2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Köszi a sok segítséget. Úgy néz ki meg van a probléma. Majd mennem kell vérvételre, hogy megnézzük a prolaktin szintet. Az is lehet,hogy alacsony,és akkor elapad a tej. :( Sajnos a terhesség előtt ez is problémám volt...
Szia!
Szoptatás alatt nem ellenjavalt a tornázás, csak fokozatosan kell elkezdeni és felépíteni az edzést. Fontos kellék egy jól tartó melltartó. Célszerű előtte szoptatni vagy fejni, mert a tele cici nem túl kellemes érzés. Az izomláz során felszabaduló anyag, a tejsav megváltoztathatja a tej ízét, amit néhány baba nem kedvel,de hasfájásról nem tudok. Az intenzív kartornát viszont kerülni kell, mert tejcsatorna elzáródást okozhat! Ja, és pótold a folyadékot! Szerintem ha örömet okoz neked a mozgás,akkor a tejtermelésre és a babára is jó hatással lesz!
Az az igazság, hogy amelyik cicimből nem szopizik, abból bőven tudok kifacsarni. Jó nem 100 ml-t, de megy, az üresebből semmi.
Kipróbálom, aztán majd beszámolok! Köszi!
Sziasztok!
Fóka! nekem is lenne egy kérdésem, ha tudnál segíteni. Letelt nálunk a héten a 6.hét is és szeretnék lassan elkezdeni eljárni tornázni egy-egy órácskára, de félek hogy nincs ez rossz hatással a tejtermelődésre, lehet szoptatás alatt edzeni, tornázni? Mert pl. azt is olvastam valahol, hogy az izomlázra vigyázni kell, mert attól is fájhat a pici hasa. Te mit tudsz erről?
Válaszodat előre is köszönöm.:)
Szia!
az, hogy nem tudsz fejni, csak azt jelenti, hogy fejés által nem váltódott ki a tejleadó reflex, attól a kisfiad még tud belőle szopizni. Ha aggódsz a mennyiség miatt,y rakasgasd Őt egyik melledről a másikra egy szopi alatt akár többször is. Ha éhes, akkor még az üresnek tűnő melledből is hozzájut valamennyi tejhez. Az ilyenkor szopcsizott tejnek a legnagyobb a kalóriatartalma, és a szopás alatt termelődik. Próbáld néhány napig gyakrabban kínálni, bújj vele össze, pihenj sokat. Így a kisfiad gondoskodhat a tejmennyiség növeléséről!
Sok sikert!
Szia ENIE!
Az én lányomnak is volt köldöksérve. Ahogy egyre többet mozgott, úgy záródott fokozatosan. Mire felállt egészen szép lett. 3 évig ellenőrizték,ajánlották az úszást, és kész.
Szia Enie !
Az én lányom keze és lába nagyon hámlós volt (most már csak a lába), de azt mondták, h a túlhordás miatt. Viszont nagyon száraz a kicsim bőre (pocin, lábszáron látom).
Öltözés: amióta határozottan csinálom, és nem vacakolok sokat a fején való áthúzással (nem szeretik, ha az arcukon van valami) azóta minden jól megy, a fürcit meg egyenesen imádja.
Sziasztok!
Hámlik a 2 kicsi füle a babámnak...a gyermekorvos szerint ekcéma,és körömvirágkrémmel kenjem....vkinek hasonló tapasztalat?Mitől lehet???
A pöttyöcskék múlóban vannak... :)))
És elszomorított a gyermekorvos....azt mondta a köldöke nem jól forrt össze,és köldöksérve van.:(((((((((((( Még kinőheti 3 éves korára(vagyis visszaállhat rendesen..)de ha nem,akkor műtét 3 évesen.:(((((((((
Vki tud ehhez mondani vmi bíztatót????Azóta csak ezen jár az eszem...
Nektek is sír a baba a pelenkázások és az öltöztetések alatt?Nekem ált.mindig sír ilyenkor....és nem nagyon nyugszik meg...ritka amikor csendben,szó nélkül elvan...
Puszi,szép vasárnapot nektek!!!
Eni! Az esetek nagy részében innen is van visszaút a szopihoz,csak sok-sok erő és kitartás kell hozzá.Ritkán előfordulhat, hogy valamilyen anyai, többnyire hormonális betegség miatt nem termelődik elég tej, de ez kb 1000-ből 1. Terhesség alatt nőtt, változott a melled? A bimbóvédőt miért kezdted használni? Az első napokban az a 30-40g egyáltalán nem kevés! A bimbóvédő egyik hátránya, hogy rajta keresztül nem kap elég ingert a mell, ezért általában csökken a tej mennyisége. A babának is nagyobb munka ezen keresztül a szopás. De kevés kivétellel többnyire elhagyható. Én így látatlanban azt mondanám, hogy Fanninak nem jó a szopási technikája, ezért nem jutott elég tejhez, ezért bealudt. És mivel nem ürült a tej, ezért nem is termelődött. Ha van hozzá kedved, én megpróbálok segíteni neked abban, hogy sikerüljön, de ahhoz napi kapcsolatban kellene lennünk. Illetve szerintem jól járnál egy laktációs szaktanácsadó személyes segítségével. Ő meg tudná nézni személyesen, hogy mi a baj, és személyre szabott segítséget kaphatnál néhány doboz tápszer áráért. Elérhetőségük: www.ibclc.hu
Szólj, ha essünk neki a tejcsinálásnak! :-)
szia!
Annyira jó hallani, hogy így ráhangolódtatok a babákra. Persze, hogy nem baj, ha vannak ilyen napok, nagyon jól gondolod, biztosan fokozni akarja a tejtermelést. Ez még eltarthat 1-2 napig. De az is lehet, hogy csak bújósabb napja volt. Szerintem jó, hogy nem mérted, legalább nem görcsölsz a számokon. Nyugi, a lányka megmutatja mi a helyes irány...
Szia!
Megint jövök a pelus témával...szóval, ha így gyarapszik Zoltánka, és a pelusok is rendben vannak, akkor nincs miért aggódni. Az igény szerinti szopinak épp az a a lényege, hogy nem a védőnő igényei számítanak:-)Ha mindig megszoptatod amikor kéri,és a másik ciciből is megkínálod akkor biztosan elég tejhez jut így is. Minden baba más, nem lehet percekben behatárolni az igényeiket...
Akkor jó!
CSajok ! Mit csináljak, ha a pár csepp anyatejben beadott K vitamin egy részét kibukta a lányom?
(Amúgy soha nem bukik...)Adjam be még 1x ?? A hülye gyerekorvosunkkal még nem találkoztam, csak egy csajszival a tanácsadáson, de neki sem tudom a nevét és a telefonszámát. A védőnőmre meg nem hallgatok, mert a köldökkel is marha okos volt...
Sziasztok !
Tegnap nem tudtam fellépni sem a fórumra, a lánykámnak egész nap cicizhetnékje volt. ALig tudtam enni és inni is tőle. Viszont utána 5 órát aludt az éjjel !!!!
Ugye nektek is vannak ilyen napjaitok ?? Nyugtassatok meg, hogy ez rendben van így, h néha folyton enni akar. Annak tudtam be, hogy biztos most gyűjt egy kis erőt és fejlődni fog. Sajna nem mértem tegnap, hogy mennyiket evett.
Köszi.
Csak annyira rossz. Én nagyon akarom,hogy menjen a tej ezerrel, de valamiért még sem. :((
Ma az is a problémám,hogy megint nagyon keveset evett. Tudod,mint ahogy a múltkor is,amit írtam a naplómba. Nem tudom miért eszik ilyen keveset. Ma megint ilyen 60-50-30-85-30.. És folyamatosan alszik.
A lényeg,hogy ne idegeskedj emiatt, akkor is felnő ma már egy gyerekecske,ha nem megy a szoptatás.
Ha mindent megteszel és akkor sem lesz tejcsi akkor nincs mit tenni. Persze ne add fel, csak ne is parázd túl - szerintem.
Jázmint én nem tudtam szoptatni, szal tudom milyen érzés..
Köszi csajok a tanácsokat.
A probléma ott kezdődik,hogy a szülés után sem volt "hú, de szétrobban a mellem", sok tejem. Max.ilyen 30-40-et tudott enni belőle Fanni. És azt is csak mellbimbóvédővel,amit azóta iszonyat megbántam.
Ráteszem cicire,de mindig elalszik rajta, 2 -3 szívás után. Gyerekorvos,védőnő tanácsára elkezdtem fejni,és üvegből adni neki,mivel 1,5-2 órát is eltartott az etetés. De tápszert kapott nagy részt. :( Mert nem volt elég tej. Ez a 30-40ml 2 ciciből jött össze.
Szedtem az urticát, a laktoherbet ittam, elkezdtem a more milket, ma ittam alkoholmentes sört..
Ráteszem cicire,de mindig elalszik nagyon hamar.