2011 januári babák (beszélgetés)
Köszönjük szépen a megnyugtatást, most már én sem hiszem, h a brassói volt a ludas. A tegnapi éjszakánk már sokkal jobb volt, de van pár nyűgös órája, amikor képtelenség lenyugtatni.
Én már feladtam a 3 óránkénti szopizást. Amikor éhes azonnal adok neki. Ez van úgy , h 1,5 óra, de néha 3,5 órát jelent. 40-60 gramm között evett eddig szopinként, de most benyomott 80-at.
Jó lenne tudni, hogy mi az elfogadható. Nem tudom használni a mellszívót (valami baja lett), de a csajszi eléggé leürített most. Eddig napi 80-at tudtam lefejni a szopik után.
Ti fejtek, vagy hagyjátok, hogy annyi legyen ami neki kell ?? Néha attól félek, hogy lefejem és nem lesz elég a következő 2 szopihoz. Még lefejt tejcsit nem adtam neki. Talán meg kellene próbálni, ha túl hamar éhezik meg. Hány fokosra kell melegíteni a tejcsit ? SZtem a cumisüveg melegítőnk túl magas hőt csinál. Eddig a teán gyakoroltunk.
Jó reggelt!
Nagy gratula az új babákhoz. :) Ja, és persze sok tejcsit mindenkinek.
Ne aggódj szerintem sem a vérzés miatt páne ha már csak folyás igazából.
Én is kicsit vérzek még de hát még tényleg a 6 héten belül vagyunk.
Szerintem már mindenki várja a végét s remélem egy ideig nem is fog megjönni..
Gratula a nagylegényhez kisbarack!:)
Érdekes ez a hasfájás összefügg-e anya kajájával dolog... Zorka előtt állítottam, h nem, mert Zalánnal tök mindegy volt, h babot ettem vagy diétáztam, ugyanúgy fájt a pocija, a papaverines kúp vált be nagyjából, de megoldást csak az idő múlása hozott. Most Zorkára is azt hittem, h hasfájós, de alapvetően nem, viszont nála egyértelmű, h egyes kajákat nem bír. Eddigi listára a narancs, mogyorókrém és a nagyon paradicsomos-fűszeres lasagne került fel. Szóval sztem vannak babák, akik érzékenyek erre és vannak akik nem. Érdemes odafigyelni, mert pl nálunk így, hogy odafigyelek, h mire hogy reagál, töredékére csökkent a hasfájásdi.
Nálunk a pöttyök csak nem múlnak, szegény babónak tiszta smirgli a mellkasa. Kaptunk rá vmi védőkrémet, úgyh most szorgosan kenegetem.
A szoptatás nálunk normál esetben olyan fél óra, 20 p egyik cicin, 10 a másikon, de kb 1 hete vagy több is már elkezdte, h sokszor nem szopizik nyugisan. Elkezd szopizni, aztán ordítva elutasítja. Valószínűleg nagyon erősen jön neki, úgyh most azon dolgozunk, h visszaálljon a normális szopi, de ehhez sokszor másfél óra is kell, h szopizzon 60grammot. Azért rossz érzés főleg, m annyira jól ment pedig a dolog, ügyesen szopizott és jó mennyiségeket, remélem visszaáll a rend. Szerencsére van egy szoptatási tanácsadó csajszi a szomszédunkban, ő segít túljutni ezen a hullámvölgyön.
Az esti átalvásra én még nem hajtok, Zalánnal sztem vagy fél éves koráig keltem 2x szoptatni, 1x pedig egészen addig, amíg szopizott (16hós koráig). Cumisüveghez biztos, h nem folyamodnék azért, h átaludja. Sztem nem is biztos, h hatna, és sokkal macerásabb, m előkapni a cicit.:) És sok ismerősömnél elég rossz irányba vitte a szopi témát az, h a baba rájött, h a cumisüvegért nem kell annyit dolgozni esetleg...
Altatás nálunk úgy megy, h amikor látom, h fárad, leteszem az ágyába, nézelődik és elalszik. Ha nem, akkor nyüglődik, megdajkálom, visszateszem és ezt eljátszuk x-szer. Ha ez sem hat, akkor ráteszem a hasamra és simizem és ott elalszik (vagy elalszunk :) ). Cicin sajna a már említett probléma miatt ritkán alszik be, de éjjel azért előfordul.
Antonka és Audrey, Gyönyörűek a Kis Manók, mégegyszer Gratulálok hozzájuk.
Kisbarack, átérzem amit átéltél, nálam is Zsomborral az volt a baj, hogy hiába jöttek a fájások(akkor már a falat kapartam), a fejecskéje nagyon fent volt, végül a dokim megkockáztatta, hogy felállít az ágyról, innentől kezdve 10perc alatt meg is született.....mennyivel jobb lett volna, ha 3-4órával elötte állhattam volna fel, hamarabb meglett volna...na mindegy, most már túl vagyunk rajta, de egyet tudok, több nem lesz, Zsomborral volt a legnehezebb a szülés...
Mindenkinek annyira gyönyörű babája van:-D
Antonka és Audrey nagy szépek a babácskáitok, most néztem meg Őket:)
Egyébként-természetesen mindenkié gyönyörű!
Én is szoptatok éjszaka, szerintem még olyan picik, kész csoda lenne máris az átaludt éjszaka.
Mondjuk mi Jázminnal nagyon sokáig (2 éves koráig) éjszakáztunk, szóval én edzett vagyok...
Sziasztok! Töltöttem fel képeket.
Bocs hogy eltűntem, de annyi minden történik velünk. Már egy hetesek voltunk tegnap.
A szülésről majd egyszer később írok!
Látom nekem is hasonló kérdéseim lennének mint a néhányotoknak, megpróbálok visszaolvasni! És gyakrabban jönni, de még inkább alszok, mert vérképzés folyik ezerrel!:)
Osztom kisfari véleményét, én is anno mindent ettem a fiamnál és nem volt hasfájós, most a kicsi lány pedig az, ugyan már istenes a helyzet, a néhány nappal ezelőttihez képest, de szerintem igazuk volt és túl etettem, hiszen két óránként jócskán szopizott, nem véletlen hízott 16 nap alatt majd 1 kg-ot, egész pontosan 80 dkg-ot, mióta 3 óránként etetem, illetve éjjel 4-4.5 órát is alszik, azóta negyede annyit nem szenved a pocival, ugyan itatom vele a Mecsek édeskömény teát, napi 1dl, de a cseppeket már nem kapja.
Ma lent voltam vele vagy 1.5 órát sétálni délután, és utána még a babakocsiban aludt 2 órát, egy kis tünemény.
Igen! Valóban 62 cm!
Köszönöm a gratulációkat!
01.31-én este 7-re mentünk szülésíndításra.Éjfél előtt nem sokkal felhelyezték a ballont amitől 10 percenként fájásaim voltak,ez tartott reggel 6-ig,majd rákötötték a nehezéket,de csak egy órára rá esett ki,na az az egy óra maga volt a pokol.Ezek után megvizsgáltak,tágulni tágultam,de magasan volta baba feje.9-kor bekötötték az oxitocint ami 11-ig 5 perces fájásokat csinált,ekkor újabb vizsgálat, még mindíg magasan volt a feje,további oxitocin és 11-től 13-ig 2 percenként jöttek az egy perces fájások,de még ezek után is ugyanaz volt a probléma,éreztem is,hogy a fiam teljesen kimászott oldalra,de lefelé semmi képpen nem akart menni! Na,ekkor döntött úgy a doki,hogy császár lesz.Azt hozzáteszem hogy senki nem tudta hogy ilyen nagy a baba,csak amikor kiemelték akkor csodálkoztak rá a dokik,jó mi? Szegénykém nagyon lila volt,mert rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór,tehát nem hiába nem akart alul kijönni.A méretei miatt az egész kórház a csodájára járt,ahány ember annyféle becenevet adtak neki.
A napokban teszek fel képet!
Sziasztok!
Enie: én még nem kentem semmivel, de nekem is a fürdikrémet ajánlották. azt nem mondta a védőnő hogy mikor múlik el, csak azt hogy attól van mert mindig változik az anyatej összetétele, hol zsírosabb stb....
Audrey: én sem hiszem hogy a brassóitól vagy bármilyen kajától lennének hasfájósak a babák.
Nekem a fiam volt nagyon hasfájós+ 3hetes korától kezdve hasmenése volt. Először a dokink hetente kitalálta hogy vírus, de 3-4hét után elegem lett. Majd kitalálták hogy sok tejet iszom, nem ittam azt sem már egy kortyot sem, ez sem segített, utána olyan diétára fogtak, hogy se tej, se semmilyen tejtermék, se fűszeres, se friss pékáru stb. ott tartottam hogy ott álltam a hűtő elött és sírvafakadtam mert semmit nem tudtam enni. az akkori védőnőm kitalálta hogy csak főtt krumplit és rízst egyek. voltunk belgyógyászaton, gasztroentológusnál, de csak azt hajtotgatták hogy ne igyak annyi tejet, mikor akkor már 1hónapja rá sem néztem. Végül egy dolog segített, mikor 4 hónapos lett adtam neki almapépet, rögtön elmúlt a hasmenés és kinőttük lassan a hasfájást is. Szóval nem hiszem hogy a brassói hatna a pocakjukra. Majánál nem diétázok és a hasa sem fáj.
Kisbarack gratulálok a szép nagy babádhoz!!!! :)
Kj201: én szoptatok éjjel is, mégis rögtön visszaalszik, én nem szoktatnám cumisüvegre, ráadásul azt le kell fejni és az már tovább tart, vagy melegíteni ha előre lefejed, szerintem sokkal problémásabb.
Mi most már kiságyban alszunk el és ma nagyon szépen aludt a tegnapi ébredésekhez képest, de az elején velem aludt, hiszem hogy az első 1-2hónapban nem lehet elkényeztetni egy csecsemőt, úgyhogy én úgy csináltam ahogy neki és nekem is kényelmes volt. De ezek az én véleményeim.
GRATULA!!!
62 centi??? Jesszusom, biztos ez a magasság?
Nagyon hosszú :)
Sziasztok lányok!
2011.02.01-én 14:00-kor 4730 grammal és 62 cm-rel megszületett Barnabás!Most értünk haza a kórházból.
Sziasztok!
Először is Audrey:szerintem(mondom ez csak az én véleményem), semmi köze nincs annak, hogy mit ettél, ahhoz, hogy a babád rotyogtat, és sír.ilyenkor fáj a hasa, ami ha belegondolsz teljesen normális dolog, hisz a méhedben nem kezdett el a bélrendszere rendesen működni, nem bántották a gázok, most ezt is meg kell szoknia.amit tanácsolni tudok neked(nekünk nagyon bevált), vegyél a patikában olyan zselét(asszem jégzselének hívják), amit meg is lehet melegíteni.rá van írva, hogy max.80fokos vízbe lehet bele tenni 5percre, addigra a zselé átmelegszik, majd egy textil pelusba becsomagolva tedd a pocijára, ezt minden étkezés után tudom ajánlani, persze éjjel nem,akkor nem is fáj a hasuk.az evéssel kapcsolatban, meg annyit, hogy nem gép, nem ehet mindig egyformán, az én fiam van mikor 2óránként eszik, van amikor betartja a3órát, sőt, képzeld van amikor 60g-mal simán el van 3órát, és van amikor 100-zal 2óra múlva nyüszít:-D ez is teljesen normális:-D majd hozzászokik:-D
kj201:Zsombor is van mikor 1órát szopizik...hát Istenem van ilyen.a büfivel úgy vagyok, hogy ha nem jön, amúgy is oldalra fektetem éjjel(vagy ha van légzésfigylőd, akkor hasra is nyugodtan teszed), akkor úgy is fog sikerülni, szerintem ne fáraszd magadat:-D
én a cumisüveg megoldássaL egyáltalán nem értek egyet.1:attól még nem fogja átaludni az éjszakát mert üvegből itatod,2.ha minden éjjel üvegből adsz neki inni leszokik a szopizásról, mert egyértelműen nem kell annyira megküzdenie a tejért, mint ha cicizne.szerintem ez egy hülyeség, de persze, ez csak az én véleményem.
Acyre, én drkkolok neked, hogy minden flottul menjen:-D
Sajnos nekem vissza kell elöbb mennem a dokimhoz, mert még mindig van véres folyásom, és kétségbe vagyok esve, hogy mi a franc lehet ez:-(((((((
Remélem mindenki jól van, sok puszi:-D
Sziasztok lányok!
MEGINT CSAK SEGˇITSÉGET KÉRNÉK. Ti mennyi ideig szoptattok? Szerintetek a kicsi fiam 1 órát szopizik, hogy lehetne ez 20-30 percre redukálni?
Ti hogy álltok a bufizéssel? Mindig bufiztettek? Én néha jó háromnegyed órát próbálkozok és semmi.
És még azt kérdezném, hogy ti hogy szoktattátok a picit, hogy átaludja az éjszakát? Nekem azt ajálnották, hogy fejjem le a tejet és mikor éjjel enni kr adjam neki uvegbol, akkor gyorsan megtudja inni, és vissza is alszik elég gyorsan. Ti hogy vagytok ezzel?
Ti hogy altattok? Kézben, vagy maga kiságyban?
Válaszaitok elore is nagyon szépen koszonom. :)
Köszi az összefoglalót, nekem nagyon tetszett!:-))Végülis 11-től nem is olyan sokat kellett várni a kis tündérkére!:-)De jó, hogy sikerült a gátvédelem!Én is én is!:-DEzért izguljatok értem. Eredetileg keddre vagyok kiírva de még semmi!
A kisleányzóról képet is szeretnénk látni!Puszi
Sziasztok !
Gyors próbálok összefoglalót írni, aztán várom a tanácsotokat az első felmerülő bajommal.
Szóval a szülés: 28-án befektettek, de a dokim hiába kuksizott, nem akartam tágulni. A CTG mindig nagyon szép magas jóslófájásokat mutatott, de nem rendszeresen. 31-én délután mondtam a szobatársamnak, hogy most is ismétlődik, de egy kicsit más. Erre a csajok a szobában: írogassuk, hogy mikor jön a fájás. Vizit a kórházban, az összes nődoki látja a kis jegyzetet és mosolyognak, hogy amikor anyuka törökülésben tudja írogatni, akkor az csak jósló fájás. (Ezen a reggelen állapította meg Felek, hogy elkezdtem tágulni, de még semmi nagy haladás..)
Este mondom a szülésznőmnek (időközben fogadtam), hogy nem tudok aludni, mert még mindig ismétlőik: Erre az ügyeletes megnézett és mondta, hogy na kapok egy nos-pa injekciót, az majd eldönti.
11-kor elkezdtem kaparni az ágyat.... Mondom miért nem maradtam csendben...A szülésznőm óránként megnézett (elkezdtem egyre jobban tágulni).
Persze alig mentem vissza elment a magzatvíz (épp egy kicsi ) és kaptam is a beöntést -->aznap du-án már semmit nem ettem.
1/2 2-kor mentünk a szülőszobára, jött a dokim és a férjem. Családiasan szültünk :-)) A labda NAGYON NAGYON jóóóó!!! A szülésznő masszírozta a hátamat, a doki meg a végén (toló fájásnál ) a gátat. A belső méhszáj kitágult, de nem tűnt el teljesen, ott van két kis öltés, de a gátat sikerült megóvniuk. 2 bazi nagy fájás alatt megszületett a picúr 4,20-kor. Annyira jól tűrte a párom is, hogy csoda. Melike 53 cm és 3550 gramm.
A kórházban ő volt a legcsendesebb, de ma ahogy hazajöttünk 17.00-02,00 -ig sírt. (Etettem, pelusoztam, mindent csináltam, csak 20 perceket tudott aludni.) Gyanítom, hogy a délután evett brassói volt túl fűszeres neki és azért is rotyogott akkorákat a bugyorba. Most meg nem tudom kajcsira bírni (pedig már tisztába is tettem).
Hajnal 2-ig 2 óránként evett, most meg nem akar ... aggódjak ?? Olyan szépen szopizott, hogy el voltam tőle ájulva. Talán már nincs bennem a fűszeres kaja okozta tejcsi, most végre jót ehetne a drága. Lehet, hogy csak annyira kimerült a délutáni bömbölésben, hogy nyugit akar ??
A kórházban dicsérték, hogy nyugis bébi... bár kissé mohó (gyorsan eszik ) és utána csuklik.. nem bukik sokan, inkább rotyogtat :-)))
Kicsit hosszú lettem, bocsi. Várok minden hasznos tanácsot !!
Mi is pöttyösek vagyunk Kisfari.......te kened vmivel?
Én a mosdókenőccsel...és azt veszem észre,ha kint vagyunk a levegőn,ott nem is látszik....
Neked mit mondanak mikor múlik el????