2011 januári babák (beszélgetés)
Nem tud hozzá szokni!
Próbáld ki a Sab simploex nevü csepett, minden etetés előtt lehet neki adni, nekünk nagyon bevált, plusz nem etetem csak 3-3.5 óránként, így már sokkal nyugodtabb.
Szio, én higanyos hőmérőt használok, és annak a vékony részét, nyugodtan belehet dugni, persze óvatosan, a lényeg, hogy kicsi mozdulatokkal ide-oda mozgasd, vagy pici körkörös mozdulatokat tegyél. de lehet kapni a patikába, ilyen pici babának való szél csövet is, kb 1 cm-re nyugodtan bedughatod, egyébként úgy is érzed, mennyire engedi a popsija, mielött jön a kaki, érzed, hogy fellazul, lehet tudni, hogy most termelni fog.
Az én kislányom is azonnal pisil, ha csupaszon van, szerintem ez nem gond.
Ha nem büfizik, keveset Ő is bukik vissza, egyébként túl lehet etetni anyatejjel is a babákat, nekem az első két hétben sikerült, azért jött a hasfájás, mióta ráálltam a 3 óránkénti evésre, és nem szoptatom 20 percnél többet, kezd elmúlni a pocakbántalom, és ismét egyedül kakil, anyatejeset, mikor túl volt etetve, csak szélcsőre ment, és híg zöld széklete volt, a doki mondta, hogy az a felesleges anyatej amit nem tudott megemészteni.
Sziasztok!
Örömmel tudatom,hogy 2011.jan.26-án 11:21 perckor, 3280 grammal,51 cm-rel,természetes úton megszületett kislányunk, Léna. Nagyon boldogok vagyunk! :-)
Egyelőre szokjuk egymást, és sajnos minket sem kerül el a hasfájás. Igyekszünk gyógymódot találni rá,de nem könnyű. Napközben egy kisangyal, 3-4 órán át alszik. Reméljük mihamarabb napirendet is sikerül felállítanunk.
Jó babázást kívánok mindenkinek!
Jaj lányok nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat. Nem minden evés után bukik, foleg csak akkor mikor nem sikerul bufiztetnem. Elég sokat akar szopizni mindig, szerintem nagyon sokat eszik, mert jó nagy a hasija is szpoi után. Van is jó sok pisis és kakis peli is naponta, úgyhogy termel a legény rendesen. Megyunk mi is orpotéd orvoshoz jovo hét szombaton, gyerekorvoshoz pedig jovo hét pénteken, hát kíváncsi leszek mekkorát gyarapodott a kis legény.
NAGYON KEDVESEK VAGYTOK, MEGNYUGTATTATOK A VÁLASZOKKAL. Végtére is csak 12 napos kicsi baba, még mindent meg kell szoknia, mindennek ki kell alakulni. :)
szia.
minden evés után sokat bukik, vagy csak előfordul?szerintem ez még nem reflux, Maja is van hogy sokat bukik vissza. szerintem ne aggódj, amíg szépen hízogat biztos nincs gond.
a pisilés is normális szerintem, az én fiam is ezt csinálta és örültem hogy talán majd a kislánynál nem lesz, hát dehogynem.... én úgy tudom hogy ahogy levegő éri az ingerli őket, majd később el fog múlni.
minden baba másként szopik, Zalán nekem is ilyen volt, volt hogy az elején 1,5órát szopott, mire végeztünk kezhettük előről, de Maja pl. 20perc alatt kész van. sokan mondják hogy ne hagyd fél óránál többet szopizni, mert már csak cumizik és a melled meg kiázhat meg sebesedhet ha ilyen sokáig szoptatod, van aki meg azt mondja hogy ha jól teszed rá nem lehet sebes a melled és hagyd szopizni. ezt neked kell eldöntened melyik táborral értesz egyet.
Szia!
Nekem akkor szokott visszabukni tejecskét, néha nem is keveset, ha evés után nem sikerül megbüfiztetni, mert bealszik vagy valami. Megkérdeztem a gyerekorvost, Ő azt mondta kis mennyiség teljesen normális..hát nem tudom Zoltánkának mennyi jön vissza?
De ha 1 órát szopizik, akkor biztos nem keveset eszik:) Persze ő még kicsi és lassabban szívja ki a neki kellő mennyiséget. Kamilla is az elején evett ilyen sokáig most már 20 perc alatt kiszívja ami neki kell, ahogy nőnek ez változik ám. Emiatt ne aggódj, állítólag az anyatejes babikat nem lehet túletetni.
Pisi ügyben passz, amúgy hány fok van a szobájában?
Terpeszpelusra gondolsz,hogy szélesre..?
Mi voltunk már az ortopéd dokinál, gondolom nemsokára i is mentek..szóval Ő azt mondta,ha nem indokolt akkor nem kell.
SZIASZTOK! SEGÍTSÉGET KÉRNÉK :)
Két napja vettem észre, hogy a kicsi jól beeszik, aranyos elalszik, egyszercsak kb. fél óra múlva, elég sok tejecskét vissza bufizik, szinte folyik a kicsi szájából. Most nem tudom, hogy reflux jelei lehetnek, vagy csak túl ette magát.
A kov. gondom, hogy mindig mikor peli csere van, amint kinyitom a pelikét, azonnal ossze vissza pisil mindent. Most nem tudom, hogy ez normális e, vagy tényleg annak a jele hogy fázik?
Ti szélesre peilizitek a babákat?
A leglényegesebb gondom az lenne, hogy mennyi ideig szoptattok? Az én babám valamikor 1 órát is szopizna, normális ez?
Segítséget koszonom elore is.
Sziasztok!Kszi a kérdésed!Itt vagyok, még semmi!:-)Ma megyek fél11-re, nagyon kiváncsi vagyok, mizu!:-))Doktor is vizsgál majd, jelentkezem feltétlen utána, ha hazaenged!Szeretnék már 2 ujjnyira nyitva lenni, hátha könnyebb lenne akkor...
Jó látni, hogy ilyen szépen gyarapodtok. Édes pofa Maja, kis pukis!:-D
De eltűnt ma mindenki!
Nekünk sem volt ma könnyű napunk, úgyhogy én sem sokat voltam gép mellett.
Ma vagyunk 1 hónaposak! :)
Krisztina: én is kipróbáltam valamelyik délután a hőmérőzést, mert valamitől nagyon elkezdett fájni Maja pocija, de én ebben annyira béna vagyok, meddig kell ezt bedugni? mert én épphogy csak bedugtam és nem mertem tovább, így csak egy kis pukika jött.
Acyre hol vagy ma? csak nem szülsz???
Nyugodt estét mindenkinek!!!
Sziasztok!
Megint csak beköszönök!
Remélem mindenki jól van!
Mindenkinek megvan már a babája? Nagyon jó egészséget és sok tejcsit kívánok mindenkinek!
Végre sikerült megírnom a szülésem történetét a naplómba, akit érdekel, ott elolvashatja!
Egyébként mi jól vagyunk, csak semmi időt nem hagy Viki baba, főleg, hogy netezzek. Most apa altatta el és csönd van kicsit végre!
Sziasztok, mi is elég gázos napokon vagyunk túl, borzasztóan fájt a pocija, de úgy néz ki a csepp segít valamennyire, éjjel ugyan fél11-1-ig nyafizott, persze kézben aludt, de meg szél csöveztem, és így 1- fél 6-ig durmolt. Hála ráállt a 3-3.5 órás evésekre, nem akarom nagyon terhelni a pociját.
A szél cső, egyáltalán nem drasztikus, hőmérővel csinálom, az én picim kifejezetten szereti, olyan édesen nyom közben, na és persze, meg könnyebül, hiszen tud kakilni, egyedül nem igazán megy mostanában, de állítólag anyatejes babáknál előfordul.
Antonka nagy gratula. és sok sok tejcsi.Puszi
Sokszor nekem is elegem van. És sokan jönnek azzal, milyen jó, hogy fiatalon, egyetem alatt szültem, mennyire irigyelnek. Ne tegyék! Mert így valamire soha nem marad idő (pl. rendrakás, nagytakarítás, vasalás vagy épp pont a tanulás).
De talán megvan az az előnye, hogy később nem esek ki a munkából évekre, nem kell újra belerázódnom.
Jaj, nem is dicsekedtem, hogy Gyöngyös múlt héten 2X is visszamosolygott rám! :) Olyan jó érzés volt! =)
Igen igen próbálom ébresztgetni de ilyenkor nem megy:)
Hála égnek ezt csak a délelőtti órákban csinálja, a többi alkalommal eszik okosan:)
Tényleg ügyes kislány ha ennyit aludt:)
Kamilla nem nyafizik, Ő rögtön a magas c-n kezdi:))
De a grimaszolás nálunk is rettentő vicces:D
Egyébként az éjszaka egész jól telt nálunk is, de most már 6 óra óta játsszuk, azt,hogy eszik, 10 percre bealszik majd jön a sírós rész. Szerintem nem lehet éhes már, mert jön már vissza a tejcsi, inkább csak ilyen megnyugtató szopizásra tippelek, pedig arra nem nagyon akartam volna rászoktatni.