2011 januári babák (beszélgetés)
Babarózsának megszületett a kis Léna! :)
Gratula!
Nyugi... szerintem csak a természetesség miatt, bár nem értek hozzá, de biztos nem veszélyezteti a babát!
Szorítok nektek! Ügyes légy!
hahóóó valaki, akárki
Miért jobb ha magától indul be?
Ugye a babát nem veszélyezteti?
Köszi.
De miért jobb ha magától indul?
Még nem olvastam utána.
Akkor te már a finisben vagy, megy a drukk!:)
Sztem meg jobb, ha beindul magától, a kórházba meg majdcsak beértek valahogy.:)
Hát lesz, ami lesz.......
Ma van vám nap. Mondtam, hogy ma inkább ne jöjjön már ki. Ennyire nem akarok a munkahelyemhez kötődni. De amilyen rafkós Milán, tuti ma megindul.Csak Apát kellene megvárni, hogy hazaérjen!
Sziasztok!
Lina Gratulálok!!!
Hááát, ez a kiságy téma még mindig nem fekszik Majának. Este szépen elaludt, de ma 5 perc alvás-5perc sírás...
Lindi! Maja is szeret hason aludni és jobbakat alszik úgy. Én mondjuk nem hiszek benne hogy ettől alakulna ki a bölcsőhalál, meg ha bukik az is jobban ki tud folyni. Olvastam egy könyvben hogy amikor ezt a statisztikát csinálták, hogy a legtöbb bölcsőhalálban elhunyt csecsemő hason feküdt, akkoriban az volt a "divat" hogy hason kell fektetni a gyereket és mivel a gyerekek java része így aludt, naná hogy többen voltak a hasonfekvők.
Az olaj engem is érdekelne, írd majd meg légyszi!
kg: Én már 2x nekiálltam felpróbálnia farmerjaimat, de egyik sem jön rám, az induló súlyomhoz képest most 5-6kg+-om van, de a versenysúlyomhoz képest 10kg kb, bár lehet ezt már sosem érem el újra. mindenesetre megbeszéltem a férjemmel hogy tavasszal elkezdek kondiba járni, Zalán után azzal gyorsan leadtam a kg-kat, de nem tudom a szoptatástól mennyire lehet, azt hallottam hogy ha izomlázad van, akkor valami enzim vagy mi átmegy a tejbe és fájhat tőle a baba hasa????
Acyre: Én mindkét gyermeket burokrepesztéssel szültem, Zalánnál 2óra, Majánál +1,5óra volt.
Hogy burokrepesztés után nincs fájás, akkor indulnak csak be igazán a fájások, addig még egész kibírható. Ahogy megrepesztik a burkot, kifolyik a magzatvíz és a méhed erősebben össze tud húzódni és nyomni lefelé a picit.
Én hallottam még valami zseléről is ami a tágulást segíti, a méhszájra kenik.
Na lehet, hogy ez valami legenda... a babázók biztos tudják már...
Köszi optimista vagyok, de ha valaki még egyszer javasolja nekem a meleg fürdőt... azt leütöm. Gyakorlatilag minden nap a kádban ülök egy órát.
Olyanokat álmodok, hogy elkezdett szivárogni a magzatvíz, de nem vettem észre, mert fürödtem...
menstruáció alapján 24.re voltam kiírva. UH alapján volt 26.
És így vártunk 4 napot.
Gratula Linának Poletthez és minden jót kívánok!:)
Én is gyakran altatom Zorkát hason, főleg, amikor látom, h háton, illetve oldalt azért nem tud elaludni, mert kapálózik a kezével. A hasonalvással egyelőre egy bajom van, hogy amikor felébred, akkor így rögtön kifejezi nemtetszését, mert ugyan átfordítja a fejét, de ő emelve akarna nézelődni, az meg lefárasztja. Egyébként oldalt fekve meg elnézelődik. Nekünk is van légzésfigyelő, emiatt is hagyom nyugodtan hason aludni.
Én hasleszorító övet használok, az az olaj engem is érdekelne. Bár mondjuk most eléggé repedt a hasam, nem nagyon bízom abban, hogy a repedt bőrön a sebészkésen kívül sokminden segítene..:(
Zorka is rekordhízott a héten. Majdnem fél kg-t, már majdnem elérte az 5kg-t (vagyis elérte biztos, mert hétfőn volt 4,98kg.) Ő kb. 4 óránként szopizik, de akkor hosszan. Mostmár egész ügyesen szopizik, főleg amikor kellően éhes.:)
Audrey, megy a drukk. Már tuti nem kell sokat várnod a babádra.:)
Burokrepesztés után, sztem is eléggé kiszámíthatatlan, h mikor lesz baba. Zalánnal 1.5 óra volt, akkor voltak a legkeményebbek a fájások, Zorkával rögtön tolófájás jött utána, amiből 10 percen belül meg is született.
Pont most akartam érdeklődni,hogy mi van veled,azt hittem,hogy bennt tartottak.
Én még teljesen zárt vagyok,megindítani sem lehet.
na sziasztok, újra itthon végre. Minden rendben van, tényleg a nyákdugó távozott.
Holnap fekszek be.
Ancsának tuti megvan már a picikéje, mert reggel taliztam vele, és vitték császárra, de majd gondolom jelez!
Mindenkinek kitartást. Megyek pihizni, majd jövök.
Nagyon szorítok neked, ne aggódj én a másodikat szültem, de ha a barátnőm nem erősködik még biztosan én sem indultam volna el a kórházba:-DDDDD
Kitartás, írd majd hogy vagy.
Puszi