Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9444. Krisztina1978 (válaszként erre: 9443. - Kisfari)
2011. febr. 9. 09:26
Szia igen, én mindig megmosom neki, és tisztába tevésnél is kitisztítom, hiszen, magadnak is mosod, ha nincsen kitisztítva megfelelően, könnyen lehet egy hugyúti fertőzése, mert az ott valóban baci fészek.
9443. kisfari
2011. febr. 9. 08:49

Jó reggelt!

Húú Acyre is már biztos megszült, mert tegnap nem is jelentkezett ha jól láttam.

Lányos anyukák lenne egy kérdésem!

Nekem azt mondta a védőnő hogy belülről nem mossam vagy töröljem ki a szeméremajkaknál és hagyjam benne a magzatmázat mert az jó, de mégis meddig, mert már ugye hetek óta benne van az a trutyi és félek hogy az ott egy bacifészek. Ti hogy csináljátok? megmostátok belülről is a nunijukat vagy hagyjátok??

9442. kisbarack (válaszként erre: 9439. - Fóka74)
2011. febr. 8. 21:09

A védőnőtől ezt az egyet elfelejtettem megkérdezni.

Aztán már nem hívtam fel emiatt,mert holnap jön a gyermekorvos tőle mindenképpen megkérdezem.Én is úgy vagyok vele,hogy minél hamarabb megakarom csináltatni.

9441. Fóka74
2011. febr. 8. 20:38
Kakagondokra jó egy kis pocakmasszírozás is sima olajjal, vagy édesköményessel. Viszont ha kizárólag szopó babákról van szó, és fiatalabbak 6 hetesnél, akkor lehet, hogy kevés tejhez jutnak...
9440. Fóka74 (válaszként erre: 9434. - Antonka)
2011. febr. 8. 20:35
Csuklásra jól jöhet egy kis szopi az utóbb szopcsizott mellből....
9439. Fóka74
2011. febr. 8. 20:33

Szisztok!

Örülök, hogy hasznosak a litániáim! :-)

kisbarack! Ha le van nőve a Barni nyelve, az tényleg akadályozza a helyes szopizást.Érdemes lenne mihamarabb felmetszetni. Egyrészt mert most még nem fáj, másrészt mert akkor nem rögzülne a rossz szopitechnika. Helyfüggő, hogy kihez kell fordulnod:gyerekgyógyász, gégész,sebész, szájsebész is szóba jöhet. A védőnő nem mondta merre indulj?

9438. kisbarack (válaszként erre: 9431. - Fóka74)
2011. febr. 8. 20:07
Valóban egy hetes,csak elég nagy baba és emiatt aggódtam,hogy kevés neki.Szopizásnál mindazt érzem amit felsoroltál és a másik mellemből is folyamatosan ömlik a tej.Kakis, pisis pelenkák is vannak bőven.Néztem a helyes szoptatásról készült képeket és azt vettem észre,hogy Barninak nem fordulnak ki az ajkai szopizás közben,szerintem nem kapja be úgy igazán mélyen a mellem és ezáltal sokszor fáj is.A védőnő azt mondta ,hogy levan nőve egy picit a nyelve szerintem ez lehet a probléma.
9437. antonka
2011. febr. 8. 20:05
Ja és kis cukrot is.
9436. antonka (válaszként erre: 9429. - Alina33)
2011. febr. 8. 20:05
Milánkának is nehéz a kaksizás. Mi a kamilla teát itatjuk vele. Főzök vizet kis köménymaggal, és ha felforrt, teszek bele kamillát.Áll 15 percig, és hatásos. Most csak egy nap nem kakilt.Azelőtt 4 nap is volt.
9435. kisbarack (válaszként erre: 9431. - Fóka74)
2011. febr. 8. 19:54

Köszönöm a segítségedet Fóka74!

Már sokat tanultam a többi írásodból is!

9434. antonka (válaszként erre: 9426. - Krisztina1978)
2011. febr. 8. 19:37

Jól vagyunk, csak most nem büfiztünk. Utána csuklás jön, és kezdjük előröl, pedig már aludni készül.

A vérképem ok, csak a vasat kell szedni. A védőnéni is megdicsért minket. holnap jön a dokinéni, meglátjuk ő mit mond...

Ti hogy vagytok?

9433. Fóka74 (válaszként erre: 9429. - Alina33)
2011. febr. 8. 19:09
Szia Alina! Köszi a köszöntést! Hú, ez bölcsességfog téma nekem is megvolt, nem valami kellemes. Nem tudom szoptatsz-e, de ha igen, akkor sem kell szenvedned a fájdalomtól. Van olyan fájdalomcsillapító, ami csak igen kis mennyiségben jut át az anyatejbe, ilyenek az ibuprofen készítmények.
9432. Fóka74 (válaszként erre: 9422. - Krisztina1978)
2011. febr. 8. 18:59

Szia Krisztina!

Mindnyájunkkal előfordul, hogy ilyen-olyan okból muszály sírni hagyni a babánkat. Szerintem ha ez "vészhelyzetekre" korlátozódik az nem nagy probláma. De a rendszeres sírni hagyásnak sok rossz hatása lehet a kötődésre és a tejelválasztásra is. A baba csak a sírásával tud kommunikálni, és csak akkor jelez ha tényleg szüksége van valamire. Leginkább rád! Megfigyelték, hogy a sírni hagyott babák egy idő után kevesebbet sírnak. De nem azért, mert megszünt a mamaigényük, hanem megtanulták, hogy nem érdemes jelezniük. Ismétlem, ez nem néhányszori alkalomra vonatkozik, hanem arra ha ez nevelési módszer.

9431. Fóka74 (válaszként erre: 9418. - Kisbarack)
2011. febr. 8. 18:51

Szia kisbarack!

Ha egyébként jól szopik a babád, csak könnyen beallszik, akkor jó megoldás lehet a C-fogás. Lényeg, hogy a bimbóudvar mögött tartod a melled C-tartásban (felül hüvelyk,alul mutató és középső). Erősen, de nem fájdalmasan nyomd össze a melled pár másodpercig. Így kiváltódik egy újabb tejleadó reflex, amitől felébred és szopni kezd (mondom én, kérdés mit gondol erről Barni). Ha nem jön be, próbálkozhatsz az egyik mellről másikra rakosgatással is. A hatékony szopihoz fontos, hogy jól kapja be a melled. Erről van kép és infó a szoptatasert.hu és a lll.hu oldalakon. Röviden: a bimbóudvar egy része is a szájában van, alul több mint felül, alsó és felső ajka kifordul. Szopi közben hallod,v. látog hogy szív és nyel, még a füle is mozog. Érzed a tejleadó reflexet(bizsereg,feszül,picit fáj a melled), másik melledből csöpög a tej, elálmosodsz, ellazulsz, megszomjazol szopi alatt. A baba száján tejcseppek látszanak. Jól látom, hogy Barni 1 hetes? Egyáltalán nem biztos, hogy kevés neki az a mennyiség egyszerre, ha mindig szopizhat ha akar, és addig van mellen, amíg akar. Ha rendben vannak a pisis(5-6db) és kakis (min.2-3) pelusok, akkor valószínüleg eleget szopik. Fontos, hogy 10-14 napos korára elérje a születési súlyát, aztán pedig a heti gyarapodás a mérvadó, min. 125g/hét. Próbálhatod ébreszteni vízszintesből függőlegesbe mozgatásával oda-vissza, mint az alvósbabákat szokás. Ha pelusra vetkőzteted, és a meztelen mellkasodra rakod, az is segíthet:-)

9430. Audrey79
2011. febr. 8. 18:29
A hatékony büfizést mindjárt kipróbálom ..._-)))
9429. Alina33
2011. febr. 8. 17:37

Sziasztok,

rég írtam már de persze folyamatosan olvasom a soraitokat :)

Fóka

üdv köztünk és köszi a segítséget

Antonka

Nekem 2.5 hét alatt ért ide a taj kártya

Krisztina

én rendszeresen hagyom sírni a gyerkőcöt...kezdetben 40 perc kellett ahhoz hogy elaludjon, most már csak 5 max 10 de ha másképp sír mint ahogy szokott vagy felhúzza a lábait mint egy kis béka, akkor azért felveszem mert tudom hogy hasfájástól szenved és nem fog elaludni akkor sem ha órákig hagynám bömbölni.

Sajnos két gyereknél már (én legalább is) nem tudom megtenni hogy állandóan felveszem.

Ma jártam a szájsebészeten és kihúzták a bölcsesség fogam ...túléltem csak dől a vér a pofámból :( és gondolom ha kimegy az érzéstelenítő hatása akkor még fájni is fog.

Ma vagyunk 1 hónaposak :)

Sajnos a lánykám nem tud kakilni magától... eddig még semmit nem produkált önállóan csak szélcső segítségével. A dokinő szerint én szoktatom rá erre a kényelmes megoldásra...biztosan van benne valami de hát nem akarom napokig szenvedni hagyni.

Most kipróbáljuk a cukros kamilla teát hátha segít; ezt javasolta a doki.

Adókártya

Nem is tudom, valaki kérdezte néhány napja hogy hogy működik.

Annak idején vettünk fel szocpolt és ugye be kell nyújtani a születési anyakönyvi kivonatot és az adókártyát is. Ez utóbbiról az igazolást az apeh ügyfélszolgálatokon adják ki.

Önkormányzati szülési támogatás:

lehet hogy volt már erről szó...

kerületenként változik a támogatás mértéke (itt a XX. kerületben csak 10 ezret adnak) de érdemes igénybe venni, mert jár!!! Persze vannak feltételei.

DM baba bónusz

ne felejtsétek el leadni az igénylést mert folyamatos kedvezményeket biztosítanak a gyerkőc 2 éves koráig

9428. kj201
2011. febr. 8. 16:54
Lányok, egy újabb kérdés, voltatok már úgy hogy a babácskátok olyan mélyen aludt, hogy nem tudtátok felébreszteni? Az normális?
9427. kj201 (válaszként erre: 9420. - Antonka)
2011. febr. 8. 16:52

A barátnőm mutatta nekem is meg, és nálam bevált olyanokat bofizik, hogy az emeletről is lehallani :)

én úgy csinálom, hogy kiveszem a csöppséget a pólyábol, jól tartom fejecskéjét és felveszem, nem a vállamra, hanem úgy hogy a fejecskéje kb mellemnél legyen, kb. hónalj magasságában, nem tudom érthetoen írom e, kozben megpróbálom pociját az án hasammal nyomni, vártam pár percet és máris volt bofi, ha nem megy akkor van úgy, hogy leteszem és újra felveszem. akkor általában menni szokott. ha megjon este párom készítek foto és feltoltom ide, hogy láthato legyen. :) SOK SIKERT.

9426. Krisztina1978 (válaszként erre: 9425. - Antonka)
2011. febr. 8. 16:41

Nincs mit, puszi:-DDD

Jól vagytok, csöppség???

9425. antonka (válaszként erre: 9424. - Krisztina1978)
2011. febr. 8. 16:38
Köszi:)!
9424. Krisztina1978 (válaszként erre: 9421. - Antonka)
2011. febr. 8. 16:32

A Tgyás átfutása 42 nap!!!!!!!

Az egyszeri 14 nap, családi pótlék 30 nap.

9423. Krisztina1978 (válaszként erre: 9420. - Antonka)
2011. febr. 8. 16:31
Nekem a párom, már mindent elintézett, ezzel az igazolással,pont ma két hete, én nem is kellettem hozzá, ma utalták a számlámra az egyszeri anyaságit.
2011. febr. 8. 16:30

Sziasztok, van valaki, aki hagyta már sírni a babáját, mikor csak kézben akart lenni?????????

Én eddig nem, mindig a rendelkezésére álltam, de ma átjött a fodrász barátnőm és végre vissza festette a hajamat vörösre, szegény végig üvöltött, most olyan lelkiismeret furdim van, de mióta megszületett, sosem volt ilyen, és ez is csak kb 20 perc volt,

9421. antonka
2011. febr. 8. 16:21

Amúgy aki még a tajkártyára, vagy a babára vár tudja, hogy igazolást lehet kérni az oeptől, hogy mi lesz a tajszáma a kicsinek, és így már intézhetőek az igénylések?

Amúgy mennyi idő után utalják a tgyást?

Szerintetek február 10-től van esély arra, hogy március elején látunk vmit belőle?

9420. antonka (válaszként erre: 9408. - Kj201)
2011. febr. 8. 16:19
Na és mi a hatékony büfiztetés titka?
9419. antonka
2011. febr. 8. 16:17

Sziasztok!

Én most azon aggódok, hogy nehogy beteg legyen Milucika. Anyámék voltak itt, és Anyám beteg lett. Köhögött és lázas volt. Nem is jött a pici közelébe. Azóta szellőztetés ezerrel! Holnap jön a doki megnézni megkérdezem tőle mit kell csinálni ha van vmi baja.

Néztem, nem lázas, de annyira parázok!

9418. kisbarack
2011. febr. 8. 15:03

Sziasztok!

Van valami ötletetek azzal kapcsolatban hogyan tudnám a Barnit szopizás közben ébren tartani?

Tejem az hál isten rengeteg van,de csak ilyen 30 max. 50-et szopizik,mert mindig bealszik. Tarkó, lábmasszírozást próbáltam,de akkor is húzza a lóbőrt.

9417. RLindi
2011. febr. 8. 13:56

Sziasztok!

Megjöttünk az 1 hónapos tanácsadásról, Kamilla 1 hónap alatt 1 kg hízott:) Vagyis ennyit a születési súlyához, így most 4600 gr. Megdicsérték,hogy ügyesek vagyunk, mivel csak szopizik.

Na de az elmúlt 2 napban megint érdekesen. Ismét elkezdte Kamilla azt,hogy 3x-ra eszi meg a kis adagját.

Éjszaka is most nyugtalanabbul aludt.

A dokink szerint a bimbóvédő az oka, mert azzal nehezebben jön a tejecske és elfárad.

Hát lehet, de mivel nekünk nem megy másként, így csak reménykedhetek,hogy lassan elég erős lesz ahhoz,hogy ki tudja rajta keresztül is szívni egyszerre.

Ja és Enie, nekünk is meg kell emelni a kiságy matracot, a bukás miatt. Nektek bevált? Nem tudom segíteni e fog ez valamit, mivel Kamilla csak hason alszik.

Ja igen, valakinek van a babija fejecskéjén koszmó?

9416. Fóka74 (válaszként erre: 9412. - Orso1)
2011. febr. 8. 12:19

orso1! Ez nagyon szép gyarapodás, ügyesek vagytok!

Anno nekem is nehezen ment a gyerkőcök igényeinek összehangolása, de végül a kendőzés segített. Pár hét gyakorlás után prímán lehet kendőben jövet- menet szoptatni. Kitartás!

9415. Fóka74 (válaszként erre: 9414. - Ella89)
2011. febr. 8. 12:15
Szia Ella! SNS-t lehet használtan is venni, de ebben az esetben fontos, hogy a csövek újak legyenek, mert azt nehéz sterilezálni. Medelatól lehet rendelni. Van olcsóbb megoldás is: etetőszondát fecskendővel összekapcsolva szintén tudsz szopi alatt pótolni. Ezekben Renáta biztosan a segítségedre lesz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook