2011 januári babák (beszélgetés)
Csajok ki vagyok olyan náthás a babám, fél óránként szívnom kell az orrát, a védőnő azt mondja, most szakadt fel neki, ugye eddig javarészt csak szörcsögött, én meg csepegtettem, de nem igazán jött semmi,. most meg ömlik a trutyi.
Úgy sajnálom, aludni sem nagyon bír szegény.
Anducska, a duphalak kapható recept nélkül?
Nekem ajánlotta a dr.nő a Babét(a samponját),amikor a homlokán megjelentek a pöttyök...mert arra gondolt,hogy koszmó lesz...de nem az lett,mert azóta több is van rajta...SZÓVAL TEJKIÜTÉS...
Te mit használsz a babának erre???????
Száradnak is le a pöttyök??? Nekem a kis fülén szárad le....
Hello Csajok!
Nektek hányszor eszik 1 nap a Babóka??? És mennyiket???
Mi holnap leszünk 5 hetesek,és napi 5-6x eszik..a mennyiség változó,van,hogy 100.de van,hogy 160...persze,függ attól is,hogy milyen fáradt,és hogy mennyire van tele a mellem.
Még mindig pöttyösek vagyunk... :(( A homlokán már múlik,de jöttek újabbak a tarkóján,a mellkasán...Ez tejkiütés???? Olvastam a neten róla,szerintem az....de mint első gyermekes anyuka,aggódok mindenen!
Akinek bukik a babája,ti megemeltétek a babaágyat?Nekünk ezt tanácsolta a dr.nő.
Ezeket leszámítva jól vagyunk!!!!
Remélem mindenki boldogan babázik!!! Aki még nem....annak megy a drukkk 1000-el!
Pussz!
Na Acyre, akkor ahogy annak idején nekem is javasolták, te se állj neki ma már kelttésztát gyúrni!
Szorítunk, csak ügyesen!
Szio, örömmel köszöntelek köztünk, Te tényleg nagyon profi vagy e téren.
Én is kérdeznék, az én picikém, 3 hetes múlt, mióta hazajöttünk a kórházból, 80 dkg-ot hízott, igaz ált 2 óránként cicizett, de nagyon hasfájós lett, azt mondták túl etettem, most már csak 3 óránként eszik, de Ő aztán igazi komfortszopizós, miután se cumit se üveget nem fogad el, így a cici az egyetlen ami megnyugtatja, ilyenkor azt a mellem adom oda mait már kiszívott, olyan mint egy üres zacsi, de még ha megnyomom akkor is jön belőle, én a védőnő javaslatára néhány napja abba hagytam a fejést, azóta azt vettem észre, h nem feszül úgy be a mellem, megijedtem, h a tejem apad el, de látszólag a pici jól lakik, bőven pisil és kakil, de akkor miért nem keményedik úgy be a cicim????????? Attól még elegendő a tejcsi neki???????
Válaszod előre is köszönöm.
Szia kj201!
Szerintem teljesen oké, hogy egy kéthetes baba 1 órán át szopik, ha egyébként minden rendben vele. Ha megvan a napi 5-6 pisis,2-3 kakis pelus, és már visszanyerte a születési súlyát,(a melled sem fáj és nem sebes) akkor ez egyáltalán nem gond. Lehet, hogy ő mindig ilyen ínyenc baba lesz, de az is lehet, hogy pár hét gyakorlás után percek alatt végez a szopással. A szopási idő csökkentéseével szerintem óvatosnak kell lenni, mert lehet, hogy akkor a tejtermelés is csökkenni fog. De azért egy kicsit lehet trükközni: amikor kezd belealudni a szopiba, akkor újra ki lehet váltani a tejleadó reflexet egy külső nyomásal: bimbóudvar mögött C- tartásban kell fogi a mellet(hüvelyk felül, mutató és középső alul)és néhány másodpercig erősen(de nem fájdalmasan)összenyomni a mellet. Az egyébként éhes, de már szundikáló babák ettől újra intenzíven elkezdenek szívni és nyelni.Ez többször is ismételhető egy szopi alatt. Persze ha már belakott, és "csak" a mami és a cici közelségét élvezi akkor érdemes hagyni komfortszopizni, később ezt meghálálja a baba és a tejtermelés is. Persze tudom, hogy ez kicsit fura, főleg ha úgy be vagy havazva, hogy a reggeli fogmosásra este kerül sor,de ez szükséges a baba kiegyensúlyozott testi-lelki fejlődéséhez, és hamar elrepül ez az idő! Régen természetes volt, hogy az első 6 hét a baba és a mama ismerkedésével, és a szopi begyakorlásával telt. Sajnos minket már felpörgetett a világ, de szerintem az anyukák jól járnak, ha megtanulnak lassítani...
Köszi ez a honlap sokat segített!!!!:)))
Eszembe nem jutott a neten rákeresni a kézi fejésre!!:)
Sziasztok!
Köszi még egyszer mindenkinek!
Ma végre leesett a köldökcsonk!:))) Úgy utáltam.
És végre kaksiztunk is. Hétfőn kaksizott, aztán csütörtökön, aztán meg ma. Már itattam vele köményes kamilla teát, hőmérőztem. De végre sikerült. Igaz anya öklendezett, apa kifordult a szobából, de tisztába raktuk:)!
már túlélte a 10. napját is velünk! Ma apával megfürcsiztettük, nagyon jól viselte. Általában 3 óránként kel enni, de van mikor nem alszik el napközben. Ma 2 szer fent volt, remélem éjszaka nem lesz ébren...
Én azt nem tudom, hogy nincs e melege, vagy nem e fázik. De csak nem, mert akkor csak sírdogálna, de nem teszi. Mi azért cumit szoktunk neki adni, hogy ne az én cicimmel nyugtatgassa magát, de csak mikor már tuti hogy eleget evett, és semmi más baja nincs, csak sok az inger egyszerre. Így nyugtatgatja magát.
Holnap leszünk egyedül ketten Milucika és én. De csak délutánig. Kedden meg mehetek vérvételre... Remélem jó lesz az eredményem, mert mindenki nagyon aggódik értem. Állandóan etetnének, és pihenjek stb.. Nyomom a vasat és a vasas cuccokat ezerrel.
Szia Audrey! Örülök, ha segíthetek!
Úgy tűnik nagyon ügyesen szopizik a babád, így elvileg ő is ki tudja üríteni a melledet. Persze a tejbelövellés napjaiban előfordulhat, hogy mégis kell fejned egy keveset. Mindenképp tedd meg, ha túl feszesnek, fájdalmasnak érzed a melled és a babát nem tudod rávenni egy kis szopcsira.Bár Ők többnyire vevők a dologra és tőlük jobban ezt egy mellszívó sem csinálja. Ha nem akarod fokozni a tejtermelést akkor csak annyit fejj, hogy megkönnyebbülj, így tudni fogja szervezeted, hogy mennyit termeljen.Ha a mellszívód teljesen beadta a kulcsot, akkor a kézi fejésről találsz infót a www.lll.hu oldalon. Persze az is előfordulhat, hogy csak azért nem működik, mert túl feszesek a melleid. Ezen enyhíthetsz ha jó meleg vizzel zuhanyozod a melled, és közben masszírozod. Ha kicsit felpuhul, talán boldogul a gép!
Ha szeretnél még kérdezni, délelőttönként itt megtalálsz! :-) Most nálunk csúcsidő van.....
Szia!
Gratulálok a pici lányhoz! Szerintem nagyon jó, hogy elfelejtetted az órát, és a babád igényei szerint szoptatsz. Így sokkal hamarabb megtanulod felismerni a jelzéseit,és a tej mennyisége is a baba igényeihez igazodik.A 80g nagyon jó, de a babák sem mindig egyformán éhesek, ezért a pisis, kakis pelusok számából jobban meg tudod ítélni azt, hogy elég-e a tejcsi. Ha 24 óra alatt termel 5-6 nehéz pisis, és min. 2-3 szép aranysárga kakit,akkor valószínű, hogy elég a bevitel, hisz kiadás is van. Érdemesebb a heti gyarapodást mérni, ami ha 125g fölött van akkor megnyugodhatsz. Ezt a legalacsonyabb súlyától kell számolni. Ha tényleg mindig megszoptatod, amikor szeretné, akkor nem szükséges a fejés. És a legfontosabb, hogy ha mégis oda akarod adni a tejet, akkor ne cumisüvegből tedd, mert megzavarhatja a szopcsizást. (a játszó cumi is) Éjjel próbáltad magad mellett altatni? A mami közelsége nagyon meg tudja ám nyugtatni ezeket a pici manókat. És kényelmesebb is, mint minden nyikkra kiugrani a meleg ágyból! :-) Én ahhoz mindig lusta voltam ! A lefejt tejet egyebként legjobb melegvízfürdőben testhőmérsékletüre melegíteni. Szívesen segítek még, ha nem érzed lerohanásnak, vagy kioktatásnak!
Szia Fóka !
Én várom a tippet. Nekem eddig azt mondták, hogy 1/2 1- 2 óránál hamarabb ne szoptassak és 4 -5 óránál többet sem szabad kihagyni, mert nem fog gyarapodni. A hülye A...-es mellszívóm most adta be a kulcsot, attól félek nem lesz később elég tejem, ha nem szívom le most a felesleget. Pont ma kezdett beindulni a tejcsi, már 80-at és 90-et is szopizott !! Erre most amikor kevesebbet nem tudok mit csinálni a plusz anyaggal.
gratulálok a kisbabákhoz:))
ritkán tudok írni de azért olvasgatlak benneteket!
vigyázzatok magatokra és a babákra:)))
Sziasztok!
Nem vagyok gyakorlott fórumozó, és nem akarok semmibe belegázolni, ezért egy kérdéssel kezdeném:hozzászolhatok akkor is ha éppen nincs újszülött babám, de lenne néhány talán használható tippem, mondjuk szoptatás témában?
Szerintem, ne adjál neki 1.5 óránként, én is elkövettem ezt a hibát, és akkor kezdődött az igazi has fájás + onnantól zöld híg kaki spriccelt belőle, a gyerek orvos, azt mondta annyit szopizott, h már nem tudta megemészteni, azóta tartom a 3 órát és jelentősen nyugodtabb a baba, inkább ha cicizne valahogy szórakoztatom.
bocsi ez az én tapasztalatom.
puszi