Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

9594. Eni26
2011. febr. 14. 10:35

Sziasztok!

Köszi a sok segítséget. Úgy néz ki meg van a probléma. Majd mennem kell vérvételre, hogy megnézzük a prolaktin szintet. Az is lehet,hogy alacsony,és akkor elapad a tej. :( Sajnos a terhesség előtt ez is problémám volt...

9593. Fóka74 (válaszként erre: 9588. - Kisfari)
2011. febr. 13. 19:26

Szia!

Szoptatás alatt nem ellenjavalt a tornázás, csak fokozatosan kell elkezdeni és felépíteni az edzést. Fontos kellék egy jól tartó melltartó. Célszerű előtte szoptatni vagy fejni, mert a tele cici nem túl kellemes érzés. Az izomláz során felszabaduló anyag, a tejsav megváltoztathatja a tej ízét, amit néhány baba nem kedvel,de hasfájásról nem tudok. Az intenzív kartornát viszont kerülni kell, mert tejcsatorna elzáródást okozhat! Ja, és pótold a folyadékot! Szerintem ha örömet okoz neked a mozgás,akkor a tejtermelésre és a babára is jó hatással lesz!

9592. Fóka74 (válaszként erre: 9587. - Antonka)
2011. febr. 13. 19:17
Normális, az anyatejes kaki többnyire folyékony, vagy krémes!
9591. antonka (válaszként erre: 9585. - Fóka74)
2011. febr. 13. 17:30

Az az igazság, hogy amelyik cicimből nem szopizik, abból bőven tudok kifacsarni. Jó nem 100 ml-t, de megy, az üresebből semmi.

Kipróbálom, aztán majd beszámolok! Köszi!

9590. antonka
2011. febr. 13. 17:28
ok, csak megijedtem. Addig nem kaksizott, h most meg a hátáig fosos lett...
9589. kisfari (válaszként erre: 9587. - Antonka)
2011. febr. 13. 16:37
Nekünk is híg a kakink,sokszor a hátáig kifolyik szegénykémnek. Én úgy tudom, hogy amíg a színe szép sárgás-barnás és nem vizesen híg, addig normális.
9588. kisfari
2011. febr. 13. 16:35

Sziasztok!

Fóka! nekem is lenne egy kérdésem, ha tudnál segíteni. Letelt nálunk a héten a 6.hét is és szeretnék lassan elkezdeni eljárni tornázni egy-egy órácskára, de félek hogy nincs ez rossz hatással a tejtermelődésre, lehet szoptatás alatt edzeni, tornázni? Mert pl. azt is olvastam valahol, hogy az izomlázra vigyázni kell, mert attól is fájhat a pici hasa. Te mit tudsz erről?

Válaszodat előre is köszönöm.:)

9587. antonka
2011. febr. 13. 16:10
Az normális ha befosott a picikém?
9586. Audrey79 (válaszként erre: 9584. - Antonka)
2011. febr. 13. 14:44
Az én lányomnál is tök változó, hogy mennyit eszik. Már nagyon ritkán méregetem, de láttam, h néha 100 ml-t eszik, most meg 60-at evett és ugyanúgy mosolyogva alszik... napokig nem fejtem. Remélem ezzel nem csináltam neki rosszat, de sztem nem volt gond.
9585. Fóka74 (válaszként erre: 9584. - Antonka)
2011. febr. 13. 13:58

Szia!

az, hogy nem tudsz fejni, csak azt jelenti, hogy fejés által nem váltódott ki a tejleadó reflex, attól a kisfiad még tud belőle szopizni. Ha aggódsz a mennyiség miatt,y rakasgasd Őt egyik melledről a másikra egy szopi alatt akár többször is. Ha éhes, akkor még az üresnek tűnő melledből is hozzájut valamennyi tejhez. Az ilyenkor szopcsizott tejnek a legnagyobb a kalóriatartalma, és a szopás alatt termelődik. Próbáld néhány napig gyakrabban kínálni, bújj vele össze, pihenj sokat. Így a kisfiad gondoskodhat a tejmennyiség növeléséről!

Sok sikert!

9584. antonka
2011. febr. 13. 11:39
Sziasztok. Képzeljétek elromlott a kézi mellszívóm,és az elektromossal sem tudom rendesen lefejni a tejcsit. Kézzel próbálom, de miután a kisfiam kiüríti nem nagyon jön semmi. kicsit aggódok, mert éjszaka fent voltunk, mert nem lakott jól. éjféltől 4 ig. Bár 140 milit evett, de látszott hogy nem lakott jól. Most mondjuk 50 ml-től is bealudt, csak az a baj hogy 50 mili után is alig tudtam kicsit kifejni, és máskor ebből a cicimből 110-et is evett már. Ez normális? Vagy csak én vagyok a béna....
9583. Fóka74 (válaszként erre: 9581. - ENIE)
2011. febr. 13. 11:25

Szia ENIE!

Az én lányomnak is volt köldöksérve. Ahogy egyre többet mozgott, úgy záródott fokozatosan. Mire felállt egészen szép lett. 3 évig ellenőrizték,ajánlották az úszást, és kész.

9582. Audrey79 (válaszként erre: 9581. - ENIE)
2011. febr. 13. 11:20

Szia Enie !

Az én lányom keze és lába nagyon hámlós volt (most már csak a lába), de azt mondták, h a túlhordás miatt. Viszont nagyon száraz a kicsim bőre (pocin, lábszáron látom).

Öltözés: amióta határozottan csinálom, és nem vacakolok sokat a fején való áthúzással (nem szeretik, ha az arcukon van valami) azóta minden jól megy, a fürcit meg egyenesen imádja.

9581. ENIE
2011. febr. 13. 11:02

Sziasztok!

Hámlik a 2 kicsi füle a babámnak...a gyermekorvos szerint ekcéma,és körömvirágkrémmel kenjem....vkinek hasonló tapasztalat?Mitől lehet???

A pöttyöcskék múlóban vannak... :)))

És elszomorított a gyermekorvos....azt mondta a köldöke nem jól forrt össze,és köldöksérve van.:(((((((((((( Még kinőheti 3 éves korára(vagyis visszaállhat rendesen..)de ha nem,akkor műtét 3 évesen.:(((((((((

Vki tud ehhez mondani vmi bíztatót????Azóta csak ezen jár az eszem...

Nektek is sír a baba a pelenkázások és az öltöztetések alatt?Nekem ált.mindig sír ilyenkor....és nem nagyon nyugszik meg...ritka amikor csendben,szó nélkül elvan...

Puszi,szép vasárnapot nektek!!!

9580. Fóka74 (válaszként erre: 9575. - Audrey79)
2011. febr. 13. 10:29
Szerintem ne add be újra, valamennyi biztosan maradt benn.
9579. Fóka74 (válaszként erre: 9567. - Eni26)
2011. febr. 13. 10:28

Eni! Az esetek nagy részében innen is van visszaút a szopihoz,csak sok-sok erő és kitartás kell hozzá.Ritkán előfordulhat, hogy valamilyen anyai, többnyire hormonális betegség miatt nem termelődik elég tej, de ez kb 1000-ből 1. Terhesség alatt nőtt, változott a melled? A bimbóvédőt miért kezdted használni? Az első napokban az a 30-40g egyáltalán nem kevés! A bimbóvédő egyik hátránya, hogy rajta keresztül nem kap elég ingert a mell, ezért általában csökken a tej mennyisége. A babának is nagyobb munka ezen keresztül a szopás. De kevés kivétellel többnyire elhagyható. Én így látatlanban azt mondanám, hogy Fanninak nem jó a szopási technikája, ezért nem jutott elég tejhez, ezért bealudt. És mivel nem ürült a tej, ezért nem is termelődött. Ha van hozzá kedved, én megpróbálok segíteni neked abban, hogy sikerüljön, de ahhoz napi kapcsolatban kellene lennünk. Illetve szerintem jól járnál egy laktációs szaktanácsadó személyes segítségével. Ő meg tudná nézni személyesen, hogy mi a baj, és személyre szabott segítséget kaphatnál néhány doboz tápszer áráért. Elérhetőségük: www.ibclc.hu

Szólj, ha essünk neki a tejcsinálásnak! :-)

9578. Fóka74 (válaszként erre: 9563. - +Acyre+)
2011. febr. 13. 10:09
Gratulálok! Szép babás napokat kívánok!
9577. Fóka74 (válaszként erre: 9573. - Audrey79)
2011. febr. 13. 10:08

szia!

Annyira jó hallani, hogy így ráhangolódtatok a babákra. Persze, hogy nem baj, ha vannak ilyen napok, nagyon jól gondolod, biztosan fokozni akarja a tejtermelést. Ez még eltarthat 1-2 napig. De az is lehet, hogy csak bújósabb napja volt. Szerintem jó, hogy nem mérted, legalább nem görcsölsz a számokon. Nyugi, a lányka megmutatja mi a helyes irány...

9576. Fóka74 (válaszként erre: 9565. - Kj201)
2011. febr. 13. 10:02

Szia!

Megint jövök a pelus témával...szóval, ha így gyarapszik Zoltánka, és a pelusok is rendben vannak, akkor nincs miért aggódni. Az igény szerinti szopinak épp az a a lényege, hogy nem a védőnő igényei számítanak:-)Ha mindig megszoptatod amikor kéri,és a másik ciciből is megkínálod akkor biztosan elég tejhez jut így is. Minden baba más, nem lehet percekben behatárolni az igényeiket...

9575. Audrey79 (válaszként erre: 9574. - Lina816)
2011. febr. 13. 09:59

Akkor jó!

CSajok ! Mit csináljak, ha a pár csepp anyatejben beadott K vitamin egy részét kibukta a lányom?

(Amúgy soha nem bukik...)Adjam be még 1x ?? A hülye gyerekorvosunkkal még nem találkoztam, csak egy csajszival a tanácsadáson, de neki sem tudom a nevét és a telefonszámát. A védőnőmre meg nem hallgatok, mert a köldökkel is marha okos volt...

9574. lina816 (válaszként erre: 9573. - Audrey79)
2011. febr. 13. 09:36
szia! tegnap nálunk is egész nap a cicizés. este 9kor bealudt és 3-ig fel se kelt :-)
9573. Audrey79
2011. febr. 13. 08:49

Sziasztok !

Tegnap nem tudtam fellépni sem a fórumra, a lánykámnak egész nap cicizhetnékje volt. ALig tudtam enni és inni is tőle. Viszont utána 5 órát aludt az éjjel !!!!

Ugye nektek is vannak ilyen napjaitok ?? Nyugtassatok meg, hogy ez rendben van így, h néha folyton enni akar. Annak tudtam be, hogy biztos most gyűjt egy kis erőt és fejlődni fog. Sajna nem mértem tegnap, hogy mennyiket evett.

9572. Audrey79 (válaszként erre: 9563. - +Acyre+)
2011. febr. 13. 08:42
Gratulálok ! Ügyes vagy, sok -sok tejcsit és nyugis éjszakákat kívánok nektek !
9571. Eni26 (válaszként erre: 9570. - RLindi)
2011. febr. 12. 21:41

Köszi.

Csak annyira rossz. Én nagyon akarom,hogy menjen a tej ezerrel, de valamiért még sem. :((

Ma az is a problémám,hogy megint nagyon keveset evett. Tudod,mint ahogy a múltkor is,amit írtam a naplómba. Nem tudom miért eszik ilyen keveset. Ma megint ilyen 60-50-30-85-30.. És folyamatosan alszik.

9570. RLindi (válaszként erre: 9567. - Eni26)
2011. febr. 12. 21:36

A lényeg,hogy ne idegeskedj emiatt, akkor is felnő ma már egy gyerekecske,ha nem megy a szoptatás.

Ha mindent megteszel és akkor sem lesz tejcsi akkor nincs mit tenni. Persze ne add fel, csak ne is parázd túl - szerintem.

Jázmint én nem tudtam szoptatni, szal tudom milyen érzés..

9569. RLindi (válaszként erre: 9550. - Kisfari)
2011. febr. 12. 21:33
Mi is ezt a módszert alkalmazzuk, így bevált, mert nem akartuk,hogy Jázminka úgy érezze most azért nem aludhat ott mert a tesó..
9568. RLindi
2011. febr. 12. 21:32
Tejkiütések nekünk szinte teljesen elmúltak, én csak az anyatejjel kenegetem:)
9567. Eni26
2011. febr. 12. 21:30

Köszi csajok a tanácsokat.

A probléma ott kezdődik,hogy a szülés után sem volt "hú, de szétrobban a mellem", sok tejem. Max.ilyen 30-40-et tudott enni belőle Fanni. És azt is csak mellbimbóvédővel,amit azóta iszonyat megbántam.

Ráteszem cicire,de mindig elalszik rajta, 2 -3 szívás után. Gyerekorvos,védőnő tanácsára elkezdtem fejni,és üvegből adni neki,mivel 1,5-2 órát is eltartott az etetés. De tápszert kapott nagy részt. :( Mert nem volt elég tej. Ez a 30-40ml 2 ciciből jött össze.

Szedtem az urticát, a laktoherbet ittam, elkezdtem a more milket, ma ittam alkoholmentes sört..

Ráteszem cicire,de mindig elalszik nagyon hamar.

9566. RLindi
2011. febr. 12. 21:29
Acyre gratulálok én is, jó egészséget Nektek!
9565. kj201
2011. febr. 12. 21:25
sziasztok. Acyre gratulalok. :))) Penteken voltunk orvosnal, Zoltanka 3790 gramm, ket het alatt majd 40 dkg felszedtunk. :))) Nagyon orultem neki, a vedono azt ajanlotta mindenkep szoptassak min, 20 percet, de hat nem igen megy. Max. 10-16 perc alatt megvagyunk szopival. Kedves Foka, szerinted ez nem gond? Es lanyok mi a helyzet tejkiutes teren, ki mit tud ajanlani?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook