Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9534. orso1
2011. febr. 11. 16:04

én is együtt alszom Zsombival, csak nappal alszik az ágyában, amikor más dolgom is van, de pl.most itt alszik a kezemben.

igazából, náunk ez kezd gond lenni...a férjem nem viseli jól,sőőőt olyan,mint egy féltékeny gyerek, és ez magyon rossz.alig van velünk, ha itt van osszekapunk, és ma is elmegy este focizni, meg vasárnap is....alig van velünk, és ha itt lehetne, akkor meg elmegy focizni 3-4órákra.....jaj ne haragudjatok, hogy megint sír a szám, de annyira padlón vagyok!!!!

9533. Anducska
2011. febr. 11. 16:03
Hello Csajok!!Képzeljétek a kicsim kiütései teljesen ellepte az arcát ,nyakát.Ma jött a védönő és kiakadt,hogy lassan már 2 hete és semmi javulás,sőt még rosszabb.Így bőrgyógyászhoz kell vinni,bejelentkeztünk.Ahol teljesen felháborodtak,hogy fejezzem be a kezelést amit a dokinő mondott,hogy lehetett ilyen kezelést javasolni egy 5 hetes kisbabának!Szóval rosszabb a helyzet,már idegroncs vagyok a tejem is totál elapadt:(!Tiszta hülyék az orvosok csak találgatnak és kísérleteznek egy ilyen kicsi babán!!!!3 lehetőség van:tápszer érzékenység,vagy a korházi levegőben lévő fertőzés vagy mennünk kell allergia tesztre!szóval fasza a helyzet..:(((A hasfájás már nincs ,most meg ez!Mindig van valami baj!
9532. kisfari (válaszként erre: 9530. - Fóka74)
2011. febr. 11. 15:25

teljesen egyetértek és mellesleg szeretek is velük aludni.

A Suttogóra gondoltam, csak már annyit írtam róla, hogy nem akartam ismét propagálni, de nekem nagyon bevált.

9531. antonka
2011. febr. 11. 15:25

Nekem 2 hét után 10 kiló lement, remélem lemegy még az a 6 is, ami még rajtam van.

Szerintem a suttogó titkai c könyvre gondol kisfari...

Én is olvastam, és tényleg nangyon jó. Jó nem minden megy flottul, amit ír, mert a4 É-ből az ébrenlét szakasz még annyira nem megy, de gondolom meglesz az is.

9530. Fóka74 (válaszként erre: 9526. - Kisfari)
2011. febr. 11. 15:21
Jó, hogy valaki másnak is bejött az együttalvás! Én is tuti módszernek tartom! Eleinte féltem tőle, pedig teljesen logikus: a baba velem szeretne lenni, én nyugodt lehetek, hisz minden sóhajtását hallom (és felekelni is lusta vagyok),és még a tejtermelésnek is jó!
9529. Fóka74 (válaszként erre: 9526. - Kisfari)
2011. febr. 11. 15:17

Szia kisfari!

Milyen könyvröl írtál?

9528. kisfari (válaszként erre: 9516. - Antonka)
2011. febr. 11. 14:58
Mi vasárnap leszünk 6hetesek és még mindig vérezgetek, van hogy 1-2napig semmi, azt hiszem már elmúlik, aztán megint vérzek, bár piciket, de most már tényleg kezd idegesíteni hogy mikor múlik már el és meddig normális ez.
9527. kisbarack
2011. febr. 11. 14:56
Nekem is érzéketlen azon az oldalon ahol bevan keményedve és csak a másik oldalamon tudok aludni ,mert az teljesen rendben van,nem kemény nem fáj,ott mintha semmit sem csináltak volna.
9526. kisfari (válaszként erre: 9511. - Vick81)
2011. febr. 11. 14:56

Szia. Nekem is ezt csinálta Maja, elaludt 5-10 percre aztán kelt és ezt játszottuk 1 órán keresztül 3 óránként. próbáltam mindenhogy altatgatni, ugyanúgy felébredt.(mondjuk én nem altatom cicin) egy dolog segített, amikor felébredt hagytam magától visszaaludni, bármilyen fura így hogy nem piszkáltam már az 1. alkalommal kevesebbet sírt mint amikor próbáltam visszaaltatgatni, aztán egyre kevesebbet és 3-4 nap múlva már nem kelt fel.

Maja az ágyában alszik el most már általában, de a másik ami nekem bevált mindkét gyerkőcnél, ha velem alszik, bármilyen nyűgösek is ezzel mindig sikerült elaltatnom őket.Éjszaka még most is így alszunk,és van hogy délután is, amikor én is lepihenek vele.

Vick, szerintem olvasd el a könyvet amit írtam, mert amiket írtál kérdéseket mindre használható választ kapsz benne. de ez csak az én tapasztalatom, ahogy mi különbözőek a babák is és mindenkinek más jön be.

9525. lina816 (válaszként erre: 9517. - Antonka)
2011. febr. 11. 14:34

nekem is fáj a hátam, valószínüleg attól, hogy csak ülve szoptattam eddig. Amióta bevetettem a fekve szopizást kevésbé fáj, plusz figyelek arra, hogy amikor nem etetek húzzam ki magam. Azóta egész jó a dolog.

szombaton leszünk 3 hetesek, én is vérezgetek még egy kicsit és eddig 10 kg ment le, de van még bőven rajtam "anyag". A pocakom meg akkora mint félidős terhesen (akkor már azt hitték rólam, hogy nem sokára szülök, tehát nem volt akkor sem kicsi), pont pár napja kérdezték, hogy csak nem babát várok, mondtam hehe

9524. Eni26 (válaszként erre: 9512. - Kisbarack)
2011. febr. 11. 13:39

Szia!

Nekem is van csomó a vágás mentén. Ez normális.

Időváltozásra meg tök érzékeny lett,iszonyat fájt egész nap a hasam,ahogy jött a meleg front.

Ja,és nekem még tök érzéketlen a hasam alul.

9523. Eni26 (válaszként erre: 9516. - Antonka)
2011. febr. 11. 13:37

Szia!

Én 15kg-val vagyok kevesebb szülés óta.

Kedden volt 4 hete,hogy szültem,és még mindig vérzek,vagyis inkább barnás már.

9522. lina816 (válaszként erre: 9512. - Kisbarack)
2011. febr. 11. 13:26
nekem is kemény volt varratszedés után még pár napig, a varrat végénél pedig csomós, de mostanra már elmúlt. múlt hét szerdán szedték ki a varratot.
9521. Fóka74 (válaszként erre: 9511. - Vick81)
2011. febr. 11. 13:26

Szia Vick81!

Lehet, hogy kétségek között vagy, de abból amiket leírtál az látszik ,hogy már jól ismered Boti szokásait :-). És magadtól megfogalmaztál egy nagyon fontos dolgot: nem tud egyedül elaludni! Ez minden babával így van. Azért szeretnek cicin aludni, mert az az 1-es számú segítség!

Hasfájásról azt mondják, hogy többnyire inkább egy természetes alkalmazkodási nehézség(eddig mindent készen kapott a pociban), és nem igazi fájdalom. Szerintem lehet, hogy Boti még több testkontaktust szeretne. Az igazi hasfájáskor a babák arca vörös, fájdalmas, lábukat felhúzzák, testük megfeszül.pocakjuk kemény. Jellemző még, hogy naponta több órán át tart, és nem nyugszik meg cicin sem.

Mennyit gyarapszik Boti hetente? Van napi 5-6 pisis, min. 2-3 kakis pelusa? Ez elég jól jelzi azt, hogy eleget eszik-e, sokkal jobban, mint a szopik méregetése. Szerintem próbálj kicsit lazítani, és ha Boti nyugtalan mindig szoptasd meg, akkor is ha 10 perce fejezte be. Ha már valószínüleg fullra szopizta magát és csak cicizni szeretne, akkor nyugodtan teheted az "üresebb" melledre. Ja, és ha elalvás után van lehetőséged még 20-30 percig ölben tartani, akkor nagyobb eséllyel tudod lerakni az ágyába. A babák kb. 20 perc után kerülnek a mélyalvós fázisba, na ekkor lehet ágyút sütögetni....De szerintam nagyon jó a hordozókendős altatás is!

Ha nem vagy biztos benne, hogy 1 ciciből jól lakik, akkor nyugodtan kínáld a másikból is, ezzel a tejtermelést is fokozhatod...

9520. Krisztina1978 (válaszként erre: 9518. - Fóka74)
2011. febr. 11. 13:11
:-DDDDDD
9519. Krisztina1978 (válaszként erre: 9516. - Antonka)
2011. febr. 11. 13:10

Szio, én már teljesen visszafogytam, 56 kg-ra, minden lement:-DDD

Mi szombaton leszünk 4 hetesek és kb a 3.-ik hétig véreztem, már nem , most már csak ha szoptatok néha, minimális halvány barnás folyásom van.

Kitartás:-DD

9518. Fóka74 (válaszként erre: 9513. - Krisztina1978)
2011. febr. 11. 13:03

Szia Krisztina!

Jól esik ezt olvasni...

9517. antonka
2011. febr. 11. 13:03
ja, és rohadtul fáj a hátam, és a párom szerint nagyon görbe vagyok, púpos leszek. Persze, mert így nem fáj. Van még vki, akinek fáj a háta, mit csinál?
9516. antonka
2011. febr. 11. 13:02

Sziasztok!

Ki mennyit fogyott mióta megszült?

Másik, ki meddig vérzett? Mi ma vagyunk 2 hetesek, én még mindig vérezgetek. Nem nagyon, de azért érdekelne, meddig fog ez vajon tartani.

9515. Fóka74 (válaszként erre: 9506. - Orso1)
2011. febr. 11. 13:02
Kitartás orso1! Nem lehetséges, hogy Zsombi megint növekedési ugrás előtt áll (5-6 hetesen megint aktuális)? Lehet, hogy csak több tejet szeretne gyártani. Ezek a napok nagyon kimerítőek, de legjobb ha beadod a derekad, szopcsiztok két ciciből amilyen gyakran akar. Jókat lehet szunyálni (olvasni)közben. Pár nap alatt alkalmazkodik a tejtermelés az új igényekhez. Persze tudom, neked ehhez ki kéne kapcsolni a tesót. Szólj ha megtalálod a gombot, engem is érdekelne...:-)
2011. febr. 11. 12:47
Tud valaki valamit Acyre-ről ????????
9513. Krisztina1978 (válaszként erre: 9511. - Vick81)
2011. febr. 11. 12:40

Nekem Csenge baba, csak cicin alszik el, tök mindegy milyen napszak van, én vettem neki 2 napja rágó cumit, na csak aznap volt a szájában, nagyon kis ügyetlen volt vele és miután rájött, h nem cici, nem jön belőle semmi, soha többet nem volt hajlandó elkapni.

Miután nagyon sok ellenérvet olvastam, Fókától a cumira, így már nem is erőltetem, aludjon csak cicin:-DDDDDDD

9512. kisbarack
2011. febr. 11. 12:33

Szia Audrey79?

Te mikortól tervezed kivinni a babót?Kíváncsi vagyok,mert egy napon szültünk.Nekem a védeőnő két hetes korától ajánlotta.

Császárosoktól kérdezném,hogy van-e valakinek kemény csomó a vágás mentén belül? A doki azt mondta teljesen normális ,de én inkább megnézetem mással is.

9511. Vick81
2011. febr. 11. 12:20

Sziasztok!

nagyon régen jártam már erre. gratulálok az új anyukáknak!!

Lányok ti hogy altatjátok el a babákat napközben és este? Boti amint elalszik, általában cicin vagy ringatom és leteszem, negyed óra múlva felkel és sír. Ez mitől lehet? észreveszi, hogy már nem az az állapot van ahogy elaludt? vagy a hasa fáj? Mikor fáj a has általában? Mert én azt veszem észre, hogy Botinak egész nap. de lehet nem is a hasa. Honnan tudhatom, hogy a hasa fáj? jaj, annyira kételyek között vagyok.

Vagy éhes? Nektek mennyit eszik a baba egy etetésre? Én csak egy ciciből etetem. teljesen változó, hogy mennyit eszik ez függ attól, hogy éjszaka hányszor van fent és hányszor eszik.

Nektek sokat kel éjszaka a babó?

Orsó! nyugi, nálunk is minden reggel cirkusz van. Tök álmos, elalszik aztán megébred nem tud egyedül visszaaludni, aztán meg annyira bepörgeti magát, hogy egyáltalán nem tud elaludni, és jön a végeláthatatlan sírás.....

2011. febr. 11. 12:19

MOst jöttem a védőnőtől, egy hét alatt ismét hízott 20 dkg-ot, így 3 hét alatt mióta kijöttünk a kórházból, 1 kg, sikerült felszednie.

Ami aggaszt, h meghallgatta az itteni gyerek orvos, miután az enyém nem volt hajlandó kijönni, sms-ben írta orrcsepp, orrszívás, ez a doki hall a jobb tüdőnél kicsi vezetett zörejt, azt mondta mutassam meg a saját dokinknak, szerinte nem tüdőgyuszi, hanem tele van még trutyival a pici, hazaérve, felhívtam a dokimat, akivel mellesleg 6 évig együtt dolgoztam a madarászba, mire közölte, nem tüdőgyuszi, mert jól eszik, hízik, nincsen láza és nem köhög, továbbra is orrcsepp, orrszívás, és ki sem jön megnézni, a páromnak meg sem mertem mondani, azt mondtam itt volt, különben lecsapná.

Úgy döntöttem vasárnap, a biztonság kedvéért beviszem a madarászba egy röntgenre, úgy is a barátnőm is ügyel, legalább megnyugszok.

9509. Audrey79 (válaszként erre: 9506. - Orso1)
2011. febr. 11. 11:57

Kitartás, az én lányom ma fél 8-tól 11-ig lógott a cicimen (na jó, kb fél órákat szopizott és fél óra múlva kezdte elölről).

Ma már nem mérem a csajszit, hajnalban nem volt erőm... így meg már nincs értelme.

9508. Audrey79 (válaszként erre: 9505. - Antonka)
2011. febr. 11. 11:54
Én minden alkalommal dicsérem a lányomat, ha telerotyizza a pelust :-)) Persze, hogy örülünk neki, én már az arcán látom, hogy most épp rotyogni készül a bugyorba és úgy örömködünk a férjemmel, mintha a nobel díjat kapta volna meg...
9507. orso1 (válaszként erre: 9505. - Antonka)
2011. febr. 11. 10:40
naná, hogy lehet örülni:-D Milán belejött az élet dolgaiba:-D
9506. orso1
2011. febr. 11. 10:39
lányok, én asszem meg fogok őrülni!!!amit Zsombor a héten művel, az maga a pokol!nem elég hogy 2óránként eszik, most reggeltől óránként eszeget 40-50grammokat...kikészülök!!!!:-((((((
9505. antonka
2011. febr. 11. 10:09

Sziasztok! Képzeljétek tegnap este és már ma reggel is kakilt Milán!

Ki gondolná, hogy a kakinak ennyire lehet örülni:)!

Bár az öklendezés ismét megvolt. Ugye azt mondták, h a gyerekünk kakija nem lesz büdös. Egy frászt. Lavort fogok mellé rakni, legyen hova hánynom!:)

De nem érdekel, csak ne legyen gond a kakival.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook