2011 januári babák (beszélgetés)
No én ezt nem tudom, még nem döntöttem el viszont beadattuk a varicellát vagy hogy írják (bárányhimlő) és az is 2x8ezerbe kerül :(
Eddig még csak az egyiket kapta meg és 6 hét múlva kell beadatni az emlékeztetőt.
Tegnap meg hívtak a bölcsiből, hogy kitört a bárányhimlő és 3 gyerek van a csoportjában a 14-ből.
Én sem adatom be. Nagyon nem volt szimpatikus amit a védőnő mondott róla. Azt mondta hogy ha beadatod, akkor nem tudom már hány napig a székletében ürítí ki a vírust, és amivel a pelus érintkezik oda átterjedhet, pl. ha van egy nagyobb testvér, mint nálunk és valamihez hozzáér, amivel érintkezett a pelus közvetve vagy közvetlenül akkor könnyen elkaphatja, mert viszont nagyon fertőző.Volt egy csoport óvodás akikhez így jutott el a vírus, hogy a kicsinek beadatták és nagy elkapta és végigfertőzte a csoportját az oviban. És azt mondta hogy itt nálunk a lakótelepen 5 rotás megbetegedés volt (pedig ez egy nagy lakótelep). Szóval ez nekem olyan, hogy nagyobb esélyed van a vírusra ha oltatsz, mintha nem.
Azt is mondta hogy 5 év alatt tényleg nagyon le tudja betegíteni a gyerekeket, de ha nem szórakozol és bemész a kórházba akkor infúziókkal 2-3nap alatt rendbehozzák a picit, csak tényleg nem szabad vele viccelni és időben orvoshoz kell menni.
Anyukák!
Ti beadatjátok a babáknak a ROTA elleni oltást??? Ugye 2x18 ezer forint...Nekem a doktornő nagyon javasolja!Mondjuk nem a pénzen múlik,csak nem tudom,sok ismerősöm nem adatta be a babájának....
Köszi a cumis válaszokat.
KJ201 ne is ijesztgess, én szerdán megyek varratszedésre, majd megírom, hogy alakult.
Jajj de durva, szegénykém:(
a saját dokid szedte ki vagy a kh-ban?
Nekem nem is fájt amikor kiszedték.
Amúgy összehúzódik majd nem maradnak ott a varrat helyei, kenegesd be betadinnal, nekem már a kórházban is kenték vele, nem a krémmel hanem a folyadékkal.
Semmit nem kentem...miért kéne?
Eddig még nem panaszkodott :)
Anyatejet sem kenek rá külön, mert megkapja a dózist :)
Hali csajok
Kisebesedésre, berepedezésre én a dm-es babylove-os bimbóvédő krémet használtam (most már nem kell) és azt sem kell lemosni. Másfél hétig használtam és tök jó volt, most meg már vagy megszoktam a fájdalmat, vagy megedződött ott a bőr de már minden rendben.
Viszont a csemetém szájacskája nagyon vicces mert állandóan ki van ázva és hetente jön le róla a bőr. biztosan sokat nyammog és szétáztatja magát.
Na az szuper!!!
Jó sokat híztatok ti is. Kíváncsi vagyok én is Maja hogy áll a kg-kal, majd pénteken megyünk a védőnőhöz, mert 1HÓNAPOSak vagyunk a héten. Mi az 1. két hétben 330g-ot híztunk, de arra is azt mondta a védőnő, hogy neki ez teljesen jó.
Köszönjük, mi is jól vagyunk. Tegnap nem vitte túlzásba napközben az alvást, de ma egy tündérkirálylány.
Hidd el én is láttam a csillagokat,iszonyat fájt...főleg még a kórházban,meg itthon pár napig!
Én amúgy lemostam a Garmastánt minden szopizás előtt,de kicsit használtam,mert tényleg jobb az anyatej!
A bimbóvédőre rátérve....én is vettem,mivel sebes volt a mellem,de ugyanúgy fájt tőle,és szerintem csak pénz kidobás volt...a babának sem volt jó,mert dupla annyi erővel kellett szívnia,és nem szerette!
Úgyhogy pár nap türelem+anyatej a cicire,és meggyógyul!
Lina!
Ugyanígy jártam én is a kórházban...nekem is mind a 2 kisebesedett,a Garmastánt használtam,de annál jobb az anyatej hidd el!!!! A kenőcs csak felpuhítja,éa tej meg leszárítja,így hamarabb gyógyul! :)))
Még pár nap kitartás,és utána élvezni fogjátok a szopizást!
Köszi, el sem hiszem de nagyon jó, már este a fürdetés után is majdnem 4órát aludt, majd evett, 11-kor, és aludt 2.30-ig, utána csak 7-kor volt kaja, ugyan már fél 7-kor felébredt, de elhúztam az időt, nem normális dolog, h 1 hét alatt 40dkg-ot hízott, kicsit túl sokat akart cicin lenni, én meg hagytam, úgy hogy most szigorúan minimum 3 órát várunk.
Ti hogy vagytok?
Én is csak anyatejjel kenem a cicim.
Sziasztok!
Nekünk is hasonló tünetek vannak....csupa pöttyöske Zsola babám,de csak a homloka és a fülén láttam még!
Ma du.jön a gyermekorvos,majd megmondja mitől van....de kifogom próbálni rá az anyatejet,a mellemre is valóban jó volt,amikor kisebesedett az elején!
Ezen kívül jól vagyunk,holnap leszünk 4 hetesek!!!! :)))
És az elmúlt 1 héten 32 dekát hízott!!! Ez jó!!!
Feltettem a videára 1 videót,olyan ügyesen megfordítja már a fejét hason!
Nézzétek meg!!!
Pussz mindenkinek!
Gratulálok minden újdonsült Anyukának,és gyors összeszokást kívánok!!!!