Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9564. kisfari (válaszként erre: 9563. - +Acyre+)
2011. febr. 12. 21:10

Gratulálok Acyre!!!!

Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

Már vártam hogy jelentkezz és várjuk a részletes beszámolót is, ha lesz egy kis időd!

9563. +Acyre+
2011. febr. 12. 20:48
Sziasztok!Február 8-án éjjel 1.32 perckor gátvédelemmel, de egy kis metszéssel toldva megszületett, kisfiam Márk 56 cm-el és 3400gr súllyal. Tejcink szépen termelődik, eddig jól cicizik a Kicsike.Imádjuk Apával és nagyon édes baba!
9562. Fóka74 (válaszként erre: 9559. - Pe80)
2011. febr. 12. 16:29
pe80! Örülök a jó híreknek szopi fronton! Lassanként egész biztos lesz valamiféle rendszer, de a hangsúly a valamifélén van...:-)
9561. Fóka74 (válaszként erre: 9557. - Eni26)
2011. febr. 12. 16:25

Szia Eni!

Csatlakozom a lányokhoz, csupa hasznos dolgot írtak neked! Miből gondolod, hogy nem elég a tej? A tejfokozó szerek hasznos segítségek lehetnek akkor, ha helyes a szoptatási gyakirlat. Ez pedig abbol áll, hogy bujjatok össze a babával, és naphosszat csak szoptass. Ne nézd at órát, csak Őt figyeld. Ha az egyik cicit jól kiürítette átrakhatod a másikra. Ha ez után is éhesnek látszik, akkor vissza az elsőre. Mindig találni fog benne valamennnyit, mert szopi alatt termelődik a zsírdús tej. Ne várd, hogy 1 nap alatt óriási feszes cicieid lesznek. Ez kb 3-4 nap után hoz látványos eredményt, de ha tényleg így szoptatod, akkor addig sem fog éhezni. Pótlást csak akkor adj, ha nagyon kiborultok, akkor sem cumisüvegből, hanem kispohárból, kiskanálból,fecskendőből és csak annyit, amitől megnyugszik, aztán újra szopi. Ez nagyon klassz módszer. Én egyszer kiszáradtam egy vírustól és akkor is működött!!! A tej nulláról is visszahozható, sőt örökbefogadó anyák is tudnak szoptatni, tehát csak nyugi,pihi,szopi!

Eddig jó technikával szopott a babád? A mellbimbód nem sebes, vagy fájdalmas? Azért érdeklődöm, mert ha nem jól ürít, akkor csökkenhet a tej.A szoptatasert.hu oldalon vannak képek jó technikával szopó babáról,az segíthet. A lll.hu oldalon pedig van egy anyag Az anyatej mennyiségének növelése címmel, ajánlom figyelmedbe.

9560. kisfari (válaszként erre: 9554. - Eni26)
2011. febr. 12. 14:49

Eni!

Nekem azt mondta a védőnő, hogy amennyit lefejsz attól a babád kb 20-30ml-el többet tud kiszopizni, mert egyik mellszívó sem képes olyan vákuumot csinálni mint a baba szája, én hiszek neki, úgyhogy csatlakozom az előttem szólóhoz szopizzatok sokat és pihi és ne idegeskedj, mert az úgysem segít csak ront a helyzeten, bár tudom könnyű így beszélni.

9559. pe80 (válaszként erre: 9557. - Eni26)
2011. febr. 12. 12:56

Ezt a szoptatáson kívül fejed, vagy csak fejsz és úgy ennyi?

Ha csak fejsz és úgy ennyi, akkor tedd cicire a babát minél többször minél hosszabb időre (és nyugalom és pihenés!), ha meg szoptatáson felül van ennyi lefejt, akkor ne aggódj, mert minek literszámra tejcsi a fagyóba...

Nálunk Zorka kezd kibékülni a cicivel, így hogy pár napja csak róla és a ciciről szólnak a napok. Emiatt olyan a mellem, mint ami szétdurran, szóval tényleg hatásos. (Szüneteltetm is az urticát, mert így is megvan annyi, ami neki kell + amit Zalánnak fejek, fagyóba meg nem teszek.) Remélem visszaáll a dolog a régi kiszámítható kerékvágásba, mert hosszú távon ez nem menne, hogy akkor és annyi ideig szopik, amíg kedve szottyan én meg örülök, mert legalább szopik... Nekem kell a rendszer és kiszámíthatóság a napokban, főleg, h úgy érzem, h így Zalánra nem jut annyi energiám. De úgy tűnik, h alakul az ügy, de gyorsan lekopogom.

Szóval tejserkentésre a már felsoroltakon kívül a leghatásosabb, ha a baba a cicin lóg.

9558. kisbarack (válaszként erre: 9554. - Eni26)
2011. febr. 12. 12:39
Nekem a Mecsek teától indult be.
9557. Eni26 (válaszként erre: 9556. - Orso1)
2011. febr. 12. 12:15

Urticát+laktoherbet már próbáltam, semmi...

Próbáltam a More milket is, semmi..

Alkoholmentes sört még nem próbáltam. Utálom a sört, de nem érdekel megiszok akár napi 3-4 litert is,csak legyen tejem.

Bár nem tudom mennyire hozható még vissza..

9556. orso1 (válaszként erre: 9554. - Eni26)
2011. febr. 12. 12:13
Eni26..nekem nagyon bevált módszerek,kettő is van,az egyik Urtica urens5ch 3x5goolyócska naponta+laktoherb tea napi 1liter, a másik...alkoholmentes sör,tegnap ezt ittam, ugy bedurrant a cicim, hogy Zsombi alig bírta nyelni a tejet.
9555. orso1 (válaszként erre: 9551. - Antonka)
2011. febr. 12. 12:09
nálatok ez új helyzet, nálunk már nem.és nem értem meg, hisz a gyereket ketten akartuk/kartátok, nem csak az én feladatomnak kellene lennie!én legalábbis ezen a véleményen vagyok.vannak olyan férfiak,akik ezt át is érzik, és megtesznek mindent,nem egy ilyen pasi van a baráti körömben.
9554. Eni26
2011. febr. 12. 11:37

Sziasztok!

Jajj, Csajok!! Teljesen ki vagyok.. nincs tejem. Eddig sem volt sok, de mindent megpróbáltam,és semmi. Tegnap előtt még letudtam fejni 110ml-t, tegnap már csak 25ml-t, ma már semmi nem jön belőle.

:((

9553. antonka
2011. febr. 11. 20:32

Hát én nem is gondoltam hogy könnyű lesz...

Én már azt éreztem, hogy legszívesebben elmennék a csába.....

De persze ez is normális, mert a szülés után azért jelen van a depi...

Mi kaptunk egy könyvet, amit a párom szeretett volna. Ilyen baba könyv, és a baba első pillanataitól kezdve kell vezetni. Van benne egy oldal, hogy ahogy anya átélte a születésemet. Többször akartam oda írni valamit, de mindig elbőgtem magam. Majd ha ki tudom tölteni, akkor túl vagyok a depi részén...És e mellé még jöttek a párom baromságai. pl a veszekedésünk utolsó momentuma az volt, hogy szerinte elfogyott az olaj itthonról, pedig volt majdnem egy üveggel. És hogy ő nem tud magának krumplit sütni. Ja, mert mertem neki azt mondani, hogy nem biztos hogy márciusban sikerül majd megkapnom a tgyást. Mivel elég sok az átfutási ideje. Na hogy én állandóan csak siránkozok, és elcseszem a kedvét. stb stb....

Szóval mindketten meghülyültünk, de remélhetőleg túl vagyunk rajta, lekopogom gyorsan!

9552. Anducska (válaszként erre: 9551. - Antonka)
2011. febr. 11. 20:18
pfff..mintha a mi esetünket írtad volna le!!Ugyan ez történt nálunk is!Rám teljesen a gyermekágyi depresszió jött.Sírás ezerrel.Nagyon megijedtem az új helyzettől.Minden flottúl ment,még haza nem jöttünk!Felelősség érzet !!!A párom meg nem értette mi bajom van 9 hónapig csak ezt vártam,most meg bedepisedek!3-4 hét kellett,hogy össze szedjem magam!Ez nem tudom miért volt,egyfolytában vártam a fiam és köztem lévő szerelmet és nem jött ettől meg azt éreztem rossz anya vagyok,mert nem szeretem a gyermekem!Akkor felvilágosított anyukám,hogy a szerelem úgy jön ha megismerjük egymást és ez természetes ami velem történik!De arra is rá jöttem csajok,hogy az életben a legnehezebb dolog az anyaság!
9551. antonka (válaszként erre: 9548. - Orso1)
2011. febr. 11. 19:33

Hát figyelj, szerintem most érzékenyebbek is vagyunk.

Nekem nagyon nem volt egyszerű, mikor hazajöttünk a kórházból. Anyámék egyből jöttek, és a párom megőrült. Teljesen hülye volt. Pl Ágyneműt sem akart adni az anyáméknak, oldják meg, és mi az hogy megisszák a kávét, és nem főznek. Holott azért nem főztek, hogy ne zörögjenek.

Anyám ráült az ágyra otthoni ruhában az ágyneműnkre, és hozott alá egy plédet- Erre anyám, hogy ő nem tetves cigány. Szóval fasza volt.

Aztán egyfolytában veszekedtünk. Szerinte furcsa voltam, és önző. Mondtam, hogy azok után ami velem történt, hagy legyek egy kicsit önző.

Aztán mikor felébresztettem éjszaka 11 kor, mert kivettem a fiókból vmit, akkor rám zárta a hálószoba ajtaját. Én meg nem mentem vissza, hanem kint aludtam.

Na úgy akart elmenni ittonról, hogy nem is akart köszönni. Utána próbáltuk megbeszélni a dolgokat. Lekopogom, most jobb a helyzet. Jövő héten veszi ki az apa szabiját.

Szóval nem volt könnyű. Biztos vannak ideális férjek, Apák stb valahol, de én nem hiszek ebben. Senki sem tökéletes, és ez egy új helyzet, hozzá kell szoknunk.

9550. kisfari (válaszként erre: 9547. - Antonka)
2011. febr. 11. 19:24
Nem vagy te szívtelen! én is megértelek. Akkor jó valami ha mindenkinek jó, Neked is, apának is és a picinek is. Mi ezt Zalánnal úgy oldottuk meg, hogy hétköznap az ágyában alszik és hétvégén aludhat velünk. Persze vannak kivételek, ha pl. beteg én akkor is szeretem magam mellett tudni, mert rögtön megérzem ha felmegy a láza vagy ilyesmi.De így nekünk is megvan a kis magánéletünk és Ő is aludhat velünk.
9549. orso1
2011. febr. 11. 18:46
most néztem utána ennek a könyvnek, csak abba olvastam bele, hogy hogyan altass egy 8hónapos babát....a szívem szakadna meg ha azt látnám, hogy engem akar, én meg meg sem foghatom...jaj, én ezt nem bírnám betartani...soha nem is tudtam.a kisebbik fiam Márk, ő más volt, igényelte a kiságyát, nem szeretett velünk aludni, viszont amikor 6hónaposan bekruppolt először, onnantól kezdve velünk aludt ő is, szóval 4-en egy ágyban(vagyis Geri ágya ami ágyunk mellé volt tolva)aludtunk együtt.tavaly decemberig így volt, amikoris elköltöztünk és külön szobájuk lett, simán elalszanak most már nélkülünk, és nincs semmi gond:-D
9548. orso1 (válaszként erre: 9547. - Antonka)
2011. febr. 11. 18:40
megértelek, a te férjed olyan munkát végez, ahol rettentően oda kell figyelni!az enyém vállalkozó, táska boltja van, de reggeltől estig melózik, ha nem akkor focizik....bőgök, mint egy idióta, nekem miért nincs egy velem együtt érző férjem???igazából mindegyik gyerekünknél azt éreztem egyedül maradtam.....:-(((((((((((((((((((
9547. antonka (válaszként erre: 9546. - Kisfari)
2011. febr. 11. 18:35
Nekem a férjem 2 naponta dolgozik hajnal 4:15-kor kel, és hajnal 1ig van, és egész nap buszt vezet. Nem merek kockáztatni...
9546. kisfari (válaszként erre: 9544. - Orso1)
2011. febr. 11. 18:10
Csajok! ennyi kis lustaság jár nekünk azt hiszem! :))
9545. kisfari (válaszként erre: 9535. - Fóka74)
2011. febr. 11. 18:09

Érdekes amit írsz, nem gondoltam volna hogy esetleg ilyen dolgokat is eredményezhet egy könyv, azt hittem max nem ért egyet valaki a leírtakkal és nem alkalmazza a tanácsokat. Ezért írtam hogy igazából lehet tippeket adni, de minden anyuka és baba más és szerintem ahhoz hogy valakinek beváljon egy tanács, elv vagy éppen könyv ahhoz az kell hogy az anyuka is magáénak érezze és a pici vérmérsékletéhez is igazodjon. Én is olvastam több könyvet a fiam idejében, de ez állt hozzám a legközelebb, valószínüleg azért mert én magam is egy olyan ember vagyok akinek a mindennapi apróságokban is fontos hogy legyen logika vagy rendszer, én pl. ezek nélkül nem bírnék létezni, összedőlnék, mint egy kártyavár.

Ajánlani is csak azért mertem mert nekem a nagyfiamnál nagyon sokat segített hogy "túléljük" az első hónapokat(persze én sem tartom be betűről-betűre), és aki ismerősöm olvasta eddig mindenkinek pozitív tapasztalata volt, de ezentúl akkor óvatosabb leszek. :)

9544. orso1 (válaszként erre: 9543. - Fóka74)
2011. febr. 11. 18:03
így van, egyet értek.nekem a nagyfiam volt ugyanígy 2óránként evő, nagyon elfáradtam, az örökös felkeléstől, így odatettem magamhoz,most ugyanezt teszem Zsombival.lustaság lenne?lehet, de nem érdekel, elfáradok és kész.anno Geri csak a mellkasomon volt hajlandó elaludni, bevallom imádtam a közelségét...most Zsombor is ezt teszi:
9543. Fóka74 (válaszként erre: 9538. - Antonka)
2011. febr. 11. 17:09
Én is tartottam az együttalvástól,véletlenül alakult így ma már ki nem másznék a meleg ágyból...Szerintem ez nem szívtelenség kérdése. Lazaság és lustaság kell hozzá.
9542. Fóka74 (válaszként erre: 9539. - Vick81)
2011. febr. 11. 17:06

Én is ajánlok egy könyvet, ami hozzásegíthet a jobb éjszakákhoz: William Sears: Éjszakai gondoskodás

Szerintem alapmű, és nem is hosszú! Néhány hosszabb szoptatás alatt elolvasható.

9541. Fóka74 (válaszként erre: 9538. - Antonka)
2011. febr. 11. 17:01
Igazad van,nem kellett volna betű szerint betartanom! De már úgy fogom fel, hogy el kellett követnem ezt a hibát ahhoz, hogy később merjek az ösztöneimre hallgatni. Ma pedig már egyáltalán nem aggasztana a rendszer kérdése, mert szerintem a titok egyszerű: kezdetben maximálisan alkalmazkodj kisbabádhoz, és cserébe később ő is fog hozzád! Hisz amit tanítasz, közvetítesz neki az az elfogadás, tolerancia, bizalom, kötődés...Ezt kapja, ezt adja vissza, ha már képes lesz rá, de erre meg kell érnie testileg, lelkileg, érzelmileg. Ebben a pörgős világban ez a legnehezebb, de megéri! :-)
9540. antonka (válaszként erre: 9539. - Vick81)
2011. febr. 11. 16:58
nekünk is azt csinálja, mikor nem kakil , de egy ilyen összehúzódás után pukizik egy jó nagyot. Én próbálom neki adni a köményes kamilla teát. Eddig talán segít, de nem akarom elkiabálni!
9539. Vick81
2011. febr. 11. 16:50

Fóka, Kifari köszönöm a válaszokat! Elolvasom a könyvet, csak tudod, nem akarok még jobban összezavarodni.

Mindig azt hiszem, hogy a hasa fáj és valóban mert vörösödik, meg húzza a lábát, ahogy Fóka írta és feszül a kis teste. De ez nem csak este van így, hanem egész nap olyan 20 percenként.

én is még mindig vérezgetek, de már csak picit.

Rajtam még van 5-6 kg plusz sajna, nem tudom mikor megy majd le, mert egész nap csak eszem.

9538. antonka (válaszként erre: 9535. - Fóka74)
2011. febr. 11. 16:45

Én szerintem nem kell mindent ezerrel betartani minden áron is akár a szabályokból, de az tény, hogy kell egy rendszer. Ha nem olvasom el ezt a könyvet, akkor is próbáltam volna egy rendszert kialakítani. Nekünk is volt gyerek korunkban.

Én nem erőltetek semmit, és nem is lehet egy ilyen pici babánál.

Még annyi hogy mi nem alszunk együtt csak napközben néha. A férjem már többször akarta hogy aludjon velünk, de lehet én szívtelen vagyok, de nem akarom. Senki nem tudna jól aludni.

9537. Fóka74 (válaszként erre: 9534. - Orso1)
2011. febr. 11. 16:20
Biztos nagyon egyedül érzed magad:-( Hát, az együttalvás csak akkor jó, ha senkit sem zavar a családban. Az barátnőm férje is besokallt a babás alvástól, és kiköltözött a nappaliba. Erre a csaj kitalálta, hogy a hajnali szopi után minden nap kiment, és összebújtak. Ebből aztán bármi kerekedhetett...Végül a pasi azt mondta, ez volt életük legromantikusabb időszaka. orso! Jön a tavasz mehettek ti is szurkolni!
9536. Fóka74 (válaszként erre: 9533. - Anducska)
2011. febr. 11. 16:12
Anducska, nagyon sajnálom ami veletek történik!Biztos nagyon aggódsz a babádért. Szívesen segítek visszahozni a tejedet, allergia és tápszerérzékenység esetén is segíthet a kizárólagos szoptatás. Jobbulást nektek!
9535. Fóka74 (válaszként erre: 9532. - Kisfari)
2011. febr. 11. 16:06
Jaj! Bocs, de ez nekem rossz élmény! Én is belevágtam a módszerbe és kezdetben nagyon jó volt. Nekem volt a legnyugisabb, legkiszámíthatóbb babám a világon. Csak közben elveszett a lényeg: a gyerek! Mindent felülírt a rendszer, és a szabályok. Először csak a tejem ment rá,aztán majdnem az egész anya-gyerek kapcsolat. Szerencsére a párom közbelépett, így volt módunk javítani. De szegény suttogós elsőszülöttünk ma is más, mint a két, anyai ösztön alapján,igény szerint nevelt tesó! Bocs, hogy így kifakadtam, persze lehet, hogy nektek működik, de legyél óvatos, és nyugtával dícsérd a napot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook