2011 januári babák (beszélgetés)
Lányok!
Tudtok abban segíteni, hogy nagyon ki van száradva a csajszim bőre a bokájánál, csuklójánál és a nyakánál, mivel érdemes kenni, ami használ is? Vagy ami nektek bevállt?
Teljesen igazad van, de valahogy annyi energiát érzek magamban (annak ellenére hogy éjjel már leesik a fejem, mikor a kicsivel másfél órákat vagyok ébren) hogy valamit muszáj csinálnom.
Mondjuk ma majd beszartam mikor a lányom után kellett rohannom :( a futás még valahogy nem annyira megy.
Ma lementünk sétálni: kicsi a babakocsiban, nagyobbik szabadon de nem lehet vele bírni mert nem fogad szót és megy égbe-világba. Elszaladt, én meg bicegtem utána.
No mindegy elmegyek jövő hétvégén aztán a 6. hétig majd light-osra veszem a figurát.
Végül is heti egyszer 1 óra nekem is jár....a férjem meg legalább belekóstol a tutiba szombatonként. Hehehe
Rólam se csúsznak nagyon a kilók, nyugi Rlindi, bár kedd óta rólam is lement már 6 kg. De én 25-öt szedtem fel.
Viszont én úgy tudom, hogy szülés után 6 hétig nem lehet mozogni nagyon, mármint ilyen torna félét.
Én is várom már nagyon hogy leteljen a 6 hét és mehessek vissza baba-mama tornára
Nem, valóban nem híztam sokat, csak 9kg-ot, és az is tény nem nagyon van étvágyam, úgy erőltetem magamba a kaját, meg a napi 3-4l folyadékot, mivel szoptatom Csenge babát.
A Zumba az nagyon jó, pont azelőtti nap mielőtt szülni mentem, volt a barátnőm 1 órán, mondta, hogy nekem is elkéne mennem, tutira beindulna a szülés, az 1 óra végére úgy elfáradt, és még a bugyijából is a víz folyt.
Hát csajok nekem is lement az a felszedett 13-14 kiló 2 hét alatt :)
Viszont így is 94-et nyomok :(
Szóval nem kell irigykedni
Találtam a közelben egy helyet ahol lehet zumbázni...heti egy alkalmat bevállalnék hétvégente csak nem tudom hogy fogom bírni így 3 héttel szülés után közel 100 kilósan. Na mindegy, elmegyek jövő hétvégén :) már nagyon várom.
Mázlista vagy, ááá, rólam miért nem akarnak csak úgy lemászni a kg-k?!:(
Gondolom nem hízhattál sokat alapból sem mondjuk:)
Húúú, de irigykedem!!!!!!!!!!!!!
Én ma 3x is megpróbáltam magamra feszegetni egy farmert de nem megy :(
Bár csíkosabb én sem lettem, csak ami már megvolt.
hú most ettől egy kicsit megnyugodtam, hogy nem csak én vérzek még, bár nekem most már elég kevés, de még mindig van és mi is lassan 4hetesek leszünk.
annyira rossz, hogy nem tudok sokszor feljönni ide, nagyon hiányoztok csajok...de remélem, hogy a kezdeti fáradságom, majd átalakul, remélem, hogy minden rutin lesz, és időm is lesz magamra is.nagyon élvezem Zsombit, bár rettentően hasfájós, de bevállt a zselé melegítése és rá a pocakjára, így nem kell semmilyen gyógyszer neki:-D remélem mindenki jól van sok puszi mindenkinek:-D
Én is vérzek még, bár most talán kezd már barnás lenni, de azt mondják, hogy aki szoptat, kicsit jobban vérzik, mivel gyorsabban húzódik vissza a méhe.
Valami lehet benne, mert én már a terhesség előtti farmeromat hordom, hála az égnek, szinte semmi hasam nem maradt, és nem is lett csíkos.
Nekem is !!!!! Úgy összenőttem már a vendégekkel, meg megszoktam hogy egésznap társaságban vagyok és én is szeretem a munkámat. Én úgy tervezem hogy ha már olyan kb 43-4hónapos lesz Maja, akkor heti egy délutánra vissza megyek. Nem szeretném elveszíteni a vendégkörömet, de a gyerekeimet sem szeretném ha más nevelné, így muszáj lesz valami aranyközéputat találni.
Te hogy tervezed??
Na ahhoz képest, hogy nemrég még 20 percenként kelt ez nem semmi. :))
Mi mostanában mindig fél2kor és fél5-5kor kelünk.
Nekem is mostanában kezdett el Maja bukni. Azt hiszem attól van hogy levegőt nyel, de nem igazán tudsz szerintem vele mit csinálni.
Nekem Zalán is bukott,de akkorákat hogy csak úgy toccsant a földön néha és azt mondták, hogy ameddig hízik és nem vészes a bukás nem kell vele semmit csinálni, csak figyelni hogy ki tudjon neki folyni.
Valakinek bukik még a babája? Nekem ez (is) új, Jázmin nem csinálta.
Kamilla sem mindig, de mondjuk előfordul,hogy eszik és fél óra múlva visszajön egy jó adag tejecske.
Ez mi miatt lehet? Túl sokat evett, vagy nem böfizett? Tudok ellene tenni vmit?
Én ugyanígy vérzek hol egész nap semmi, aztán megint, a dokim azt mondta 6 hétig akármilyen mennyiség normális.
Azért már elmúlhatna..
Köszi Lindi!
Már annyiszor meg akartam kérdezni; Nektek hogy áll a vérzésetek? azt mondták hogy ez át fog menni folyásba, hát most már lassan 4 hetesek vagyunk és még mindig vérzek, bár össze-vissza, hol nincs egész nap semmi hol meg hirtelen igen.
ez normális még?
Ja, a pólya, ezt tegnap el is felejtettem írni.
Én sem vettem pólyát,mert nem tudtam eldönteni akarom e használni majd, de kaptunk mi is.
Végül is nem rossz dolog, amikor nyugtalanabb Kamilla belerakom és megnyugszik.
Meg van akinek (mamák, dédik) könnyebb is abban felvenni, én is nyugodtabb vagyok,hogy biztonságosan fogják.
Itt-ott alszik is benne nagyokat.
Nem rossz dolog, szerintem próbáljátok ki, hátha tetszik benne Majának is:)
Kamilla ma ügyes volt éjszaka nagyon 11-től fél 5-ig aludt, ezzel ünnepelte meg,hogy ma 3 hetes:))
Köszönöm, aranyos vagy. Most vakarom össze magam, hajnal fél 3-ig ébren voltam, forgolódtam. Bébim is éjjeli bagoly. Majd a kórházban kialszom magam :-))
Azért kértem a tippeket az öltözésről, mert féltem nehogy túlöltöztessem, vagy alul.
Én is dettó abban vittem haza,mint Alina!
Hosszú ujjú body,plüss rugdalózó,overáll,amiből ki sem lóg a keze,sapi,overáll kapucnija,pléd...és mózeskosárba(mert nekem is az a véleméynem,mint Alinának,hogy ez kényelmesebb a derekának,mert egyenes),és a párom odaállt kocsival a kórház ajtajába!És mi is letakartuk 1 pelenkával...de ezeket nem én adtam rá,nálunk a csecsemősök öltöztették fel,akik kiadták a babát...és én még pluszba tettem ruhát,de mondták,hogy ennyi elég lesz,amit ráadtak!
Szorítok,hogy könnyű,gyors szülésed legyen!
Elkeseredtem, most utána olvastam a pocakfájásnak, az egyik fórumon, egy gyermek orvos, írja, h van egy külön fajtája, mely fokozott gáz képződés, erős görcsök, csikarás, ez elsősorban kislányoknál, akiket anyatejjel táplálnak fordul elő.
Hatásos gyógymód nincsen, talán édeskömény, és valami enyhe görcsoldó segíthet. de igazán az idő fogja megoldani.
Na ennyit erről, szegény kislányom:-(
Szerintem nem kell már elevitet szedni...én már nem is szedem csak a nyomi vastablettát napi 2 darabot.
Szoptatás alatt is elég csak 2-3 naponta beszedni az elevitből...no meg azt mondják hogy a terhesség végén már ne szedd mert nagy lesz tőle a baba...mondjuk én nem találtam összefüggést :)
Akkor a férjedet -ha ilyen lelkes- majd világosítsd fel a köldökcsonk ápolásáról is, mert azt majd pelusozással együtt kell csinálni :) hehehe
Ja a mi csonkunk tegnap esett le hurrrrrrrrrrrrráá
Ok, akkor elég a hosszú ujjú body, vastag rugi, vékonyabbik thermo overál, pólya, pléd, mózes.
Bekészítettem azért egy másik verziót is, de szeretném elkerülni, h a férjemnek kelljen összeállítani a rucikat amikor jövünk haza.
Marha lelkes, hogy majd akar ő is pelenkázni és segíteni...de sztem fogalma nincs melyik a rugi és melyik a body...
Nem tudom 3 napja lenyelni az elevitet, öklendezek ahogy a számba próbálom venni. Szétvágjam ?
Audrey
hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi, közepesen vastag overál (kesztyű, sál nem kellett, mert úgy is olyan pici a babó hogy nem lóg ki a keze a ruhából), takaró. Én mózesba raktam, mert abban egyenesebben fekszik mint a hordozóban (a lányomat hordozóban vittük haza és az volt az érzésem hogy nem kényelmes egy újszülöttnek...ráadásul egész úton sírt). Ja és egy textilt pelust tettem a fejére, hogy ne kapja egyből a szmogot és hideget.
Ha kocsival mentek akkor nem kell olyan vastag cucc a babóra, elég egy meleg pléd és azt le tudod varázsolni róla a kocsiban.