100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek! (beszélgetés)
:DDD
Tegnap elrontottam a gyomrom :((((
Miért rontod el az ember kedvét Mona, ilyen ide nem illő kérdéssel?:))
Persze, kérdés hova akarsz menni dolgozni. A környező országokban bizony a németet beszélik. Nagyon sok cég ezekkel van kapcsolatban... Persze én műszaki volnalon beszélek!:))
Nekem mindig is ez a nyelv tetszett!:)) Nem tudom miért. Most is nagyon szeretm. Csak nem megy. Hallás utján nem nagyon értek! Igen, én is a sok rémtörténet miatt nagyon féltem, de most már megváltozott a helyzett. Persze mindig ki lehet húzni valami hülyeséget, de muszáj inprovizálni. A kerékcserélnél, hogy fogalmad, sincs mert te mindig a szerelővel cserélteted, az pedig nem engedi meg hogy ott legyél, a golfról, hogy ez a gazdagok játééka, nincs is a környezetedben golfpálya... Meg ilyenek. Ha, magyarul kérdeznek valami témát, és nem tudsz rá válaszolni, magyarul is kimented magad, na ezt kell csinálni a nyelvvizsgán. Ha azt mondod, a delfint idegen hozzák ürhejóval, akkor azt fogják elfogadni... Csak beszélj az a lényeg!!:))
Az a baj, hogy ezek a "bűnős-gondolatok" este jönnek elő!:((
Próbáld meg a munkaerő kölcsönzőt a Vasműben! Most több ismerősőm bekerült, egy sima gimis érettségível!:))
Apával honfoglalóztunk a neten :)
Bence különösen jó volt ma ez volt a szülinapi ajándéka... :)
Anyáméktól kaptam egy adidas cipőt :P
Ehető volt a süti is amit sütöttem :DD
Mona, Isten éltessen sokáig!!!!!
Hogyan telt a szülinapod Mona?
a francia után volt nehéz a német? sztem a francia nehezebb, mint a német, de ezt csak ránézésre mondom, én németes voltam. :)
Ügyes vagy hogy legyőzted!!!
Olyannak aki előtte 5 évig tanult franciául? Azt hittem kitörik a nyelvem. :D
Köszönöm, hogy válaszoltál Icus. Valóban sok a hátránya az egyedüli nyelvtanulásnak. Nem sok kedvem van neki fogni, de muszály, mert bevagyok íratkozva nov. 11-re.
Szerintem nem olyan kemény nyelv a német, én 14 évig tanultam. CSak rájöttem ,hogy nem sokra megyek vele, most angolozni akarok, aztán ha ebből megvan a vizsga, akkor majd visszatérek a németre, és hátha sikerülne abból is vizsgázni, és 2 nyelvvizsga kecsegtretően hangzik.
Én sejtem miről beszélsz Mókusvirág. Az angol tanárunk akihez járunk egy évig bébisintérkedett kint. És amikor oktatott minket (sajna most nem fér a költségvetésbe) mindig elmondta, hogy Amerikában ezt hogy mondják. Elharapják, az órát sem úgy mondják, ezt a kifejezést nem használják stb... mindig mondja, hogy egyáltalán nem beszélnek kint normálisan. És hogy itthon amit itthon tanítanak az köszönőviszonyban nincs a beszélthez. Egyébként a origós régen Rigó utcás nyelvvizsgához annyi rémtörténetet hallottam, hogy hihetetlen. Volt olyan akit a delfinek meg a krokodilok szaporodásáról kérdeztek, aztán a kerékcseréről, az Őszirózsás forradalomról, a golfról kellett beszélnie. Amikről spec én még magyarul se sokat tudnék mondani, nem hogy angolul vagy németül. Icus miért pont németet választottad? Engem középsuliban próbáltak rá tanítani. De én akkor már tudtam, hogy előbb fogok kínaiul megtanulni mint németül. Számomra egy borzasztóan kemény nyelv.
Na látod, csak holnap már lehet, hogy nem fogod óhajtani.persze tudom, ezt nem lehet előre látni, hogy én most eszek, mert este megóhajtom majd. Szerintem abból nincs lavina, ha néha mikor megóhajtod 1-2 falatot eszel az óhaj tárgyából, mert ha nem annál rosszabb, és előbb feladod.
Nem "nyomott" a személyes véleményed, szerintem ezzel majd' mindenki így van: a tiltott gyümölcs édesebb... Főleg az volt a bajom, hogy a gyerkőc itt kekszezett - jó, csak 1 db, de tudom, pont az milyen isteni! -, és hát a délutáni kekszéhségemet nem láthattam délelőtt előre! Mindegy, kibírtam, ez a lényeg! Nem indítottam el a "lavinát". (Keksz, ... kenyér, ... tészta, ... csoki, ...) Holnap megpróbálok venni valami nem tiltott finomságot! ;)
A kórházból elég volt az az 1 hét, amig benn kellett lennem.
Van egy gimnáziumi érettségim, egy ECDL vizsgám, meg az okj is azért lett, mert anno 2 éve nem vettek fel dilomás nappalira, és, hogy ne essek ki a gyakorlatból, az pedig egy intézményi kommunikátor.
Mindig is humán beállitottságú voltam, igy lett a gimi is.
Az ösztöndijhoz megvan, hogy mi az alsó határ a tanulmányi átlagban, ha van olyan 3,8-4,5-ös átlagom, akkor már egész pofásan kapok, olyan 15 000 fölött, de csak következő félévtől kapok, ha kapok.
Az előbbihez, ha újra fel kell venni egy tárgyat, mert nem sikerül, akkor azért is fizetni kell, azt hiszem 8500 Ft/tantárgy, vagy 5800 pontosan nem tudom.
VAlami olyan helyre szeretnék menni, ahol bejelentenek, és minimum 6 órában tudok folyamatosan dolgozni, és mondjuk nem 300-350 Ft-os az órabér,és nem rabszolgamunka, mert az Aikawáról is hallottam egyet,s mást.
A korházat nem nézted? Bár ezek a fiúk műttős segédnek és beteghordónak helyezkedtek el. oda meg nők nem kellenek.
Hát igen, nehéz! Mi az alapvégzettséged? Hova szeretnél menni dolgozni? Az ösztöndíj mennyi és mi kell hozzá?
A tandijat azt hiszem lehet havonta fizetni, csak az a gáz, hogy engem nappali ÁLLAMILAG finanszirozottra vettek fel.Ez a tandij ezen a képzésen lesz. Azért ilyen szakra jöttem, mert nem vagyok műszakli beállitottságú, és ha meg feszülök sem tudom a fizikát, kémiát, és a műszaki tárgyakat, szóval a gépész, kohász, és ilyenek nem jöhettek szóba.
Tényleg nem lenne sok, csak igy is örülök neki, hogy havi 50 000 Ft-ot ki tudnak nekem nyögni a szüleim segitségnek, ami épp elég a rezsi felére, ami olyan 25-29 000 között mozog, 2-szer bevásárolok, és mi marad? Pl. ruhát már nem vettem magamnak fél éve, pedig már szorit a dolog, mert szétmennek a gatyáim.
Ép a TEscos, Aikawás munkáról beszéltem, mikor emlitettem az árufeltöltést, meg egyebeket. Én már el akarok menni rendesen bejelentve dolgozni, és levelezőn folytatni a sulit, mert saját életet akarok élni párommal de amig a szülők adják a pénzt, addig számon is kérhetik, hogy mit veszek, mire költök, és zeretnék elszakadni és ilyen téren önálló lenni, mert már saját életem, párom saját háztartásunk van.
Ha azt nézzük most én is így vagyok, van valamennyi semmire nem elég gyes, + vásári pénz (ami elég ingatag :()
Nekem nics sajat penzem. Ha kell valami a ferjemtol kerek. O nem mondja, h ne menjek haza. Az o anyukaja is meghalt Nemetorszagban igy megerti a helyzetemet. Egyebkent mindenre kapok penzt, amire kerek tole. Most ket hetig dolgoztam es kerestem egy kicsit. De az nem eleg egy repulojegyre es kulonben meg mar befizettuk a kocsi reszletet belole. Nekem kell donteni. Mindjart felhivom apukamat es beszelek vele.
Sokan ellébecolnak!! Most, majd apuci észre veszi valami nem stimmel és kiveszi a gyereket a suliból! Több olyan napalis fiút ismertem, aki keményen dolgozott a fősuli mellett. Éjszakás műszakban és hétvégén!! ( A mivárosunkban: Ajkava, Tesco, Korház...)
A credit-rendszer olyan, hogy felveszed az első féléves tantárgyakat. Minden tantárgy ér valahány pontot. Az összpontszám X%-át kell teljesíteni, hogy átmehesen a következő félévre. AZ el nem végzett tantárgyakat újra felveszi a következő félévben, az akkori tantárgyak mellé! Torlódnak a tárgyak!! Ebbe buknak bele sokan!! Levelezőn és gondolom mostmár majd a nappalin is, ezek a plussz tantárgyak plussz pénzek lesznek, és ugye az ösztöndíj is ugrik!:((
További ajánlott fórumok: