Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2011. febr. 10. 08:42

Sziasztok, hála Anducska javaslatának, tegnap reggel adtam 5 ml Duphalacot a babámnak, egész nap olyan nyugodt volt, elindította a bélműködését, aludt és szopizott, este és éjjel pedig teli raktak a pelust szép anyatejes széklettel.

A cumit még gyakorolja, én most ki várom a 3 órákat a szopik között, ha esetleg picit nyűglődik, adom a cumit, ugyan picit ügyetlen még vele, de úgy néz ki beválik, ilyen nagyon nyugodt napunk már régen volt, és úgy láttam ez neki is jót tett, sokat mosolygott:-DDD

Persze mikor megkapja a cicit, olyan mint egy kis vércse, pillanatok alatt leszívja( pedig nem kevés van benne), hatalmasakat büfizik, és szundi, IMÁDOM:-DD

Holnap viszem ismét méretni, kíváncsi vagyok mennyit gyarapodott egy hét alatt.

9473. kisfari
2011. febr. 10. 08:31
Húú Alina! te tényleg korán keltél! remélem azóta bepótoltátok!
9472. Alina33
2011. febr. 10. 05:35

Aludni akarok ááááááááááá

Nagyon kész vagyok a nem alvós lányomtól...Gyöngyöstől elvenném kicsit az álomkórt :) Meg nem is tudom kitől a sok kakis pelus is kéne.

Ez itt nem alszik, nem szarik. Eddig csak szélcső után volt hajlandó kakilni, azt is csak úgy ha 25 percig maszírozom a hasát...ezt történt ma is 3:45-től 5:20ig...most meg már nem bírok visszaaludni. Borzasztó. Bezzeg a babakocsiban levegőn alvás az megy neki.

Na megyek, hátha nem ébred fel egy újabb hasfájási rohamra és talán én is tudok hunyni egyet.

Szép napot Nektek csajok!!! Pihenjetek helyettem is ;)

9471. Ella89
2011. febr. 9. 16:52

Köszi a válaszokat. Már nincs semmi baj, egész délután csak sír és eszik. :)

Azért féltem szólni a gyerekorvosnak, mert beutalná a János kórházba (hová máshová) és ott nem lehet a gyerekkel bent lenni. De úgy látszik nincs baja, az emésztése is rendben és most megyek is vissza tovább etetni. :)

9470. kisfari (válaszként erre: 9459. - Ella89)
2011. febr. 9. 14:47

Szia!

Szerintem ennyi idős korban már nem sárgulnak, de volt olyan ismerősöm akinek egyáltalán nem volt sárga látszólag a gyerek csak nem tudta felébreszteni és bevitte a kórházba és sárgaság volt, csak nem látszott. Szerintem azért hívd fel a gyerekorvost, inkább utaljon feleslegesen kórházba, mint bármi baj legyen, ha meg nincs semmi hiába utalt be hazaküldenek ugyis a kórházból és te is megnyugszol.

9469. Fóka74 (válaszként erre: 9459. - Ella89)
2011. febr. 9. 14:32

Szia Ella!

Nem ismerem az orvosod habitusát, de lehet, hogy mégis érdemes lenne szólni neki. Nem kell a feltétlenül nagy bajra gondolni, de újszülött korban egyszerű fertőzéseket (pl.hugyuti)is jelezhet az aluszékonyság és az étvágytalanság. Ezek ritkán igényelnek kórházat.

9468. Fóka74 (válaszként erre: 9462. - Antonka)
2011. febr. 9. 14:13
Szia! Bár általánosságban elmindható,hogy 6 hetes kor alatt a jól szopó babák naponta több kakis pelust gyártanak, de ritkán ebben is vannak kivételek! Ha megvan a 6 nagyon pisis pelus,a heti gyarapodás legalább 125g, a ritkábban érkező csomag pedig szép sárga és krémes állagú, és Milán egyébként jól érzi magát, akkor nem feltétlenül jelez kevés bevételt. Lehet, hogy ha most helyrerázza a tejtermelést a gyakoribb szopival, akkor megoldódik a helyzet. Általánosságban elmondható, hogy ha egy ekkora baba ritkán kakil, akkor érdemes gyakran kínálni szopival.
9467. lina816 (válaszként erre: 9466. - Antonka)
2011. febr. 9. 13:35
:-)
9466. antonka (válaszként erre: 9465. - Lina816)
2011. febr. 9. 13:35
nálunk is fogy a pelus, mert sokat pisil, de kaki az nem. Viszont ha kakil, akkor az emberes adag...
9465. lina816
2011. febr. 9. 13:22
köszi a válaszokat, akkor jó, csak kicsit nyűgös is, azért ijedezem. Antonka, szívesen adnék :-) nem győzöm pelussal, nálunk elég rendszeres a kaksi. sőt sűrűn vagyunk "fizetve" a szeretetcsomagokkal :-)
9464. antonka
2011. febr. 9. 13:17
Nekem ma jön a gyerek doki. Megkérdezem tőle mi a teendő ha elkapta az influenzát anyáméktól, és hogy jobb lenne e még pólyában altatni. Ha vkinek van még vmi kérdése, szívesen megkérdezem. Elvileg 3 körül jön.
9463. antonka (válaszként erre: 9460. - Lina816)
2011. febr. 9. 13:15
adhatnátok egyet belőle!:))))))))
9462. antonka (válaszként erre: 9454. - Fóka74)
2011. febr. 9. 13:13

Ja, én is gondoltam erre is, és amúgy se hagyja abba a randalírozást, amíg nem kapja meg a megfelelő mennyiségű kajcsit, kiköpi a cumit. Szerencsére 11-től alszik Milánkám, végre, mert háromnegyed hattól összesen 2 órát aludt 11 ig.

Csak túletetni sem akarom, és közben a kaksi sincs még rendben, bár tegnap kakkantott, de ma még nem, és tegnap előtt sem. Bár fingorászik jó nagyokat és büdöseket!:)

9461. Ella89 (válaszként erre: 9460. - Lina816)
2011. febr. 9. 13:06
Nem hiszem, Gyöngyös is szokott ilyet csinálni.
9460. lina816
2011. febr. 9. 13:00

sziasztok!

kislányom két órán belül a 3. szeretetcsomagot gyártja! ez normális dolog? ugye ez még nem hasmenés?

9459. Ella89
2011. febr. 9. 12:52

Sziasztok!

Itt a "Teljes Elkeseredettség" beszél (ír).

Totál ki vagyok bukva, mert Gyöngyös egy ideje (konkrétan 7-e óta) nagyon aluszékony. Eddig nem volt ilyen! Hetedikéről nyolcadikára virradó reggel úgy kellett ébreszteni Gyöngyöst, pedig hétfőn még nagyon virgonc volt és későn aludt el, sokáig evett. Aztán tegnap alig szopizott 40 ml-t, kidőlt, elaludt, nem is kért pótlást. 4 óra múlva szúrták ki a fülét, akkor jól felhergelte magát, nekiesett a cicinek, de 2 perc múlva megint elaludt. Nem tudtam felébreszteni, amit már megszoktam és azt gondoltam, majd éjszaka fog kérni enni. Hát nem kért! Tápszerből és ciciből is alig evett! A napi 700 helyett csak 390 ml-t evett egész nap és éjszaka is aludt, reggel ébresztettem megint, cicin csak szenvedett, jött a tápszer, abból is csak nagyon keveset evett és visszaaludt. MI A BAJA?! Szerintetek szóljak a gyerekorvosnak? Ő rögtön kórházba utalná, ismerem már a védőnő meg nem veszi komolyan a problémát. Lehet ilyen utólagos sárgaság? Olvastam valahol, hogy van és veszélyes, de nem sárga, inkább picit piros az arcocskája. Szerintetek?

9458. Fóka74 (válaszként erre: 9446. - Krisztina1978)
2011. febr. 9. 12:51

Szia Krisztina!

Én is amondó vagyok, hogy a babákat anyatejjel ÁLTALÁBAN nem lehet túletetni. De persze minden baba más, és mindenkinek különbözőek a szükségletei és igényei. Van, hogy a hasfájást nem a túletetés okozza, hanem az, hogy a baba sok szénhidráthoz jut a szopi elején érkező tejből. Ez megelőzhető, ha amikor "csak" cumizni szeretne akkor az "üresebb" mellből kínáljuk. Ebbe kevesebb a tejcukor. Remélem nektek beválik a rendszer, és sok örömet találtok a szopcsizásban :-)

9457. Ella89 (válaszként erre: 9429. - Alina33)
2011. febr. 9. 12:43
Jaj, most olvastam csak, akkor APEH ügyfélszolgálathoz kell menni adószámért. De jó... :@
9456. Ella89 (válaszként erre: 9453. - Audrey79)
2011. febr. 9. 12:42
Melyik számot kell hívni az adószám miatt? Azt, amit adókártya igénylésekor kell? Mert tudom, hogy nem adnak adókártyát, csak számot, amit a Start számla megnyitásakor küldenek ki, de akkor most nekünk kell megigényelni külön?
9455. Fóka74 (válaszként erre: 9449. - Audrey79)
2011. febr. 9. 12:41
Szia Audrey! Nagyon örülök, hogy megtaláltad a magatok útját! Az, hogy este aktív teljesen természetes. Estére elfárad, de mivel még éretlen a babák idegrendszere, nem tud kikapcsolni, hanem egyre aktívabb lesz. A szoptatás, a testkontaktus segítenek átvészelni neki ezt az érzékeny időszakot, és sok-sok pozitív élménnyel látják el. Ehhez még hozzá jön, hogy a késő délutáni órákban kevesebb a tej mennyisége, de magasabb a zsírtartalma. Ezért több, rövidebb szopival tud a baba jól lakni belőle. Ha ilyenkor is igényei szerint mellrekerülhet(akár mindkettőre) akkor jól be tud tankolni :-)
9454. Fóka74 (válaszként erre: 9447. - Antonka)
2011. febr. 9. 12:32

Szia antonka!

Szerintem nem kényeztetted el a babádat! Ő még ösztönösen tudja mi a teendője. Kb. 2 hetes korban van egy un. növekedési ugrás. Ilyenkor, bár a tej mennyisége nem csökkent, mégis kevés. A baba egy intenzív fejlődési szakasz előtt áll, és több tejre van szüksége. Ez a fejlődés a gyarapodást és az idegrendszert is érinti. Mivel a tejtermelés a kereslet -kínálat elvén működik, a baba ezzel a nagyon gyakori szopással üzen a rendszernek, hogy hé haver többre lenne szükség!Ha ilyenkor megpróbáljuk 2-3 napig állni a sarat akkor a tejtermelés alkalmazkodik az új igényekhez, és újra kicsit csendesebb napok következnek. Bár egy újszülött mellett ez sosem biztos:-) Gyorsítja a folyamatot, ha ilyenkor mindig két mellből kínálod,persze csak akkor, ha az elsőből már szopott rendesen... A cumival és a cumisüveggel én nagyon megjártam az első babámnál, pár hét használat után nem akart többé szopizni. Azóta már tudom, hogy ez azért volt mert a legtöbb babának a cumizás megzavarja a szopási technikáját.

9453. Audrey79 (válaszként erre: 9451. - Antonka)
2011. febr. 9. 12:08

Most hívtam az oep-et, de még nincs meg a száma :-( várhatóan a héten generálják és pénteken postázzák le Bp-ről. Viszont az apeh-nél készséges volt a nő és mai napon kipostázza legalább az igazolást az adószámáról.

Ja, mert a születésit sem kaptam még meg... eddig csak lakcímkártyánk van :-))

9452. antonka
2011. febr. 9. 12:07

Tuti kezd a napirendünk kialakulni, mert reggel kimarad nála az alvás már kb 3 napja, és 4-7-ig is. 7 kor fürcsi, és aztán szusszanás.

Ma vagyok először ketten vele, meglátjuk hogy tartjuk ezt a rendszert. Jövőhéten apahét..:)

9451. antonka
2011. febr. 9. 12:05

Köszi!

Az oephez kell elmenni, ami nektek a helyileg illetékes hivatal, és kikérni egy igazolást a taj számáról. Egy jegyzőkönyvet adnak, és azzal lehet intézni a dolgokat. Kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat, és a lakcím kártyája, és a szülő iratai.

Én itthon hagytam, a férjemnél szerencsére mindig ott van!:)

Amúgy ha vki hamarabb mondja, már 5 nappal előrébb járnánk az ügyintézésben...

Remélem márciusban nem maradunk pénz nélkül...

9450. Audrey79
2011. febr. 9. 11:58
Mit írtatok, hogyan lehet megtudni a taj számát, ha még nem küldték ki ??
9449. Audrey79
2011. febr. 9. 11:54
KÉpzeljétek, amióta nem nézem az órát, hogy mennyi idő telt el az előző etetés óta (persze a párom vezeti), szóval most sokkal nyugisabb a bébim. Hajnalban 4 és 5 óra között szopizott, majd 9 óráig aludt. 9 körül evett, majd egy fél óra múlva ismét (összesen 100 g-ot) és most alszik még! Mondjuk az én lánykám este aktív, de most kezd viszonylag többet enni és hosszabbakat aludni. Annyira kis drága !
9448. Audrey79 (válaszként erre: 9445. - Antonka)
2011. febr. 9. 11:50
Most néztem meg a képeket, nagyon ari a kisfiad ! Gratulálok !!!
9447. antonka (válaszként erre: 9446. - Krisztina1978)
2011. febr. 9. 11:14

Na, nekem eddig este is és tegnap is legalább a 2 órát kivárta. De ma reggel óta meg van veszve. Nem alszik. És óránként felkel, mintha enni akarna. Aztán arra gondoltam, h fáj a hasa. Meghőmérőztem, most főztem neki köményes kamilla teát, és a következő hisztikor azt fog kapni.

Most sikerült ismét letennem aludni, persze cumi társasgában.

Tegnap elmentem itthonról, és a nagyapja hurcolta a seggét, és apa is vele aludt, már 13 napos babát el lehet kapatni?

Szerintetek pólyában kellene hogy legyen még?

Másik, hogy már az oldalára tud fordulni, ez normális?

9446. Krisztina1978 (válaszként erre: 9445. - Antonka)
2011. febr. 9. 10:57

Szio, a hasfájás nálunk pont a túl etetés miatt lett, ugyan sokan azt mondják nem lehet túl etetni, de lehet, én vagyok az élő példa, egyfolytában cicin volt, amiatt, nem pihent a kis gyomra, nem tudta megemészteni a sok anyatejet, és ezért nem tud kakilni sem, csak szélcsőre.

Reggel vettem neki a duphalak szirupot amit Anducska ajánlott, remélem beválik, és most már szigorúan betartom a 3 órát, mert azzal h jót akartam neki, csak ártottam, az elveimmel ellentétesen vettem neki egy pici rágócumit, ezt most nagyon boldogan szívja, és nem visít a ciciért, így kibírja a 3 órát és van ideje a pocijának pihenni és az előzőleg megevett kajcsit emészteni.

9445. antonka
2011. febr. 9. 10:02

Sziasztok!

SOS

Ha hasfájás, vagy bármi miatt sír a baba evés hatására megnyugodna????

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook