a sétából, fél órát voltunk lent, gyönyörű idő van, és most az erkélyen alszik a babakocsiban:-D

én még a kórházban kaptam Zsombinak otrivin orrcseppet, neki nem használt, aztán mikor haza jöttünk belecseppentettem az orrába anyatejet, és rögtön jobb lett:-D

nekem ma rengeteget bukik Zsombi, szerintem meg fog jönni...annyira nem örülök neki, én miért nem tartozom azok közé akik nem mensiznek, amíg szoptatnak?!:-((((

2011. jan. 29. 15:06

Sziasztok!

Sajnos csak most, ilyen sokára jutottam géphez.

Marci 20-án megszületett, 6:50-kor, 3900 g-mal, császárral.Csak tegnapelőtt jöttünk haza, antibiotikummal kezelték méhen belüli fertőzés miatt.De már minden rendben, egészséges, és nagyon nyugis, jó kisbaba.

Igyekszem majd visszaolvasni, meg leírni a részleteket.

Mindenkinek gratulálok!!!

9170. s700 (válaszként erre: 9166. - Krisztina1978)
2011. jan. 29. 14:58

Mi már 6 naposan "sétáltunk", menni kellett a dokihoz vérvételre, mert a kórházban nem volt még mérhető szopása és el kellett küldeni Szegedre valami emésztő enzimet vagy mit néztek.

Aztán kérdeztem is a dokit, hogy mi van a sétával, azt mondta, hogy fokozatosan nyugodtan, a lényeg, hogy mínusz 5 fok alatt ne vigyem ki még. Azért én is megvártam a 2 hetes kort, de naponta megyünk valahova mindig emelve az adagot. Ma fél órát voltunk már lent és meg kell mondjam én nagyon élvezem a levegőt!

9169. s700 (válaszként erre: 9163. - Monna02)
2011. jan. 29. 14:55

gratulálok nektek is!

Jó egészséget kívánok!

9168. s700 (válaszként erre: 9157. - Krisztina1978)
2011. jan. 29. 14:54
Nekem is mondta a gyerekorvos, hogy a babák orrlégzők, ezért sokszor a büfi oda kerül. Ezért lehet, hogy tüsszög vagy akár váladék is lehet benne emiatt. Azt javasolta, hogy ilyenkor valamilyen tengervizes orrspray-vel kell fújni neki és jobb lesz tőle. Lehet, hogy neked is többet használna, mint szívogatni....
9167. s700 (válaszként erre: 9159. - Orso1)
2011. jan. 29. 14:52
Nagy gratula Antonkának!
9166. Krisztina1978 (válaszként erre: 9160. - Orso1)
2011. jan. 29. 11:26

Köszönöm a válaszokat, igen sajnos hurutos, már a kórházban kezdődött, szinte minden baba prüszkölt, de ott még nem ennyire, próbálom akkor az anyatejet a nóziba,

Ma egy picit leviszem sétálni, ma két hetes talán jót tesz neki 10 perc séta:-))))

9165. Krisztina1978 (válaszként erre: 9163. - Monna02)
2011. jan. 29. 11:24
Sok boldogságot kívánok a fiacskádhoz és sok sok tejecskét.
2011. jan. 29. 11:23
Nagy gratula Antonkának, és nagyon nagyon sok tejcsit kívánok neki.
9163. Monna02
2011. jan. 29. 11:03

Szisztok, nem tudtam eddig jelentkezni mert kórházban voltunk, picit tovább mint kellett volna. A pici Botond január 16-án, reggel 8,35 perckor született meg, császármetszéssel, 3550grammal és 53 cm-el. ..és most is nyűgösködik, úgy hogy, szép napot mindenkinek

...

9162. ENIE (válaszként erre: 9159. - Orso1)
2011. jan. 29. 10:18
Gratula ANTONKA!! :)))))))))))
9161. lina816 (válaszként erre: 9159. - Orso1)
2011. jan. 29. 10:10
nagy gratula antonkának és a babának. Sok boldogságot nekik.
9160. orso1 (válaszként erre: 9157. - Krisztina1978)
2011. jan. 29. 09:36
Kriszta, próbálj neki anyatejet csepegtetni az orrába, én megesküszöm rá, hogy a legjobb gyógyszer:-D Nekünk nagyon bevált.de nem lehet, hogy a büfinél felmegy a tejcsi és attól szörcsög?mert nekem Zsombi néha attól, becsepegtetetk neki, és elmúlik:-D
9159. orso1
2011. jan. 29. 09:34

antonka üzenete:

Megszületett Palicz Milán,2011.01.28-án, 23:55kor, Súlya:3660g és 58cm,Mindketten jól vagyunk.

Itt is Nagyon Sok Boldogságot kívánok Nektek:-D

9158. pe80 (válaszként erre: 9157. - Krisztina1978)
2011. jan. 29. 09:32

Szia!

Jön is a nózijából cucc? Nem lehet, h csak a tej megy neki az orrába? Zorkának szopi közben van, h ömlik a nózijából a tej.

A barátnőm kisfia meg van fázva (egyidős a mi babáinkkal), neki a védőnő Cebiont javasolt napi 5 cseppet, Sinupretet és Kalciumot. Javulást a babódnak!

Van vmi hír antonkáról és audreyról?

2011. jan. 29. 08:14
Csajok, segítsetek, olvastam korábban, h másnak is volt náthás a babája, Csenge baba szegény már hétfő óta szörcsög, hiába szívom az orrát, olyan mintha nem akarna javulni, aki hasonló problémával küzdött, mennyi idő alatt múlt el a kicsinek? már úgy sajnálom az állandó orrszívás miatt.
9156. Alina33 (válaszként erre: 9151. - Kj201)
2011. jan. 28. 21:58

Szia,

hát így olvasva is kemény ez a történet...hát még átélni mindezt. Hol a feje, van-e szívhang, normál szülés vagy császár? Jajjj elég ijesztő lehetett, de lényeg hogy túl vagy rajta és minden rendben van.

Gratulálok a kis pasihoz!!!

9155. lina816
2011. jan. 28. 19:46

kj201 Gratulálok Zoltánkához! Jó egészséget és sok tejcsit nektek. Szegénykém jól megszenvedted.

Lányok köszi a válaszokat. A neogranormon tényleg jó, csak azt mondták valami hormonális cucc van benne és nem jó folyamatosan használni, ezért ha más beválna akkor inkább azt használnám.

9154. s700
2011. jan. 28. 19:28

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Látom, lassan minden babóca megszületik!

Aki még hátra van, azoknak kitartást!

Akik pedig már babáznak, mint én is, hát, nekik is kitartást!:-)

Akinek még nem tettem meg, gratulálok az új jövevényekhez!

Nem nagyon olvastam még vissza, de látom a száraz bőr volt utoljára a téma. Nekünk is száraz és a doki szintén a fürdetőkrémet javasolta vagy a popsikrémet testápoló gyanánt. Nekünk is nagyon bevált. Először mindkettőt kipróbáltam, de teljesen egyforma lett, így maradtam a fürdetősnél. Ha pedig az utcára megyünk sétálni, akkor popsikrémmel kenjük be a pofit. Szegény anyósom nem tudta és múltkor letolt, hogy izzad a gyerek, minek öltöztettem fel ennyire. Csodálkoztam, aztán kiderítettük, hogy a krémet gondolta izzadásnak:-)

Naplómba írtam pár szót a napjainkról, ha valakit érdekel.

Nagyon jó baba Vikike egyébként, csak hasfájós és esténként van cirkusz fürdéstől kb éjfélig, amíg teljesen ki nem fárad, aztán meg alszik 4-5, sőt volt, hogy 6 órát is.

Evésünk nagyon változó, mértem már 110-et is, de ma pl. egyik evésre csak 20-at sikerült. Mindig bealszik a kis drága. Ma volt pont a védőnő és mutattam neki, na belelkesedett, de neki sem sikerült tartósan felébresztenie, annak meg nem sok értelme, hogy 2 szívásra felébredjen...

Igyekszem most már majd gyakrabban jönni!

Nagyon szép napokat mindenkinek!

9153. Krisztina1978 (válaszként erre: 9151. - Kj201)
2011. jan. 28. 19:13

Nagyon nagyon sok boldogságot és továbbra is sok-sok tejcsit kívánok Zoltánkához.

Ezek szerint Te is szépen megszenvedtél a babácskádért, de az ember azonnal utána el is felejti az egészet, hiszen ez egy csoda:-DDDD

9152. Alina33 (válaszként erre: 9144. - Lina816)
2011. jan. 28. 18:55

Szia,

az enyémnek szintén ki van száradva...nekem a popsikrémet javasolták mert az jó víztaszító és zsíros krém.

Egyébként én régebben a lányomnál a neogranormon testápolót használtam érzékeny bőrre és az is bevált.

Most a popsikrémet használom és az is tökéletes.

9151. kj201
2011. jan. 28. 18:53

Kedves lányok!

Újra itt vagyok, már anyukaként én is. :)))

Képeket láthattok itt:

[link]

2011.január 22-én született meg Zoltánka, este 20.15 perckor.

Hát nagyon izgalmas egy nap volt. Szombat hajnalban elment a magzatvizem, nem azt mondom, hogy mind de elég sok. Pont pisilni voltam, és ahogy fekudtem volna vissza az ágyba azt éreztem, hogy elont a melegség és csupa víz a pizsim és a fold is. Zuhanyoztam és már reggel 6-kor ott voltam a kórházban. Mindjárt vittek a szülészetre, ott megvizsgáltak, állították, hogy nem a magzatvizem ment el, és teljesen zárt voltam és a lényeg, hogy a fejecskéje nem rogzult még, nagyon fent volt. Beindították a szulést, felhelyezték a kúpot, 2 óra fekvés és vártam. éreztem a fájásokat, de még elviselhetoek voltak. 10 óra korul megvizsgáltak, semmit sem tágultam továbbra sem. Kaptam infúziót de semmi változás. Délután ugy dontottek, hogy itt már ma semmi sem lesz, menjek le szobára pinejem ki magam és holnap újra kezdjuk a dolgokat. Egy óra múlva újra megvizsgáltak, majd mondják már 4 cmre nyitva vagyok. Na nagyon boldog voltam, de még a feje még mindig nem rogzult rendesen. megint kaptam valamit, majd újra vizsgáltak arra jutottak, hogy elcsipik a magzatvizet és begyorsul ezáltal a dolog, elcsípték, alig folyott ki valami, mondtam is nekik, na látják, mondtam hogy elment már otthon. Persze fájások jottek rendesen, már nagyon fáradt voltam, ekkor volt kb. délután 4 óra. Elotte vagy utánna még kaptam beontést, erre nem emlékszem pontosan mikor is. :)

Na hiába csípték el a magzatvizet, csak nagyobb fájások, de csak fél centit tágultam plusszban, Megint kaptam vmi infúziót, de akkor már alig éltem, alig tudtam fekudni. fél 7 korul megint megvizsgáltak kb 7 cmre voltam nyitva, de sajnos nem érezték a baba fejét, elkezdtek telefonálgatni, nézték a szívhangot, lláttam én hogy csokken a szívhang, de már alig éltem. Arra jutott az orvos, hogy nem szulhetem meg természetesen, o nem meri ezt bevállalni, mert elég komoly probléma lehet szulésnél. na ekkor nagyon megijedtem. Hívták a fo orvost, o vhol vmi unnepségen volt, de 25 perc alatt ott volt, megvizsgált szintén, es elmondta hogy o sem meri bevállalni a szulést, azonnal császárt kell kapjak. Onnantól felgyorsultak az események, 8-kor sétáltam a mutoben, 20.15-kor megszuletett Zoltánka, 3640 grammal és 50 cmrel. :)))

MEGÉRTE az egész, áldott egy jó kis baba, eszik alszik. Hála istennek egyenlore tejem is van boven, szopizhat kedvére a kis legény aki él is a helyzettel. Hát suritve igy szuletett Zoltánka. :)))

9150. bence anya (válaszként erre: 9144. - Lina816)
2011. jan. 28. 18:35
Extra szűz oliva olajat ajánlott nekem a védőnő.Nekünk nagyon bevált.
9149. +Acyre+ (válaszként erre: 9125. - Audrey79)
2011. jan. 28. 18:26
Helló, mi újság?Beindultál már?
9148. lina816
2011. jan. 28. 18:20

babamasszázsra szerintem én is el fogok járni, tökre élvezhetik. Meg még amúgy is olyan kis kacsás a kis lába.

A fürdést nálunk még nem élvezi a csajszi, de akkor reménykedem, hogy a köldökcsonk leesése után még megszereti

9147. lina816 (válaszként erre: 9146. - Krisztina1978)
2011. jan. 28. 18:18
Tegnap óta én is azzal próbálkozom, csak mára mintha kicsit megint szárazabb lenne a bőre, de akkor nem adom fel, próbálkozok vele egy pár napig.
9146. Krisztina1978 (válaszként erre: 9144. - Lina816)
2011. jan. 28. 18:14
Nekem a védőnő a fürdető krémet javasolta, hogy azt masszírozzam bele a bőrébe, víz nélkül fürdés után, mintha krém lenne, nekem nagyon bevált, pedig olyan volt a kiscsaj bőre mintha hámlana, 3 napja kenem a fürdető krémmel testápoló gyanánt és gyönyörű a bőre.
2011. jan. 28. 18:13

Én is várom már mehessünk baba-mama tornára, illetve én a baba masszázsra vagyok még nagyon kíváncsi, a védőnőm csinálja, oda is vinni szeretném remélem fogja élvezni, mióta leesett a köldökcsonkja a fürdést is annyira élvezi, olyan tündéri, de még nem merem sokáig fürdetni, mert kicsit így is hurutos, szívom az orrát és félek, hogy még jobban megfázik.

Néha olyan elegem van, a párom megint külföldön van, itt vagyok tök egyedül, na meg persze a nagy fiacskám a picivel, majd csak vasárnap jön haza,

Már annyira jó lenne valakivel beszélgetni, hogy még a szomszéddal is szóba állok, pedig korábban a köszönésen kívül nem volt más.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook